Obituari 12.03.15

Nom i cognoms            Edat      Dades de la cerimònia

Dionisio Pueblas Gálvez     62  12/03/2015 10.00 Temple Cementiri
David Ruiz Muñoz              41  12/03/2015 12.00 Temple Cementiri
Juan Vallès Prat                 99  12/03/2015 11.00 Temple Cementiri
Liberto Gurpegui Sebastián 76  12/03/2015 16.00 Esglèsia Evangèlica Unida
Enriqueta Pueyo Edo          89  12/03/2015 11.30 Temple Cementiri
Rosa Esquembri Cordero    86  12/03/2015 15.30 Temple Cementiri
Daniel Carreras Anglada     72  12/03/2015 17.00 Parròquia Sant Esperit
Josefa Sánchez Sola          85  12/03/2015 15.00 Temple Cementiri

Albert Mora i Laia Piró en una escena de “A la burgesa”

Amor a la burgesa

Un viatge en el temps

Albert Mora i Laia Piró en una escena de “A la burgesa”
Albert Mora i Laia Piró en una escena de “A la burgesa” // Imatge cedida pel Teatre Akadèmia (Foto: David Álvarez)

COMÈDIA MUSICAL D’ÈPOCA. Basada en una historieta d’Arthur Schnitzler. Direcció: David Pintó. Direcció musical: Dani Campos. Llibret i lletres de les cançons: David Pintó. Música: Dani Campos. Repartiment: Albert Mora i Laia Piró. Piano: Josep Farré. Violí: Ana Fernández Pellicer. Coreografia: Montse Colomer. Disseny d’escenografia: Jordi Bulbena. Disseny d’il·luminació: Xavier Gardés. Disseny vestuari: Míriam Compte. Caracterització: Núria Llunell. Comunicació: Xavier Vidal. Fotografia: Daniel Álvarez Guillem. Il·lustració: Maite Lafuente. Producció executiva: Jordi Vidal i Think Big.

Un cop més, l’espai del Teatre Akadèmia fa un viatge a la seva màquina del temps per transformar-se, en aquesta ocasió, en un escenari vienès de finals del segle XIX. Teló de vellut vermell, fons de paper pintat, música en directe, i una il·luminació col·locada a prosceni que projecta unes ombres – ara impensables – al fons de l’escenari.

Un disseny d’escenografia magistral i altament detallista, dissenyat per Jordi Bulbena, que permet a l’espectador sentir-se transportat automàticament a un altra època amb escriptoris retràctils de fusta de roure, plomes estilogràfiques, vestits llargs i de vol, armilles i mocadors de seda, guants, para-sols, barrets de copa, i pameles extravagants. En definitiva, tot un desplegament d’estil i de poder burgès minuciosament captat i reproduït en un teatre del segle XXI.

En aquest meravellós espai, perfectament distribuït per a crear els dos mons paral·lels dels protagonistes que s’acaben fonent de manera inexorable, David Pintó  i Dani Campos forgen una història divertida, àgil, i molt entretinguda a partir d’un relat curt del dramaturg i escriptor austríac Arthur Schnitzler. I no només això, sinó que a més la converteixen en una veritable opereta, amb composicions musicals pròpies que no obliden l’època actual i introdueixen algunes picades d’ullet a diversos musicals contemporanis.

La història d’amor que s’explica, potser no és la més original del món, potser n’hem sentit de similars, i fins i tot de més complexes, però les interpretacions de Laia Piró i Albert Mora la fan completament única. Amb una comicitat tremenda i una energia desbordant, Piró i Mora es posen a la pell de Josephine Weninger i Alfred Von Wilmers, dos burgesos avorrits de ser rics, que decideixen disfressar-se de gent vulgar per viure aventures a la Viena del segle XIX. Dues persones que acaben trobant l’amor de la seva vida l’un en l’altre sense saber el mutu engany en el que es troben. Una comèdia hilarant i esbojarrada, fantàsticament interpretada per Laia Piró, que es descobreix com a una mescla de la gràcia de Lloll Bertran amb la pulcritud anglesa de Julie Andrews; i Albert Mora, capaç de saltar àgilment i sense sotragades del monòleg còmic més despreocupat, al drama i el musical més precís.

Pel què fa a la tècnica vocal, cal mencionar una falta d’ús de ressonadors en ambdós actors. Si bé per moments eren capaços d’emetre un so enlluernador, sovint – sobretot en les parts dialogades – deixaven d’usar el suport i els ressonadors i, inevitablement escanyaven les cordes vocals fent molt complicat el retorn al cant. Possiblement tot fos causa dels nervis de l’estrena, no obstant això, degut a la complexitat evident de l’obra, caldria reforçar la gestió de l’aparell fonador per tal d’obtenir un so òptim d’unes veus meravelloses que, de tant en tant, es deixen sentir en tota la seva esplendor.

En definitiva, “A la burgesa” esdevé una altra de les peces reveladores de la temporada i del panorama teatral – i ara també musical – català. Un grup d’experimentats professionals s’han unit per fer el teatre que els agrada, per crear sense límits, per reproduir diferents mons, per fer comèdia, per entretenir els espectadors i fer-los passar una bona estona sense pretensions, amb la única voluntat de ser feliços junts durant una estona. Una iniciativa a la que el Teatre Akadèmia s’hi ha afegit sense pensar-s’ho dues vegades, demostrant un cop més la seva aposta pels projectes que desitgen explorar nous mons, i tal com manifesten al seu web, “harmonitzar totes les veus dels qui construeixen un espectacle”.

@anna_mestreseg

Mossos // Foto: Sergi Colomer

Detingut un jove per cremar presumptament la motocicleta del seu germà i agredir-lo a ell i a un tercer germà

Foto. Sergi Colomer
Foto. Sergi Colomer

Aquesta matinada el 112 ha rebut una trucada d’un particular que informava que a la via pública hi havia una motocicleta incendiada.

Fins el lloc dels fets, el carrer Morral del llop s’hi han desplaçats els Bombers que han procedit a extingir l’incendi.

Agents de la Policia Local han identificat a un jove que es troba prop del lloc del fets com el germà del propietari de la motocicleta. Els agents han comprovat que aquest primer té nombrosos antecedents policials, un d’ells per delicte d’incendi i segons han observat, el jove presentava diverses erosions, possiblement causades per una baralla.

Ela agents han localitzat al costat de la moto incendiada un pot de colònia amb el que segurament s’hauria ruixat la moto per poder-la cremar.

Al voltant de les 3 de la matinada, el germà del jove i propietari de la motocicleta s’ha presentat  a prefectura per denunciar al seu germà per haver-lo agredit i provocat lesions i possiblement per ser l’autor de l’incendi de la seva motocicleta.

Un tercer germà també s’ha presentat a prefectura per denunciar una agressió, al igual que l’altre germà, per part del primer que havia incendiat la motocicleta.

A les 4 de la matinada, els Mossos d’Esquadra han detingut al germà presumpta autor de les dues agressions als seus germàns i de l’incendi de la motocicleta  per un delicte de lesions en l’àmbit de la llar, ja que en tornar a casa després de declarar a prefectura,  , el tercer dels germans juntament amb la seva parella s’ha trobat la porta de la casa trencada utilitzant panots de la vorera, així com els vidres trencats de l’interiror i el marc de la porta doblegat.

Escenificació de l'acord entre ERC Terrassa i MES Terrassa amb Isaab Albert i Carme Labòria al centre

ERC – MES escull els seus números 3 i 4 a Terrassa

Són Carles Caballero i Josep Forn, respectivament

Escenificació de l'acord entre ERC Terrassa i MES Terrassa amb Isaab Albert i Carme Labòria al centre
Escenificació de l’acord entre ERC Terrassa i MES Terrassa amb Isaac Albert i Carme Labòria al centre // Foto: Joan Maeso

La coalició que formen Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Moviment d’Esquerres (MES) va presentar ahir els seus números tres i quatre per les eleccions municipals a Terrassa: el president d’ERC Terrassa, Carles Caballero, i el director del Centre Cultural, Josep Forn, respectivament.

Així doncs, Caballero i Forn, que anirà com a independent, acompanyaran a Isaac Albert i Carme Labòria en la llista electoral republicana pel proper 24 de maig. En aquest sentit, Albert, el cap de llista d’ERC, va declarar que “cal deixar enrere una manera de fer política i d’entendre la ciutat per mirar endavant i construir un futur millor” i va demanar temps als terrassencs i terrassenques per “la generositat política, l’entesa i la suma d’il·lusions, esperances i experiències”.

Josep Forn està actualment al capdavant del Centre Cultural, un dels grans espais de la cultura a Terrassa, però la gran part de la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat a Caixa Terrassa, com a director de qualitat, innovació i atenció al client, i posteriorment com a responsable de col·laboracions amb entitats d’Unnim Caixa. L’alcaldable republicà també va destacar que ERC – MES vol fer de la cultura “una aposta estratègica de ciutat” i va assegurar que l’home escollit per fer-ho serà Pep Forn.

D’altra banda, amb les noves incorporacions, Isaac Albert es va mostrar convençut per encapçalar un projecte “obert, compromès i de cuitat” que pretén erigir la ciutat com un actor “protagonista i indispensable” en la construcció d’un Estat propi per a Catalunya. “Volem sumar i convèncer per guanyar el proper 24 de maig i per posar els fonaments per la victòria del proper 27 de setembre”, concloïa Albert.

Neus Munté presidint un acte a la seu del Departament // Imatge cedida pel Departament de Benestar i Salut

Les subvencions extraordinàries van permetre atendre 26.455 infants el 2014

Benestar i Família hi va destinar 2’5 milions d’euros

Neus Munté presidint un acte a la seu del Departament // Imatge cedida pel Departament de Benestar i Salut
Neus Munté presidint un acte a la seu del Departament // Imatge cedida pel Departament de Benestar i Salut

26.455 nens i nenes van ser atesos al llarg del 2014 gràcies a les subvencions extraordinàries que va atorgar el Departament de Benestar i Família. La conselleria de Neus Munté va destinar 2’5 milions d’euros a ajudes excepcionals que van rebre entitats socials que donen suport a famílies en situacions molt complicades. La majoria d’elles tenien infants a càrrec i això ha permès tancar el balanç del 2014 amb una xifra d’infants atesos superior a la d’anys anteriors. Per al 2015, el Departament ha ampliat en mig milió la partida de subvencions extraordinàries.

La majoria dels diners de les ajudes s’han destinat a cobrir necessitats molt bàsiques, com ara l’alimentació, la roba, els medicaments o, fins i tot, la higiene personal. A més, també se sol donar un cop de mà a les famílies beneficiàries a l’hora de fer front als rebuts de la llum o d’altres despeses relacionades amb l’habitatge. En total, 72 entitats socials van rebre subvencions d’aquest tipus el 2014 que els han permès finançar 80 projectes adreçats a famílies amb problemes. D’aquestes 80 iniciatives, 37 han donat recolzament econòmic als beneficiaris i 43 els han ajudat prestant-los algun tipus de servei.

Aquest any el Departament ha tornat a convocar els ajuts i ha augmentat la dotació que hi destina fins als tres milions d’euros. Dilluns es va obrir oficialment el termini perquè les entitats interessades presentin les seves sol·licituds. Tenen 20 dies naturals per fer-ho a través dels registres de la conselleria o de la pàgina web que gestiona tots els tràmits de la Generalitat. En paral·lel, el Departament també ha engegat els concursos per atorgar dues subvencions més: la d’ajuts a l’autonomia de la pròpia llar i la del programa d’atenció social a persones amb discapacitat.

Els Iaioflautes recullen signatures per la ILP de l’habitatge

Els Iaioflautes de Terrassa muntaran aquest divendres una parada per recollir signatures en favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de l’habitatge promoguda per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. La parada estarà ubicada al centre cívic Montserrat Roig de Ca n’Anglada d’11 a 17 h.

Conferència sobre la intervenció de comunicacions a les xarxes al Col·legi d’Advocats

Intervenció de les comunicacions a les xarxes” serà el tema central de la conferència que Enrique Rovira del Canto, magistrat de l’Audiència de Barcelona, jutge militar en excedència i doctor en Dret Penal, oferirà demà al Col·legi d’Advocats de Terrassa. Serà a les set de la tarda a la sala d’actes en motiu de la inauguració i posada en marxa de la Comissió de Dret Penal del Col·legi d’Advocats de Terrassa.

Pere Marcet

Pere Marcet rep la Raqueta d’Or del Club Egara

Li atorga la secció de tennis

Pere Marcet
Pere Marcet (a l’esquerra) reconegut per la secció de tennis del Club Egara // Imatge cedida pel Club Egara

El màxim mandatari del Club Egara, Pere Marcet, va rebre la màxima distinció que atorga la secció de tennis del club ratllat: la Raqueta d’Or. Va ser durant el tradicional sopar de temporada que es va celebrar el passat divendres. El premi se’l va lliurar el director tècnic del club d’aquest esport, Fulgenci Vallejo.

Vallejo va destacar que el premi “reconeix la trajectòria del president en pro del Club Egara a tots els nivells, esportiu i directiu” i com a persona que “ha dedicat i dedica una part molt important del seu temps en benefici de l’entitat”. Davant els gairebé 200 asistents a l’acte el directiu de la secció de tennis va afegir que “persones com ell mereixen tot el nostre respecte i admiració”.

D’altra banda, durant el tradicional sopar de temporada de la secció es van lliurar altres premis i distincions. Destaquen els reconeixements de trajectòria a jugadors com Maribel Elias, Carme Estrada, Montse Pujol i Josep Tabueña. També es van premiar els mèrits dels diferents equips que han competit al llarg de l’any.

foto fan 7

Cada día

Se tu propio fan

foto fan 7

 

 

Uno no puede acostarse mal y levantarse mal también. Estar de mal humor al finalizar un día y empezar el siguiente del mismo humor.

Cada amanecer es una oportunidad única y no debemos perderla. Cada día en el que estemos tristes o enfadados, no se nos permite avanzar y además se pierde, porque ya no regresa.

Cada día debemos liberarnos de los agobios y plantearnos todos los sueños de nuevo, renovar los proyectos, sacar brillo a las ilusiones.

Si algo de tu día no te gusta, aléjalo cuanto antes. Si es de cada día, aléjalo para siempre. Liberarse y dejar lo toxico, es fundamental para encarar cada día del mejor modo posible.

Algunas personas no tienen claro su lugar, el papel que ocupan, el sitio donde deben colocarse y nos intentan borrar, eliminar con sus problemas o malestares, otras con su “sobradez” o poderío, con su mal humor, con su ira o incluso con su indiferencia. No lo permitamos o nuestro día se teñirá del peor color. Tampoco nos permitamos ser así para nadie, nunca.

Seamos candiles que iluminan, brisas que acarician, espacios de buen humor… seamos personas que den a cada día un sentido positivo, alegre y lleno de vida.

Soy tu fan porque a tu lado mi día pinta bonito y yo, me siento genial!!!

Mónica Hidalgo-APERCUORE

RRHH, Habilidades personales y Formación C+T (Creativa y Transformadora)

Facebook: “SE TU PROPIO FAN”