Autor Esports
21 juliol 2014 a 12:00

Petits i grans al Campionat Mediterrani de Velocitat

0 Flares 0 Flares ×

S’hi van aplegat pilots d’entre 10 i 68 anys

Pilots de totes les edats el diumenge a Montmeló // Imatge cedida pel Circuit de Catalunya

Pilots de totes les edats el diumenge a Montmeló // Imatge cedida pel Circuit de Catalunya

El Campionat Mediterrani de Velocitat (CMV) va celebrar la cinquena prova de la temporada 2014 al Circuit de Barcelona-Catalunya, en una jornada on s’han disputat sis emocionants curses de la Copa Honda CBR 250R, les categories Copa RIEJU RS 3, Pre Moto 4, Challenge 80 i Pre Moto 3, Open 600-Open 1000 i el Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques. Algunes d’aquestes categories també puntuaven pel Campionat de Barcelona-Trofeu Diputació de Barcelona, per a tots aquells pilots que tenen llicència de Barcelona.

El Circuit va viure una jornada peculiar, donat que en la pista hi van competir fins a tres generacions diferents de pilots: en un extrem, les joves promeses del motociclisme, els més petits de 10 anys, i en un altre, els participants del Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques, que tenen entre 23 i 68 anys.

La Copa Honda CBR 250R va celebrar dues mànigues al Circuit de Barcelona-Catalunya. En la primera, els pilots Marc Alcoba, Pedro Castaño, Mario Lujan i Óscar Gutiérrez van formar un grup davanter, avantatjant en més de 20 segons els seus perseguidors, però a falta de pocs revolts per finalitzar, Alcoba i Gutiérrez es van veure involucrats en un incident que els va deixar fora de la pista, i així la victòria va ser finalment per Castaño, la segona posició per Lujan i la tercera, per Guillem Eril. En la segona màniga, Gutiérrez i Alcoba es van endur el primer i segon lloc respectivament, i Castaño va quedar tercer. En la combinada de les dues mànigues, Castaño va ser el pilot que va sumar més punts, seguit per Mario Lujan i Oscar Gutiérrez. En la Copa Fèmines la vencedora va ser Samantha Pérez.

Pel què fa a les categories Copa RIEJU RS3, Pre Moto 4, Challenge 80 i Moto3, la primera de les curses la va guanyar de manera molt ajustada Francesc Pérez, seguit de Ferran Hernández i Xavier Pinsach, després que els tres pilots arribessin pràcticament en paral·lel a la línia de meta. En la segona màniga, que tancava el programa de curses al Circuit, el guanyador va ser Ferran Hernández, el segon lloc va ser per Francesc Pérez i el tercer, per Xavier Pinsach. En la combinada d’ambdues curses en la resta de categories, Eduard Melgar es va imposar a la Copa RIEJU RS3, la Pre Moto 4 la va guanyar Àlex Toledo i Gabriel González, la Challenge 80.

Pel què fa a la Open 1000, els pilots Marc Creu (Kawasaki), Massimiliano Chetry (Suzuki), Alejandro Rubio (Honda) i Oscar Checa (Yamaha) van mantenir una lluita oberta durant tota la cursa, que se celebrava de manera conjunta amb la categoria Open 600. Els quatre pilots van anar intercanviant-se posicions al llarg de les 11 voltes de cursa al Circuit, acabant com a vencedor Marc Creu, Massimiliano Chetry en segona posició i Alejandro Rubio, tercer. Oscar Checa, malgrat va liderar la cursa durant algunes voltes, va quedar finalment fora del podi. En la categoria 600, el vencedor va ser Xavier Cardelús (Kawasaki), Alexis González (Kawasaki) segon i Miquel Crous (Yamaha), tercer.

El Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques es disputava amb motos que daten entre els anys 1945 i 1986,va tenir com a protagonista absolut el pilot Manuel Segarra (Guzzi VSR), mantenint el liderat de la cursa des del principi fins al final, després d’haver aconseguit ja la posició preferent durant els entrenaments qualificatius del matí. Segarra es va endur la victòria còmodament, amb 22 segons d’avantatge sobre el segon, Ricard Monge (Ducati Pantah), i 43 sobre el tercer, Jordi Roca (Suzuki GSX 750R), tots tres competint en la divisió Classic 80. En la categoria Classic 80 – Sub-35, el guanyador va ser Pol Fontquerni (Suzuki GSXR 750), a la Classic B Manuel Gómez (Montesa Impala 250cc), a la Classic C Ferran Mas (AJR 350cc TSS) i a la Classic D, Eduard Armengol (Guzzi VSR).

En aquesta cursa, a la divisió Classic 80, hi va participar el pilot “Min” Grau (Suzuki GSXR 1100), que ha sigut campió d’Espanya de velocitat i de resistència en diverses ocasions, i ha vençut també diverses edicions de les 24 Hores de Montjuïc durant les dècades dels 70 i els 80. En la cursa d’ahir, va quedar 9è.

Els nens de la Copa Catalana de Promovelocitat van tenir l’oportunitat de completar unes voltes al traçat del Circuit, i es van fer una foto de família amb els més veterans de la jornada, alguns dels pilots participants al Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques.

Entre el 5 i 7 de setembre tindrà lloc la propera cursa de la temporada esportiva de l’any al Circuit, les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez. Tanmateix, el Circuit romandrà obert al públic durant tot l’estiu, amb la possibilitat de realitzar visites guiades, tandes, Bicircuit, Conducció GT i Racing Tests Auto, durant els dies que resten de juliol i tot el mes d’agost. També, el 30 i 31 d’agost, se celebrarà la Formula Student Spain.

Per a més informació, es pot consultar el calendari d’activitats disponible a la web del Circuit.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×