Obituari 11.11.2014

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Miguel Casas Puig 61 any 11/11/2014 09:00 Temple multiconfessional cementiri
Inmaculada Díaz Gámez 37 any 11/11/2014 12:00 Temple multiconfessional cementiri
Antonia Veguilla Carrasco 67 any 11/11/2014 10:00 Temple multiconfessional cementiri
Teresa Sánchez Martínez 88 any 11/11/2014 10:30 Temple multiconfessional cementiri
Manuel Ruiz López 82 any 11/11/2014 11:00 Temple multiconfessional cementiri
Juana Jaén Pérez 84 any 11/11/2014 15:00 Temple multiconfessional cementiri
Miguel Schvarzman Guiterman 77 any 11/11/2014 16:00 Temple multiconfessional cementiri
Antonio Rodríguez Veloso 67 any 11/11/2014 11:30 Temple multiconfessional cementiri
Rafael Ortíz López 81 any 11/11/2014 15:30 Temple multiconfessional cementiri
Eustaquio Mayo Artola 84 any 11/11/2014 09:30 Temple multiconfessional cementiri
Treballar per ser pobres?

Treballar per ser pobres?

Treballar per ser pobres?
Treballar per ser pobres?

Avui els empresaris VIP, aquells que controlen les 18 empreses més grans de l’Ibex-35, han fet públic el seu pla per crear llocs de treball, diuen. L’han exposat preparant detalladament una posada en escena on hi han intervingut, entre d’altres, César Alierta, president del Consejo Empresarial para la Competitividad, el nom que té el lobby d’aquestes 18 empreses. Una de les mesures estrella que han plantejat és incrementar el nombre d’inspectors laborals per perseguir el que anomenen frau laboral i que, no us il·lusioneu, no han tingut cap problema en imputar als treballadors que treballen sense contracte. Diuen que així aflorarien uns 800.000 llocs de treball al conjunt de l’Estat, fet que faria caure la taxa d’atur en més del 3,4%.

L’estudi del lobby dirigit per Alierta no ha entrat a detallar quines circumstàncies ens poden empènyer a treballar en negre i a, fins i tot, fer-ho mentre cobrem l’atur o una pensió. Potser a Alierta no li interessen massa aquestes qüestions i, francament, ho entenc. Ell, pel simple fet de ser el president de Telefònica, va cobrar l’any 2013 un total de 5,81 milions d’euros segons l’informe de la Comisión Nacional del Mercado de Valores. Si a aquesta xifra se li suma l’aportació a la seva jubilació, el total va arribar a 6,83 milions. Segur que ell, en la seva vida, no haurà de pensar mai com complementar una pensió irrisòria o una prestació de 400 i escaig euros.

Cesar Alierta amb Juan RosellAixò ens separa a nosaltres d’aquest tipus de gent. I pot sonar a demagògia, però en tot cas és una demagògia que afecta a una part molt important de la població. Que els darrers anys els nostres sous han baixat de manera clara és una cosa que tothom sabem, a banda que diversos estudis ho quantifiquen. Possiblement un dels més recents és el publicat el mes de setembre per l’Organització Internacional del Treball (OIT). Però el que potser no acabem de saber precisar gaire és l’empobriment real que estem patint la classe treballadora. Sovint no és fàcil veure més enllà dels problemes que travessem per adonar-nos de fins a quin punt poden arribar a ser-ne, de generals o compartits. I moltes vegades ho són, de compartits. De manera ràpida, n’esmento un exemple.

L’Agència Tributària espanyola recull de manera acurada les dades de les percepcions salarials (si voleu precisar-ho millor, les declarades) del conjunt de la població. I també de les pensions. Ho fa sobre una base anual i, per tant, a diferència del Baròmetre del CIS, reconeix la irregularitat d’ingressos al llarg de l’any de, per exemple, les persones amb contractes temporals o que alternen períodes de feina i atur. Les dades que presenta il·lustren, de manera més dramàtica i molt menys maquillada la realitat econòmica de gran part de la població. Ens diuen, per exemple, que a Catalunya l’any 2012 hi havia 850.000 assalariats/des que tenien uns ingressos inferiors a la meitat del salari mínim interprofessional (SMI). De fet, el salari mitjà d’aquestes persones se situava en 1921 € l’any, quantitat que entre dotze mensualitats suposa tant sols 160 €. En total representaven el 28% de totes les assalariades. Quatre anys abans n’eren el 24%.

pobresaLa mateixa font de dades també ens mostra que quasi el 40% dels assalariats no arriben a ser mileuristes i cobren per sota els 960 € al més. L’any 2008 eren el 35%. I podria continuar, per exemple, dient que els 1,12 milions d’assalariats i assalariades menors de 35 anys a Catalunya cobren de mitjana 14.475 € l’any, una quantitat que dividida en 14 pagues tot just es queda en 1.000 € al mes.

En opinió meva, les enquestes i dades estadístiques tenen una virtut. És cert que sovint la seva presentació és freda, però tenen la capacitat de fer-nos veure que la nostra vida sovint és ben similar a la de molts més. Per exemple, el mes passat se’ns va espatllar el cotxe i, a més, en passar-li la ITV van detectar algunes deficiències que va caldre corregir. Pràcticament els mateixos dies la rentadora va deixar de funcionar. I amb els nostres salaris, només hem tingut capacitat de respondre a aquestes dues incidències a través d’unes targetes de crèdit que han tret fum i que, de fet, simplement han traslladat la manca de liquiditat al mes en el que estem i que, ara mateix, no sabem com acabarem. No obstant, aquests problemes que a mi em podien semblar una gran bola a la que només ens hem d’enfrontar nosaltres són ben similars als d’una part important de la població. I això que nosaltres no som pobles, en absolut. Però tampoc anem sobrats i els nostres ingressos han caigut, ja sigui per retallades o per precarització laboral, més del 40% en 4 anys.

Quan Alierta parla de frau laboral referint-se a situacions que tothom sabem que existeixen, com el treball en negre, és plenament conscient de les seves paraules. Ell sap tant bé com nosaltres que darrere una feina sense contracte hi ha, per part del treballador, la necessitat imperiosa d’uns ingressos. Parem-nos a pensar-hi un moment: a qui li agrada treballar en una feina no declarada? Si tinguéssim una alternativa, ho faríem? Per contra, darrera l’empresari hi ha la voluntat d’augmentar uns beneficis. Necessitat versus voluntat. Alierta i els de la seva classe ho saben i actuen en conseqüència. Creen un llenguatge i uns referents que serveixen als seus interessos, a les seves polítiques, que són fruit de decisions plenament conscients i informades.

Les prepararen, les maquillen i miren de fer-les realitat. L’evolució dels sous els darrers anys ho mostra clarament. Si comparéssim aquesta evolució a la dels beneficis empresarials, el resultat encara seria més escandalós. En tot cas, tot plegat ens il·lustra que entremig no hi ha espai per pactes. Que la nostra acció col·lectiva l’hem de construir sobre la plena consciència i anàlisi d’aquesta realitat. I això comporta que caldrà denunciar i renunciar de manera explícita a les pràctiques de concertació a qualsevol preu del “sindicalisme” hegemònic. Ens hi van masses coses.

Ermengol Gassiot.

Secretari General de CGT Catalunya

Foto d'arxiu: Mercè Folch

Xoca contra un arbre de l’Av. del Vallès i abandona el vehicle

Fuita de gas al carrer de l’Agricultura

Foto d'arxiu: Mercè Folch
Foto d’arxiu: Mercè Folch

La matinada del passat dissabte 8 de novembre, la Policia Municipal va rebre una trucada d’un particular que manifestava que havia observat un accident a l’avinguda del Vallès. El particular va manifestar que semblava que el conductor havia marxat deixant el vehicle al lloc.

La dotació comissionada va manifestar que el vehicle havia topat amb un arbre i que es trobava fora de la via. L’arbre havia estat arrancat, i pel xoc el conductor havia d’estar ferit. La dotació va localitzar el conductor a la mateixa avinguda del Vallès; per sort no presentava cap lesió greu, només erosions i envermelliments possiblement d’algun cop i l’airbag.

Els agents van realitzar la prova de detecció etílica amb un resultat de 0,16mg/l, però pels símptomes que presentava la persona els agents van traslladar-la a la central per tal de realitzar-li un test de drogues que va donar resultat negatiu.

La comprovació amb la DGT va donar com a resultat que el conductor presentava una suspensió temporal pel jutjat de Terrassa amb data final d’aquell mateix dissabte. Els agents van realitzar l’informe tècnic i van denunciar al conductor per fugir del lloc de l’accident, per conduir amb la pèrdua de vigència i per dur la ITV caducada. A hores d’ara, el vehicle resta immobilitzat mecànicament.

Fuita de gas al carrer de l’Agricultura

El mateix dissabte a la nit, la Policia Municipal va rebre una trucada del 112 i dels bombers informant que havien rebut una trucada informant que al carrer de l’Agricultura se sentia una forta olor de gas provinent del quadre de comptadors.

Les unitats comissionades van informar que al lloc ja s’hi trobaven les unitats de bombers, i que es disposaven a tallar la circulació del carrer per tal que els bombers poguessin treballar amb seguretat.

Els bombers van localitzar una petita fuita en un dels comptadors, però com que era de poca entitat no presentava cap tipus de perill. Es va avisar a la companyia del gas, i es va restablir el trànsit.

CDC

CDC agraeix als voluntaris que van treballar perquè la consulta fos un èxit

“Els catalans volem decidir el nostre futur polític”

CDC

Convergència Democràtica de Catalunya ha volgut agrair als voluntaris que ahir van aconseguir que la consulta del 9N, en què un 78,8% de les 123.758 persones que van votar ho van fer a favor del Sí-Sí. «Ahir, els vallesans i vallesanes van treballar intensament per a què el 9N fos un èxit i ho vam aconseguir», explica la presidenta comarcal de CDC, Núria Colomé, que destaca que els resultats del procés promogut pel govern de la Generalitat demostren que «els catalans volem decidir el nostre futur polític».

Per aquest motiu, Colomé creu que és imprescindible la unitat per seguir treballant i assolint els reptes que la ciutadania planteja: «La jornada és un exemple molt potent de com es poden fer les coses», ha manifestat. La presidenta comarcal ha agrait la feina realitzada per tots els voluntaris de CDC, caps locals i electes locals que, al llarg de tot el dia, van estar treballant per convertir el procés en un èxit. A partir d’ara, diu la presidenta, «cal que el President Mas i els partits polítics treballin colze a colze per donar resposta al clam de la societat civil expressat ahir a les urnes».

Recordem que al Vallès Occidental han votat 123.758 persones de les quals, 97.574 (78,84%) han votat Sí-Sí; 14.656 (11,84%) Sí-No; 6.069 (4,90%) No; 1.164 (0,94%) Si-Blanc; 638 (0,38%).

9d8(3a) dels minyons // Imatge cedida pels Minyons de Terrassa (Mireia Comas)

Els Minyons de Terrassa fan el primer gamma extra que veu Granollers

Diumenge que ve es plantegen una actuació de màxims

9d8(3a) dels minyons // Imatge cedida pels Minyons de Terrassa (Mireia Comas)
Imatge d’arxiu d’un 9d8(3a) dels minyons // Imatge cedida pels Minyons de Terrassa (Mireia Comas)

Els Minyons de Terrassa van actuar el dissabte a la Diada dels Xics de Granollers, quan tot just falta una setmana per la seva Diada, en què es plantegen una actuació de màxims.

Els egarencs van realitzar una gran actuació, descarregant en primera ronda un 9 de 8, que era el primer castell de gamma extra que es veia a la plaça de la Porxada de Granollers. En segona ronda van optar per un 4 de 9 amb folre, un folre que van treballar a l’estil d’unes possibles manilles; i en la tercera ronda van tirar el 18è 3 de 9 amb folre i de la temporada. Aquests dos castells, a més del pilar de 7 amb folre que van descarregar en la ronda de pilars, es podrien veure amb un pis més el diumenge que ve a la Diada dels Minyons de Terrassa.

Per la seva banda, els amfitrions, els Xics de Granollers, van completar una clàssica de 8 – 3 de 8, 4 de 8 i torre de 7 – després d’un intent de 5 de 8 que no van aconseguir coronar. Per la seva banda, els de la Vila de Gràcia van realitzar un 5 de 8, un 3 de 9 amb folre i una torre de 8 folrada, i van carregar el pilar de 6.

Jornada de CCOO per l’educació pública

Cartell de la concentració de CCOO a Sabadell per una educació pública
Cartell de la concentració de CCOO a Sabadell per una educació pública

CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central ha convocat per aquest dimecres 12 de novembre una concentració per reclamar una educació pública i de qualitat. Serà a la 13.00h a Sabadell davant dels Serveis Territorials. A les 18.00h la jornada continuarà amb una cercavila reivindicativa per l’educació pública que començarà a la plaça Creu Alta.

En aquest enllaç podreu trobar el recorregut de la cercavila.

Atlètic-Egara

Gloria Comerma lidera el triomf de l’Egara al derbi

La jugadora internacional liquida l’Atlètic amb un hat-trick

Atlètic-Egara
L’Egara va ser totalment superior a l’Atlètic Terrassa // Imatge del Facebook de l’Atlètic Terrassa

Si el derbi masculí el va guanyar l’Atlètic al camp de l’Egara el derbi femení va ser totalment diferent. Amb indèntic resultat, això sí, però en aquest cas va ser l’Egara qui va batre l’Atlètic a la seva pista. El derbi terrassenc de la Divisió d’Honor femenina va tenir com a protagonista estelar la jugadora ratllada Gloria Comerma, que va ser l’autora dels tres gols del seu equip.

Les ratllades van ser molt superiors a les grogues durant tot el derbi. A l’Atlètic li va costar molt superar un Egara que pressionava molt be a tot el camp. I a això se li suma l’estelar actuació de Comerma amb tres gols als tres primers quarts. A l’últim periode, amb el partit totalment decantat a favor de les noies d’Adrian Lock, les grogues van reaccionar tímidament i van jugar millor, però no van poder fer res per capgirar la situació.

La victòria de l’Egara a Can Salas no canvia massa la situació de les ratllades, doncs continuen en la quarta posició a quatre punts de les terceres, el RC Polo. L’Atlètic, al seu torn, continua sense guanyar en el que va de lliga i no surt del descens. Les noies de Lock jugaran aquesta setmana un altre derbi, vallesà en aquest cas, contra el Junior al Pla del Bonaire i les grogues viatjaran fins Sevilla per jugar contra les cueres de la lliga, l’Universidad de Sevilla.

Egara-Atlètic

L’Atlètic Terrassa assalta el Pla del Bonaire

Gran victòria groga per 0-3 en el derbi contra el Club Egara

Egara-Atlètic
L’Atlètic Terrassa va guanyar clarament a l’Egara // Imatge del Facebook de l’Atlètic Terrassa

El derbi masculí de la jornada de Divisió d’Honor A d’hoquei herba se’l va endur l’Atlètic Terrassa amb molta claredat. L’equip de Roger Pallarols va guanyar de manera contundent al Club Egara per 0-3 i continua pressionant al RC Polo des de la segona posició. L’Egara, en canvi, queda una mica despenjat de la part alta de la classificació.

El domini groc va ser constant durant tot el partit. En una de les primeres jugades Joan Tarrés obria el marcador i aconseguia, a més, el seu primer gol a la lliga. L’Atlètic no va abaixar el pistó en cap moment i al tercer i l’últim quart va sentenciar el derbi. Els gols de Marc Sallés i el francès Gaspar Baumgarten van decantar el partit cap als de Pallerols davant un Egara que poc va poder fer per frenar el vendaval de joc groc.

L’Atlètic Terrassa tindrà aquesta setmana un partit assequible per buscar el liderat de la lliga. Els egarencs rebran al Taburiente, penúltim classificat, a la pista Josep Marquès. El líder, RC Polo, jugarà contra el CD Terrassa, en el que es converteix en un altre duel d’un equip de dalt contra un d’abaix. Segons els resultats els vermells podrien sortir del descens i els grocs podrien posar-se primers.