Autor Societat
10 novembre 2013 a 10:30

Es presenta l’Informe de l’Observatori del Risc 2013 sobre prevenció

1 Flares 1 Flares ×

S’analitza com afecta la crisi en la prevenció

logo servei català de transit

El director del Servei Català de Trànsit (SCT) va tancar ahir a la tarda l’Informe de l’Observatori del Risc, Prevenció: eficiència, economia i crisi. S’estructura en quatre blocs:  la seguretat en l’àmbit social, en l’ambiental i de mobilitat i com la situació econòmica actual afecta als riscos.

Isern ha parlat sobre els tres eixos sobre els quals treballa l’SCT pel què fa a la prevenció del risc viari i l’accidentalitat: l’educació viària, la Inspecció Tècnica de vehicles i la seguretat viària laboral. En relació a això, Isern ha dit que “la població que pateix accidents de trànsit en l’àmbit laboral representa a Catalunya un 33% del total de les víctimes mortals, ja sigui en els desplaçaments d’anada i tornada de la feina o en els desplaçaments derivats de l’activitat laboral”.

El director de l’SCT també ha recordat que s’ha fixat com a objectiu la reducció d’un 50% de les víctimes mortals per l’any 2020 respecte del 2010, a més d’aconseguir arribar a una sinistralitat zero l’any 2050 a les carreters catalanes, un objectiu que requereix una “sensibilització constant a favor de la prevenció”.

Aquest tretzè Informe ha remarcat la importància de la prevenció en temps de crisi, ja sigui en l’àmbit de l’edificació, les estructures i la salut, entre d’altres. L’Informe de l’Observatori del Risc,  que l’elabora de forma anual l’Institut d’Estudis de la Seguretat, l’ha presentat el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial del departaments d’Empresa i ocupació, Pare Palacin; el director de l’Observatori del Risc, Josep M. Rovira; el president de l’IDES i degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Joan Vallvé; i el vicepresident de l’IDES i degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelna, Miquel Darnés, a més d’alguns autors que hi ha participat.

Switch to mobile version
1 Flares Twitter 1 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×