27 vestidos

Crítica cinematogràfica: 27 vestidos

La dama d’honor perfecta

27 vestidos
27 vestidos

COMÈDIA-ROMÀNTICA. EE.UU. Estrena: 2008. Dirigida per: Anne Fletcher. Repartiment: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Edward Burns, Melora Hardin, Judy Greer. Duració: 107 min

Jane ha estat dama d’honor 27 vegades, però mai ha tingut l’oportunitat de ser la núvia. Quan la seva germana decideix casar-se amb l’amor i superior de Jane, es veu obligada a planejar tot el casament de la seva germana. Per altra banda, apareix Kevin, un periodista que escriu retalls sobre casaments i que desitja poder escriure alguna noticia que el faci sortir de la secció on està.

Com gran part de les comèdies romàntiques l’objectiu principal és entretenir a l’espectador i fer que aquest desconnecti de la vida quotidiana. En aquest cas, el film no és diferent, el guió no mostra grans girs argumentals ni lectures subliminals que et facin veure el món que s’explica d’una forma diferent, al contrari, el guió li dóna a l’espectador tot molt mastegat perquè li sigui fàcil de digerir i entendre. Un exemple clar són les breus crítiques a la banalització del compromís i al casament en general.

La pel·lícula segueix la fórmula hollywodiense del boy meets girl (noi coneix a noia) on tot és previsible. Una característica curiosa d’aquest film en comparació a la resta de la directora i de les comèdies romàntiques és la forma de mostrar als homes. En un principi, Fletcher ens mostra a George (Edward Burns), l’amor de Jane, com l’home perfecte i sense defectes, el qual contrasta, en tots els sentits, amb Kevin (James Marsden) del qual només veiem els defectes i cap virtut.

Les actuacions dels diferents actors no són molt destacables, al contrari, són fluixes i senzilles. Però entre elles destaca Katherine Heigl (Jane) qui interpreta el seu primer paper principal fora de la sèrie “Anatomía de Grey”. En aquest paper podem veure que la seva interpretació és cuidada i curosa degut a la seva expressivitat, que fa que el guió guanyi poder,  comparada amb la de la seva companya, Malin Akerman.

Igual que la major part de les comèdies romàntiques el muntatge i els plans no són de gran complexitat, plans oberts en els moments adequats on es desitja mostrar l’ambient de l’escena i primers plans dels diferents actors perquè l’espectador pugui veure les reaccions dels personatges davant les situacions que viuen. Res que es surti del prototip de comèdia romàntica per a noies.

En definitiva, pel·lícula per passar una agradable estona i fer-se algun riure. En si, el film no aporta res en especial, però si que et fa reflexionar sobre certs aspectes del casament i com la societat s’aprofita d’aquest esdeveniment.

Cristina Nocete (@crisnocete)

Imatge del web www.musicoterapiaypsicoterapias.org

Una associació de Terrassa necessita diversos materials per seguir amb la seva tasca

Es poden fer aportacions a través de Mi Aportación

Imatge del web www.musicoterapiaypsicoterapias.org
Imatge del web www.musicoterapiaypsicoterapias.org

L’Associació de Músicoteràpia i Psicoteràpia per al Tractament Integral de la família, una organització sense ànim de lucre de Terrassa de nova creació, necessita diversos materials per tal de continuar la seva tasca, que recullen a través de la plataforma Mi Aportación, enllaçada més avall.

Aquesta associació treballa amb nens i les seves famílies des dels 0 als 12 anys, i és una iniciativa d’un grup de dones, professionals de l’educació i de la salut, que tenen l’objectiu de cobrir l’atenció especialitzada de nens que tenen diversos problemes a nivell psico-social-emocional i educatiu, que els impedeixen el rendiment i inclusió escolar normals. A través de diversos programes d’intervenció, des de les àrees de Logopèdia, Psicologia Infantil i Músicoteràpia, es dirigeixen a nens i mares gestants en risc i les seves famílies, realitzant accions específiques de detecció, diagnosi i tractament de nens amb trastorn de l’espectre autista, altres trastorns generals de comunicació, desenvolupament, llenguatge, sensorials o necessitats educatives especials, i també assessoren les famílies per canalitzar les seves necessitats d’atenció.

Concretament, el material que necessiten, que es pot trobar en aquest enllaç de la web Mi Aportación, són joguines didàctiques (puzzles, Memory, joguines per a bebès, construccions i muntatges, jocs de taula i coneixement); un ordinador de taula per a un taller d’informàtica, 8 cadires iguals per a la sala d’espera, tres prestatgeries per col·locar-hi materials i joguines, i contes adreçats a nens entre 0 i 14 anys, tant en català com en castellà.

PP de Terrassa

El PP de Terrassa demana la retirada de totes les mencions a Jordi Pujol

Consideren lamentable la confessió de l’expresident

PP de Terrassa
Foto: Daniel Arús

Des del grup municipal del PP de Terrassa han volgut manifestar que, arrel de la confessió realitzada per Jordi Pujol el passat 25 de juliol, i atenent les greus declaracions d’aquest, entenen que és absolutament imprescindible la retirada de tota menció al senyor Pujol de tota la ciutat de Terrassa, ja sigui en plaques commemoratives, la signatura en el llibre d’honor de l’Ajuntament o en equipaments del municipi.

És per això que el grup municipal del PP ha presentat un prec a l’Ajuntament amb aquesta demanda, exposat amb caràcter urgent.

En concret, el text del prec demana que es retiri qualsevol tipus de reconeixement o distinció de l’Ajuntament a Jordi Pujol, i afegeixen que, si és necessari, reiteraran la petició a través d’una proposta de resolució.

Mientras (1)

Mientras

Mientras (1)

dobla la esquina la luna, donde unos labios parpadean, pálidos e inquietantes, su bandeja de sol blanca. llegar un centelleo, y conmoverse la boca, de longevo irse, los excitables, sin remisión, claudicar, boca arriba lateral, gusto, centímetros que ahonden, sobre levante, las flores, conjunto que expone, nariz al tacto, el juicio fresco, donde horcajada fuese, un benefactor descanso, merced a bien es, tener sentido al placer, lo concita conoce, poetizarse previo abrirse, la tormenta de versos, al juego de miradas, que huyen.

Alonso de Santa Inés

2 mayo 2014

L'operació s'ha valorat en 12 milions d'euros // Imatge cedida per Solvia

Solvia ven a una fundació universitària un edifici d’oficines a la Ciutat del Transport

L’operació s’ha valorat en 12 milions d’euros

L'operació s'ha valorat en 12 milions d'euros // Imatge cedida per Solvia
L’operació s’ha valorat en 12 milions d’euros // Imatge cedida per Solvia

El passat divendres, 1 d’agost, en el marc de l’estratègia de Solvia per posar en valor els actius de la seva cartera immobiliària, la filial del grup Banc Sabadell va tancar un acord de compravenda amb una fundació universitària, amb la qual aquesta fundació adquireix el complex d’oficines que s’ubica a la Ciutat del Transport de Castelló de la Plana.

En aquesta  operació s’hi inclou, així mateix, la subrogació dels contractes de lloguer de vivenda, i s’ha valorat en 12 milions d’euros. L’immoble va ser inaugurat el 2006, té una superfície de 19.000 m2 i comptabilitza un total de 28.000 m2 edificats.

Aquesta transacció forma part d’una de les actuacions que Solvia està duent a terme per posar en valor el seu estoc d’actius immobiliaris. Ho fa a través del canal retail, o bé, com en aquest cas, venent directament actius singulars a inversors. De fet, el mes de març passat la filial del grup Banc Sabadell va vendre a l’inversor internacional London&Regional un altre complex d’oficines al Parc Empresarial Avinguda Amèrica, 115 de Madrid, i fa poc menys d’un any també va traspassar 953 propietats a un consorci d’inversors institucionals.

Al llarg de tot el 2013, Solvia va formalitzar diverses operacions com aquestes, valorades en total per 187 milions d’euros.

Foto: Paquita Vallbéps

Protecció Civil posa en Prealerta el pla INUNCAT

Es preveuen tempestes intenses a partir del migdia

Protecció Civil
Foto: Paquita Vallbéps

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, donada la previsió de noves tempestes que ha fet el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir del migdia d’avui, especialment al Pirineu, Pre-pirineu, comarques de Girona i Catalunya Central.

Segons aquestes previsions meteorològiques, es preveu que se superi el llindar per intensitat de pluja de 20l/m2 en 30 minuts, especialment a les comarques de la Garrotxa, la Selva i el Ripollès (Girona) i Osona (Catalunya Central); a més de les que es poden donar, tot i no superar aquest llindar, de manera intensa a la resta de comarques de Girona i Catalunya central, i també a les interiors de Tarragona i de Barcelona. Es preveuen xàfecs que podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estiguin nets de fulles o materials que impedeixin un desguàs correcte, i comprovar que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada, per si és necessari demanar ajuda, entre d’altres consells que es poden trobar a la pàgina web del Departament d’Interior. També es recomana tenir molta precaució prop de lleres, rius i guals, i en totes les activitats que s’hagin previst en zones de muntanya o a l’aire lliure en general, si ens trobem en zones de risc de pluges fortes.

Pel què fa al trànsit, s’aconsella extremar les precaucions, moderant la velocitat i augmentant la distància de seguretat, tenint en compte els consells de conducció en condicions meteorològiques adverses del Servei Català de Trànsit, que es poden trobar en aquest enllaç.

Lourdes Ciuró, diputada al Congrés per CiU // Imatge del web de CiU

CiU proposa al Congrés ampliar el permís de paternitat a 4 setmanes

Vol fomentar la implicació de l’home en la cura dels fills

Lourdes Ciuró, diputada al Congrés per CiU // Imatge del web de CiU
Lourdes Ciuró, diputada al Congrés per CiU // Imatge del web de CiU

La portaveu d’Igualtat de CiU al Congrés dels Diputats, Lourdes Ciuró, defensa que s’ampliï el permís de paternitat, dels 13 dies actuals a 4 setmanes, per naixement, adopció o acolliment, a partir del proper 1 de gener de 2015. Aquesta mesura pretén avançar en la conciliació i corresponsabilitat pel què fa a la cura dels fills.

La diputada proposa que aquestes dues setmanes que s’afegirien al vigent permís de paternitat puguin ser intransferibles entre ambdós progenitors, i que no coincideixi amb el permís de maternitat; d’aquesta manera, es facilitaria que el menor gaudís el màxim temps possible en companyia dels seus progenitors.

Des de CiU, així, es fa una aposta per la igualtat efectiva entre homes i dones pel què fa a la conciliació de la vida familiar, personal i laboral, i es creu necessari que les responsabilitats familiars es reparteixin de manera equitativa. Per aconseguir-ho, doncs, cal reestructurar el sistema de permisos de maternitat i de paternitat, i és amb aquest objectiu que CiU ha reivindicat amb diverses iniciatives parlamentàries l’ampliació del permís de paternitat. En cas que no s’avanci en aquesta direcció, Ciuró considera que es continua perjudicant el desenvolupament professional de la dona, creant un marc de desigualtat, donat que no es fomenta la implicació de l’home en l’atenció dels fills.

La diputada vallesana troba a faltar una política decidida per part del govern de l’Estat que avanci en una conciliació i corresponsabilitat efectiva en la cura dels fills, cosa que creu que es fa palesa en la manca de concreció del recentment aprovat Pla d’Igualtat aprovat en el Congrés.

La Proposició no de Llei de CiU estableix que es garanteixi l’entrada en vigor de l’1 de gener de 2015 de la Llei 9/2009, de 6 d’octubre, d’ampliació de la durada del permís de paternitat en els casos de naixement, adopció o acolliment; i que s’efectuin les modificacions necessàries per tal que aquestes dues setmanes de nova aplicació siguin un instrument al servei de la conciliació i de la corresponsabilitat. Per això, el seu gaudi no pot coincidir amb la suspensió per maternitat, i també que sigui intransferible entre els progenitors, amb l’objectiu que el menor pugui gaudir el màxim temps possible dels seus dos pares.

Foto: Sergi Colomer

Ja se saben els grups de la Divisió d’Honor de Futbol Sala

Al grup 2 hi ha el Vacarisses i el Sant Joan

Foto: Sergi Colomer
Foto: Sergi Colomer

 

El pròxim 20 de setembre començarà la Lliga de Divisió d’Honor Catalana de Futbol Sala. En el grup 2 hi trobem el Vacarisses C.E “A” i el Sant Joan Club AT “A” que debutaran el mateix dia i a la mateixa hora (18.00h) contra el Bracafé Bosco Rocafort “A” i el Can Tito Vilanova Cami “A” respectivament.

Pel que fa al derbi es jugarà a la jornada número 20, que cau en dia 8 de març al Pavelló de Can Parellada de Terrassa.

Els altres partits que obriran la jornada seran els següents:

Abrera Ce Cervecería Ágora “A” – Balsareny “A”

Sant Esteve Sesrovires FSC “A” – Estel Vallseca “A”

Futsal Puigcerdà “A” – Futsal Cervello CE “A”

Frederic Mistral FS “A” – Mallorca CFS “A”

AECS L’Hospitalet “A” – Xarxa AE “A”

Orange CE Papiol “A” – Les Corts Esportiu Futsal “A”

Calendari