Autor Cultura
22 agost 2014 a 12:00

Els gegants seran els pregoners de la Festa Major de Matadepera

4 Flares 4 Flares ×

Se celebrarà el divendres 29 d’agost

small_trobada-1992-2-per-noti

Imatge del web de l’Ajuntament de Matadepera

Els gegants de Matadepera, en Llorenç i l’Agnès, seran els pregoners de la Festa Major d’aquest municipi vallesà. L’acte, que se celebrarà el proper divendres 29 d’agost a tres quarts de vuit del vespre, donarà el tret de sortida a les festes de la vila i seguirà la tònica de les darreres edicions.

A diferència d’altres municipis, Matadepera sempre ha escollit com a pregoners personatges destacats del poble enlloc de figures públiques d’altres indrets del país. Els últims pregons de la Festa Major els han fet Isabel Busqueta, dependenta de Cal Macià, el bomber Ramon Guinjoan i la popular regidora Teresina Casas. El 2011 el protagonista de l’acte que inaugura les festes va ser l’alcalde de Mariapfarr, un municipi agermanat amb Matadepera. Els gegants van tenir un paper destacat en aquest agermanament i, per aquest motiu, l’Ajuntament els ha volgut atorgar el privilegi de ser pregoners de l’edició 2014 de la Festa Major.

Després de llegir el pregó, en Llorenç i l’Agnès rebran un homenatge públic pels seus 32 anys de vida amb la inauguració d’un monument dedicat a ells a la plaça del CAP. La jornada s’acabarà amb una cercavila fins a la plaça de Cal Baldiró, on esclatarà una guerra de confeti.

Switch to mobile version
4 Flares Twitter 0 Facebook 4 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×