Autor Esports
24 març 2014 a 09:00

El Club d’Escacs Terrassa torna a Divisió d’Honor

0 Flares 0 Flares ×

Els egarencs van superar a l’Ideal Clavé per 7 ½ a 2 ½

Club d’Escacs Terrassa

Foto: Daniel Arús

El primer equip del Club d’Escacs Terrassa jugarà la temporada vinent a la màxima categoria dels escacs catalans. La victòria davant l’Ideal Clavé per un clar 7 ½ a 2 ½ en la novena i última ronda de la Lliga Catalana d’escacs, ha permès els terrassencs assolir l’objectiu d’asencs a Divisió d’Honor, aconseguint set punts dels nou possibles, dos anys després del malaurat descens.

Tot i que el matx es preveia favorable als interessos locals, els egarencs no depenien d’ells mateixos per pujar de categoria, ja que havien d’esperar una ensopegada del líder, el Catalònia. I així va ser, a mig matí es va confirmar la derrota del fins llavors primer classificat, en el local del Sant Feliu, per 6 a 4. Així doncs, els jugadors del Terrassa van poder celebrar la fita aconseguida de tornar a Divisió d’Honor, on el club intentarà mantenir-se els següents anys.

Per la seva banda, el Terrassa B també ha firmat un gran any i ha assolit la tercera posició amb sis punts. El primer filial del club va rematar la bona temporada imposant-se a la Rubinenca per 3 ½ a 6 ½. El matx va quedar sentenciat per la via ràpida, ja que els visitants van col·locar el marcador amb un decisiu ½ a 5 ½, que els rubinencs van saber maquillar. El Terrassa C va tancar la present Lliga Catalana amb una victòria davant el Llinars C per 3 ½ a 4 ½ i també ha acabat tercer classificat, tot i que fins a l’última ronda va gaudir d’opcions matemàtiques de pujar de categoria. En el duel amb el Llinars, un dels clubs que millor potencia els escacs de base, els egarencs van poder sumar el punt gràcies a la victòria de José Luís Martínez, que va decantar la balança a favor dels visitants. Per últim, el Terrassa D no va poder celebrar el final de temporada amb victòria, i va caure derrotat per un contundent 1 a 5, amb el segon classificat, el Sant Boi Lluçanès B. El jove jugador local, Oriol Melero, va fer el punt de l’honor. D’aquesta manera, el Terrassa D ha quedat cinquè amb quatre punts i mig.

D’altra banda, el primer equip del Club d’Escacs Barad va certificar el descens de categoria, i l’any vinent jugarà a primera divisió provincial. Tot i que els jugadors terrassencs van fer els deures i van superar el Montcada B per un inapel·lable 1 a 9, la victòria del Cerdanyola C va col·locar els egarencs en la novena posició de la taula. D’aquesta manera, el Barad tanca una mala temporada, on  només ha sumat dos punts. Per contra, el Barad B va perdre l’última ronda amb el Caldes de Montbui B per 2 ½ a 3 ½. Així mateix, han finalitzat en cinquè lloc, amb quatre punts. Per últim, el Barad C va perdre per ½ a 3 ½ amb Sant Martí H, i tanca el campionat en vuitè lloc.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×