Autor Política
28 desembre 2014 a 10:15

Rajoy accepta un referèndum sobre la independència a Catalunya

0 Flares 0 Flares ×

El president del Govern sorprèn a propis i estranys amb un anunci inesperat

Mariano Rajoy

Mariano Rajoy // Imatge de la web Wikimèdia.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha sorprès a tot el país a primera hora d’aquest matí amb l’anunci que accepta un referèndum independentista a Catalunya per al proper any 2015. En una compareixença molt curta i anunciada només una hora abans, Rajoy ha confirmat que la setmana vinent es reunirà amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d’Esquerra Republicana, Oriol Jonqueres, per negociar els terminis de la consulta. Tanmateix, Rajoy ja ha avançat que acceptarà la data i la pregunta que proposin els polítics catalans. No s’ha tancat les portes, tampoc, a que el referèndum tingui caràcter vinculant.

En tant sols 10 minuts de roda de premsa, el president Rajoy ha explicat que aquesta decisió la va prendre la nit de Nadal. “Estaba allí sentado, disfrutando del día con la familia, y me di cuenta que España no podía continuar con este estado de tensión entre sus ciudadanos”, ha indicat Mariano Rajoy. El president ha definit aquest pensament com una “revelació” arran l’esperit nadalenc que es respira aquests dies. “No sé si fue un mensaje divino o no, pero creo firmemente que la concordia que se vive estos días de Navidad debería durar todos los días del año”, ha explicat. Segons Rajoy, l’única sortida a la situació entre Catalunya i Espanya és “que los catalanes se expresen” y ha admès que “si los catalanes deciden irse, habrá que respetarlo y que la Virgen nos coja confesados a todos”.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×