Autor Política
1 agost 2014 a 10:00

La participació ciutadana i la unificació del servei dels menjadors escolars aprovades per unanimitat a Vacarisses

3 Flares 3 Flares ×

El Ple també ha tractat diferents aspectes mediambientals

Ple Municipal de Vacarisses

Ple Municipal de Vacarisses // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vacarisses

Dimecres es va celebrar el darrer Ple ordinari de l’Ajuntament de Vacarisses amb el tinent d’alcalde, Josep Maria Gibert, presidint l’acte per la indisposició de Salvador Boada per motius de salut. Més enllà d’aquest punt poc important per al desenvolupament del ple, s’hi va aprovar el Reglament de Participació Ciutadana amb la proposta de crear un Consell de Vila, un Consell Territorial reglamentat i consells sectorials. Tots els grups polítics van votar a favor a falta de l’aprovació definitiva que arribarà després d’un procés d’informació pública.

Unificació dels menjadors escolars

De nou, tots els partits van votar de forma positiva al nou sistema de gestió dels menjadors escolars . Aquesta proposta ve animada per la petició de retirada del servei càtering que s’oferia a l’escola Pau Casals. El nou plantejament acceptat per la cooperativa encarregada del servei de menjador i perl Departament d’Ensenyament significa que l’escola Font de l’Orpina abastirà l’escola Pau Casals i les dues escoles bressol municipals.

Amb la concentració de la cuina a una única escola, es podrà introduir un forn d’alt rendiment, que, al seu torn, permetrà introduir plats al vapor. Alhora, els plats passaran a ser els mateixos a tots els centres exceptuant els plats freds que es podran cuinar des de l’escola Pau Casals, que no tindrà cuina per l’elevat cost econòmic i per la manca d’espai.

Xarxa de calor distribuït i canvi climàtic

Pel que fa al medi ambient, el Ple va aprovar l’adjudicació del contracte corresponent al projecte “Xarxa de calor distribuït amb caldera de biomassa per a edificis i equipaments municipals”. La instal·lació se situarà davant l’Ajuntament. El contracte mixt d’obra, subministrament i serveis s’ha adjudicat a l’empresa Soler Energy Services.

També es va aprovar que Vacarrisses passi a ser part de la iniciativa Alcaldes per l’adaptació al canvi climàtic. La institució també es va adherir l’Associació de Propietaris Entorns de Montserrat, després d’anys de participació. L’associació fomenta la protecció dels boscos de la Catalunya Central. Finalment, es va ratificar l’adhesió al conveni subscrit entre l’Agència de Residus de Catalunya i la societat Ecovidrio per al període 2013-2018 per la recollida selectiva d’envasos de vidre.

Actualització del plànol de Vacarisses

El PP va ser l’únic partit en presentar una moció al ple. Els populars demanen l’actualització del plànol municipal, el govern va respondre assegurant que ja treballa en l’adaptació de l’actual plànol.

Switch to mobile version
3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×