Depuradora de Terrassa - Les Fonts

Un estudi permetrà millorar l’eficiència de la depuradora de Terrassa

Ha estat elaborat per l’ACA

Depuradora de Terrassa - Les Fonts
Depuradora de Terrassa – Les Fonts // Imatge cedida per la Generalitat

Optimitzar el procés biològic, a través de la instal•lació de sistemes de control de l’aire i de la reducció de sòlids, permetria estalviar a la depuradora de Terrassa fins a un 16% de l’energia.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb la col·laboració del Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental de la Universitat de Girona i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) ha desenvolupat un  projecte que s’ha centrat en la diagnosi, avaluació i optimització del disseny i l’operació dels bioreactors de membranes (MBR) pel tractament d’aigües residuals urbanes.

 Els han estudiat 7 instal·lacions més d’arreu del país. Es tracta de les de La Bisbal d’Empordà, les de Riells i Viabrea, les de Vacarisses, les de Sabadell-Riu Sec, Terrassa-Les Fonts i les de Gavà-Viladecans.

 A banda de detectar els principals problemes que té el sistema MBR, l’estudi ha desgranat possibles solucions per a optimitzar el seu funcionament. En aquest sentit, els investigadors han pogut demostrar estalvis energètics de fins un 16% a través de la creació de mecanismes que permetin controlar l’aire i reduir la concentració de sòlids.

L’estudi suggereix estratègies que podrien millorar l’eliminació biològica de nitrogen de la depuradora de Terrassa-Les Fonts, alhora que reduirien en un 7% els costos d’aeració del biològic, mantenint la qualitat del procés de filtració.

 Malgrat que la iniciativa -que ha estat la base de la tesi doctoral de Sara Gabarrón, alumne de la Universitat de Girona-  s’ha centrat a investigar les depuradores que utilitzen el sistema MBR, les conclusions de l’estudi i les eines que poden permetre un funcionament més eficient de les plantes de tractament d’aigua són extensibles a tot tipus de depuradores. De fet, els experts consideren que, si finalment es porten a la pràctica, els estalvis energètics podrien arribar a ser superiors dels determinats inicialment.

Pingelap

Pingelap, l’illa del blanc i el negre

Pingelap
Pingelap // Imatge de Wikimedia Commons

Una de les coses que més es va criticar al recentment coronat Felip VI quan es va casar, va ser que ho fes amb algú que no venia de casa reial i que, a sobre, era divorciada: la periodista i actual reina Letizia. Això que pot semblar per al profà una autèntica vel·leïtat del cor, atén una raó molt més òbvia, que és la necessitat de fer que la casa reial barregi gens amb gent aliena a la cort per evitar els problemes de salut per consanguinitat; i més si tenim en compte que totes les famílies reials europees estan emparentades amb elles mateixes. Exemples a la història dels reis espanyols i europeus hi ha per parar un carro, per la qual cosa, des que es coneix el mecanisme, s’intenta evitar al màxim, no sigui que passi com a una illa del Pacífic que, per culpa de la consanguinitat , a una gran part de la seva població li és igual pintar les parets de marró o de verd. És el curiós cas de l’illa del blanc i negre.

Pohnpei és un petit estat insular de Micronèsia que està format per unes poques desenes d’illes i atols perduts al mig de l’Oceà Pacífic. En aquesta remota regió del nostre planeta es troba l’atol de Pingelap, el qual està format per tres illes que apleguen entre totes 1’75 km2, o el que és el mateix, una mica més gran que el Parc del Retiro de Madrid. Aquesta zona no tindria més al·licient que el veure quant trigarà a quedar sota les aigües per la pujada del nivell del mar per l’escalfament global, però els científics als anys 90 van trobar que, més d’un 10% dels seus 750 habitants no són capaços de veure en color, sinó únicament en blanc i negre. A què podia ser deguda aquesta extensió d’una malaltia que habitualment es presenta un cop cada 33.000 persones? Les investigacions van donar un curiós origen.

El 1775, la zona es va veure afectada per un potent tifó que va acabar per arrasar l’illa, la qual s’aixeca tan sols uns pocs pams per sobre del nivell del mar. El tifó, anomenat Lengkieki, va acabar amb bona part de la població que vivia precàriament en aquella illa, la qual, a sobre, va haver de patir la fam consegüent al pas de tan destructiu meteor. Total, que després del pas del Lengkieki, només van quedar uns 20 supervivents, dels quals un, un tal Nahnmwarki Mwanenised, patia aquesta rara malaltia. Malaltia que, per més conya, havia estat portada a la comunitat per un mariner irlandès que anys enrere s’havia dedicat a posar “la pica a Flandes” per l’illa.

Les generacions van passar, i per causa de l’aïllament, al reduït de la població supervivent i a la necessitat de donar-li marxa al baix ventre, la malaltia -anomenada acromatòpsia- va començar a reproduir-se com els habitants de l’illa, fins a arribar al 10% d’afectats directes i superar el 30% d’habitants sans que són portadors del gen però no l’han desenvolupada. Això podria semblar bastant greu com per estudiar-la però, la consanguinitat no només ha transmès el fet de veure en blanc i negre.

Els estudis realitzats pels científics durant els anys 2000, han donat que la població de Pingelap, a part de l’acromatòpsia, una gran part té falta d’agudesa visual, fotofòbia i que un 85% d’ells pateix un trastorn que fa que les pupil·les s’obrin amb llum forta i es tanquin amb poca llum, justament a l’inrevés del que ho fa tothom. Afectacions derivades de l’endogàmia forçada que la població porta amb resignació i, alhora, són un maldecap pels oftalmòlegs i una autèntica delícia per als genetistes.

El cas de Pingelap, en què una malformació genètica ha entrat en bucle dins d’un petit grup, és ni més ni menys que el reflex del que ha estat passant durant segles amb les monarquies hereditàries del vell món, en què un tradicional elitisme malsà ha convertit un grup humà en poc menys que una caricatura de si mateix per pròpia voluntat. Els reis i reines, busquen ara com desesperats gens frescos que millorin la raça que ells sols, durant segles, s’han encarregat de degenerar.

Veient que la tradició és potencialment perniciosa per a ells mateixos, i que necessiten trencar el quist que els separa del poble per poder sobreviure … no seria moment d’abolir aquesta tradició?

Crec que no cal ser cec (de colors) per trobar la resposta.

Pallapupas

El CN Terrassa col•labora amb la travessia solidària Menorca-Mallorca en benefici de Pallapupas

 A 3 cèntima la braçada

Pallapupas
Imatge del web Pallapupas.org

L’equip màster de natació del Club Natació Terrassa s’ha bolcat amb la iniciativa dels casquets solidaris per tal d’aconseguir fons per a la travessia solidària Menorca-Mallorca que tindrà lloc el proper 2 d’agost en benefici de l’Associació Pallapupas.

El repte de travessar els 40 quilòmetres que separen les dues illes serà afrontat per dinou nedadors. es tracta d’una acció emmarcada en el projecte A-braçades solidàries en col·laboració de l’Associació Pallapupas, una ONG que treballa als hospitals amb l’objectiu de millorar l’estat físic i mental dels nens que hi estan ingressats mitjançant actuacions artístiques que pretenen generar somriures.

Per tal de contribuir en aquesta bonica causa, només s’ha de comprar una braçada per tres cèntims. per tant, per cada 3 euros es compren 100 braçades. L’objectiu és arribar a les 500.000 braçades.

Tothom qui vulgui col·laborar pot fer els seus donatius aquí.

Ars Horo

Som estiu! a Terrassa, del 6 al 8 d’agost

Tres concerts i una activitat infantil

Ars Horo
Ars Horo // Imatge cedida per Terrassa Cultura

Dins de la programació d’activitats d’estiu de l’àmbit de cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Som Estiu i amb la col·laboració dels diversos districtes, els dies 6, 7 i 8 d’agost tindran lloc diverses activitats aptes per a tots els públics.

Per al dimecres, dia 6, a les 19h a la plaça del Primer de Maig, hi ha una activitat titulada Els jocs tronats del professor Crespin, que consistirà en diversos jocs, diferents i estrambòtics, dirigits a nens i nenes de totes les edats i també als adults. El professor Crespin és un inventor amant dels jocs, que va trobar uns plànols d’uns prototips d’alguns jocs coneguts, que alguns inventors havien descartat i ell els va treure a la llum. En aquesta activitat hi col·labora l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord.

Per al dijous, dia 7, també a les 19h, a la plaça de Can Roca, hi haurà un concert de Noelia Ortiz, una cantautora que ofereix, en els seus concerts, versions dels grans cantautors hispano-parlants, com Silvio RodríguezIsmael SerranoMaria Rozalén… i també presenta temes propis, en els quals expressa els seus sentiments. Noelia Ortiz actua acompanyada d’una intèrpret de llengua de signes catalana, Yolanda Rodríguez, perquè vol transmetre la màgia de les seves lletres puguin sentir-la o no; i també del violinista Jason Perera.

En aquesta activitat hi col·laboren l’Apesote (Associació de Persones Sordes de Terrassa i l’Associació de Veïns Poble Nou – Zona Esportiva.

Pel mateix dia 7, a les 20.30h al Castell Cartoixa de Vallparadís, els Ensemble Ars Horo, oferirà el 7è cicle Sons del Temps, amb un concert de Música medieval i tradicional en l’àmbit de la Mediterrània. Aquesta formació neix per un interès en la investigació i interpretació de músiques procedents dels països limítrofes al mediterrani, i realitza un recorregut pel patrimoni musical de la música tradicional i medieval de l’àmbit mediterrani, com Castella, Occitània, el País Valencià, Grècia, Turquia, Macedònia, Azerbaijan i Macedònia.

L’activitat, que organitza el Museu de Terrassa, té un preu de 5€.

Finalment, el divendres 8 d’agost, a les 21h, al Parc de Gernika – Zona pícnic de Torre-Sana, hi haurà un concert del grup Cuarta Fusión, que és un grup terrassenc que ofereix versions de cançons conegudes com Una nube blancaNoches de bohemiaParaules d’amorRomance anónimo Se me olvidó otra vez, tot plegat en un entorn ideal com és l’espai verd del Parc de Gernika, al barri de Torre-Sana. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Torre-Sana, l’Associació de Veïns Vilardell i l’associació Dones amb empenta.

Meditando Toni Garcia

Meditando

Meditando Toni Garcia
Foto: Toni Garcia

Hoy mi corazón grita
y mi pensamiento cae en un silencio
hoy mis ojos se han nublado
esperando una ráfaga de viento.

Hoy mi boca no habla
y apenas siento un sonido
quiero llegar hasta mi alma
y no dejar que se duerman mis sentidos.

Mi corazón se ha calmado
mi pensamiento no pude callar
mis ojos están abiertos
y con mi alma puedo dialogar.

Hay momentos que son oscuros
pero se que existe la claridad
que no he de derrumbarme en ese preciso instante
y que después de la tristeza llega la felicidad.

No siempre tenemos lo que deseamos
ni deseamos tener lo que tenemos
pero hemos de seguir caminando
y luchar por lo que queremos.

Mont

Josep Isern i Miquel Esquius presenten el dispositiu de trànsit // Foto: Joan Murcia

Es presenta el dispositu especial de trànsit per al mes d’agost

L’objectiu principal és aturar la sinistralitat

Josep Isern i Miquel Esquius presenten el dispositiu de trànsit // Foto: Joan Murcia
Josep Isern i Miquel Esquius presenten el dispositiu de trànsit // Foto: Joan Murcia

Aquest matí, el director del Servei Català de TrànsitJoan Josep Isern, i el cap de  la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, han presentat a la seu del Departament d’Interior el dispositiu especial de trànsit que s’activa per als desplaçaments del mes d’agost, i que té l’objectiu de prevenir la sinistralitat a la xarxa viària catalana, així com garantir una mobilitat segura.

Ateses les característiques concretes que té la mobilitat en aquest mes d’agost, cal aplicar “una gestió de trànsit especial i diferent“, tal com ha explicat Isern. A més, tenint en compte el precedent de 2013, l’any 2014 té unes variables específiques preocupants pel què fa a sinistralitat: “Notem una baixada de la guàrdia en els sistemes de seguretat passiva, sobretot en els trajectes curts i també un increment de les alcoholèmies positives”, ha explicat.

Isern ha detallat el conjunt de mesures que es posaran en marxa a partir de demà, i que se centraran sobretot en les vies que registren més ocupació durant l’agost, les què van concentrar més accidentalitat l’agost de l’any passat. Ha destacat que “quasi 11.000 agents de Mossos d’Esquadra treballaran durant l’agost per garantir la seguretat  a les carreteres de Catalunya”, la utilització de radars preventius de velocitat, que segons ells, “tenen un objectiu pacificador i advertiran els usuaris que estan sobrepassant els límits de velocitat però no se’ls sancionarà“, i també el reforçament de missatges específics a través dels panells de missatgeria secundària (134 en vies principals i 13 en secundàries), que es podran llegir també en anglès.

Isern ha destacat la preocupació del Servei Català de Trànsit envers els motoristes, el col·lectiu més vulnerable que circula per les carreteres, i ha assegurat que “treballarem també per reduir la sinistralitat dels motoristes, continuarem amb la tasca del Grup de Treball de motos i amb el repartiment dels reflectors pels cascs“, insistint que en el pla educatiu que “durant la tardor ampliarem l’oferta adreçada a motoristes a canvi de crèdits a una desena d’universitats catalanes“.

Respecte les xifres de sinistralitat, ha destacat les 80 víctimes mortals fins el 30 de juliol, ressaltant que, d’aquests, “10 són estrangers que no tenen residència a Catalunya, persones que estan de pas a les nostres carreteres“, i és per això que han considerat important desplegar un dispositiu especial, el Pas de l’Estret, per aquelles persones que es desplacen des de països d’Europa cap als seus llocs d’origen al Nord d’Àfrica. Aquest dispositiu de mobilitat “suposa també un element de prevenció, i vetllarà pels conductors que es desplacin o vinguin del Nord d’Àfrica des del 31 de juliol al 2 de setembre”.

Per part seva, el comissari, cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha destacat que “s’ha fet una sobreplanificació dels controls sobre les especificitats que té el mes d’agost“, fent èmfasi en què s’han tingut en compte les vies que l’agost de l’any passat van registrar més accidentalitat. Els controls també han estat establerts segons els principals factors que van intervenir en la sinistralitat l’any passat.

A continuació, detalls de totes les mesures del dispositiu especial per als desplaçaments del mes d’agost, per les seves característiques generals. Es calcula que surtin de l’Àrea Metropolitana de Barcelona 500.000 vehicles i que n’entraran 1 milió per la frontera.

Característiques generals de la mobilitat del mes d’agost

La mobilitat a Catalunya durant el mes d’agost es caracteritza principalment per desplaçaments cap a les destinacions de vacances, trajectes curts en aquests llocs i per trànsit de pas d’usuaris estrangers, raó per la qual es desplega el dispositiu Pas de l’Estret. Donats els trets de la mobilitat d’agost, l’SCT demana a tots els usuaris que, durant tot el mes, no abaixin la guàrdia en la circulació, es tracti de trajectes llargs d’anada i tornada de les vacances, en les vies principals, o curts, en les vies secundàries, un cop instal·lats en l’indret on es fan les vacances. En tots els trajectes, s’ha de mantenir l’atenció durant la conducció, evitar distraccions i desatencions al volant o manillar, circular a la velocitat adequada i no conduir sota els efectes de les drogues, l’alcohol o determinats fàrmacs. També s’ha d’evitar realitzar avançaments si no hi ha les condicions òptimes.

Des de l’SCT es fa una crida a la responsabilitat dels conductors i conductores, ja que en els darrers anys ha estat determinant per aconseguir reduir la sinistralitat viària a Catalunya.

En general, al mes d’agost es produeix un patró de mobilitat que és similar cada any. Per l’AP-7, al llarg de tot el recorregut, hi ha una gran afluència de vehicles en els dos sentits de la marxa, al qual cal afegir el tràfic procedent de la resta d’Europa, tinguin Catalunya com a destí o la utilitzin com a via de pas per anar a algun indret de l’Estat espanyol. A banda de l’AP-7, la major part del trànsit es concentrarà en les vies d’accés a la costa, ja que són les que tenen més pes; per exemple, a la C-32 Nord a Arenys de Mar – Llavaneres – Vilassar, C-32 Sud a Sitges i Castelldefels, N-340 entre el Vendrell i Tarragona i a les vies d’accés a la Costa Brava (C-31, C-35, C-65). També cal tenir present que augmentarà la mobilitat local a les localitats costaneres, per la qual cosa s’ha de conduir amb prudència també en els trajectes curts.

Els caps de setmana de l’1 i el 15 d’agost es preveuen amb més intensitat de circulació, donat que coincideixen amb el canvi de mes i amb la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció. Per aquesta festivitat del 15 d’agost es preveu un nombre elevat de desplaçaments per vies secundàries i locals que uneixen municipis, i cal mantenir, doncs, la màxima atenció al volant i el manillar, i també vigilar en els trajectes curts i les vies conegudes per als usuaris, ja que poden ser els més perillosos. Especialment, de cara a les sortides nocturnes durant aquestes festes, cal destacar que el consum d’alcohol o substàncies estupefaents no són compatibles amb la conducció, i recordar la importància de la figura del conductor alternatiu.

El dispositiu de trànsit Pas de l’Estret estarà en vigor fins el 15 de setembre, amb l’objectiu de garantir la seguretat viària dels viatgers que es desplacen cap al Nord de l’Àfrica.

Operatiu a peu de carretera

En el marc del dispositiu especial desplegat pel Servei Català de Trànsit aquest mes d’agost, i amb l’objectiu de seguir sensibilitzant els conductors de la importància de respectar els límits de velocitat, s’engegarà una campanya informativa a partir de l’1 d’agost, a través de controls preventius de la velocitat als panells de missatgeria variable de diverses carreteres catalanes. Els anomenats “radars preventius” s’activaran amb el fi d’advertir i conscienciar els conductors sobre els perills de l’excés de velocitat. Es trobaran operatius en una vintena de punts, principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona i de la Costa Brava. També es farà a través dels panells de missatgeria variable, tant fixos, en vies d’alta intensitat, com en mòbils, en les vies secundàries. En els panells s’hi publicaran diversos consells, adaptats a la mobilitat estiuenca, i que es reforçaran en anglès per als estrangers.

Durant el mes d’agost es produirà el desplegament de 10.928 agents dels Mossos d’Esquadra a través de tot el territori, que han planificat 7516 controls: 2400 d’alcoholèmia, 1530 de velocitat, 1458 de transports i 473 de PREMOT, entre d’altres. Així mateix, s’han planificat diversos vols de vigilància amb l’helicòpter per tot el territori.

Mesures especials de circulació i ús dels sistemes de seguretat passiva

Durant els caps de setmana del mes d’agost, es disposaran diverses mesures especials de circulació, ordenació i regulació a la xarxa viària de Catalunya, com ara carrils addicionals i en sentit contrari a l’habitual, inversió de prioritats a les rotondes, carrils d’incorporació, dispositius de senyalització abalisats amb cons) per tal de minimitzar la congestió: divendres i dissabtes, a la GI-662 a Castell – Platja d’Aro, canviant la prioritat a les rotondes, i els diumenges a les següents carreteres: C-65 a Cassà de la Selva i la C-31 a rotondes la Nàutica i les Ovelles, en què s’inverteixen les prioritats a les rotondes; a l’AP-7 en direcció Sud a Sant Celoni – La Roca, la C-32 en sentit Sud a Arenys – Vilassar i en sentit sud a Vilassar – Montgat; a l’AP-7 Nord a Vilafranca – Martorell i la C-32 Nord al Garraf – L’Hospitalet, en què es marcarà un carril en sentit contrari.

Els diumenges 10 i 24 d’agost només s’activaran les mesures de la C-65 i C-31, donat que no es preveu un volum de trànsit de retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. Per a la festivitat del dia 15, i donat que és un divendres, s’habilitarà la mesura de la GI-662 a Castell – Platja d’Aro la tarda de dijous 14 i la de divendres 15 d’agost al matí.

Des de l’SCT es vol recordar la importància de l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com són el casc, el cinturó, i els sistemes de retenció infantil. En el mes d’agost es tendeix a una relaxació en la utilització d’aquests elements. L’any passat, les dades mostren que les víctimes per accident de trànsit que no utilitzaren el cinturó correctament foren un 3,13%, mentre que durant tot 2013, havien estat un 2,5%. Durant el mes d’agost, també, les dades mostren un augment de víctimes que donen positiu en les proves d’alcoholèmia, comparant-ho amb la resta de l’any: un 10,86% del mes d’agost front al 8,69% del total de l’any 2013.

Obres i restriccions de circulació de vehicles pesants

Com també és habitual, durant el mes d’agost el Consell Comarcal del Barcelonès i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), han programat diverses actuacions de manteniment en tres trams de les Rondes de Barcelona: el passat dissabte, 19 de juliol, i per al cap de setmana del 2 i 3 d’agost, en què es pavimentarà el tram de la Ronda Litoral (B-10) entre Sant Andreu de Besòs i el túnel del Bon Pastor. A la Ronda de Dalt, hi haurà una actuació els dies 16 i 17 d’agost.

Pel què fa a la connexió A-2/C-32, el sentit cap al Prat de Llobregat de la C-31 tindrà un estretament de 2 a 1 carril durant el mes d’agost, ja que es connectarà un nou ramal provinent de l’enllaç sud de Sant Boi de Llobregat. Per una altra banda, ja a mitjans de juliol es va iniciar la connexió de la nova traça de la C-245 amb l’existent en servei, a l’alçada de la nova rotonda d’accés a Sant Boi, amb instal·lació de desviaments convenientment senyalitzats, i restarà desviada fins a finals d’agost.

En el període estival s’amplien les restriccions de circulació de vehicles pesants. En l’àmbit de Lleida i Tarragona, tots els dissabtes des del 14 de juny i fins al 13 de setembre, entre les 10h i les 14h no poden circular per la N-240 des del punt quilomètric 37 fins al 87 (Montblanc – Lleida) en sentit Tarragona. Els diumenges i festius entre el 14 de juny i el 13 de setembre, no poden circular per la C-253 des del punt quilomètric 39 (Sant Feliu de Guíxols) fins al 50; per la C-35 des del PK 73,4 (enllaç amb la GI-512) fins al 83,1 (Maçanet de la Selva – enllaç amb l’AP-7), per la C-63 des del punt 0 (Lloret de Mar) fins el 13 (Vidreres); per la GI-681 des del punt 0 (Llagostera) fins el 16 (Tossa de Mar), i per la GI-682 des del punt 3 (límit amb Barcelona) fins al 13 (Lloret de Mar). Totes aquestes vies apliquen la restricció de circulació de vehicles pesants en ambdós sentits, afectant únicament l’àrea de Girona. Per l’àmbit de Barcelona, la circulació es trobarà restringida per la N-240 entre el punt 37 (Montblanc) i el 87 (Lleida), en ambdós sentits.

Sinistralitat

Des de l’1 de gener i fins ahir, 30 de juliol, s’han registrat 80 víctimes mortals en les vies catalanes. Això suposa un augment de 3 morts respecte el mateix període del 2013, en què n’hi va haver 77. Molt pitjors eren les dades d’anys anteriors: el 2012 n’hi hagué 124, el 2011, 123, i el 2010, 136. Durant el mes d’agost de 2013 es van registrar 963 accidents, 21 dels quals van ser víctimes mortals, 81 van resultar ferits greus i 861, lleus. La major part es van produir per sortir-se de la via (277) o per encalços (260), seguides de les col·lisions per envestides, frontals o per fregament (124, 96 i 84 respectivament); per caiguda a la via (73), per xocar amb un objecte o un animal (26). També hi va haver 9 atropellaments a vianants i 2 accidents per causes desconegudes, i 12 per altres causes.

La sinistralitat que es registri durant el mes d’agost probablement marcarà l’evolució de la mateixa en el conjunt del 2014. Cal anar molt amb compte amb les motocicletes: durant el 2014 ha augmentat la sinistralitat mortal amb motocicletes, i fins el 30 de juliol han mort 22 motoristes. En el mateix període de l’any anterior, n’havien mort 20. En anys anteriors, per exemple el 2012, la xifra era de 16 morts, rebaixant molt els 27 que es van registrar el 2011 o els 20 del 2010; que alhora també rebaixaven els de 2009 (33) i els de 2008 (40).

A l’estiu, amb el bon temps, augmenta l’ús de les motocicletes i és per això que es demana extrema precaució i que no abaixin la guàrdia, tant els conductors de motos com els de cotxes. Cada Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra incrementarà els controls específics PREMOT, que tenen l’objectiu de prevenir la màxima sinistralitat de les motocicletes. Se’n duran a terme un total de 473. A principis de juliol el Servei Català de Trànsit va engegar una campanya preventiva, per tal de conscienciar i sensibilitzar la ciutadania, anomenada Recorda: el motorista és el més vulnerable, que pretén fomentar actituds i comportaments segurs en la conducció de les motocicletes, i fomentar el respecta de la resta de vehicles envers els motoristes.

Ja l’any passat l’STC i una trentena d’agents socials van constituir el Grup de Treball de Motocicletes, amb l’objectiu de combatre la sinistralitat i millorar la seguretat dels usuaris d’aquest tipus de vehicles, i promouen alguns eixos estratègics com promoure la reducció de la velocitat, un augment de la seguretat, a més d’insistir en la responsabilitat i la formació dels conductors de vehicles de dues rodes.

El dispositiu ‘Pas de l’Estret’

Durant l’estiu, augmenta el flux circulatori de persones que es desplacen des dels països europeus on resideixen, especialment França, Bèlgica, Itàlia i Alemanya, cap als seus països d’origen del Magreb. Això implica una circulació de pas pel territori català, sobretot per l’AP-7. Enguany s’ha previst que aquesta mobilitat es concentrarà sobretot a l’agost, donat que s’han començat a produir quan ha acabat el Ramadà. Per aquest motiu s’ha posat en marxa el dispositiu de mobilitat anomenat Pas de l’Estret, que estarà vigent durant el mes d’agost i fins el 15 de setembre. Aquest dispositiu consisteix en què, a peu de carretera, els Mossos realitzen una acció de vigilància i controls preventius per reduir algunes de les conductes de risc que s’associen a la fatiga, l’excés de càrrega o de passatgers, o la manca dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó o els sistemes de retenció infantil, de tots vehicles que viatgin al Nord d’Àfrica.

En aquest sentit, es faran controls específics: dos en sentit sud, el 31 de juliol i el 2 d’agost, a la Jonquera, i dos controls en sentit nord, el 26 i el 29 d’agost, a l’Aldea. En aquests controls es repartiran tríptics amb consells sobre seguretat viària, que s’han de tenir en compte abans de començar el viatge i durant tot el transcurs del mateix. Els fulletons, com en anys anteriors, s’han editat en català, castellà, francès i àrab; quatre idiomes en què també es publicaran consells en els panells de missatgeria variable de l’AP-7. En aquest dispositiu hi han col·laborat Abertis i també Creu Roja. Entre el 21 i el 27 de juliol, els Mossos d’Esquadra ja han dut a terme una campanya de transports de viatgers arreu de tot el territori. A més, al llarg dels mesos de juny i juliol, totes les Àrees Regionals de Trànsit (ART) i les Oficines de Relacions amb la Comunitat (ORC) dels Mossos d’Esquadra han dut a terme la fase prèvia informativa del dispositiu Pas de l’Estret, comunicant la realització de tots aquests controls policials als col·lectius que es puguin veure afectats per ells.

En les xerrades informatives que han efectuat, han donat consells sobre seguretat viària a tots els assistents, en especial, en referència a la quantitat i disposició de la càrrega en el vehicle. Des de la Policia de la Generalitat, també s’han posat en contacte amb els consolats de diversos països del nord d’Àfrica, per tal d’informar sobre el desplegament d’aquest dispositiu en el període estiuenc.

 Consells

Per tal d’evitar accidents, cal respectar els límits de velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, fer servir els sistemes de seguretat passiva, i recordar el perill que suposa conduir havent consumit alcohol, drogues o estupefaents, així com determinats fàrmacs. Per una altra banda, s’insta els copilots a prendre part activa en el moment de la conducció, per així contribuir a una mobilitat més segura, encarregant-se de manipular mòbils, reproductors de música o GPS. També es demana màxim respecte cap als col·lectius més desprotegits, com els vianants, ciclistes i motoristes, i que s’extremi la prudència en la conducció compartida. Per últim, s’insisteix en la necessitat de revisar l’estat del vehicle abans de començar el període de vacances.

 

Barcelona aeroport Turistes estrangers// Imatge de Wikimedia Commons

Més d’1,1 milió de seients oferts a l’Aeroport de Barcelona-el Prat

Per l’operació sortida d’agost

Imatge de Wikimedia Commons
Imatge de Wikimedia Commons

Des d’ahir i fins al pròxim 5 d’agost les companyies han posat a disposició dels usuaris de l‘Aeroport de Barcelona-el Prat un total d’1.119.944 places durant aquesta operació sortida d’agost. Fet que suposa un increment del 7,6% respecte a l’any passat.

 Segons els pronòstics, els dies més actius seran divendres 1 i diumenge 3 d’agost, i pel que fa al nombre total de moviments es preveuen uns 6.406 vols durant aquests 7 dies, un 4,9% més que l’any passat.

Pel que respecte a l’operativa de vols xàrter, durant l’estiu s’incrementa en un 12%. Especialment s’incrementa els dissabtes. És a la terminal T2 on opera més del 65% d’aquesta operativa

 Les destinacions més sol·licitades en l’àmbit nacional són les Illes Balears (Mallorca, Eivissa i Menorca) i Màlaga. Pel que fa a ciutats de la Unió Europea hi trobem Amsterdam, París, Roma, Frankfurt, Londres, Dublín i Bucarest. I en l’àmbit internacional Moscou, Sant Petersburg, Tel Aviv i Istanbul.

 Cal destacar que, pel que fa a l‘Aeroport, es milloraran els serveis aeroportuaris (serveis d’informació, portaequipatges, neteja, etc.) i es cobriran els dies i les hores punta per afrontar la demanda de passatgers amb el personal necessari per oferir un servei òptim i de qualitat.

L'Ajuntament subvencionarà els propietaris

El Departament d’Habitatge fomentarà la rehabilitació d’edificis

L’Ajuntament de Castellbisbal subvencionarà els propietaris

L'Ajuntament subvencionarà els propietaris
L’Ajuntament subvencionarà els propietaris // Imatge cedida per l’Ajuntament de Castellbisbal

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castellbisbal atorgarà subvencions als propietaris perquè facin els informes d’avaluació, inspecció tècnica o de cèdula d’habitabilitat, durant el mes de juliol. Aquests ajuts compten amb un pressupost total de 50.000 euros, i amb aquests, es preveu cobrir el cost total que comporta elaborar aquests informes per part dels tècnics competents, i sempre seguint els barems inclosos en les bases aprovades per regular la convocatòria.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament pretén que els ciutadans de Castellbisbal puguin accedir a les subvencions que s’obriran després de l’estiu, una línia d’ajuts que es destinaran a la rehabilitació d’edificis de residència col·lectiva promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dins d’un Pla de suport als Ajuntaments; un pla que té l’objectiu d’estimular l’activitat econòmica i millorar la qualitat de vida, i per a participar del qual és imprescindible presentar els informes abans esmentats.

El deure legal dels propietaris d’edificis, tal com resen diverses lleis aprovades pel Govern de l’Estat com de la Generalitat, és mantenir-los en condicions de seguretat i salubritat, però la realitat social i econòmica de les famílies en el context de crisi actual no afavoreixen aquest tipus d’inversions.

El regidor d’Habitatge, Alberto Matallanas, ha expressat que “les administracions cal que donin ajuts i facilitin la conservació i manteniment dels edificis, sobretot en un municipi com Castellbisbal, que és una població consolidada on les possibilitats de créixer i construir nous edificis és limitada“, i que “la rehabilitació del parc d’habitatges construïts és un instrument necessari per garantir la seguretat i la millora de les zones urbanes“. Per Matallanas, “aquestes convocatòries de subvencions en matèria d’habitatge són l’expressió de la prioritat política municipal en les polítiques d’habitatge i socials“.