Autor Economia
24 agost 2014 a 14:00

L’ACA i l’AMB treballaran conjuntament per donar a conèixer el cànon social de l’aigua

3 Flares 3 Flares ×

Els ajuntaments podran analitzar les sol·licituds

aigua

El cànon social de l’aigua, que permet als usuaris que el perceben pagar en el primer tram d’aquesta factura els preus del 2010, és una de les tarifes socials que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) volen donar a conèixer per ajudar a les persones amb menys recursos a disposar dels serveis bàsics a la llar. Per això ahir les dues administracions van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu de difondre aquesta i altres bonificacions en coordinació amb els ajuntaments de l’àrea de Barcelona.

Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, del qual depèn l’ACA, l’acord permetrà impulsar accions conjuntes entre les diverses administracions de l’àrea metropolitana que s’adhereixin a la rúbrica per donar a conèixer les tarifes socials aplicades a la factura de l’aigua. Una de les més esteses però encara poc conegudes és la del cànon social de l’aigua que, segons el Departament, facilita als usuaris en una posició econòmica “vulnerable” cobrir les seves necessitats bàsiques d’aigua a “un preu reduït”.

Els abonats a aquest cànon paguen en el primer tram de la factura la mateixa tarifa que hi havia el 2010, sensiblement inferior a l’actual, sempre que no superi el consum estipulat de 18 metres cúbics cada dos mesos (una xifra que augmenta progressivament en funció del número d’integrants de la llar). S’hi poden acollir els pensionistes més grans de 60 anys -i que percebin una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat- i les unitats familiars amb tots els seus membres en situació d’atur.

Des de la seva aplicació a l’octubre del 2011, disposen del cànon de l’aigua més de 7.000 persones. L’increment anual de mitjana era d’unes 1.500, però en el que portem de 2014 s’han duplicat les sol·licituds fins arribar a les 3.200. El conveni signat per l’ACA i l’AMB també vol agilitzar els tràmits per atendre l’augment de la demanda i per això permetrà als ajuntaments rebre les sol·licituds, analitzar-les i decidir si és oportú o no concedir l’ajuda.

Switch to mobile version
3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×