Obituari 01.06.2014

Nom Cognom1 Cognom2 Edat:     Data Cerimònia     Hora Cerimònia      Lloc Cerimònia
Jaime Aulet Planas 81 any 01/06/2014 09:00 Temple multiconfessional cementiri
Ángel Iván Ordóñez Reyes 49 any 01/06/2014 09:30 Temple multiconfessional cementiri
Norberto Carneado Marcén 71 any 01/06/2014 10:00 Temple multiconfessional cementiri
Isabel López Cirera 89 any 01/06/2014 10:30 Temple multiconfessional cementiri
Drac Baluk Astharot

El nou Drac Baluk Astharot ja passeja per Ca n’Aurell

S’ha presentat avui

[wzslider info=”true”]

Fotografies: Aina Marcobal i Daniel Arús

Avui al migdia s’ha presentat la rèplica del Drac Baluk Astharot, obra de Jordi Grau, a la Plaça del Progrés amb motiu de la Festa Major de Ca n’Aurell. D’aquesta manera, el barri terrassenc ha pogut mostrar a la ciutadania la culminació del projecte que ha consistit a fer una còpia de la figura original, nascuda el 1993 al barri de Ca n’Aurell, i que ha pagat car el pas del temps, tot i que avui ha estat present per veure el seu successor.

És per això, que la Colla del Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell ha mostrat amb orgull el resultat final, una figura que tot i que només porta una persona, pesa al voltant d’uns 80 quilograms. A més, el drac està construït amb materials pesats, com suro i ferro. La principal font per finançar el projecte ha estat el micromecenatge a través de la plataforma Verkami, a més d’altres d’ajudes com l’Ajuntament de Terrassa o l’Associació de Veïns de Ca n’Aurell.

L’acte ha comptat amb la presència de diferents dracs egarencs, a part dels de Ca n’Aurell, com el Bitxo del Torrent Mitger, el drac de Terrassa, La Pàjara i el drac de Can Boada. Els dracs convidats han ofert una ballada que ha donat pas a la presentació del nou Drac Baluk Astharot, que també ha actuat amb companyia del seu antecessor. Al final de l’espectacle, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart s’ha volgut unir a la festa i ha ballat portant, primer el nou el drac de Ca n’Aurell i després l’antic. Un cop feta la fotografia de família de les diferents colles, ha començat la cercavila que ha portat a les diferents bèsties al Parc de Sant Jordi.

Respecte al seu creador, el reputat constructor terrassenc, Jordi Grau, compta amb un llarg historial d’obres com són el Gegant del Tricentenari o els diferents Capgrossos de l’Any de Terrassa, a part de fer rèpliques de moltes bèsties, algunes d’històriques com el Drac de Vilafranca o el Drac de Terrassa.

Imatge del web Consum.cat

S’amplia el termini per sol·licitar subvencions de conservació i manteniment de lleres urbanes

Fins el 30 de juny

Imatge del web Consum.cat
Imatge del web Consum.cat

L’Agència Catalana de l’Aigua ha ampliat el termini per sol·licitar subvencions per actuacions de conservació i manteniment de lleres en zona urbana en l’àmbit de les conques internes catalanes fine el 30 de juny. La convocatòria de subvencions contempla un import total de 375.000 euros, dels quals l’ACA aportarà 300.000 (80%) i els ajuntaments els 75.000 euros (20%) restants.

L’ampliació del termini s’ha realitzat, segons l’ACA, per ajudar a presentar degudament la documentació requerida i poder acreditar l’acceptació de les bases d’aquesta convocatòria pels plens municipals o per l’òrgan competent de l’Ajuntament. Aquests hauran de presentar còpia de l’acord del ple o de l’òrgan competent de l’ajuntament o bé còpia de l’informe favorable de la intervenció que justifiqui el finançament d’un 20% de l’actuació.

Els criteris d’elecció són els següents: les actuacions presentades des dels ajuntaments i ens locals en funció dels risc d’inundabilitat del tram, de la presència de vegetació que pugui obstaculitzar el règim de corrents, de la previsió de restauració amb espècies vegetals autòctones, de les infraestructures inundables aigua avall, del tipus de massa d’aigua, de l’existència d’espècies vegetals invasores i d’estructures transversals a una distància inferior a 2 quilòmetres que representin una restricció hidràulica en cas d’avingudes.

Ficcions ACPG

El grup Duet de lletres de Sabadell guanya el premi literari Ficcions

Com a primer premi han guanyat un Ipad

Ficcions ACPG
Imatge cedida per ACPG

Dissabte passat, van acudir al lliurament de premis del concurs literari per a joves Ficcions, l’Aventura de crear històries més de 200 estudiants  de Catalunya i el País Valencià. L’entrega  va tenir lloc al jardí del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. Després de dos anys de parèntesi, Ficcions ha tornat amb èxit de participació amb gairebé 1.800 participants i més de 1.870 històries publicades.

El jurat, format per Marià Marín, Hortènsia Galí, , Pau Vidal i Laura Mesalles,  van atorgar el Primer Premi i Millor història al grup Duet de lletres format per la Joana Macià i el Xavier Sagrera de l’Escola Industrial de Sabadell, per l’obra titulada Coacció i compromís. Segons el jurat, va ser la història guanyadora: “per la precisió en el dibuix dels personatges, per l’ús d’un llenguatge precís i ric (que delata que han llegit molt) i per una sorprenent maduresa narrativa”. Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i Vanesa Alhama, representant de la Fundació Banc Sabadell, van ser les encarregades de lliurar un iPad a cada membre del grup com a premi.

 El segon premi se’l va emportar la història del grup Cal·líope amb La cripta del temps per “la seva fantasia a l’hora d’imaginar mons literaris coherents, per l’alegria descriptiva en el retrat d’uns personatges molt identificats amb el seu ambient i per l’habilitat de mantenir un ritme narratiu que no decau” va destacar el jurat. Els tres membres del grup Mireia Llarden, Toni Vila i Mireia Venancio de l’escola Maria Immaculada de Tremp van recollir un smartphone per cadascun.

Dels seixanta-un finalistes de Ficcions, onze grups han quedat Finalistes d’Honor i premis territorials. Dels quals, sis han estat de Catalunya, que són guanyadors dels premis territorials de Barcelona, Tarragona, Girona, Catalunya Central i Maresme; tres del País Valencià, guanyadors dels premis territorials de Castelló, València i Alacant; i dos de les Illes Balears, guanyadors dels premis territorials de les illes de Mallorca i Menorca.

FINALISTES D’HONOR I PREMIS TERRITORIALS (11 grups):

CATALUNYA

Millor història de la demarcació de Barcelona i Premi especial Ciutat de Barcelona (compartit):

Valentinabarea format per la Valentina Barea de l’escola Sant Miquel de Barcelona.

CeciPere1436 format per la Cecilia Millan i el Pere Vallribera de l’escola Santa Anna-Eixample de Barcelona.

Millor història de la demarcació de la Catalunya Central:

Sipdre-nma format el Lucas Lozano i el Roman Aranyó de l’escola Sagrats Cors de Centelles (Osona).

Millor història de la comarca del Maresme:

Naivech format per la Ivette Ortega, la Chantal Ortega i la Naiara Juan de l’IES Miquel Biada de Mataró.

Millor història de la demarcació de Girona:

arnauquinta format per l’Arnau Quintana de l’IES Sant Feliu de Guíxols de Sant Feliu de Guíxols.

Millor història de la demarcació de Tarragona:

Pixis format per la Berta Fàregas i la Marta Martínez de l’IES Berenger d’Entença de Vandellòs i l’Hospitalet de L’Infant.

PAÍS VALENCIÀ

Millor història de la demarcació d’Alacant:

Dandelions format per l’Irene Medinilla, l’Ana Lucena i la Silvia Márquez de l’IES Misteri d’Elx, d’Elx.

Millor història de la demarcació de Castelló:

PabloUlldemolins format per Pablo Ulldemolins de l’IES El Caminas de Castelló de la Plana.

Millor història de la demarcació de València:

Moñoman format per l’Ignasi Belarte, l’Antoni Solera i la Elena Micaela González de l’IES Comarcal de Burjassot (València).

ILLES BALEARS

Millor història de Mallorca:

Francina-laia format per la Laia Sancho i la Francina Arrom de l’IES Llorenç Garcias i Font de l’Artà.

Millor història de Menorca:

Brisardent format per la Clara Olives i la Laura Herraiz de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella.

admin-ajax

Un motorista mort en un accident a Montcada i Reixac

La víctima tenia 38 anys

admin-ajax

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest matí s’ha registrat un accident mortal de trànsit al punt quilomètric 78,6 de la C-33 a l’altura de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) en sentit Barcelona.

A les 6.56h del matí, els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís del sinistre entre una motocicleta i un turisme, en el que el conductor del vehicle de dues rodes ha resultat mort. Es tracta de Ramon R.B. de 38 anys i nacionalitat espanyola.

En l’accident hi han treballat sis patrulles dels Mossos d’esquadra i 4 ambulàncies del SEM. L’accident ha provocat 1 quilòmetre de retencions en sentit sud que a hores d’ara ja està normalitzat.

Fotografia de la signatura del conveni

FGC col•labora amb Special Olympics

Signen un conveni per promoure la pràctica esportiva

Fotografia de la signatura del conveni
Fotografia de la signatura del conveni // Imatge cedida per FGC

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el president d’Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, van signar el passat dilluns 26 de maig un conveni de col·laboració per tal de fomentar la pràctica esportiva i d’altres activitats de lleure. L’objectiu final és contribuir a l’èxit dels esdeveniments esportius organitzats per Special Olympics, una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu, entre d’altres, el foment de la pràctica de l’esport per part de les persones amb discapacitat intel·lectual com a via de desenvolupament personal i d’integració social.

Amb aquest acord es pretén crear una sinergia entre les campanyes de comunicació i compartir suports publicitaris. Així, FGC adoptarà, sense contrapartida econòmica, els suports publicitaris que li siguin requerits, des de la publicitat a l’interior dels trens, a les estacions o al Canal FGC.

Special Olympics, per la seva banda, s’encarregarà del disseny, dels costos de producció i de la col·locació i posterior retirada de la publicitat, alhora que promocionarà FGC com a entitat col·laboradora en la celebració dels esdeveniments esportius que organitzi.

A més, els inscrits en les activitats de lleure de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL) podran gaudir de condicions especials en algunes de les activitats de l’oferta turística d’FGC, com el Tren del Ciment, el Cremallera de Núria o el Cremallera de Montserrat.

El conveni també inclou, entre d’altres mesures adoptades per FGC, la millora de les condicions i d’accessibilitat de les persones amb alguna discapacitat. Pel què fa al transport de viatgers, Ferrocarrils disposa del 96% de les instal·lacions adaptades, mentre que en la divisió de Turisme i Muntanya, l’estació d’esquí de La Molina destaca com a un dels centres hivernals més avançats en recursos per a persones i esportistes amb discapacitat, esdevenint una de les tres estacions d’esquí de Catalunya reconeguda per l’Agència Catalana de Turisme com a promotora de l’esport i el turisme per a les persones amb discapacitat.

logo II Setmana del Voluntariat Ambiental

Una cinquantena d’activitats a la II Setmana del Voluntariat Ambiental

Del 31 de maig al 8 de juny

logo II Setmana del Voluntariat AmbientalAvui dissabte comença la II Setmana del Voluntariat Ambiental, que ofereix una cinquantena d’activitats de protecció de l’entorn als ciutadans i ciutadanes. Es tracta d’una iniciativa de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i de l’Obra Social de La Caixa.

Fins al 8 de juny, diverses entitats ambientals celebraran una cinquantena d’accions i activitats per oferir experiències de voluntariat que afavoreixen la protecció de l’entorn, obertes a la participació dels ciutadans, donar-se visibilitat i fer-se ressò dels seus projectes.

L’edició del any passat va acollir 36 entitats ambientals que van portar a terme un total de 55 activitats arreu del territori català, amb més d’un miler de voluntaris.

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) es va crear l’any 2005 i actualment compta amb més de 20 entitats sòcies. A Catalunya existeixen més de 200 entitats ambientals, una vuitantena d’elles amb programes de voluntariat

Salaó

Aquest cap de setmana no et perdis…

Dissabte 31 de maig i diumenge 1 de juny

Salaó
Salaó // Imatge cedida pel web www.catalanfilmsdb.cat

Dissabte

TV3

A les 16:15h tarda de cine amb El homes que miraven fixament les cabres

A les 21:55h s’estrena Salaó

Dirigida per Jesús Font i protagonitzada per Joan Carreras i Olalla Moreno. S’emetran dos capítols seguit  (el temps de la sal i el temps de la conserva).

Joan Roig és un jove català que perseguit per motius polítics rep una oferta: passar un any a Galícia per reflotar la petita salaó.

La Sexta

A les 15:45h cine amb Mi gran amigo Joe, seguit de Congo a les 18:15h

Antena 3

A les 16:00h comença la sessió de multicine amb Victima del silencio, seguit de Obsesión maternal a les 17:45h; i a les 17:45h Sola con un extraño

A les 22:10h el peliculón és Un plan perfecto

Estrenada l’any 2012 sota la direcció de Mcihael Hoffman i amb la interpretació de Colin Firth i Cameron Diaz

Harry Dean és un restaurador d’art que confecciona un pla per estafar a l’home més ric d’Anglaterra.

TVE

A les 16:00h sessió de tarda amb Algo prestado, seguit de La venganza de una hermana a les 17:45h

A les 19:15h cine de barrio amb Papá Piquillo

A les 22:00h cine amb Los aires difíciles

Estrenada l’any 2006 sota la direcció de Gerardo Herrero i amb la interpretació de José uis García Pérez i Cuca Escribano

Juan, l’únic supervivent d’un naufragi haurà d’enfrontar-se als records del seu passat a causa de Maribel, la seva assistent i Sara, una nouvinguda.

Cuatro

A les 15:45h Home cinema amb REgreso al futuro II, seguida de Transmorfers a les 18:05h

Telecinco

A les 16:00h cine amb Los Seductores

――――――――――――――――――

Diumenge

TV3

A les 16:30h tarda de cine amb Confuci, seguit de  La veritat oculta a les 18:35h

La Sexta

A les 15:45h cine amb La ilsa, seguit de Caza legal a les 18:15h

Antena 3

A les 16:00h sessió multicine amb Al acecho, seguit de  Reencuentro inesperado  a les 17:45h; i a les 19:20h La fuerza de dos mujeres

A les 22:10h el peliculón és  La proposición

Estrenada l’any 2009 sota la direcció d’Anne Fletcher i amb la interpretació de Sandra Bullock i Ryan Reynolds

Margaret està apunt de ser deportada a causa d’uns problemes amb el seu visat, així que desitja utilitzar el seu ajudant per aconseguit el visat casant-se amb ell.

TVE

A les 16:00h sessió de tarda amb Amor ciego, seguit de Soñé con África, a les 17:40h

A les 22:00h la pel·lícula de la setmana és Cowboys & Aliens

Estrenada l’any 2011 sota la direcció de Jon Favreau i amb la interpretació de Daniel Craig ai Harrison Ford.

L’any 1873 els colons i els indígenes estan enfrontats pel control de les seves terres. Però quan uns ésser d’un altre planeta amenacen la Terra uneixen forces per combatre’ls i salvar la humanitat.

Cristina Nocete

@crisnocete