Autor Cultura
27 desembre 2014 a 15:00

El CNPL estrenarà el 2015 amb el “Connecta’t al català”

1 Flares 1 Flares ×

El Consorci ofereix diferents cursos relacionats amb la llengua catalana

Connecta’t al català

Connecta’t al català // Imatge del web Zonazenit

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) convida a començar l’any, amb el propòsit de millorar les nostres competències en l’ús del català, sota el lema Connecta’t al català. Hi ha una gran oferta de cursos que cobreixen un ampli ventall de necessitats, com cursos per iniciar-se en l’aprenentatge de l’idioma o grups de conversa.

Els cursos s’ofereixen a través de 22 centres de Normalització Lingüística, i 146 punts d’atenció del CPNL, orientats a satisfer una demanda molt diversa. Tots els cursos presencials i els successius nivells, des del més elemental fins a l’equivalent a l’excel·lència comunicativa en català, permeten a qui els cursa poder aconseguir el certificat oficial.

D’altra banda, també s’ofereixen altres cursos i formacions: específics per a sectors professionals, cursos d’escriure per comunicar, aspectes gramaticals concrets, reforç d’ortografia, pronunciació, conversa, lectura en veu alta, i fins i tot cursos a proposta de col·lectius i empreses.

La voluntat del Consorci és oferir solucions formatives adequades per ajudar a les persones, que volen ampliar el seu coneixement de la llengua o incentivar-ne l’ús, ja sigui en l’àmbit social, personal o professional. El CPNL també ofereix cursos específics  de català per a les empreses, amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge d’aquesta llengua, en l’entorn laboral com a eina de competitivitat. Aquesta oferta formativa pretén enriquir la llengua en l’àmbit de la feina, i per capacitar als treballadors perquè la puguin fer servir sense problemes.

El CPNL ha desenvolupat cursos a mida per a sectors específics, com Català per als negocis, Curs d’atenció al públic, Comunicació administrativa, entre altres. També ofereixen diferents horaris i modalitats d’aprenentatge del català, amb l’objectiu que els alumnes puguin compatibilitzar la feina i els estudis. Així, l’oferta de cursos presencials que agrupen els continguts de tots els nivells, en cursos de 45, 90 i 120 hores, s’hi afegeixen els cursos semi presencials i en línia a través del web Parla.cat. El Consorci també organitza un gran nombre d’activitats culturals, pels alumnes que volen posar en pràctica els seus aprenentatges, compartir experiències i ampliar els seus coneixements de cultura catalana.

Els Cursos per a la Normalització Lingüística es basen en els programes de llengua catalana, de la Direcció General de la Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell expedits pel CPNL són equivalents als certificats de la DGPL, i tenen correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referencia (MECR).

Switch to mobile version
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×