Imatge del web dels premis Gaudí

Tot a punt per la 6a edició dels Premis Gaudí

Imatge del web dels premis Gaudí
Imatge del web dels premis Gaudí

Aquesta nit el cinema català es vesteix de gala en la sisena edició dels Premis Gaudí.  13 pel·lícules en llengua catalana i 20 en llengua no catalana busquen copsar un dels 22 premis que es repartiran aquesta nit.

En pocs minuts els actors i actrius començaran a desfilar fins accedir al Barcelona Teatre Musical, on a tres quarts de deu s’iniciarà la cerimònia. Entre els candidats destaca ‘Los últimos días’ que compta amb 11 nominacions, inclosa la millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió i millor direcció.

Performance dels bombers i vaga de tv3

BffaIjKIAAE-7MU

Finalment la cerimònia no serà retransmesa per tv3 degut a una nova jornada de vaga dels treballadors del canal públic. Hauran de ser les televisions locals, entre les que hi ha BTV, les que ens oferiran l’espectacle.

S’espera que amb l’arribada del President de la Generalitat, que assistirà acompanyat d’alts càrrecs del govern de la Generalitat, els bombers i els treballadors de TV3 que s’han concentrat a les portes de l’edifici, reivindiquin amb sonores xiulades la fi de les retallades i el compliment dels convenis. Diversos bombers de la Generalitat s’han reunit per realitzar una ‘performance’ en la que mostren la seva desesperació davant la situació que travessa el seu ofici.

La gal·la, a través del diari

Una part del nostre equip serà present a l’espectacle i ens oferiran els detalls que succeeixin a través del nostre twitter. Així doncs, aquells que vulgueu saber-ne més dels Premis Gaudí, podeu seguir-ho amb nosaltres.

Imatge del web del Col·legi dAdministradors de Finques Barcelona-Vallès

Els Administradors de Finques, en contra de la nova taxa per certificats d’eficiència energètica

Imatge del web del Col·legi dAdministradors de Finques Barcelona-Vallès
Imatge del web del Col·legi dAdministradors de Finques Barcelona-Vallès

El Col·legi d’Administracions de Finques ha emès un comunicat on mostren el seu descontentament per la nova taxa a l’enregistrar l’informe d’eficiència energètica. Consideren que pagar aquest tràmit, que abans era d’obligada execució i gratuït, és totalment injusta i respon a finalitats recaptatòries. La nova mesura té previst començar-se a aplicar a partir del proper 3 de febrer.

És desmesurat exigir que la gent faci la certificació energètica dels immobles que té un cost mig d’uns 100€ i, desprès, una vegada ja assolida, hagin d’afegir a més a més” argumenten. L’estudi, que és només informatiu, no es pot consultar pels propis ciutadans i per això creuen que només beneficia a l’Administració.

L’Estat espanyol té disparitat de preus segons territori per aquest certificat, sent la comunitat Balear el lloc on és més barat realitzar-ho, uns 5€, mentre que la Rioja és la comunitat on més car és, arribant a pagar-se 38€.

RISOTTO DE REBOZUELOS

Risotto de rossinyols

RISOTTO DE REBOZUELOS

Ingredientes:

350 gr. de arroz

300 gr. de rebozuelos

1 cebolla mediana

1 tira de panceta magra (sin grasa)

1 vaso de vino blanco

1,5 l. de caldo de verduras
1 cucharada de polvo de setas (opcional, es para potenciarel sabor)

1 ramillete de perejil

aceite de oliva

40 gr. mantequilla

60 g de queso parmesano
sal

Cómo se hace?

Poner un poco de aceite en una cazuela y sofreír la cebolla.

Poner el caldo de verduras a hervir y mantenerlo en ebullición en un cazo.

Cuando la cebolla esté bién pochada añadir la panceta a dados pequeños y dejar dorar.

Sofreír las setas limpias. Primero soltaran el agua haciendo un caldo casi gelatinoso, bajar el fuego y dejar que absorban el jugo de nuevo. Salar y añadir el arroz removiendo bien con una cuchara de palo.

Subir el fuego y verter el vaso de vino. Dejar evaporar 2 minutos removiendo.

Ir poniendo cucharones de caldo al arroz, añadiéndolos a medida que el arroz lo vaya absorbiendo y removiendo a menudo con la cuchara de palo.

Esto hará que el arroz vaya soltando el almidón, que es lo que le dará la cremosidad tan característica al risotto.A media cocción añadir una cucharadita de polvo de setas junto con un cucharón de caldo.

Cuando lo tengamos al dente rectificar de sal, añadir la mantequilla y el parmesano. Remover bien para amalgamar todos los ingredientes y servir adornado con un poco de perejil picado.

http://acalablanca.blogspot.com.es/

bbva logo

La Fundació Antigues Caixes Catalanes convoca el 34è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana

El premi és de 35.000 euros

bbva logo

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, en mans del BBVA, organitza la trentaquatrena edició del Premi BBVA Sant Joan. Un guardó que premia la prosa catalana i que es va iniciar el 1981, organitzat per l’antiga Caixa Sabadell. Tots aquells que desitgin participar han d’enviar el seu original inèdit escrit en català, abans del 31 de març, a la seu de la fundació al carrer Gràcia número 17 de Sabadell.

Aquest any, el jurat està format per Jordi Coca, Pere Gimferrer, Giusepe Grilli, Àlvar Caixal i Joan Carles Súnyer. Tots ells tenen una reconeguda solvència en el món de les lletres, exceptuant el darrer que és director de l’Antiga Caixa Sabadell i actua com a secretari. El guanyador, que se sabrà a finals de juny al Saló Modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell, s’emportarà 35.000 euros i la publicació de l’edició comercial de l’obra per Edicions 62.

La fundació també té en marxa altres projectes per la difusió de la literatura catalana. Avui també és Sant Joan és un seguit de converses a biblioteques de tota Catalunya entre els guardonats al Premi BBVA Sant Joan i diverses psicòlogues per tal de tractar els valors i emocions que es reflecteixen a les obres guanyadores. La resta de bases del premi es poden trobar al lloc web de la fundació.

minyons castell

Els Minyons de Terrassa començaran els assajos el pròxim 14 de febrer

Aquest any és el 35è aniversari de la colla

Imatge cedida per Minyons de Terrassa
Imatge cedida per Minyons de Terrassa

 

Els Minyons de Terrassa donaran el tret de sortida de la nova temporada el pròxim 14 de febrer, amb la posada en marxa dels assajos. Aquest any, la colla celebrarà el seu 35è aniversari.

Els assajos seran els dilluns de 20h a 22h i els divendres de 20h a 21:30h canalla, 21:30h a 22h castells per sota i de 22h a 00h grans. A partir del dilluns 3 de març, l’horari d’assaig serà els dilluns de 20h a 22h Torres i pilars (aprenentatge i perfeccionament); els dimecres de 19:30h a 21:30h canalla,  de 20:30h a 22:30h grans; i els divendres de  20:00h a 21:30h canalla, de 21:30h a 22:00h castells per sota i de  22:00h a 00h grans.

Calendari d’activitats de febrer

El dimecres 5 de febrer, els Minyons han estat convidats a fer un pilar al 10è aniversari dels Strombers, en una gran festa a la Sala Apolo de Barcelona a les 21:30h.

El cap de setmana del 15 i 16 de febrer, es celebrarà un torneig de futbol intercasteller a Igualada, on participaran els minyons.

El següent cap de setmana, el dia 22 de febrer a la tarda es farà un taller de salsa de calçots al local de la colla, mentre que el 23 es celebrarà una calçotada a les 14h. Les inscripcions per a aquesta última s’han de realitzar a secretaria abans del dia 18 de febrer, amb un cost de 6 euros els petits i 12 euros els adults. El mateix dia, a les 16:30h, es presentarà el calendari 2014 dels Minyons de Terrassa, acompanyat del treureball a càrrec dels manflinaires. A les 18h es durà a terme l’espectacle de circ La Meute al Centre Cultural de Terrassa.

Imatge cedida per Nathalia Paolini

El Teatro es una Terapia

Imatge cedida per Nathalia Paolini
Imatge cedida per Nathalia Paolini

El teatro, siempre ha sido un espejo de las pasiones humanas. Desde sus inicios en Grecia, ha sido un camino donde el alma humana, sus miedos, alegrías, sufrimientos han sido expuestas, queriendo encontrarrespuestas a las muchas preguntas sobre nuestraexistencia y sobre nuestro proceder como seres humanos.

A lo largo de los siglos, los dramaturgos han escrito sobre aquello que sucedía en su comunidad, su ciudad, su país y en el mundo entero, tratando de plantear una reflexión, un llamado a la conciencia y que el ser humano pudiera verse como es en realidad, sin importar que tan cruda, injusta o repelente nos parezca esta imagen.

Diferentes directores y teóricos del teatro, han tomado de su tiempo un estilo de “hacer teatro” en contra o a favor de lo que estaban viviendo, pero sobre todo, desde la necesidad de expresarse, de provocar algo en el espectador, desde la mera diversión, hasta una identificación, una reflexión, un movimiento, una conciencia de aquello que podemos cambiar, si nos atrevemos.

El teatro, ha sido y es un hecho social, donde cada individuo involucrado en su hacer, no puede permanecer impasible antes lo que se va creando antes sus ojos,  su piel, sus emociones, sus sentidos. El teatro despierta pasiones y pensamientos adormecidos, nos invita a ver y sentir, a conectar con nuestra esencia como ser humano, aceptarla y admitir lo que somos, para poder cambiar aquello que no nos satisface.

Grandes precursores de la psicología humanista, como Moreno o Perls, por nombrar algunos encontraron en el teatro un camino para acompañar a las personas en la superación de sus conflictos personales, o sociales.

 Más tarde, otros investigadores en el campo del alma humana desde el quehacer teatral como Augusto Boal con su Teatro del Oprimido y posteriormente con las Técnicas de El arco iris del deseo, desarrolló  un trabajo donde el teatro constituye la principal vehículo para que una comunidad o una persona pueda encontrar en sí misma aquello que le hace falta.

Boal afirma: “Todo ser humano es teatro, aunque no todos hacen teatro. El ser humano puede verse en el acto de ver, de obrar, de sentir , de pensar. Puede sentirse sintiendo, verse viendo y puede pensarse pensando. ¡ Ser humano es ser teatro! (…) El teatro es una terapia donde se entra en cuerpo y alma, soma y psique” 

La visión de Boal nos dice que si un actor es capaz de encontrar en él personalidades con las cuales encarnar personajes que viven en la anomia, en una persona “enferma” (en el sentido menos peyorativo de la palabra)  puede encontrar dentro de sí  una personalidad sana, coherente y con tendencia a la auto regulación organísmica que puede entenderse como ” una confianza básica en ser uno mismo y en la naturaleza humana y que ésta, entregada a su suerte y libre de interferencias,  sólo nos podía llevar a un lugar bueno y sanador, un lugar de espacio e integración de todos  los aspectos de la personalidad” (Garriga, J).

En el teatro podemos encontrar  una vía hacia la transformación personal en la búsqueda del bienestar psicoemocional. Al entrar en contacto con nuestra pasiones y comprender que nuestro cuerpo físico, mental y emocional forman parte de un todo que nos integra y nos diferencia como personas, nos otorga una identidad única y nos permite entrar en contacto con infinidades de experiencias: observar lo que se ve,escuchar  lo que se oye, sentir lo que se percibe, de una manera espontánea ycreativa.

El conocimiento y aceptación  denuestras fortalezas y debilidades, nuestrasconductas (aprendidas y heredadas) , de aquello que bulle en nuestro interior y que espera una oportunidad para ser expresado, es el primer paso para transformar lo que nos hace daño, reforzar lo que nos permite ser plenos y continuar nuestra vida desde un punto de vista mucho más equilibrado, confiando en nosotros mismos y nuestra tendencia a ser individuos sanos, sin renunciar a la experiencia de vivir una vida a nuestro favor.

 

Nathalia Paolini 

Lic. en teatro/ Teatro Terapeuta

www.nathaliapaolini.com

nathaliapaolini@gmail.com

Imatge del web de Comedia, Comununicació&Mèdia

L’Institut del teatre reuneix 450 especialistes d’arreu del món en un fòrum sobre pedagogia de les arts escèniques

L’acte és la darrera activitat acadèmica del centenari de l’IT

Imatge del web de Comedia, Comununicació&Mèdia
Imatge del web de Comedia, Comununicació&Mèdia

L’Institut del Teatre organitza, del 3 al 7 de febrer, el Fòrum de Pedagogia sobre les Arts i les Tècniques de l’Espectacle, la darrera activitat acadèmica del seu centenari abans de l’acte de cloenda que es celebrarà el 31 de març.

Aquest fòrum es concep com a un espai de reflexió i diàleg sobre l’estat de la pedagogia de les arts escèniques, concretament en aquelles disciplines que formen part de les especialitats impartides a l’IT: la interpretació en teatre i dansa, la direcció i la dramatúrgia, la coreografia, l’escenografia i la part tècnica de l’espectacle en directe: so, il·luminació i maquinària escènica.

Entre els 450 inscrits al fòrum, hi ha pedagogs, creadors i gestors artístics de diferents països per debatre sobre les necessitats de l’aprenentatge actual de les arts escèniques i la creació de les condicions necessàries perquè les escoles artístiques adoptin la innovació pedagògica.

Conferències i sessions de treball

El programa s’estructura a partir d’una conferència diària i sessions de treball per àrees (teatre, dansa i tècnics d’espectacle) amb les intervencions d’un grup de ponents destacats de cada àmbit. Amb l’objectiu de fomentar el debat, s’ha creat una fila zero on s’ha ha convidat diferents personalitats a participar en les sessions de treball.

La primera conferència tractarà el model d’escola artística ideal, a càrrec de Geoff Colman, de la Royal Central School of Speech and Drama de la Universitat de Londres. El ballarí i coreògraf català Cesc Gelabert basarà la seva conferència en l’estat actual de les arts escèniques, mentre que l’escenògraf portuguès José M. Castanheira parlarà del paper rellevant de l’escenografia en les arts escèniques.

Les sessions de treball tractaran, entre d’altres, els següents temes:

  • Els models d’escola que integren l’educació obligatòria i els ensenyaments artístics, com ara l’EESA/CPD de l’Institut del Teatre, única a l’Estat espanyol i seguidora de models internacionals.
  • Les escoles professionals de dansa o conservatoris i les escoles superiors d’ensenyaments artístics d’art dramàtic i de dansa.
  • Els reptes de la pedagogia de l’escriptura dramàtica en l’actualitat.
  • La música per a la docència de les arts escèniques.
  • La integració de l’escenografia en els processos d’escenificació.
  • El perfil del ballarí que busquen els nous coreògrafs i els elements essencials per a la seva formació i entrenament.
  • Els perfils emergents dels professionals tècnics de l’espectacle.

L’espai iberoamericà de la formació en arts escèniques també serà un tema destacat al fòrum. Per tal d’abordar-lo s’ha convidat a representants dels principals centres oficials de parla castellana, com ara el Instituto Universitario Nacional de las Artes de Buenos Aires,  la Escuela Nacional de Arte Teatral de México-DF i la Real Escuela Superior de Arte Dramàtico RESAD de Madrid.

Cada jornada finalitzarà amb les actuacions en format de classes obertes de dansa i dels instrumentistes de l’Institut del Teatre.

Espai per a la recerca

El fòrum també es reserva un espai per a la recerca desant un lloc al seu programa a l’Scanner, les jornades que des del 2008 dedica l’IT a reflexionar sobre la investigació en les arts escèniques. En aquest camps, s’ha convidat el Performer català Marcel·lí Antúnez que oferirà una conversa amb el professor de la universitat de Torí, Antonio Pizzo, sobre els llenguatges digitals i els nous models d’actors. La professora Anna Brich, de la Royal Conservatoire of Scotland, per la seva banda, presentarà una conferència sobre projectes de recerca relacionats amb el patrimoni.

En aquesta mateixa línia de recerca es presentarà el Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes (PRAEC) impulsat per l’IT juntament amb la Xarxa Vives d’Universitats, en el marc del centenari.

Conferenciants

L’Escola d’Art Ideal: Geoff Colman, Royal Central School of Speech and Drama de la Universitat de Londres

Les arts escèniques avui : Cesc Gelabert, Ballarí, coreògraf, mestre i director de Gelabert-Azzopardi cia de dansa

La integració de l’escenografia : José M. Castanheira, Escenògraf

Llenguatges digitals i nous models d’actor: Marcel·lí Antúnez, Performer i Antonio Pizzo, Universitat de Torí

Projectes de recerca relacionats amb el Site-specific i el patrimoni: Anna Birch, Royal Consevatoire of Scotland

Ponents destacats

Pedagogia en Art Dramàtic:

Claire HEGGEN, Companyia Cia. Théâtre de Mouvement

Guy FREIXE, Fundador de la Cia. Théâtre du Frêne

Saul KOTZUBEI, Fitzmaurice Voicework, Master teacher

Jean-Loup RIVIÈRE, Ecole Normale Supérieur de Lyon

Joseph DANAN, Dramaturg i professor de la Universitat Sorbonne Nouvelle

Beno MAZZONE, Teatro Libero Palermo

Mark LANGLEY, Cap del Departament d’Arts Escèniques de la Bath Spa

Marcel FREYDEFONT, Escenògraf

Victoria SAVELIEVA, Professora i directora d’escena de teatre dramàtic i operístic

Leslie ISHII, Actriu, directora d’escena i pedagoga

Pedagogia en Dansa

Wilfride PIOLLET, Estrella de l’Òpera de París

Jason BEECHEY, Rector of the Palucca University of Dance Dresden

Kathryn BENNETTS, International teacher, coach and stager for Forsythe works

Nancy EUVERINK, Directora de l’Escola Integrada de La Haya

Laurel TOTO, Canada’s National Ballet School

Geniève MELEY, Conservatori de París

Jeroen FABIUS, Exdirector artístic del SNDO

Thierry HOCHSTÄTTER, Músic compositor. Professor de ritme i percussió

Patrice DELAY,Codirector de l’Escola de Dansa de Ginebra i Ballet Junior de Ginebra

Foto: Antonio Pérez

La luna y el sol

Foto: Antonio Pérez
Foto: Antonio Pérez

Hoy la luna me acompaña,

la miro sonriendo

quisiera hacerle tantas preguntas,

que ya las está respondiendo.

Miro hacia arriba,

donde mis ojos se pierden con cada estrella,

siento la ilusión ,los sueños, la fantasía,

que me dan cada una de ellas.

Mi mirada se pierde en el horizonte,

y la luna se despide mientras sale el sol presente.,

Es quien me da el calor,

quien me da un nuevo día,

quien no deja que de mi rostro

 desaparezca mi sonrisa

 

      MONT

Resultats del dissabte

Resultats del dissabte

Futbol i futbol sala

Resultats del dissabte
Foto: Sergi Colomer

FUTBOL

 

2ª Catalana Grup 3

CF Junior – CE Olimpic Can Fatjo  2 – 2

 

2ª Catalana Grup 4

UD San Lorenzo – UD Taradell  1 – 0

 

 3ª Catalana Grup 4

CD Can Parellada – AD La Llantia 2 – 0

 

 3ª Catalana Grup 6

CF Sant Pere Nord – EF Barbera Andalucia 2 – 2

 

3ª Catalana Grup 7

CE Marganell –  UD Can Trias  0 – 1

 

4ª Catalana Grup 2

FC Matadepera”B”- Cabrianes FC  1 – 1

 

 4ª Catalana Grup 14

Can Colapi Terrassa – Valldoreix FC”C”   3 – 1

UE Les Fonts  – CF Pueblo Nuevo 2002   1 – 2

 

Divisio d’Honor Juvenil Grup 7

UE Rubí – CF Damm”B”  3 – 3

 

 

FUTBOL SALA

 

3ª Divisió Nacional Grup 1

UEFS Manlleu – FS Bonaire Limava  6 – 3

 

3ª Divisió Nacional Grup 2

CE Rubi FS – AEJ Riera Cornella  1 – 11

 

Divisió d’Honor Catalana Grup 2

CE Vacarisses – Futsal Puigcerda 1 – 1

 

1ª Catalana Grup 3

CD Can Parellada  – Olimpic la Floresta”B”  3 – 0

Grups Arrahona FSC – AD Castellnou 0 – 8

 

3ª Catalana Grup 1

CFS Martorelles – At Sant Joan”B”  4 – 3

 

3ª Catalana Grup 4

FS Gava”B”- AT Sant Joan”C”  5 – 2