Obituari 09.03.2014

Nom Cognom1 Cognom2    Data Cerimònia    Hora Cerimònia    Lloc Cerimònia
Josep Marquès Marcé 09/03/2014 09:30 Temple multiconfessional cementiri
José Fustá Casanovas 09/03/2014 10:30 Temple multiconfessional cementiri
Juana-María Cea Cabrero
María Calzada Escudé 10/03/2014 12:00 Temple multiconfessional cementiri
Juan Mármol Rodríguez 10/03/2014 10:00 Temple multiconfessional cementiri

Augment del 6,4% de passatgers a l’Aeroport del Prat

Imatge del web de wikipedia
Imatge del web de wikipedia

L’Aeroport de Barcelona- El Prat ha tornat a tancar el mes amb una nova pujada del 6,4% en el nombre de passatgers que van arribar a les  instal·lacions. En total 2.140.628 passatgers van utilitzar l’aeroport com a punt d’origen o sortida del seu viatge. Així, en els dos primers mesos de l’any el creixement interanual se situa en un 5,8% amb 4,25M de viatgers.

Els passatgers de vols internacionals de fora de la UE són els que més creixen amb un 12,5%, destacant l’increment dels intercontinentals en un 15,6%. Per la seva banda, els passatgers de la UE segueixen en xifres positives amb un més de 9,2%, mentre que els passatgers en vols nacionals suavitzen la seva caiguda es mantenen amb un 0,6% negatius.

Pel que fa a les operacions, l’aeroport de la capital s’ha mantingut en xifres positives  ha tancat el mes de febrer amb un total de 17.606 aterratges i enlairaments. Des de començament d’aquest any, l’increment ha estat d’un 1,1%.

l’Aeroport de Sabadell ha tancat el mes de febrer amb un augment interanual del 18,1% amb 1.926 moviments. En els dos primers mesos de l’any s’han operat 3.751 aterratges i enlairaments, un 0,6% més.

 

La Diputació de Barcelona i la Creu Roja sumen sinèrgies en benefici dels aturats majors de 45 anys

Ferran Civil va presentar el projecte #majors45

creu roja
Imatge del web de Creu Roja

Ferran Civil, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, va presentar dimecres passat el projecte #majors45, que és “la primera col·laboració entre les dues institucions, en favor dels més vulnerables” perquè “el sector privat no prioritza la contractació de persones d’aquesta franja d’edat”. Es tracta d’un projecte impulsat per la Creu Roja a Catalunya i la Diputació de Barcelona amb el suport del Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Terrassa.

El també responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local va afegir que “considerem cabdal incidir en aquest col·lectiu, treballant amb les persones, però també treballant amb les empreses”. Josep Marqués, president de Creu Roja a Catalunya, va remarcar que “aquest projecte pretén treballar per la dignitat de les persones d’aquest col·lectiu, perquè la nostra societat no es pot permetre que la seva autoestima minvi. Cal trencar aquestes barreres, i per això advoquem per ells”.

Civil i Marquès van presentar #majors45 juntament amb Ramon Jané, director d’Ocupació de la Creu Roja a Catalunya; Enric Morist, coordinador de la Creu Roja a Catalunya; Javier López, president de CODEMA+45; Josep Quitet, president de la Creu Roja a Barcelona; i Sergi Aprici, el director de l’Hotel Ibis @22.

El projecte s’adreça a persones de més de 45 anys en situació d’atur que necessitin reorientar-se professionalment cap a d’altres sectors i actualitzar els seus coneixements i competències per tal de millorar la seva ocupabilitat. El pla segueix una metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció basats en la orientació, la formació i la intermediació laboral. També es generaran aliances empresarials a través de la creació d’una xarxa d’empreses col·laboradores. #majors45 es realitzarà a 10 municipis catalans (Barcelona, Reus, Cerdanyola del Vallès, Vic, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Tordera, Sabadell, Terrassa i Castelldefels) i es preveu que durant el 2014 hi participin un miler de persones.

El pla #majors45 disposarà d’un pressupost total de 480.100 euros, dels quals el 50% provenen del Fons Social Europeu (FSE), el 28% de fons propis de la Creu Roja, el 21% de la Diputació de Barcelona i l’1% restant procedeix de l’Ajuntament de Terrassa.

La institució solidària inicia aquest projecte després de presentar la setmana passada l’estudi L’impacte de la crisi en les persones majors de 45 anys, el 6è informe del seu Observatori de Vulnerabilitat, que estableix que més del 83% de les persones d’aquesta franja d’edat ateses en projectes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja estan a l’atur. El projecte d’itineraris integrals per a persones amb problemes d’inserció laboral de la Creu Roja s’emmarca dins el Programa Operatiu Plurirregional Lluita contra la Discriminació, del qual la Creu Roja n’és operador des de l’any 2001 i que està cofinançat en un 50% pel FSE.

Milloren les perspectives de cara al 2014

Conclusions de l’estudi de conjuntura econòmica

Cambra de Terrassa

La Cambra de Comerç i Industria de Terrassa ha fet públiques les conclusions de seu estudi de conjuntura econòmica corresponent al darrer trimestre de l’any 2013, així com les expectatives dels empresaris de la comarca per aquest inici d’any.

Segons les conclusions la tendència segueix millorant i el clima de recessió econòmica ha seguit millorant per cinquè mes consecutiu. La nota negativa l’ha donada la industria, que encara té una tendència de -17,4, en contrast del sector comerç, que va presentar un saldo positiu de 4,8 punts, tendència atribuïble a l’estacionalitat.

Pel que fa als altres indicadors de clima empresarial i a l’evolució en relació al trimestre anterior, tots els sectors han experimentat millores, tot i que encara es mostren en saldo negatiu. L’ocupació sí que ha mostrat uns índex positius amb un saldo de 1,4 punts per al darrer trimestre de l’any passat. El saldo negatiu menys intens ha correspost al sector de la indústria (-8,1) i la construcció (-19,2) amb una clara tendència a la millora de gairebé 27,6 punts.

Les expectatives per al primer trimestre del 2014, tot i que continuen presentant saldos negatius en tots els sectors, segueixen millorant. També s’ha evidenciat una millora en la percepció registrada pel darrer trimestre de l’any, però Cambra creu que aquesta millora és molt dèbil, ja que la majoria d’empresaris  que han participat de l’estudi creuen que no es pot considerar com a definitiva la sortida de la crisi.

Pel que fa al grau d’ús de la producció, les activitats industrials de l’alimentació, fusta, suro, paper i arts gràfiques, la indústria química i de fabricació d’equips mecànics han estat per sobre de la mitjana, amb dades que oscil·len entre el 66,8% i el 72,9%. En canvi, els sectors vinculats a la indústria tèxtil i la indústria del metall han assolit valors que estan clarament per sota de la mitjana, amb dades que tot just arriben al 62%. Cambra considera que “la disponibilitat de capacitat productiva sense utilitzar és un fre a les noves inversions per part de les empreses, ja que aquestes poden fer front a augments de la producció utilitzant les instal·lacions existents, sense necessitat d’ampliar-les per cobrir augments de la demanda”.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’adhereix al manifest institucional del Dia Internacional de les Dones

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha adherit al manifest institucional del Dia Internacional de les Dones promogut per les quatre diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de Catalunya.La Comissió Permanent del Consell ha aprovat aquesta adhesió.

 

8 DE MARÇ 2014

Cecot Formació promou un programa per a millorar la qualificació dels empleats

Destinat a empreses catalanes de fins a 50 treballadors

Alumnes d'un curs de Cecot Formació
Alumnes d’un curs de Cecot Formació // Imatge del web de Cecot

Amb l’objectiu de promoure la formació entre les micro i les petites empreses de fins a 50 treballadors, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha posat en funcionament el programa Forma Empresa50.cat. Aquesta iniciativa està gestionada conjuntament per Cecot Formació i pel Consorci per a la formació contínua de Catalunya, i pretén ajudar a obtenir finançament per formar el personal d’aquest tipus d’empreses.

Per mitjà d’aquest nou projecte es vol optimitzar la qualificació professional de les seves plantilles, consolidar la formació contínua com a motor innovador i impulsar la seva competitivitat. El benefici per a les empreses d’aquestes característiques serà formar els seus treballadors amb els mínims costos econòmics, aconseguint en molts casos que la despesa en formació sigui de 0€. Al mateix temps, aquest programa ofereix informació i assessorament individualitzat i gratuït sobre el sistema de demanda i la gestió de la bonificació a través de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo i, si l’empresa ho necessita, accions d’assessorament en la detecció de necessitats formatives, per tal d’aconseguir una màxima rendibilitat del crèdit de que disposen les empreses de menys de 50 treballadors per a la realització d’accions de formació i la utilització dels permisos individuals de formació (PIF).

Per a poder participar en aquest programa les empreses que ho desitgin han de complir uns requisits, ja que la iniciativa Forma Empresa50.cat va adreçat a les que tenen una plantilla laboral d’entre 1 i 50 treballadors amb raó social i domicili a Catalunya i que no hagin fet ús mai o el darrer any 2013, el crèdit del que disposen per la formació de demanda. D’altra banda, cal recordar que Cecot Formació és l’entitat organitzadora i gestora del sistema de la bonificació des de l’any 2004, o sigui, que té una experiència de deu anys fent de gestors del crèdit de la bonificació del teixit empresarial català.

Ballart crida a la implicació ciutadana per liderar la lluita per la igualtat

Terrassa aplegarà més de 50 activitats

Jordi Ballart durant l'acte del dia de la dona
Jordi Ballart durant l’acte d’ahir al vespre // Foto cedida per l’Ajuntament de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va fer una crida a la corresponsabilització i al compromís ciutadà per avançar en la lluita per la igualtat. Va ser en l’acte central del Dia Internacional de les Dones que va tenir lloc ahir vespre al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Polítiques de Gènere, Almudena Almagro, així com els portaveus municipals i diversos grups de dones de la ciutat.

 Ballart va mostrar la seva voluntat perquè Terrassa vagi al capdavant en polítiques d’igualtat: “crec que podem plantejar-nos assolir el lideratge de Terrassa en igualtat, de la mateixa manera que volem ser una ciutat sense barreres per a cap persona. És la mateixa lluita, la de la justícia, la de la llei per a tothom, la de la seguretat, la de la dignitat, la del respecte i la de la llibertat”.

L’alcalde va manifestar que cal mantenir més que mai aquesta celebració: “hi ha molt camí per recórrer, hem de reivindicar en veu molt alta i clara que volem respecte, igualtat i llibertat per a cada dona i cada home del nostre país, de la Unió Europea i de tot el món”.

Jordi Ballart va afegir que “tot això va en la mateixa línia: innovació social, creativitat, imaginació, fermesa. Hem de donar una nova empenta a la lluita per la igualtat”.

 Terrassa comptarà amb més de 50 activitats durant la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Els números canten

8 de marc  Manifest del Dia Internacional de la Dona

Una mirada que mai falta, és la que fem anualment entorn del dia 8 de març a quina és la realitat de la Dona. Enguany, en ple any 14 del S.XXI, hi tornem.

Una mirada que serveix per constatar que, malgrat que la Igualtat és un dret, s’imposa la desigualtat entre homes i dones en molts camps i aspectes de la vida diària, sent en el món laboral on  hi sublimen totes.

Hi sublimen dic, perquè en el món laboral es quantifica la desigualtat. S’hi posa xifra. I avui en dia estem potser massa avesats a prendre consciència de les coses quan se’ls posa una xifra o un preu. No dic que ho comparteixi. Dic simplement que la unitat de mesura en diners, a voltes fa que la realitat sigui més real i, en matèria d’Igualtat, els números canten.

Sabíeu que avui en dia, una Dona ha de treballar 84 dies més que un Home per guanyar el mateix? És a dir, si comencem l’any el dia 1 de gener, una dona que treballi fora de casa, no comença a cobrar fins el dia 26 de març. La que treballa dintre de casa, evidentment, no cobra cap dia i sovint sense aquesta aportació desinteressada i totalment altruista que no te cap mena de reconeixement, les famílies no se’n sortirien.

Sabíeu que, segons la UGT, si la mitja salarial a l’Estat espanyol és de 25.600.-€ pels homes, la de les dones ronda els 19.700 i que hi ha 1,7 milions de dones que treballen, el sou de les quals és de 612,90€ , és a dir, que està per sota del llindar de la pobresa?

Sabíeu que a l’Estat Espanyol, el percentatge de treball a temps parcial involuntari és del 12%, el doble que a la veïna França que no arriba al 6%, i que per cada 26 dones que afirmen que la feina a temps parcial serveix per a conciliar, només ho afirma 1 home?

Són dades que posen de manifest que queda molt camí per recórrer i a l’hora, que si no abordem canvis en profunditat, no aconseguirem avançar ni una sola passa en la bona direcció.

Quina és la bona direcció, podríeu preguntar? Perquè no deixa de ser aquesta, una expressió carregada de subjectivitat.

D’entrada se m’acut, i mirant d’objectivar-la, que la bona direcció és aquella que permeti una recuperació econòmica el més ràpida i sòlida possible. En aquest sentit, el darrer informe del Banc Mundial diu que si es redueixen les disparitats de gènere en la força laboral, es poden assolir importants beneficis en matèria de desenvolupament, ja que es milloraria la salut i l’educació dels fills, es contribuiria a la reducció de la pobresa global i es fomentaria la productivitat.

I per què doncs, hi ha tantes disparitats de gènere en la força laboral? Per mi i d’entrada, és com a conseqüència d’una mala educació en igualtat de nens i nenes durant la infància i la joventut, que fa que no siguem capaços d’avançar en els estereotips que nens i nenes perceben dels rols dels homes i les dones. També és degut a que seguim aplicant unes mesures que restringeixen la capacitat laboral de les dones en la seva època reproductiva, amb una legislació que les escora a ser principals candidates a treballs a temps parcial involuntari com a única opció per tenir un peu a casa cuidant i un peu fora de casa en l’àmbit professional. El treball a temps parcial com a única opció per ser a tot arreu al mateix temps. Finalment, i embolcallant-t’ho tot, ens trobem amb una manca de compromís dels Estats en fer de la qüestió de la igualtat entre homes i dones, una autèntica qüestió d’Estat.

Mentre la Igualtat sigui una matèria lligada a l’àrea dels Serveis Socials dels diferents Governs i la Dona vista com un col·lectiu a protegir, les desigualtats es perpetuaran.

Les dones no som un col·lectiu. Som individualitats que entre nosaltres no tenim més en comú que el nostre gènere i sexe femení. Tenim necessitats individuals i realitats individuals. Necessitats i especificitats en tant que persones que som.

La Igualtat, per tant, ha de ser una qüestió transversal. Cada decisió de política econòmica, laboral, sanitària, educativa, industrial…, té un impacte en tota la força laboral i aquesta la conformen tant els homes com les dones. Els homes i les dones són els reals actius d’un País i haurien d’estar en igualtat de condicions, tant per al servei del desenvolupament i sosteniments econòmic de la societat com per al compromís i dedicació a la cura i a la atenció dels menors i depenents.

Una democràcia les institucions de la qual no entenguin la cura com una responsabilitat i compromís de tots, no és una autèntica democràcia.

Lourdes Ciuró i Buldó.

 Diputada al Congrés del Diputats

Portaveu a la Comissió d’Igualtat

 

Horaris del cap de setmana

Bàsquet

Tots els horaris dels partits del cap de setmana
Foto: Sergi Colomer

DISSABTE

Copa Catalunya Masculí Grup 1

20’15 hores El Masnou – CN Terrassa

 

Copa Catalunya Masculí Grup 2

18’00 hores SfericTerrassa – CB Igualada

 

Tercera Catalana Masculi Grup 2

19’00 hores CB Castellar “B” – CB Sant Pere Terrassa”B”

 

DIUMENGE

Copa Catalunya Masculí Grup 2

19’00 hores CB Castellar – Sant Pere Solmania

 

Segona Catalana Masculí Grup 2

19’00 hores Basquet Ribes – CN Terrassa ”B”

 

Tercera Catalana Masculí Grup 2

19’00 hores CB Matadepera Taronja – UE Barberà “B”

 

Primera Catalana Femení Grup 1

19’00 hores JE Terrassa”B” – Basquet Molins

19’00 hores CN Terrassa – UE Sant Cugat 1