Autor Societat
21 novembre 2014 a 13:00

El Club Natació Terrassa contra la violència de gènere

4 Flares 4 Flares ×

El club egarenc s’adhereix al manifest per a l’eradicació de la violència envers les dones

Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Dia Internacional contra la Violència de Gènere // Imatge del web http://www.montellanomascerca.es

El Club Natació Terrassa va signar ahir el document d’adhesió del món de l’esport al manifest institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones, impulsat per la Secretaria General de l’Esport (SGE). El propòsit de la SGE és sensibilitzar la societat per sumar esforços en la lluita contra la violència masclista, i eradicar-la.

Així, el manifest signat pel Natació serà llegit en partits de bàsquet i de waterpolo femenins al voltant del 25, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La lectura, realitzada per dues jugadores, tindrà lloc, concretament, a la prèvia del partit de waterpolo femení contra l’Escuela Waterpolo Zaragoza de demà a les 16.00h, i abans del partit  sènior femení de bàsquet contra la UE Sant Cugat de diumenge a les 19.15h.

Els valors de l’esport, a tots els àmbits de la vida

El món de l’esport, en el qual s’hi troba el Natació, aixeca la veu, amb l’adhesió al manifest, per denunciar la vulneració constant dels drets humans que suposa la violència contra les dones. Es pretén que la paraula “dona” deixi d’associar-se a debilitat o dependència, alhora que apel·la a promoure un canvi de mentalitat així com al trasllat dels valors esportius com l’esforç, el treball, el sacrifici, la lluita, el respecte o la superació a tots els àmbits de la vida.

La iniciativa d’aquest manifest s’emmarca en les actuacions previstes en el Programa Dones i Esports 2014-16, impulsat pel Gabinet de Gènere de la SGE i l’Institut Català de les Dones (ICD). Un dels objectius de l’ICD és contribuir a fomentar l’educació en valors donant suport a les iniciatives de les entitats esportives per visualitzar el rebuig a la violència i eradicar l’assetjament a les dones en l’àmbit de l’esport.

Switch to mobile version
4 Flares Twitter 3 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×