Autor La foto del dia (el racó d'instagram)
3 març 2014 a 08:00

Capella del Cementiri Vell

0 Flares 0 Flares ×
Capella sur del Cementiri Vell

Capella sur del Cementiri Vell // Antonio Pérez

Una nova fotografia de l’Antonio Pérez, en aquest cas de la capella del Cementiri Vell situada al barri del mateix nom. L’anomenat Cementiri Vell de Terrassa té els seus orígens en un cementiri militar instal·lat al marge esquerre del torrent de Vallparadís al començament del segle XIX, en plena guerra del Francès. Al cap de no gaire va haver de dedicar-se també a usos civils, ja que el que hi havia entorn de la basílica del Sant Esperit estava saturat.

Amb el temps esdevindria el cementiri de Terrassa, que va continuar amb la seva funció fins al 1938, any en què es va inaugurar l’actual, prop de Can Torrella. El 1964 fou clausurat definitivament i enderrocat, i al seu emplaçament originari s’hi va construir un casal d’avis i una àrea enjardinada i d’esbarjo on les úniques restes del Cementiri Vell que subsisteixen són la capella i el monument a Jover i a Alagorda.

En la capella hi ha una placa commemorativa que posa:
“En memoria i reconeixenent dels conciutadans morts als camps dextermini nazis (1939-1945) i a tots i totes les persones injustament perseguides i represaliades per les seves idees i conviccions democràtiques.
Per lluitar contra l’oblit Mai mes Ajuntament de Terrassa i Amical de Mathausen”.

Des del Terrassa Informa us animem a tots a que ens envieu vosaltres les fotografies de la nostra ciutat. Volem que vosaltres també participeu. Només us demanem que les fotos siguin de Terrassa o dels seus voltants, que tinguin un mínim de qualitat (la redacció es reserva el dret de publicació) i que adjunteu un petit comentari sobre la fotografia. Les podeu enviar a fotolectors@terrassainforma.com.

 

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×