Autor Societat
15 setembre 2014 a 10:45

Comença el judici per la mort de Jonathan Carrillo

0 Flares 0 Flares ×

Cinc anys després dels fets

Cartell del web JusticiaXJonathan on s'anuncia, entre d'altres, l'inici del judici // Imatge del web JusticiaXJonathan

Cartell del web JusticiaXJonathan on s’anuncia, entre d’altres, l’inici del judici // Imatge del web JusticiaXJonathan

Avui, comença el judici a l’Audiència Provincial contra quatre policies, dues metgesses i un infermer de la Mútua de Terrassa implicats en el cas. L’inici del procés coincideix, cinc anys després, amb el dia de l’incident que va causar la mort del jove egarenc Jonathan Carrillo, de 26 anys.

La fiscalia demana quatre anys de presó per a l’agent que, presumptament va bufetejar Carrillo fent-lo caure impactant contra el terra. Una caiguda que li va suposar la mort el dia després a les 12h del migdia, a la Mútua de Terrassa. Per als seus companys de patrulla, testimonis dels fets, se’ls acusa d’omissió en la persecució del delicte i es demanen dos anys i mig de presó.

La durada del judici es preveu de 9 dies, des d’avui fins al 19 de setembre, i posteriorment els dies 25, 26, 29 i 30 del mateix mes. Després de la suspensió del judici l’any 2012 degut a la consideració del fiscal que qui comptava amb les competències per a jutjar el cas era l’Audiència Provincial i no el jutjat de Terrassa, els pares de la víctima van demanar justícia durant dos anys, ens els que han participat en concentracions de protesta per reclamar, al govern egarenc, l’expulsió dels agents implicats. Una de les últimes va ser el passat dissabte 13 de setembre, amb una ofrena floral al lloc dels fets – al carrer de Sabadell del barri del Pla del Bonaire – i una manifestació convocada pel SAT, el col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Francisco Carrillo i Maria Isabel Requena, els pares del jove, també van demanar al consistori la creació d’una comissió d’investigació que els va ser denegada.

Els fets presenten certes contradiccions ja que dues veïnes que asseguren van presenciar-ho des del seu balcó Carrillo va caure a causa de l’agressió d’un agent, mentre que, segons la patrulla, el jove estava sota els efectes de l’alcohol.

A més dels policies, el fiscal acusa dues metgesses i un infermer de la Mútua de Terrassa d’homicidi imprudent, i demana dos anys de presó perquè considera que no van fer les proves adequades. A la seva arribada al centre hospitalari no se li va practicar ni un TAC cranial, malgrat presentar símptomes “contradictoris” amb una intoxicació per alcohol, ni es va fer cap control de l’evolució del jove durant l’ingrés, ni tampoc una exploració neurològica.

Segons les declaracions del SAT la patrulla no va comunicar a personal de l’ambulància que Carrillo s’havia donat un cop al cap, només va manifestar que estava sota els efectes de l’alcohol. El col·lectiu acusa la lentitud del sistema judicial que asseguren “afavoreix una vegada més a la policia, i no als ciutadans que pateixen les seves agressions”.

Per a més informació es pot consulta el web JusticiaXJonathan.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×