"Lucy"

Lucy

"Lucy"
“Lucy”

Scarlett Johansson torna a la gran pantalla amb Lucy, la nova pel·lícula de Luc Bresson. En aquesta nova història es planteja la possibilitat que una persona humana pogués utilitzar el 100% de la capacitat cerebral. Aquesta setmana també s’estrena la comèdia Infiltrados en la universidad, la seqüela de la parella de policies interpretada per Channing Tatum i Jonah Hill. L’aposta infantil de la setmana és Operación cacahuete una comèdia d’animació per a tota la família sobre dos esquirols que planegen assaltar una botiga de fruits secs. També arriba a la cartellera un toc de cinema europeu amb la darrera pel·lícula de Catherine Deneuve En un patio de París, i un thriller coproduït entre el Regne Unit i els Estats Units, Locke. Finalment, completant la cartellera de la setmana s’estrena Step Up all in, l’enèsima pel·lícula de la saga de “breakers” més famosa.

____________________________________________________________________________________________

LUCY (LUCY)

ACCIÓ. Dirigida per: Luc Bresson. Repartiment: Scarlett Johansson, Analeigh Tipton, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Pilou Asbæk, Mason Lee, Amr Waked, Claire Tran, Yvonne Gradelet, Frédéric Chau, Cédric Chevalme, Jan Oliver Schroeder, Mathieu Turi, Paul Chan i Renaud Cestre.

Aquest thriller d’acció, que compta amb un guió del mateix Bresson, segueix les passes d’una dona (Scarlett Johansson) involucrada de manera involuntària en una trama de tràfic de drogues. Així, quan una de les bosses que ha ingerit es trenca i els narcòtics entren en contacte amb el seu cos es transformarà en una guerrera sense pietat amb una evolució que supera la lògica humana.

____________________________________________________________________________________________

INFILTRADOS EN LA UNIVERSIDAD (22 JUMP STREET)

COMÈDIA. Dirigida per: Phil Lord i Chris Miller. Repartiment: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Amber Stevens, Jimmy Tatro, Wyattt Russell, Jillian Bell, Dax Flame, Johnny Pemberton, Katrina Despain, Sal Longobardo, Joe Chrest, Eddie J. Fernandez, David Stephen Mitchell i Toby Nichols.

En aquesta ocasió, després d’haver superat l’institut dues vegades, es produiran grans canvis en la vida dels oficials Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum) quan el seu nou destí els obliga a infiltrar-se en una universitat local. Però quan Jenko coneix a la seva ànima bessona a l’equip esportiu, i Schmidt s’endinsa en el grup de teatre d’art bohemi de la universitat, comencen a plantejar-se la seva relació. Per tant, en aquesta ocasió, la cosa se’ls complica ja que no només hauran de resoldre el cas, sinó que també hauran de descobrir si poden tenir una amistat madura. Si aquests dos adolescents “crescudets” poden madurar i convertir-se en homes de veritat, la universitat probablement es converteixi en el millor que els hagi pogut passar.

____________________________________________________________________________________________

OPERACIÓN CACAHUETE (THE NUT JOB)

ANIMACIÓ I AVENTURES. Dirigida per: Peter Lepeniotis. Repartiment: Will Arnett, Brendan Fraser, Liam Neeson, Katherine Heigl, Stephen Lang, Maya Rudolph, Jeff Dunham, Gabriel Iglesias, Sarah Gadon, James Rankin, Scott Yaphe, Joe Pingue, Annick Obonsawin, Julie Lemieux, Robert Tinkler.

L’esquirol Surly i el seu amic Buddy planegen donar el cop de la seva vida a una botiga de fruits secs. Però pràcticament sense adonar-se’n es veuen involucrats en l’atracament a un banc que planegen al seu temps uns gàngsters. Operación cacahuete és una divertida comèdia d’aventures per a tota la família.

____________________________________________________________________________________________

EN UN PATIO DE PARÍS (DANS LA COUR)

DRAMA. Dirigida per: Pierre Salvadori. Repartiment: Catherine Deneuve, Gustave de Kervern, Féodor Atkine, Pio Marmaï, Moretti, Nicolas Bouchaud, Oleg Kupchik, Garance Clavel, Carole Franck, Olivier Charasson, Bruno Netter, Cécile Descamps, Fred Epaud, Fanny Pierre, Lévanah Solomon.

Antoine, un músic d’uns quaranta anys, de sobte decideix deixar la seva carrera. Després d’anar voltant sense rumb, acaba trobant una feina com a porter. Mathilde viu en el vell edifici de la zona est de París on treballa l’Antoine. És una prejubilada, generosa i implicada, que divideix el seu temps entre els serveis socials i la comunitat de propietaris. Una tarda la Mathilde descobreix una preocupant esquerda a la paret de la sala d’estar. De mica en mica, la seva preocupació es torna pànic per si l’edifici s’ensorra. A mesura que van passant els dies, un sentiment protector creix dins l’Antoine, que té por de veure com la Mathilde lliscar cap a un estat de bogeria. Així, d’una manera una mica matussera, els dos formaran un duet divertit i solidari que potser els ajudi a travessar un mal moment.

____________________________________________________________________________________________

LOCKE (LOCKE)

DRAMA, THRILLER. Dirigida per: Steven Knight. Repartiment: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson, Andrew Scott, Ben Daniels, Tom Holland, Bill Milner, Danny Webb, Alice Lowe, Silas Carson, Lee Ross, i Kirsty Dillon.

Ivan Locke (Tom Hardy), ha treballat molt per construir-se una bona vida. Però en una nit veurà com la seva vida s’esfondra al seu voltant. A la vigília del seu major repte laboral, Ivan rep una trucada telefònica que desencadena una sèrie d’esdeveniments que li donaran la volta a la seva família, a la seva feina, i fins i tot a la seva ànima.

____________________________________________________________________________________________

STEP UP: ALL IN (STEP UP: ALL IN)

MUSICAL. Dirigida per: Trish Sie. Repartiment: Alyson Stoner, Briana Evigan, Izabella Miko, Ryan Guzman, Adam G. Sevani, Stephen Boss, Chadd Smith, Misha Gabriel Hamilton, Abigail Rich, Martín Lombard, Mari Koda, Fulvio Cecere, Karin Konoval, Fiona Vroom i Chaton Anderson.

Quan Mob, l’equip de ball més increïble que es recorda, no deixa de patir desencerts a Los Angeles, es dissol i torna a Miami. Sean (Ryan Guzman), un antic membre de Mob i inassequible al descoratjament, s’assabenta d’una competició propera que ofereix un primer premi valorat en milions de dòlars i un contracte per participar al show de Las Vegas. Així, decideix tornar a reunir el grup que competirà en la lluita per una victòria decisiva pels seus somnis i les seves carreres.

Imatge d'arxiu de la policia de Terrassa

Infraccions de trànsit i una baralla

Avisos a la policia

Imatge d'arxiu de la policia de Terrassa
Imatge d’arxiu de la policia de Terrassa

Ahir al vespre la policia va rebre un avís que hi havia un home sagnant pel nas al Passeig Vint-i-dos de juliol. Automàticament va ser traslladat a l’Hospital de Terrassa, on va manifestar que presentarà denuncia en prefectura. Al mateix temps, a prefectura es va personar un senyor que va manifestar que s’havia barallat amb el senyor del nas sagnant al seu domicili del Carrer Sant Damià. Aquest, que presentava una contusió a l’ull esquerra i ferides sagnants al llavi i la mà esquerra, va ser informat dels tràmits a seguir i va manifestar que es dirigiria a la Mútua de Terrassa per a un informe facultatiu.

A la tarda del mateix dijous 21 d’agost, una patrulla va intervenir un vehicle a l’Avinguda del Vallès, degut a una infracció de trànsit i al comprovar les dades es va constatar que a l’automòbil li constava la ITV i l’AOV caducades. A més, també es va descobrir que al conductor li constava una suspensió judicial del permís de conduir del Jutjat Penal de Terrassa, amb un número d’expedient i data de finalització. La patrulla va procedir a la immobilització i sanció dels preceptes infringits del vehicle a la imputació del senyor per un delicte contra la seguretat viària.

Aproximadament a la mateixa hora, un individu es va personar a les dependències de la policia municipal per tal de desimmobilitzar el seu vehicle, immobilitzat des del passat dia 20 d’agost, amb parany i número de novetat. Realitzades les comprovacions amb la Direcció General de Trànsit, no constava cap assegurança en vigor del vehicle, i a l’individu li contava una suspensió administrativa amb expedient i fi de vigència. L’individu però no havia recuperat el permís ja que no havia realitzat cap curs de sensibilització. Poc després d’haver-li denegat la desimmobilització del vehicle, una patrulla va observar l’individu circulant en un ciclomotor pel Carrer Albinyana contra direcció. En el moment d’aturar el vehicle, el conductor va augmentar la velocitat, i va començar a circular entre els vehicles temeràriament fins que els agents el van perdre de vista al Carrer Morella. Els agents van procedir a denunciar-lo per conducció temerària i conducció d’un vehicle sense permís.

Imatge de la presentació del Pla Inuncat al web de la Generalitat de Catalunya

Activació del Pla Inuncat

Consells per evitar emergències per inundacions

Imatge de la presentació del Pla Inuncat al web de la Generalitat de Catalunya
Imatge de la presentació del Pla Inuncat al web de la Generalitat de Catalunya

Dins de l’àrea de protecció civil de la web de la Generalitat de Catalunya, es destaca el Pla Inuncat, un document que dóna alguns consells per tal d’evitar la improvisació en cas d’emergència per inundacions.

Abans que arribi el període de pluges:

 • Cal determinar on es troben l’interruptor general del corrent elèctric i les claus de pas de l’aigua i del gas de casa.
 • Prevenir el deteriorament de la teulada i les terrasses per evitar filtracions.
 • Revisar periòdicament la teulada, i mantenir els baixants i els desguassos nets.
 • En soterranis i locals amb possibilitats d’inundació, disposar d’eines per treure l’aigua (bombes d’aigua, etc.).
 • Tenir elements útils a la mà (transistor, ,llanterna, medicaments, roba d’abric, de protecció i la documentació personal). També al cotxe, juntament amb un mapa.
 • Tenir el telèfon mòbil carregat.

Si us sorprenen precipitacions importants a l’exterior fora de casa:

 • Buscar refugi dins d’un edifici en un lloc urbanitzat, i tancar bé les portes i les finestres.
 • A la muntanya, dirigir-se a punts enlairats lluny dels marges dels rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.

Si us sorprenen precipitacions importants a l’exterior en circulació amb el vostre vehicle:

 • Circular per rutes principals i autopistes. Moderar la velocitat i mantenir distàncies de seguretat.
 • Si hi ha problemes de visibilitat, aturar el vehicle i senyalitzar la posició.
 • Allunyar-se de rieres, torrents i zones inundables, i no estacionar-hi el vehicle. No quedar-se als ponts degut als possibles esfondraments.
 • No travessar cap riu, ni riera, ni zona inundada. Els cotxes poden ser arrossegats amb facilitat.
 • Si s’ha de travessar un bassal gran, avançar molt a poc a poc amb velocitat curta per evitar que l’aigua esquitxi el motor i s’aturi. Després d’haver passat, cal comprovar els frens.
 • Si el cotxe comença a flotar i és arrossegat, cal sortir-ne immediatament.
 • Vigilar els moviments de terra, forats, claveguerons, cables de conducció elèctrica fluixos, i en general tots els objectes caiguts.
 • Cal abandonar el vehicle si us dirigiu a zones altes quan: el vehicle queda immobilitzat per l’aigua, el nivell de l’aigua puja massa a la calçada, l’aigua arriba a l’eix del vehicle, o hi ha dificultats per obrir la porta (en aquest cas, cal sortir per la finestra).

Si us sorprenen precipitacions importants a casa:

 • No baixar a les zones inundables de casa (soterrani, garatge, etc.).
 • No deixar fora objectes o mobles que l’aigua pugui arrossegar.
 • Tancar portes i finestres i obturar totes les escletxes possibles.
 • Posar els animals domèstics, els aliments, l’aigua potables, els documents importants, els objectes de valor i, sobretot, els productes perillosos (verí per a rates, dissolvents, etc.) en llocs alts i protegits.
 • Si s’està inundant la casa, cal desconnectar l’interruptor general de l’electricitat.
 • Si a l’edifici no s’hi està segur, cal sortir-ne, tancar la porta i dirigir-se a punts alts de la zona.

Si heu de marxar de casa:

 • Tancar les claus de pas de l’aigua i el gas i l’interruptor general de l’electricitat.
 • Assegurar i tancar les portes i finestres.
 • Agafar un bastó, una llanterna, roba impermeable i calçat adequat, la documentació, diners, i els medicaments imprescindibles.
 • No caminar per zones on hi hagi aigua en moviment, i si cal, ajudar-se del bastó per determinar l’alçada de l’aigua o detectar zones perilloses. Seguir les instruccions dels equips de socors.

Quan es torna a casa un cop passat el perill:

 • Fer una inspecció prèvia i no accedir-hi si hi ha perill d’ensorrament.
 • Si l’aigua no té garanties de potabilitat, bullir-la o beure-la embotellada.
 • Revisar l’estat dels aliments abans de consumir-los.
 • Retirar ràpidament els animals morts.

Si el temporal i la pluja produeixen grans onades a la costa:

 • Si hi ha fortes onades, no banyar-se ni quedar-se a la platja. Respectar els senyals de perill.
 • Tenir molta precaució en les activitats recreatives o professionals al mar i evitar-les en cas de grans onades.
 • No accedir als punts del litoral afectats per l’onatge o a llocs on les onades trenquin amb força. Respectar el tancament d’accessos a aquests punts.
 • No aturar-se a contemplar les onades.
 • Allunyar-se d’espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Buscar un lloc segur.
 • Si algú cau a l’aigua, cal trucar al 112, i no perdre de vista el punt exacte de caiguda.
 • Si caieu a l’aigua, nedeu en direcció oposada a les roques i intenteu resistir flotant sense fer cap altre esforç en espera de socors.

En situació de risc imminent, cal informar-se de les previsions meteorològiques, i en cas de desplaçaments, de l’estat de la xarxa viària.

Per a més informació es pot consultar la web de la Generalitat de Catalunya.

Fragment del cartell de la Festa Major // Imatge del web de l'Ajuntament de Castellar del Vallès

Sant Feliu del Racó es prepara per la Festa Major

Se celebrarà del 28 d’agost a l’1 de setembre

Fragment del cartell de la Festa Major // Imatge del web de l'Ajuntament de Castellar del Vallès
Fragment del cartell de la Festa Major // Imatge del web de l’Ajuntament de Castellar del Vallès

El calendari d’activitats de la Festa Major del nucli veïnal de Sant Feliu del Racó, de Castellar del Vallès, ja ha quedat definit. Amb una trentena d’activitats i actes molt diversos i per a totes les edats, la festa de la localitat es desenvoluparà entre els dies 28 d’agost i 1 de setembre amb l’organització de les associacions de veïns Sant Feliu del Racó i El Racó.

La decoració de la Plaça Doctor Puig, el dijous 28 a les sis de la tarda, donarà el tret de sortida a les activitats de la Festa Major 2014 del barri. L’endemà tindran lloc dos dels plats forts de la gresca: el campionat de futbolí i la proposta de l’Agència de Residus de Catalunya,“Recicla Saltant!”, destinada als més petits. El Corre-tapes s’estrenarà en l’edició d’enguany amb tastets de diversos bars i restaurants del barri per alimentar els visitants abans que, a dos quarts de deu, se celebri el pregó de la festa major. La nit acabarà amb un concert.

El dissabte les activitats començaran al matí, amb un esmorzar de germanor, i s’allargaran durant tot el dia amb una infinitat d’actes. Entre ells destaca una nova edició de les Cantades de Sant Feliu, que ja fa més de 60 anys que se celebren. L’endemà la gresca deixarà pas a les activitats més tradicionals, amb el ball de bastons, la sortida dels gegants i la missa de festa major. Al migdia tindrà lloc un dinar popular i a la tarda, abans de la cantada d’havaneres, un campionat de dòmino.

La festa arribarà al final el dilluns dia 1 de setembre, amb activitats infantils al matí –que es combinaran amb una xocolatada i una festa de l’escuma- i un partit de futbol a la tarda. La Festa Major de Sant Feliu del Racó 2014 acabarà oficialment dilluns a la nit amb la cirereta del pastís: el Correfoc Infernal, que recorrerà els carrers del nucli amb foc, llums i petards.

Imatge del web de l'Ajuntament de Terrassa

L’Oficina d’Atenció a l’Empresa s’uneix a la xarxa de Punts d’Atenció a l’Emprenador

Aquest servei estalvia temps i desplaçament

Imatge del web de l'Ajuntament de Terrassa
Imatge del web de l’Ajuntament de Terrassa

L’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) amplia el seu servei d’informació, tramitació i assessorament ofering un nou servei gratuït per a la constitució de noves empreses: el Punt d’Atenció a l’Emprenedor/a (PAE).

Aquest nou servei és un recurs de tramitació telemàtica que complementa el servei de l’OAE per tal d’assessorar millor a les persones emprenedores. Així mateix, s’encarrega de facilitar la creació de noves empreses a través de la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial mitjançant un sistema informàtic de tramitació d’expedients electrònics basat en el DUE (Document Únic Electrònic).

La tramitació es fa a través d’una plataforma gestionada pel CIRCE (Centro de la Información y Red de la Creación de Empresas). La seva funció és connectar tots els organismes i agents implicats en el procés de tramitació d’una societat empresarial, estalviant  així desplaçaments i costos, ja que aquesta tramitació telemàtica substitueix fins a 21 formularis administratius.

Gràcies a aquest nou servei, les persones emprenedores podran donar-se d’alta com a empresaris o en el Règim d’Autònoms de manera immediata i constituir telemàticament societats mercantils (entre 4 i 10 dies per a les SL i 48 h per les SLNE).

Per a més informació, es pot visitar presencialment l’oficina de l’OAE, trucar el telèfon  937397000 o omplir els formularis a la seu electrònica.

 

Font: Flickr CC Llicència atribució, per personal excellence

No hi ha receptes màgiques sense treball i voluntat

El canvi sempre comença dins i ha de sortir cap a fora

 

 Font: Flickr CC Llicència atribució, per personal excellence
Font: Flickr CC Llicència atribució, per personal excellence

Tots podem sentir-nos atrets alguna vegada per la temptativa de pulsar un botó o prendre una pastilla i resoldre tots els nostres problemes. Però aquest mètode no és efectiu, i quan en algun tema concret resulta eficaç, casual o causalment, té a més el risc de limitar-nos en altres àrees, perquè ens fa deixar de treballar amb el nostres recursos propis.

Els recursos externs com els que ens proporciona la tecnologia són fabulosos si van acompanyats d’una actitud i unes accions per la nostra banda. Així mateix, les oportunitats que de vegades ens brinda la vida, com una persona fantàstica, un ascens laboral, la Loteria, o qualsevol bona notícia que ens enriqueix… poden donar-nos molta alegria en el moment i ser un complement perfecte per al nostre treball diari, però si cometem l’error d’aferrar-nos a ells convertint-los en substitutius, podem limitar la nostra funcionalitat i el creixement personal, i per tant, la nostra felicitat.

Ni promeses de felicitat ni secrets de l’èxit tenen sentit sense dos ingredients bàsics: la voluntad i el treball.

Només canvia qui decideix fer-ho, així que per moltes tècniques que hi hagi per aconseguir aprimar, si una part de nosaltres encara no s’ha decidit i es resisteix, no ho aconseguirem. Això ocorre amb tot a la vida, perquè com deia Einstein “hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l’electricitat o l’energia atòmica, la voluntat“. Però voluntat sense treball no és suficient, perquè és una força sense canalitzar, que resulta poc sostenible en el temps i es malbarata. Per això, a més de voluntat es necessita treball, dedicació i invertir temps per incorporar en forma d’hàbit el que al principi simplement era una bona intenció.

Per tant, si llegeixes un llibre, vas a una conferència o algú t’explica que hi ha un truc per ser més feliç, o una recepta màgica per aprimar-se o per ser més productiu, primer examina si realment vols i has triat amb tota la teva integritat personal aquell objectiu que aparentment persegueixes, tenint en compte també les conseqüències i el preu que inclou fer-ho, i després compromet-te amb unes accions habituals perquè es compleixi la teva meta, i no es quedin en meres bones intencions, o en expectatives d’eludir la teva responsabilitat a un mètode, un llibre, un amic o una recepta meravellosa.

Beatriz Ariza Rossy

Filòsofa, coach i escriptora santcugatenca

www.filocoaching.com

small_trobada-1992-2-per-noti

Els gegants seran els pregoners de la Festa Major de Matadepera

Se celebrarà el divendres 29 d’agost

small_trobada-1992-2-per-noti
Imatge del web de l’Ajuntament de Matadepera

Els gegants de Matadepera, en Llorenç i l’Agnès, seran els pregoners de la Festa Major d’aquest municipi vallesà. L’acte, que se celebrarà el proper divendres 29 d’agost a tres quarts de vuit del vespre, donarà el tret de sortida a les festes de la vila i seguirà la tònica de les darreres edicions.

A diferència d’altres municipis, Matadepera sempre ha escollit com a pregoners personatges destacats del poble enlloc de figures públiques d’altres indrets del país. Els últims pregons de la Festa Major els han fet Isabel Busqueta, dependenta de Cal Macià, el bomber Ramon Guinjoan i la popular regidora Teresina Casas. El 2011 el protagonista de l’acte que inaugura les festes va ser l’alcalde de Mariapfarr, un municipi agermanat amb Matadepera. Els gegants van tenir un paper destacat en aquest agermanament i, per aquest motiu, l’Ajuntament els ha volgut atorgar el privilegi de ser pregoners de l’edició 2014 de la Festa Major.

Després de llegir el pregó, en Llorenç i l’Agnès rebran un homenatge públic pels seus 32 anys de vida amb la inauguració d’un monument dedicat a ells a la plaça del CAP. La jornada s’acabarà amb una cercavila fins a la plaça de Cal Baldiró, on esclatarà una guerra de confeti.

Mossos // Foto: Sergi Colomer

Denunciada una veïna de Terrassa per simular un robatori al seu domicili

També s’ha denunciat un home de 36 anys

Foto. Sergi Colomer
Foto. Sergi Colomer

El passat 18 d’agost, la Policia Municipal de Terrassa va intervenir en un habitatge del carrer Bartomeu Amat, després de rebre un avís de presumpte robatori armat i amb violència. Després d’investigar els fets, se sospitava que fos una simulació (veure notícia). Ahir, els Mossos d’Esquadra van confirmar que, efectivament, es tractava d’un robatori simulat.

El 19 d’agost, agents dels Mossos de la comissaria de la Unitat d’Investigació de Mossos d’Esquadra de Terrassa, en col·laboració amb membres de la Policia Municipal de la localitat, van denunciar la veïna, de 58 anys, que havia fingit haver estat assaltada violentament a casa seva, per tal d’aconseguir estafar a la companyia asseguradora. A l’hora de relatar els fets, però, la suposada víctima es va contradir, i a més, part dels objectes que manifestava que li havien robat, van ser trobats al seu propi vehicle, al garatge. Aquest fet va fer despertar les sospites als agents municipals, que creien que la dona no estava explicant la veritat.

Per les circumstàncies observades pels agents municipals i els indicis que van obtenir els agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos, així com els efectius del Grup de Policia Científica en les primeres investigacions, la mateixa tarda dels fets ja es va establir la simulació del delicte com a hipòtesi principal. En la segona declaració de la suposada víctima, aquesta va confessar que ella mateixa, amb la col·laboració d’un amic, havia simulat el robatori, amb la finalitat de defraudar la companyia asseguradora. Aquest col·laborador, un home de 36 anys, també ha estat denunciat pels investigadors. Els delictes presumtament comesos – intent de frau a l’asseguradora i denúncia de fets inexistents – poden suposar penes de fins a tres anys de presó i dos mil euros de multa respectivament.

Des del Cos de Mossos d’Esquadra es continuen detectant denúncies falses de tots tipus, malgrat les diverses campanyes informatives i de conscienciació per tal d’evitar-les. Aquestes falses denúncies, que en la major part dels casos finalitzen amb la imputació o fins i tot la detenció dels denunciants fraudulents, comporten que es destinin recursos i efectius policials  a la investigació de delictes inexistents, amb el consegüent perjudici que això comporta al servei de seguretat públic.