Autor Societat
25 desembre 2013 a 09:00

Comença la campanya “Separar bé els residus és un joc de nens”

0 Flares 0 Flares ×

Es pretén sensibilitzar de la recollida selectiva

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El passat dissabte, 21 de desembre, es va iniciar la difusió de la nova campanya de foment de la recollida selectiva i la reducció dels impropis, aquells residus que es dipositen en els contenidors que no els correspon. La nova iniciativa de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, titulada Separar bé els residus és un joc de nens, pretén continuar mostrant a la ciutadania els beneficis que comporta separar bé els residus. Es vol donar continuïtat amb l’anterior campanya de Nadal, Envàs on vas, que va tenir una forta repercussió.

Es mostra que la separació no és un procés difícil, i que fins i tot els més petits ho poden fer bé. És per això, que tot i que s’adreci a tota la població, busca arribar principalment al públic infantil. D’aquesta manera, si els nens interioritzen que s’ha de reciclar, és més fàcil que el seu entorn també ho faci. Les idees claus que ensenya la campanya són que la recollida selectiva permet que conservem el medi ambient, estalviem recursos naturals, disposem de matèria primera reciclada per a nous productes i generem nous llocs de treball.

La iniciativa està protagonitzada pel comunicador Òscar Dalmau, personatge referent en programes emesos en horari familiar. Per aquest motiu, s’ha decidit utilitzar un format televisiu, on els nens han d’encertar on es dipositen diferents tipus de residus. La campanya, finançada íntegrament pels Sistemes de Gestió Integrats (SIG) ECOEMBES i ECOVIDRIO, es difondrà durant 4 setmanes a través de la televisió, el cinema, la ràdio, els mitjans gràfics i internet. A més, per potenciar el treball de conscienciació, es donarà en cinemes i ludoteques de centres comercials un joc de taula que resoldrà de forma didàctica els dubtes que puguin aparèixer. La ciutadania també podrà consultar el web www.residuonvas.cat i l’aplicació per a mòbil Residus que, a més d’informar on es dipositen els diferents residus, explica quins processos segueixen un cop recollits.

Catalunya està a l’alçada dels països que tenen nivells alts de recuperació, ja que es recull de manera selectiva el 39% dels residus municipals, per sobre de la mitjana estatal. En els últims anys, s’està reduint la generació per càpita dels residus municipals, amb 1,35 kg per habitant i dia, dada que indica que la sensibilització i la col·laboració ciutadana en aquesta matèria és cada cop més alta.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×