Autor Economia
10 gener 2015 a 16:00

Cauen un 6’2% les vendes a les grans superfícies

12 Flares 12 Flares ×

Les últimes dades són del novembre

economia

Els productes alimentaris han registrat una davallada inferior a la de la resta de productes

Les vendes a les grans superfícies de Catalunya han caigut un 6’2% al novembre respecte al mateix mes de l’any passat. L’Idescat va fer públiques les dades ahir i va atribuir la caiguda de les compres a la majoria de productes, ja que, a diferència d’exercici anteriors, les vendes d’aliments han registrat una davallada força petita. En l’acumulat dels onze primers mesos del 2014, els centres comercials catalans han vist disminuir un 3% el total de compres.

La davallada de vendes registrada al novembre ha estat menys accentuada en el cas dels productes alimentaris, que han caigut un 4’7%, un punt i mig per sota de la mitjana. La resta de productes, en canvi, s’han venut un 7’3% menys. Si obrim el prisma i mirem les dades de tot el 2014 (sense comptar les del desembre, que es publicaran al febrer), s’observa que la tendència és a la inversa: els aliments han caigut més (un 3’1%) que la resta de productes (un 2’9%).

L’Idescat també ha ofert les dades sense tenir en compte la inflació. En aquest cas, la davallada de les compres se situaria al voltant del 6%. El novembre és un mes tradicionalment fluix pel que fa a les compres a les grans superfícies. És un període d’impàs, que arriba després del final de les vacances però abans de desembre i gener, dos mesos en què es reactiva el consum per l’arribada de les festes de Nadal i de les rebaixes.

Switch to mobile version
12 Flares Twitter 1 Facebook 11 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 12 Flares ×