Autor Entitats
15 gener 2015 a 14:00

Enric Fossas esdevé president de l’ACUP

0 Flares 0 Flares ×

Ha rellevat en el càrrec a Roberto Fernandez

Enric Fossas i Roberto Fernández

Enric Fossas i Roberto Fernández // Imatge cedida per l’ACUP

Enric Fossas, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), va rellevar ahir Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida (UdL), en el càrrec de president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). A la reunió, que va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), també es van nomenar la resta de membres de la nova junta directiva.

Fossas és rector de la UPC des de finals del 2013 i catedràtic a l’àrea d’Enginyeria de Sistemes i Automàtica a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB). A més, és professor a la UPC des del 1986 i lidera des del 1994 el grup de recerca ACES (Control Avançat de Sistemes d’Energia). Anteriorment ja havia ocupat els càrrecs de director del Departament de Matemàtica Aplicada i Telemàtica (1993-1999) i de l’Institut d’Organització i Control de Sistemes Industrials de la UPC (2003-2009).

La vicepresidència va recaure sobre Sergi Bonet, rector de la Universitat de Girona, Fernández va resultar secretari, Gabriel Mafurroll, president del Consell Social de la UAB, va esdevenir vicepresident segon, i per últim, Josep Vilarassau, president del Consell assessor Fundació Universitat Oberta de Catalunya (UOC), va convertir-se en president tercer.

Els rectors de les universitats representen la institució a l’Assemblea General de l’ACUP, màxim òrgan directiu de l’Associació, a la qual es van afegir com a membres al 2008 els presidents dels Consells Socials. La presidència recau de forma anual i rotatòria en els rectors de les universitats membres.

L’ACUP es va crear al 2002 per iniciativa de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Girona, Lleida, Rovira i Virgili i Oberta de Catalunya. Els seus màxims objectius són ser la veu de les universitats públiques de Catalunya i sumar esforços per promoure iniciatives, programes i projectes conjunts per a la millora del sistema universitari i perquè aquest constitueixi un motor de desenvolupament social, cultural i econòmic.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×