Obituari 17.01.15

Nom i cognoms                     Edat                Dades de la cerimònia

Antonio-Maria Hernández Torres  69  17/01/2015 12.00 Temple multiconfessional cementiri
Ángeles Navas Cruz                   94  17/01/2015 10.00 Temple multiconfessional cementiri
Anunciación Aguilar Pelegrín       87  17/01/2015 11.00 Temple multiconfessional cementiri
José Cabrelles Aleixandre           78  17/01/2015 15.00 Temple multiconfessional cementiri
Enrique Lao Hernández               70  17/01/2015 09.00 Temple multiconfessional cementiri
Rosa Badia Lleida                       97  17/01/2015 16.00 Temple multiconfessional cementiri

"La teoría del todo"

La teoría del todo

"La teoría del todo"
“La teoría del todo”

La cartellera d’aquesta setmana comença amb l’esperat biopic de Stephen Hawking, “La teoría del todo”, on Eddie Redmayne és l’encarregat d’interpretar al físic. També arriba “Héctor y el secreto de la felicidad”, una comèdia sobre un psicòleg i els seus pacients, coproduïda entre Canadà, Alemanya i el Regne Unit; el thriller “The Babadook” sobre un nen que viu atemorit per un monstre que se li apareix en somnis; “V3nganza” la tercera cinta de la saga protagonitzada per Liam Neeson; i “Whiplash” un drama sobre un jove que entra al conservatori per ser bateria.

____________________________________________________________________________________________

LA TEORÍA DEL TODO (THE THEORY OF EVERYTHING)

BIOPIC. Dirigida per: James Marsh. Repartiment: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Emily Watson, David Thewlis, Charlotte Hope, Charlie Cox, Adam Godley, Harry Lloyd, Maxine Peake, Joelle Koissi, Zac Rashid, Hugh O’Brien, George Hewer, Georg Nikoloff i John W.G. Harley.

Narra la relació entre el cèlebre astrofísic Stephen Hawking i la seva primera esposa, Jane Wilde. Durant la època en la que els dos van lluitar contra la malaltia degenerativa que va postrar el geni en una cadira de rodes.

____________________________________________________________________________________________

HÉCTOR Y EL SECRETO DE LA FELICIDAD (HECTOR AND THE SEARCH FOR HAPPINESS)

COMÈDIA. Dirigida per: Peter Chelsom. Repartiment: Simon Pegg, Rosamund Pike, Toni Collette, Stellan Skarsgard, Christopher Plummer, Jean Reno, Tracy Ann Oberman, Veronica Ferres, Jakob Davies, Chris Gauthier, Michael Adamwaite, Vincent Gale, Gabrielle Rose, Ming Zaho, Aaron Le, Togo Igawa, Barry Atsma, Dalias Blake, Hannah Longworth, Aiden Longworth i Chad Willett.

Héctor és un jove psiquiatra que atén una consulta freqüentada per la clientela més selecta de Londres. Encara que la major part dels seus pacients porten una vida aparentment perfecta, tots estan insatisfets. Héctor no aconsegueix que siguin feliços i això el deprimeix. Així, comença a preguntar-se coses com, perquè no som capaços d’apreciar el que tenim i ens passem el temps somniant amb una vida millor? O, realment depèn de les circumstàncies o de la manera de veure les coses? Héctor es proposa esbrinar què és el que fa feliç a la gent, i per això emprèn un viatge per tot el món per buscar el veritable secret de la felicitat.

____________________________________________________________________________________________

THE BABADOOK (THE BABADOOK)

THRILLER. Dirigida per: Jennifer Kent. Repartiment: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall, Hayley McElhinney, Barbara West, Ben Winspear, Tiffany Lyndall-Knight. Tim Purcell, Benjamin Winspear, Cathy Adamek, Carmel Johnson, Adam Morgan, Craig Behenna, Michael Gilmour, Michellle Nightngale, i Stephen Sheehan.

Sis anys després de la violenta mort del seu marit, Amelia encara no s’ha recuperat, però ha d’educar a Samuel, el seu fill de sis anys, que viu atemorit per un monstre que se li apareix en somnis i amenaça amb matar-los. Quan un inquietant llibre de contes titulat “The Babadook” apareix a casa seva, Samuel arriba al convenciment que el Babadook és la criatura amb la que ha estat somniant. Aleshores les seves al·lucinacions es fan incontrolables i la seva conducta, imprevista i violenta. Amelia, cada vegada més espantada, es veu forçada a medicar-lo. Però, de sobre, comença a sentir al seu voltant una presència sinistre que la porta a pensar que els temors del seu fill podrien ser reals.

____________________________________________________________________________________________

V3NGANZA (TAK3N)

ACCIÓ. Dirigida per: Olivier Megaton. Repartiment: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace, Johny Weston, Forest Whitaker, Dougray Scott, Jon Gries, Leland Orser, Andrew Howard, Don Harvey i Al Sapienza.

La vida de l’ex-agent especial Bryan Mills es veu inesperadament truncada després del brutal assassinat de la seva ex-dona. Després de ser acusat de la seva mort, es veu obligat a fugir de la implacable persecució de la CIA, l’FBI i la policia. Una vegada més haurà d’utilitzar les seves “habilitats especials” per fer justícia, perseguir els vertaders assassins i protegir l’únic que li queda a la vida: la seva filla.

____________________________________________________________________________________________

WHIPLASH (WHIPLASH)

DRAMA. MÚSICA. Dirigida per: Damien Chazelle. Repartiment: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Paul Reiser, Austin Stowell, Jayson Blair, Kavita Patil, Kofi Sirboe, Jesse Mitchell, Michael D. Cohen, Tian Wang, Jocelyn Ayanna, Tarik Lowe, Marcus Henderson i Keenan Henson.

L’objectiu d’Andrew Neiman, un jove i ambiciós bateria de jazz, és triomfar a l’elitista Conservatori de Música de la Costa Est en el que estudia. Marcat pel fracàs de la carrera literària del seu pare, Andrew alberga somnis de grandesa. Terence Fletcher, un professor conegut tan pel seu talent com pels seus rigorosos mètodes d’ensenyament, dirigeix el millor conjunt de jazz del Conservatori. Quan Fletcher escull a Andrew i per formar part del conjunt musical que dirigeix, canvia per sempre la vida del jove. La passió d’Andrew per assolir la perfecció es converteix en obsessió, al temps que el seu despietat professor el porta al límit de la seva capacitat i de la seva salut mental.

"Llibert" ha estat guanyadora dels premis al millor text i al millor espectacle de petit format en l'edició dels Premis Butaca 2014

Resultat del sorteig d’una entrada doble per a “Llibert”

Aquest dissabte al Teatre Alegria de Terrassa

"Llibert" ha estat guanyadora dels premis al millor text i al millor espectacle de petit format en l'edició dels Premis Butaca 2014
“Llibert” ha estat guanyadora dels premis al millor text i al millor espectacle de petit format en l’edició dels Premis Butaca 2014 // Imatge cedida pel CAET

El guanyador de l’entrada doble per anar a veure “Llibert” aquest dissabte 17 de gener a les 21.00h al Teatre Alegria de Terrassa és A. Castellví.

De la mà de la companyia Llibertàries, sota la direcció de Norbert Martínez i amb música de Mürfila, aquesta obra és la història d’una mare que explica els 15 dies de vida del seu fill, i com ella i la seva parella passen de l’explosió de felicitat de l’embaràs a la conclusió que el millor que li pot passar al seu fill és morir.

Una peça indispensable escrita per Gemma Brió que ha rebut un gran èxit de crítica, d’assistència, i els premis Butaca 2014 al millor text, i al millor espectacle de petit format.

Alicia Sánchez Camacho amb Gabriel Turmo

El PP presenta una proposta d’acord contra l’extremisme violent

Crida a les comunitats religioses a manifestar el rebuig a la violència

Alicia Sánchez Camacho amb Gabriel Turmo
Alicia Sánchez Camacho amb Gabriel Turmo // Foto: Joan Murcia

El PP de Terrassa ha fet arribar una proposta d’acord als portaveus de tots els grups municipals de l’Ajuntament egarenc, amb motiu dels assassinats de deu periodistes del setmanari crític francès Charlie Hebdo a mans de terroristes ghijadistes. El grup municipal popular qualifica aquests assassinats com «la darrera manifestació de la violència terrorista islàmica a la Unió Europea», que ha despertat la solidaritat, l’afecte i la fraternitat entre tots els demòcrates del món.

En aquest sentit, el grup popular considera que les ideologies que justifiquen la violència per imposar-se – ja siguin de fonament religiós o polític – representen una amenaça contra les nostres societats, contra el dret a la vida i contra la llibertat dels ciutadans europeus que volen viure en una democràcia oberta i plural, tal com fan constar en l’exposició de motius de la proposta d’acord. És per això, doncs, que el PP de Terrassa rebutja aquelles expressions de fanatisme violent i extremista, que pretenen «imposar-nos el terror i fer que abandonem el camí de la pau i la tolerància», remarcant, també, que la Unió Europea «és un espai de pau, democràcia i llibertat que treballarà sempre contra els violents i els sectarismes».

En concret, els populars apunten que l’islamisme violent ofega moltes societats arreu del món musulmà i representa «una greu amenaça contra la pau internacional», remarcant també que la majoria dels musulmans europeus viuen la seva religió de manera pacífica, i amb voluntat de convivència, i per això és necessari que la seva veu i el seu compromís contra l’extremisme violent vagi acompanyada d’una «acceptació plena dels valors de la societat d’acollida i de rebuig de les conductes que pretenen viure entre nosaltres d’esquena a la nostra cultura».

I el PP afegeix que «tota comunitat o col·lectiu que vulgui viure entre nosaltres ha de tenir un clar compromís de respecte per les institucions democràtiques per totes les nostres llibertats», així que les comunitats locals, com a fonament de la nostra societat democràtica, tenen la responsabilitat de fer palès el seu compromís amb la democràcia i la lluita contra el fanatisme violent.

En els acords previstos en aquesta proposta, que el grup popular ha traslladat a tots els portaveus municipals, es fa una crida, en primer lloc, a totes les comunitats religioses perquè rebutgin sense cap mena d’ambigüitat els radicalismes i extremismes violents. En segon lloc, es mostra el rebuig de «les pràctiques socials que afavoreixen el creixement dels col·lectius fonamentalistes violents entre les comunitats islàmiques europees», citant l’exemple de la imposició dels vestits que amaguen completament la identitat de les dones. En tercer lloc, s’expressa el suport als governs dels Estats de la Unió Europea per treballar de manera conjunta en la lluita contra el terrorisme, ja que és una amenaça comuna en què tots els Estats membres europeus han de cooperar.

En el quart punt, el PP manifesta la defensa dels valors democràtics: la convivència pacífica passa pel respecte a les persones, independentment de les seves creences religioses, polítiques o personals, i qualsevol debat o confrontació s’ha de fer sense buscar ferir i ofendre a qui tingui una postura diferent. En cinquè lloc, es vol mostrar el rebuig als Estats que amb els suports i complicitats han facilitat el creixement de l’extremisme violent religiós en el món islàmic, i per últim, exigeix el respecte en matèria de llibertat religiosa, així com condemna els països que persegueixen els cristians i altres minories religioses.

Tots els horaris dels partits del cap de setmana

Bàsquet del cap de setmana

Tots els horaris de tots els partits

Tots els horaris dels partits del cap de setmana
Horaris de bàsquet del cap de setmana // Foto: Sergi Colomer

Dissabte

1ª Catalana Grup 3

17:30 – CB Sant Pere – Solmania – AD Torreforta

19:15 – CB Valls Nutrion Internacional – CN Terrassa Bricomart

 

3ª Catalana Grup 4

19:00 – CB Sant Pere Terrassa B – UE Sant Cugat B

19:30 – Clínica Dental Can Parellada – CB Matadepera Taronja

 

Copa Catalunya Femenina Grup 1

20:00 – GEIEG – JET

 

Diumenge

1ª Catalana Grup 3

19:00 – Sferic Terrassa – CB Nou Badia Moldtrans

 

3ª Catalana Grup 4

16:00 – QBasket Sant Cugat B – CN Terrassa B

17:30 – Sferic Terrassa B – CB Nou Badia B

 

1ª Catalana Femenina Grup 2

19:00 – JET B – CESET

19:15 – CN Terrassa – CB Vilassar de Dalt Roger’s

Imatge d'arxiu de la policia de Terrassa

Detingut per atemptar contra l’autoritat després d’haver comès una infracció de trànsit

La policia troba una senyora caminant per l’autopista

Imatge d'arxiu de la policia de Terrassa
Imatge d’arxiu de la policia de Terrassa

Ahir a la nit una unitat de la Policia Municipal va aturar un vehicle a l’avinguda Àngel Sallent degut a una infracció de trànsit.

Una altra unitat es va dirigir al lloc per tal de donar suport i poder immobilitzar el vehicle. Mentre es realitzaven les denúncies pertinents i l’acta d’immobilització del vehicle, el senyor es va posar agressiu i va llençar una cigarreta a l’interior del vehicle de la unitat quan marxaven. Els agents li van recriminar el fet i el senyor els va agredir.

Automàticament van procedir a la seva detenció per atemptat contra els agents, i van efectuar el seu trasllat a la Mútua de Terrassa, conjuntament amb dos agents que havien patit lesions. Un cop assistits van ingressar el detingut i van realitzar les diligències corresponents.

La policia troba una senyora caminant per l’autopista

Ahir a la tarda, la Policia Municipal va rebre un avís d’un agent fora de servei manifestant que havia observat una senyora desorientada caminant per l’autopista en direcció Terrassa, però que no s’havia pogut aturar a parlar amb ella per motius de seguretat.

Automàticament es va enviar una unitat que va localitzar la senyora i la van traslladar a la Rambla d’Egara. Els va explicar que havia demanat unes indicacions per arribar a La Rambla, però que s’havia equivocat de camí i havia acabat a l’autopista.

detenció-mossos

Els Mossos desarticulen una banda a vàries localitats vallesanes que distribuïa bitllets falsos de 50 euros

Els introduïen al mercat fent petites compres als comerços

El jutge va decretar llibertat amb càrrecs // Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra
Els Mossos han fet 30 detencions en l’operació // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

La Divisió d’Investigació Criminal a la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda dels Mossos d’Esquadra, en coordinació amb l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona, van desarticular el passat 9 de gener una organització criminal que es dedicava a la distribució a Catalunya de bitllets de 50 euros falsos. L’operació anomenada Polaris, va començar al mes de maig de l’any passat i s’ha saldat amb 30 detinguts i 13 entrades i perquisions en domicilis d’arreu de Catalunya.

Els components de la banda eren d’origen espanyol i ghanès, i importava mensualment a Catalunya uns 80.000 euros en bitllets de 50 euros d’altíssima qualitat provinents d’Itàlia, per després col·locar-los en els comerços mitjançant petites compres.

La investigació es va obrir quan es va detectar un augment significatiu de denúncies de comerços de l’àrea metropolitana per identificació de bitllets falsos de 50 euros. Arran d’aquestes denúncies es van identificar els líders de l’organització que residien al districte de Nou Barris, a Barcelona, i a Martorell. Al mateix temps es va interceptar a Figueres un correu humà provinent de Nàpols amb 60.000 euros falsificats de 50 euros i posteriorment un altre correu humà va ser detingut a l’aeroport de Fuimicino amb uns altres 50.000 euros.

La posterior compra de bitllets falsos la va realitzar un dels líders de l’organització a finals del passat octubre, quan es va desplaçar personalment a Nàpols. No obstant, va ser detingut quan va tornar a Barcelona a l’aeroport del Prat amb 37.500 euros sempre en el format dels bitllets de 50 euros.

La detenció de la resta dels 23 membres de l’organització es van fer el passat 9 de gener en les localitats de Florida, Martorell, Palau-solità i Plegamans, Esparraguera, Olesa de Montserrat, Barcelona, Figueres, Sabadell, Girona, la Roca del Vallès i Tordera. A més, aquesta acció es va completar amb nou entrades i perquisicions on es van desmantellar dos laboratoris de producció i assecat de marihuana, un punt de venda de cocaïna i es van comissar dues armes curtes d’aire comprimit, un revòlver, diversos punys americans així com 4.980 euros fraccionats en moneda de curs legal.

Han ingressat a presó nou dels detinguts per ordre del Jutge d’Instrucció núm. 2 d’Olot  entre els quals es troben els caps de l’organització i els intermediaris.

Presentació del Catàleg de Serveis 2015

La Diputació reitera el suport als municipis afectats per les ventades

Ho ha fet el seu president, Salvador Esteve

Presentació del Catàleg de Serveis 2015
Presentació del Catàleg de Serveis 2015 // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona (Foto: Òscar Ferrer)

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, ha reiterat el compromís de la Diputació en suport dels municipis que es van veure afectats per les ventades del passat mes de desembre. Ho ha fet amb la implantació d’un protocol d’actuació durant la roda de premsa prèvia a la presentació del Catàleg de Serveis 2015 a Terrassa.

Durant la trobada, Salvador Esteve va explicar que els tècnics de la Diputació estan acabant de recopilar tota la informació i les dades relacionades amb les destrosses produïdes per les ventades. El president també va aprofitar la compareixença per anunciar que la Diputació de Barcelona està treballant en un nou pla social per lluitar contra l’atur i alhora ajudar, mitjançant beques menjador, a aquells pares que ho necessitin.

A l’acte també hi van assistir els tres primers vicepresidents de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, Mercè Conesa i Joaquim Ferrer, el diputat delegat d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies, Carles Rossinyol, i la presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza.

En la roda de premsa, s’ha presentat el nou Catàleg de Serveis 2015. Aquest catàleg té un pressupost de 54.5 MEUR, el 80% del qual està destinat a programes locals d’atenció a les persones i foment de l’ocupació. Concretament, el catàleg té 214 recursos que es posen a disposició dels ajuntaments distribuïts en diversos àmbits: atenció a les persones, desenvolupament econòmic local, recursos interns i noves tecnologies, presidència i territori i sostenibilitat. Aquestes xifres suposen la reiteració de la Diputació en el compromís per suplir la manca de finançament dels governs locals.

Dels recursos estipulats al catàleg, 111 són de caràcter tècnic (52% de la oferta). Aquest àmbit de recursos inclou la redacció de plans i projectes en diferents matèries i el desenvolupament d’eines informàtiques de les institucions locals. La resta de recursos són econòmics (60) i materials (43), representant un 28 i 20% de la oferta respectivament.

Pel que fa a les novetats, cal destacar la Línia específica de suport al petit municipi, un projecte que té l’objectiu d’oferir assistència reforçada als municipis més petits que necessiten suport ajustat a les seves característiques. Tot això s’inclou al Catàleg de Serveis 2015, que a més recull i inclou un conjunt de recursos adreçats a municipis de fins a 1.000 habitants.

A partir de la presentació del catàleg i de l’oferta que s’hi presenta, les entitats i els ajuntaments locals presentaran les corresponents sol·licituds per tal d’optar als diferents recursos. El termini finalitzarà el 20 de gener de 2015 per als recursos i ajuts econòmics, tècnics i materials.

Arbres caiguts a l'escola President Salvans

La regidoria de Medi Ambient presenta el pla de treball per al 2015

La prioritat serà complir amb els darrers compromisos del mandat

Arbres caiguts a l'escola President Salvans
Una de les tasques serà la retirada dels arbres caiguts per la ventada // Foto: Mari Carmen Ayala

Dimecres es va informar dels treballs realitzats per les diferents comissions, les Taules de l’Anella Verda, de Residus i d’Energia en el Consell Municipal de Medi Ambient presidit per la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Herrero. L’aspecte més destacat de la sessió va ser la presentació d’una memòria de la Taula de l’Energia que apuntaven la necessitat de revisar la planificació i l’estratègia que els municipis europeus tenen en relació a la reducció d’emissions de CO2 en el marc d’un nou model energètic.

Posteriorment es va debatre també el pressupost i el pla de treball de la regidoria pel 2015, que té com a principal objectiu complir amb els darrers compromisos del Pla de Mandat, dels que destaquen la continuació de la tramitació dels documents del Pla de l’Anella Verda i l’aprovació del Pla de gestió i d’ordenança d’ús públic d’aquest espai, la propera aprovació del Pla de millora de la qualitat de l’aire, i la finalització dels treballs per a la redacció del Pla local de prevenció i gestió de residus. També s’haurà de portar a terme la liquidació de la concessió del servei d’abastament d’aigua a finals de l’any 2016 i el model de gestió posterior.

En aquest sentit, es va anunciar que el proper mes de març, el Consell Municipal de Medi Ambient farà una sessió per fer balanç de tota la feina fet i de les conclusions.

La darrera part de la sessió es va dedicar a la presentació i posterior debat sobre l’informe d’afectació de l’Anella Verda –l’entorn natural de la ciutat-, per les ventades del passat 9 de desembre. L’informe va destacar que arran de la ventada, s’hauran de retirar de l’entorn natural de la ciutat més de 108.000 arbres i que aquesta acció, que tindrà un cost aproximat de 880.000 euros, es tindrà que fer abans que comenci la campanya de prevenció d’incendis del proper estiu.