Autor Societat
21 febrer 2014 a 17:45

L’Ajuntament de Terrassa rep el Premi CNIS 2014 pel projecte Govern Obert

0 Flares 0 Flares ×

Ha quedat finalista en dues altres categories

trasparència ajuntament

Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, va recollir ahir el Premi CNIS 2014 que han atorgat a l’Ajuntament pel projecte Govern Obert amb la creació dels portals Open Data i de Transparència. Els premis s’han entregat a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre de Madrid. Es van convocar en el marc del IV Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat que es va fer els 19 i 20 de febrer.

D’altra banda, el consistori terrassenc també ha quedat finalista en dues altres categories: Premi a Millor Proposta Smart Cities en Administració pública pel projecte Energia intel·ligent a Terrassa: altres formes de finançar projectes  i el Premi a Millor proposta de col·laboració públic-privada en qualsevol dels àmbits relacionats amb l’Administració Pública Electrònica pel projecte Guia d’auditoria de l’esquema nacional d’interoperabilitat en l’àmbit local. Els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i Paterna es presentaven conjuntament amb el de Terrassa en aquesta última proposta.

Ballart ha valorat el reconeixement com “una mostra que estem treballant en el camí correcte i que la transparència és una de les prioritats del nostre Ajuntament” i ha afegit que “iniciatives com aquesta ens han de permetre recuperar la confiança dels ciutadans i les ciutadanes i, sobretot, reivindicar que els governs són i només poden ser de la ciutadania, de ningú més. És per això que continuarem amb el compromís d’una gestió transparent de la informació, generant confiança i posant les dades al servei de la societat, que és a qui pertanyen”.

Open Data posa a disposició dels ciutadans moltes de les dades que gestiona l’Ajuntament. Qualsevol ciutadà o ciutadana pot analitzar, redistribuir i reutilitzar les dades per tal que l’Administració Pública guanyi en transparència i fomenti la generació de riquesa amb la gestió intel·ligent dels recursos.

El portal de Transparència facilita l’accés als ciutadans a la informació pública. Hi ha dades econòmiques com l’estat d’execució mensual del pressupost municipal, ingressos i despeses, entre d’altres. A més, hi ha informació sobre els càrrecs electes i els indicadors de qualitat de ciutat i transparència de l’Ajuntament.

En motiu del congrés s’han guardonat diferents projectes de les institucions públiques, de l’Administració General de l’Estat, de les diputacions i d’ajuntaments. S’han analitzat diferents temes com l’aplicació dels Esquemes Nacionals d’Interoperabilitat i Seguretat en les institucions i entitats públiques, les ciutats intel·ligents, la col·laboració públic-privada i els desenvolupaments en el núvol d’internet.

La participació al congrés ha estat bona, amb més de 70 ponents i jornades d’anàlisi sobre administració electrònica i interoperabilitat.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×