Obituari 25.06.2014

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Virtudes Martínez Bono 99 any 25/06/2014 12:00 Temple multiconfessional cementiri
Vicente Gil Salla 88 any 25/06/2014 10:00 Temple multiconfessional cementiri
Ramón Gil Ruiz 85 any 25/06/2014 09:00 Temple multiconfessional cementiri
Juan Hidalgo Lozano 75 any 25/06/2014 16:00 Temple multiconfessional cementiri
Rogelio Jurado Castellón 65 any 25/06/2014 15:00 Temple multiconfessional cementiri
Cecilio Navarro Ortíz 87 any 25/06/2014 11:00 Temple multiconfessional cementiri
Josefa Nogales Morillo 44 any 25/06/2014 17:00 Temple multiconfessional cementiri

L’empresa lumínica Instaled Light equipa el centre logístic d’Airfarm Group

Més estalvi energètic i menys emissions de CO2

Imatge cedida per Instaled Light
Imatge cedida per Instaled Light

Instaled Light ha equipat el centre logístic d’Airfram Group, empresa dedicada al transport, emmagatzematge i manipulació de productes químics i farmacèutics situada al Parc Logístic de Barcelona. L’empresa lumínica, especialitzada en el sector de la il·luminació LED i l’eficiència energètica, ha substituït 985 punts d’il·luminació. Aquest canvi ha permès que Airfarm aconsegueixi un estalvi energètic del 63%, a més d’una reducció important de les emissions de CO2.

Des de l’inici, Instaled Light ha estat una empresa compromesa amb el medi ambient i l’estalvi d’energia. És per això que només usa il·luminació LED, la qual té una vida útil de 50.000 hores. La protecció del medi ambient cada cop pren més importància, segon comenta Julio César Pombo, gerent d’Instaled Light: “cada cop és més gran el nombre d’empreses i firmes que confien en la nostra feina per dur a terme la instal·lació de tecnologia LED, el que ens permet confirmar les nostres expectatives de creixement”. A més de la instal·lació, l’empresa ofereix una revisió semestral de les instal·lacions.

Instaled Light ha equip altres empreses amb anterioritat, com ara IMC-Toys de Terrassa o l’establiment comercial de Casa Gispert, a Barcelona.

El Grup Municipal CiU presentarà dues propostes de resolució al proper Ple de juny

Pretén millorar la mobilitat

Josep Rull // Foto: Toni Garcia
Josep Rull // Foto: Toni Garcia

El Grup Municipal CiU ha preparat dues propostes de resolució pel Ple del mes de juny, que se celebrarà el proper dijous, 26 de juny.

La primera pretén afavorir la mobilitat amb bicicleta implantant mesures per afavorir la seguretat i impedir el robatori del vehicle. Les principals raons són buscar la millora de qualitat de l’aire, de fluïdesa del trànsit i de salut pública. Una de les problemàtiques que mostren els membres de CiU és que diversos estudis han assenyalat la vulnerabilitat de la bicicleta al robatori, ja que un 37% de propietaris de bicicletes han sofert almenys un robatori del vehicle, i per tant, és un factor desmotivador.

Els convergents proposen valorar l’estat dels plans de mobilitat sostenible pel que fa a l’ús de la bicicleta i l’eficàcia dels plans d’impuls de la utilització de la bicicleta. També volen recollir dades sobre la percepció de la seguretat en la utilització de la bicicleta a la ciutat de Terrassa, pel que fa als robatoris, i a la recuperació de bicicletes robades. A més, dins la proposta de resolució es pretén adaptar en les mesures per tal de convertir els actuals aparcaments de bicicleta en aparcaments segurs, i que els nous aparcaments de bicicletes a la via pública s’implantin amb sistemes de seguretat de major grau que els actuals. Per últim, també volen adaptar en un termini màxim de tres mesos la implantació del BiciRegistre, del marcatge de bicicletes, per tal d’evitar-ne el robatori i de possibilitar-ne la identificació i el retorn.

La segona proposta de resolució busca millorar l’antic espai del mercadal Martí l’Humà, un del més antics de Catalunya. El Grup Municipal demana estudiar, juntament amb l’Associació de Veïns de Montserrat, les mesures adients per a millorar la il·luminació a l’antiga esplanada del Mercadal Martí l’Humà, així com altres accions que calguin per tal de garantir un accés segur al recinte per la nit i evitar actes incívics. La proposta sorgeix a petició del mateix veïnat, que demana que s’instal·lin els punts de llum adients i que esdevingui un lloc fàcilment accessible, evitant la possibilitat que es produeixin actes vandàlics.

Cecot es mostra contrària al Fons d’Accessibilitat per als ports que preveu el Ministeri de Foment

Dóna el seu suport als empresaris del Port de Barcelona

Port de Barcelona
Port de Barcelona // Imatge del web Wikimedia Commons

La patronal Cecot ha mostrat el seu suport a les associacions empresarials de la Comunitat Portuària a Barcelona, com al president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, en relació a l’anunci que ha fet el Ministeri de Foment de crear un nou Fons d’Accessibilitat per als ports.

El Ministeri va anunciar aquesta proposta la setmana passada i estableix que amb els recursos provinents dels ports es finançarà la construcció dels accessos viaris i ferroviaris que es facin en d’altres ports, elevant així la quantitat fins a 100 milions d’euros. D’aquesta manera, els 28 ports espanyols aportar el 50% dels seus resultats a la caixa comú.

La Cecot ha demanat en d’altres ocasions que a Catalunya es pateix un dèficit d’infraestructures, una de les quals són els accessos de l’Aeroport del Prat i del Port de Barcelona. Si en aquest segon cas se suma la connexió ferroviària mitjançant el corredor Meditarrani que permetés el transport de mercaderies del Port de Barcelona via ferrocarril i connectar amb Europa mitjançant França o amb el nord d’Àfrica, pel mateix corredor.

El president de la Cecot, Antoni Abad, ha afirmat que “tal i com ha manifestat el propi Sixte Cambra, creiem que el Ministeri de Foment replantejarà la proposta un cop hagi analitzat en profunditat les conseqüències d’aquesta. Però no només per Barcelona, sinó perquè també hi ha ports com el d’Algecires que ja s’han manifestat contraris o operadors marítims com TCB”.

La mesura del Ministeri desvirtua l’esperit de la Llei de Ports de 1996 que atorgava certa autonomia als ports i que s’ha anat modificant en els darrers anys amb un caire, segons els empresaris del Port de Barcelona, recentralitzador i de control que atempta contra l’autonomia de gestió.

Coca de Sant Joan

 

coca1

Ingredients de la 1a massa

-125 g farina de força

-25 g llevat fresc de forner

-100 mil•lilitres de llet

 

Elaboració

Desfer el llevat amb la llet temperada i anar unint la farina amb l’ajuda d’una cullera de fusta, tapar i deixar reposar 20 minuts (o fins i tot que dobli el seu volum)

 

Ingredients de la 2a massa

-350 g farina de força

-75 g sucre

-3 ous grans

-75 g mantega

-2 g sal

-Crema

-Fruites confitades variades

-Pinyons.

 

Elaboració

Posar tots els ingredients en un bol i remoure amb una cullera de fusta, unir la primera massa i pastar fins que s’integrin bé (uns quinze minuts).

Fer una bola llisa, tapar amb un drap de cuina i deixar reposar uns 20 minuts en un lloc temperat sense corrents d’aire.

Dividir la massa en dos, i estirarem una en forma de coca, la col·locarem sobre una font de forn i estrenyerem amb els dits. A sobre i posarem dues terceres parts de la crema.

Estirar la massa que teníem reservada i cobrir-la amb la crema, unint les vores amb una mica de clara d’ou. Repartir la crema sobrant per sobre i adornar amb les fruites confitades i els pinyons.

Posarem al forn durant 20 minuts a 35 graus la safata amb un recipient amb aigua a sota per crear humitat. Un cop doblat el volum, la traurem, posarem sucre per sobre i pujarem a 200 graus la temperatura del forn i hi posarem la coca durant uns 20 minuts aproximadament.

Balanç de la Revetlla

Entre les 00.00h i les 08.00 d’aquest matí, els Bombers de la Generalitat reben 387 avisos

Bombers Parking
Bombers // Foto: Sergi Colomer

Durant  aquesta franja horària, el Vallès Occidental ha estat la comarca amb més incidències, 89, 19 incendis a vegetació, 56   incendis diversos (especialment contenidors), 3 assistències a accident de transit i 1 dispositiu preventiu però cap d’ells ha revestit d’importància

Més de 13.000 joves han participat en el concurs ‘Joves i conducció’

S’han presentat vídeos i relats

Guanyadors de l'edició d'enguany // Imatge cedida pel RACC
Guanyadors de l’edició d’enguany // Imatge cedida pel RACC

Més de 13.000 joves d’entre 13 i 18 anys han participat en les set edicions del concurs Joves i conducció. Els Alumnes de les escoles Sant Miquel i Lestonnac de Barcelona, Maristes Valldemia de Mataró i de l’IES Alt Penedès de Vilafranca del Penedès s’han proclamat guanyadors en les categories de relat, vídeo i fotografia, respectivament.

L’acte d’entrega de premis va comptar amb la presència de Joan Josep Isern, Director del Servei Català de Trànsit (SCT); Sebastià Salvadó, President de la RACC; Teresa Pijoan, Directora general d’Educació Secundària de la Generalitat de Catalunya i Alfons Udina, President de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació.

Enguany, el grup de 3er A de l’institut SES Serra de Noet de Berga s’ha proclamat vencedor en l’apartat de millor classe, gràcies a l’elevada participació en l’edició d’enguany (26 alumnes, amb 4 grups de prefinalistes, 1 finalista i haver presentat 32 treballs), mentre que Jaume Prat dels Maristes Valldemiade Marató ha rebut el premi al professor més motivador.

En aquesta edició, un total de 1.355 joves distribuïts en 709 grups han participat en el concurs. A l’apartat de vídeo s’hi han presentat 155 treballs, al de fotografia 349 i al de relat 321. La llista de guanyadors ha quedat de la següent manera:

En vídeo, hi ha hagut dos guanyadors. El Grup FerranMiret amb el vídeo de la categoria No barregis mai alcohol i conducció format per Ferran Miret Pérez, Laia Miret Català i Víctor Valeriev Todorov; de l’institut IES Alt Penedès de Vilafranca del Penedès al grup de 4rt. ESO B. I el Grup Post-it Amb el vídeo de la categoria No barregis mai alcohol i conducció format per Aaron Felip Adarlo, Sami Ashi Habib i David Moreno; de l’institut Lestonnac de Barcelona al grup de 3er. ESO C.

D’altra banda en el relat el Grup SharonNúriaHelena va ser el guanyador amb el relat Per sobre la pell escrit per Núria García Fuentes, Sharon Guerrero Sabido i Helena Izquierdo González. De l’Escola Maristes Valldemia de Mataró al grup de 4rt d’ESO B .

Aquest concurs, organitzat pel RACC s’adreça a alumnes de secundària i batxillerat. Va néixer l’any 2007-2008 amb l’objectiu que els joves reflexionessin sobre els riscos al volant per tal de millorar la seva seguretat en la mobilitat.

Celebració de Sant Joan

Imatge del web Wikimedia Commons
Imatge del web Wikimedia Commons

La celebració de Sant Joan ve lligada al solstici d’estiu, quan és la nit més curta de l’any i el dia més llarg. A més, està molt lligada la festivitat amb el sol i el foc, ja que s’encenen fogueres i es tira pirotècnia. El fet d’estar vinculada amb el sol, tenia un significat antigament que la relacionava amb la fertilitat i la riquesa, i sobretot pel moment àlgid en què es troba la naturalesa.

Les tradicions i creences lligades ala Nit de Sant Joan s’han anat perdent, però n’hi havia de curioses: les plantes tenen virtuts guaridores o l’aigua té poders curatius. Tot i així, sí que s’han mantingut altres tradicions lligades amb la gastronomia i el foc.

En primer lloc, no hi pot faltar la coca, el vi i el cava. La coca ha derivat dels tortells amb ous a les actuals coques de fruites, pinyons o llardons. Tot i així, també prenen protagonisme les coques de recapte, fetes d’ingredients salats com ara tonyina. El fet de menjar coca es concep com un acte comunitari apte per a grans i petits.

La pirotècnica i els petards són un altre dels elements destacats, ja que deriven dels jocs amb foc grecs. La pirotècnia aporta a la celebració soroll i lluminositat on tothom hi participa amb precaució. A més, les fogueres també són característiques i, encara que a les ciutats se n’hagi perdut el costum, als pobles encara s’encenen les fogueres per cremar els objectes vells que fan nosa.

#OrgullTerrassenc: 40 tones de solidaritat terrassenca

Imatge cedida per Ton Vilageliu
Imatge cedida per Ton Vilageliu

Terrassa m’ho posa fàcil. Aquests dies no cal pensar-hi gaire per trobar un motiu per escriure un article sobre l’Orgull Terrassenc. Només cal recordar la recent fita aconseguida per centenars de voluntaris fa una mica més d’una setmana: recollir 40 tones d’aliments per a El Rebost de Terrassa.

Val a dir que aquesta vegada no era gens fàcil. Va costar omplir tots els horaris a tots els punts de recollida. Tanmateix, es va aconseguir gràcies a l’esforç de voluntaris que en molts casos van duplicar i -fins i tot- triplicar torn. Va ser també una mica més complicat convèncer a la gent perquè donés aliments. Primer perquè els aliments que es necessitaven en aquesta ocasió eren una mica més elevats de preu que els que es demanaven en ocasions anteriors. Segon perquèés el tercer recapte d’aliments que fem a la ciutat en questió d’un any. Tercer perquè el monstre de la crisi econòmica segueix afectant milers de famílies que veuen disminuir la seva capacitat -no així la seva voluntat- de coŀlaborar en esdeveniments d’aquest tipus.

Però Terrassa és una gran ciutat i els terrassencs ho demostrem cada vegada que en tenim oportunitat. Donava igual que faltessin voluntaris; donava igual que els aliments fossin més cars; donava igual que cada dia sigui més difícil la solidaritat. Tot això donava absolutament igual! Perquè, una vegada més, un gran nombre de ciutadans de Terrassa vam unir els nostres esforços entorn una idea, a un projecte. I, una vegada més, ho vam aconseguir.

I què n’hem obtingut d’aquella jornada? Primer 40 tones d’aliments que permetran a El Rebost de Terrassa seguir ajudant a milers de famílies que ho necessiten a la ciutat. Segon una nova prova de que quan els Terrassencs ens unim entorn a una idea, i hi posem tota la nostra força, i ens unim tots a una, no hi ha absolutament res que se’ns resisteixi.

@TonVilageliu

http://TonVilageliu.Blog.Cat

Crítica cinematogràfica: The Normal Heart

the normal heart 1

@ainamarcobal

DRAMA. Dirigida per: Ryan Murphy. Repartiment: Mark Ruffalo, Matt Bomer, Julia Roberts, Jonathan Groff, Alec Baldwin i Jim Parsons.

Als anys 80, en Ned Weeks és una de les primeres persones que dóna l’alerta sobre el contagi de la Sida entre els homosexuals. La llibertat i el sexe són dos conceptes que el col·lectiu d’homosexuals reivindicaven, però en Weeds, juntament amb la doctora Emma Brookner i l’equip de la plataforma Gay Men’s Health Crisis, aconsegueixen alçar la seva veu i fer obrir els ulls a les autoritats que es tracta d’un problema a escala mundial sense cura.

Als Critics Choice Television Awards d’enguany es va endur el premi a Millor TV-Movie i Millor Actor Secundari de TV-Movie per Matt Bomer. Va estar nominada a Millor Actriu Secundaria de TV-Movie/Miniserie per Julia Roberts, Millor Actor de TV-Movie/Miniserie per a Mark Ruffalo i Millor Actor Secundari de TV-Movie/Miniserie per a Joe Mantello.

the normal heart 2Es tracta d’una pel·lícula per a televisió produïda per la prestigiosa HBO, coneguda últimament per sèrie com True Detective, Los Soprano, The Wire, Game of Thrones, Girls, Silicon Valley o Broadwalk Empire, entre moltes altres. La prestigiosa marca presenta aquest film pensat només per a televisió que només arriba aquí de la mà del Video on demand.

The Normal Heart es nota que surt de les parets d’HBO, ja que té en compte detalls estàtics molt característics i es basa en la relació dels personatges que entren en joc. El guió és moltes vegades repetitiu i en alguns moments massa utilitzat, però cal destacar la gran feina feta de cara als personatges, amb molt de caràcter i història que commou i emociona a qualsevol.

Els personatges ben construïts es reforcen amb unes actuacions fantàstiques. Tots els actors i actrius principals duen a terme una feina excel·lent, però en destaquen sobretot Ruffalo, Roberts i Bomer. El primer, per la seva sinceritat a l’hora d’interpretar i fer un personatge transparent i proper. Julia Roberts fa una de les interpretacions més aconseguides dels últims anys interpretant una doctora amb pòlio que lluita per investigar sobre la Sida. I Matt Bomer, després de rebutjar el paper protagonista de la trilogia Cincuenta sombras de Grey, es reivindica en un paper amb molt de caràcter i profunditat, el qual fa deixar enrere els temps d’actor secundari sense pes i papers reservats per a la televisió.

the normal heart 4Aquest redescobriment/renaixement de Matt Bomer és comparable amb el que Matthew McConaughey va experimentar arrel dels papers a la sèrie True Detective i al film Dallas Buyers Club, pel qual es va endur l’Oscar a Millor Actor. McConaughey va ressuscitar amb dos personatges profunds, enfadats amb la vida, i peculiars que li van permetre experimentar més enllà de les seves possibilitats actorals. Una cosa semblant és la que ha viscut Matt Bomer, que amb aquest paper més profund, amb un personatge amb més problemes, caràcter, emocions i sentiments dels quals treure’n profit, ha sabut treure’n tot el suc per fer una interpretació brillant.

Paradoxalment, tant The Normal Heart com Dallas Buyers Club tracten el tema de la Sida, tot i que des de vessants diferents. En el cas del film que ens ocupa, tira més per la vessant HBO rodejant el protagonista de diferents personatges amb diferents problemes que complementen la història i marquen els impediments i ajudes al protagonista. En canvi, a Dallas Buyers Club la simple existència del protagonista i els pocs secundaris que l’envolten ja creen l’atmosfera que el porta a sobresortir i experimentar la malaltia des de la individualitat, no com  col·lectiu com a The Normal Heart.

És un film, per tant, que tot i redundar sobre la mateixa idea i en alguns casos fer-se repetitiva, s’allunya de l’artificialitat del cinema comercial actual i aposta pel treball dels actors per tirar endavant aquests personatges tridimensionals amb facilitat per empatitzar amb ells.