Autor Economia
23 setembre 2013 a 16:34

Inauguració de la nova acceleradora empresarial Start-Up Catalonia Vallès

0 Flares 0 Flares ×

Ballart hi ha participat com a president de Copevo

Start-Up

Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, celebra que la Generalitat de Catalunya hagi apostat per la cooperació institucional i per una major descentralització dels seus programes de promoció econòmica, amb la inauguració de la nova acceleradora empresarial Start-Up Catalonia Vallès, ubicada a EsadeCreapolis, a Sant Cugat del Vallès.

Aquesta iniciativa pretén donar suporta  25 empreses innovadores de la comarca, fina a un màxim de 5 anys de vida i que tinguin vocació internacional i capacitat per a la creació de llocs de treball. Per regular-ne la gestió s’ha signat un conveni entre l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana, acció, i el Copevo, el Consorci per ala Promoció Econòmica del Vallès Occidental. Ballart, com a president de Copevo, a participat en la signatura de l’acord.

Per Ballart aquest és un “un pas molt important de cooperació institucional, que és un camí pel qual hem apostat a Terrassa des de fa molt de temps. L’exemple més recent, el Pacte Local per a l’Ocupació que acabem de signar amb la patronal Cecot i els sindicats CCOO i UGT, però és prioritari continuar treballant conjuntament per sumar esforços i afavorir la creació de llocs de treball”.

Aquesta iniciativa suposa un esforç econòmic per totes les parts implicades, però els resultats que es persegueixen són per Ballart “el que necessitem per a aquest país. Oportunitats per créixer, per crear riquesa, per crear feina, per trobar nous camins”.

Per l’alcalde de Terrassa, aquesta inauguració a Sant Cugat del Vallès suposa “un primer pas cap a una major descentralització en la gestió i l’execució dels programes de la Generalitat de Catalunya”, fet que valora perquè defensa que el país “ha de tenir una àmplia xarxa de polítiques econòmiques locals que vagin de baix cap a dalt, i no sempre de dalt cap a baix. Catalunya té aquí té formidables possibilitats per estimular el desenvolupament econòmic i obrir nous horitzons, però ho hem de fer, de veritat, entre tots”.

Jordi Ballart ha destacat l’esforç de l’Ajuntament de Terrassa en quant a la promoció econòmica de la ciutat amb iniciatives com Quadrant.0, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, el Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, el Parc Audiovisual de Catalunya i les diverses actuacions en l’àmbit de la formació.

Start-Up Catalonia del Vallès és la tercera acceleradora empresarial que posa en marxa la Generalitat dins el programa Catalunya Emprèn de foment  de l’emprenedoria. La seva activitat s’iniciarà al gener de 2014, però les empreses s’hi ha d’inscriure entre avui i el 15 d’octubre

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×