Autor Cultura
25 març 2014 a 09:30

Jornada sobre el reaprofitament i la segona vida de la roba al CDMT

0 Flares 0 Flares ×

El 5 d’abril de 9h a 14h

segona vida roba

Imatge cedida pel CDMT

El Centre d’Estudis Històrics, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil i l’Arxiu Històric Comarcal han organitzat el 5 d’abril una jornada sobre els usos i reaprofitaments de la roba titulada La segona vida de la roba, emergència o futur?. L’activitat es durà a terme al Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa de 9h a 14h.

El consumisme que s’imposa en l’època en què vivim es basa en la compra de roba cada temporada, amb peces tèxtils de poca qualitat i a un preu baix. Tot i així, també creix una sensibilitat cap al reciclatge, el qual pot ser un negoci i una via per amortitzar el consum energètic i de primeres matèries no renovables.

La roba pot tenir una segona vida amb moltes possibilitats. Amb aquesta Jornada es pretén reunir alguns especialistes a l’entorn de dues taules: la primera, amb Josep M. Benaul i Enric Carrera, que se centrarà en la producció tèxtil del segle XIX i la d’avui; en canvi, la segona taula tindrà un format de debat, moderat per Albert Sales, que reunirà noms com els de Jordi Iglesias, empresari del reciclatge de fibres per a l’aïllament tèrmic en la construcció, Lídia Morcillo, membre del FITEX i de l’Agrupació catalana de Tèxtil-Moda, i Sýlvia Calvo i Virginia Rondeel, les dues de l’Associació Moda Sostenible de Barcelona.

A part de la jornada, el CMDT oferirà una mostra amb una selecció de documents històrics de l’Arxiu Comarcal relacionats amb les transmissions i compravendes de robes, algunes peces del CDMT, quatre premis del concurs Residuart cedits per Hera i el Consorci de Residus del Vallès Occidental, a més de material informatiu de la Fundació Humana. Es podrà consultar fins el 18 de maig, diada dels museus.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×