Autor Societat
24 gener 2015 a 11:30

El Consorci de Residus recull més d’un milió de càpsules al 2014

3 Flares 3 Flares ×

El número de kg recollits gairebé s’ha duplicat en relació al 2013

Logo del Consorci de Gestió de residus

Logo del Consorci de Gestió de residus

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va recollir durant el passat 2014 un total d’1.240.000 càpsules a les 17 deixalleries de la comarca. De les càpsules recollides, un 37% són de plàstic i un 63%, d’alumini. El número de kg recollits ha sigut de 7.445, gairebé el doble en relació a l’any 2013.

La comarca del Vallès Occidental funciona amb un sistema de reciclatge per a les càpsules monodosi de begudes, com per exemple, les de cafè o les de infusions. Aquest sistema va ser implantat pel Consorci a mitjans de setembre de 2013 a les diverses deixalleries municipals de la comarca, situades a Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, SantLlorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. Els ciutadans porten les càpsules d’alumini i plàstic a la seva deixalleria més propera i les dipositen en uns contenidors específics, ja que aquests residus no es poden llençar al contenidor groc o dels envasos.

El sistema es va crear gràcies al Consorci i els diversos ajuntaments de la comarca, a més d’un acord amb l’empresa Nestlé i les seves filials Nespresso i Dolce Gusto. La recollida de les càpsules les porta a terme l’empresa d’inserció socio-laboral CIPO, que s’encarrega de traslladar els residus en uns punts d’acumulació. Un cop allà, Nestlé gestiona les càpsules i es fa càrrec del seu trasllat a les diferents plantes de reciclatge. El resultat és el seu reciclatge i l’obtenció d’un compost de qualitat a partir del marro del seu interior.

Switch to mobile version
3 Flares Twitter 1 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×