Autor Política
1 març 2014 a 12:30

L’Ajuntament de Rubí aprova l’adhesió al recurs d’inconstitucionalitat de la Llei de Reforma de l’Administració Local

0 Flares 0 Flares ×

Es va aprovar al ple de dijous

ple febrer rubi

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

En el ple que es va celebrar dijous a l’Ajuntament de Rubí es va aprovar l’adhesió al recurs d’inconstitucionalitat que municipis espanyols presentaran davant el Tribunal Constitucional en contra de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local. Ha tingut els vots favorables de tots els grups municipals menys el Partit Popular i forma part d’un acord pel qual una setena part dels ajuntaments de l’estat se sumin a la moció per dur a terme la formalització d’un conflicte en defensa de l’autonomia local. La moció defensa que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local suposa “una retallada competencial sense precedents que suposarà un important retrocés, atès que afectarà de ple als serveis que donen els ajuntaments”.

D’altra banda, també es van aprovar les bases reguladores de les subvencions 50/50 per tal de promoure l’estalvi energètic i d’aigua potable en alguns dels equipaments rubinencs. Hi podran participar aquells equipaments on l’Ajuntament de Rubí tingui una obligació legal, contractual o qualsevol altre motiu de satisfer els consums, sempre que hi hagi un tercer gestor de l’equipament. Aquesta mesura es va aplicar a les escoles durant el 2013 i es pretén atorgar una subvenció directa equivalent al 50% de l’estalvi energètic que s’ha produït en un temps determinat.

D’altra banda, es van aprovar, tot i que no amb els vots a favor del PP, les mocions del PSC de rebuig a la proposta de  l’avantprojecte de llei de demarcació i planta judicial que preveu concentració de delegacions judicials a capitals de província i la moció contra la reforma de la llei orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs.

La moció de ICV-EUiA sobre la continuïtat i millora del Servei de la Dona de l’Ajuntament de Rubí es va aprovar per unanimitat.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×