Autor Política
16 gener 2015 a 17:30

El PP presenta una proposta d’acord contra l’extremisme violent

5 Flares 5 Flares ×

Crida a les comunitats religioses a manifestar el rebuig a la violència

Alicia Sánchez Camacho amb Gabriel Turmo

Alicia Sánchez Camacho amb Gabriel Turmo // Foto: Joan Murcia

El PP de Terrassa ha fet arribar una proposta d’acord als portaveus de tots els grups municipals de l’Ajuntament egarenc, amb motiu dels assassinats de deu periodistes del setmanari crític francès Charlie Hebdo a mans de terroristes ghijadistes. El grup municipal popular qualifica aquests assassinats com «la darrera manifestació de la violència terrorista islàmica a la Unió Europea», que ha despertat la solidaritat, l’afecte i la fraternitat entre tots els demòcrates del món.

En aquest sentit, el grup popular considera que les ideologies que justifiquen la violència per imposar-se – ja siguin de fonament religiós o polític – representen una amenaça contra les nostres societats, contra el dret a la vida i contra la llibertat dels ciutadans europeus que volen viure en una democràcia oberta i plural, tal com fan constar en l’exposició de motius de la proposta d’acord. És per això, doncs, que el PP de Terrassa rebutja aquelles expressions de fanatisme violent i extremista, que pretenen «imposar-nos el terror i fer que abandonem el camí de la pau i la tolerància», remarcant, també, que la Unió Europea «és un espai de pau, democràcia i llibertat que treballarà sempre contra els violents i els sectarismes».

En concret, els populars apunten que l’islamisme violent ofega moltes societats arreu del món musulmà i representa «una greu amenaça contra la pau internacional», remarcant també que la majoria dels musulmans europeus viuen la seva religió de manera pacífica, i amb voluntat de convivència, i per això és necessari que la seva veu i el seu compromís contra l’extremisme violent vagi acompanyada d’una «acceptació plena dels valors de la societat d’acollida i de rebuig de les conductes que pretenen viure entre nosaltres d’esquena a la nostra cultura».

I el PP afegeix que «tota comunitat o col·lectiu que vulgui viure entre nosaltres ha de tenir un clar compromís de respecte per les institucions democràtiques per totes les nostres llibertats», així que les comunitats locals, com a fonament de la nostra societat democràtica, tenen la responsabilitat de fer palès el seu compromís amb la democràcia i la lluita contra el fanatisme violent.

En els acords previstos en aquesta proposta, que el grup popular ha traslladat a tots els portaveus municipals, es fa una crida, en primer lloc, a totes les comunitats religioses perquè rebutgin sense cap mena d’ambigüitat els radicalismes i extremismes violents. En segon lloc, es mostra el rebuig de «les pràctiques socials que afavoreixen el creixement dels col·lectius fonamentalistes violents entre les comunitats islàmiques europees», citant l’exemple de la imposició dels vestits que amaguen completament la identitat de les dones. En tercer lloc, s’expressa el suport als governs dels Estats de la Unió Europea per treballar de manera conjunta en la lluita contra el terrorisme, ja que és una amenaça comuna en què tots els Estats membres europeus han de cooperar.

En el quart punt, el PP manifesta la defensa dels valors democràtics: la convivència pacífica passa pel respecte a les persones, independentment de les seves creences religioses, polítiques o personals, i qualsevol debat o confrontació s’ha de fer sense buscar ferir i ofendre a qui tingui una postura diferent. En cinquè lloc, es vol mostrar el rebuig als Estats que amb els suports i complicitats han facilitat el creixement de l’extremisme violent religiós en el món islàmic, i per últim, exigeix el respecte en matèria de llibertat religiosa, així com condemna els països que persegueixen els cristians i altres minories religioses.

Switch to mobile version
5 Flares Twitter 4 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×