Autor Cultura
25 juny 2014 a 15:00

Castellar senyalitza 16 edificis del seu patrimoni històric i arquitectònic

0 Flares 0 Flares ×

Amb una subvenció de la Diputació de Barcelona

La senyal de Palau Tolrà // Imatge cedida per l'Ajuntament de Castellar del Vallès

La senyal de Palau Tolrà // Imatge del web de l’Ajuntament de Castellar del Vallès

L’Ajuntament de Castellar del Vallès i la Diputació de Barcelona estan senyalitzant durant aquest mes de juny un total de 16 edificis del patrimoni històric i arquitectònic del municipi vallesà, amb l’objectiu de que la ciutadania pugui descobrir les característiques principals d’aquests equipaments i espais significatius.

El projecte es finança amb una subvenció de 9.500 euros concedida per l’administració provincial. Inclou edificis tant urbans com de zones rurals, tots ells caracteritzats pel seu aspecte singular. Construccions de diverses tipologies arquitectòniques i diversos períodes de la història de Castellar (des del segle XI i fins els anys 30 del segle XX).

Entre els elements patrimonials a senyalitzar n’hi ha d’època medieval, com l’Església de Castellar Vell i l’Ermita de Sant Pere d’Ullastre (ambdues del segle XI), l’Església de Sant Feliu del Racó, l’Ermita de les Arenes o l’Església o fortalesa del Puig de la Creu (originàries del segle XII). També cal destacar els edificis promocionats per la família Tolrà: l’antic Ajuntament (1878), l’Església Parroquial de Sant Esteve (1884-1892), l’Ateneu (s. XIX), el Palau Tolrà (1890), l’escola del Patronat Tolrà (1892) o la Capella de la Mare de Déu de Montserrat (1896). Altres construccions senyalitzades que daten del segle XX són El Coral (1904), el cementiri municipal (1916), la Biblioteca Municipal Antoni Tort –antic Sindicat Agrícola l’Harmonia– (1926), l’Escola Emili Carles-Tolrà (1931-1934) i els refugis antiaeris del Pla de la Bruguera (1938).

Les senyals, com a novetat, inclouen un codi QR personalitzat, que es pot capturar des del mòbil i així veure directament el web on es troba més informació, amb textos, fotografies, etc. L’empresa Dilart Aplicacions de Senyalització ha estat l’encarregada d’executar aquest projecte, amb el mateix model de senyalització que es va utilitzar al nucli modernista de Les Arenes l’any 2010. Es tracta d’uns pilones d’estil rústic, adequades a l’entorn i que requereixen un manteniment baix.

 

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×