Autor Economia
14 març 2015 a 18:00

PIMEC creu que els preus començaran a remuntar aviat

1 Flares 1 Flares ×

Valora “positivament” la caiguda registrada aquest febrer

pimec

PIMEC // Imatge cedida per pimec

Els preus han seguit caient durant el febrer. L’economia espanyola fa vuit mesos que veu com els productes s’abarateixen, però ni el govern central ni la patronal catalana PIMEC consideren que hi hagi risc d’entrar en deflació. De fet, la davallada del mes passat és una mica inferior a la del gener i això ha permès que la variació interanual de l’IPC sigui una mica millor que la que teníem 30 dies enrere. Ara, la inflació se situa en el 1’1% respecte la del febrer del 2014. PIMEC creu que la moderació de la caiguda del preu dels carburants ha permès que l’IPC frenés la seva tendència a la baixa.

La patronal de la petita i mitjana empresa valora “positivament” el comportant dels preus i assenyala les dades del mes de febrer, millors que les del gener malgrat que continua la baixada generalitzada, per aferrar-se a la idea que Espanya no està en risc de deflació. De fet, PIMEC és optimista i fa un pronòstic positiu de cara a l’evolució dels preus. La patronal creu que en els propers mesos “s’aniran acostant a variacions positives” i atribueix aquest canvi de tendència al comportament de les tarifes del petroli, que ja torna a augmentar, i a la recuperació econòmica.

PIMEC també destaca que els preus evolucionen millor a Catalunya que a la resta de l’estat. Al Principat la variació interanual és d’un -0’8%, tres dècimes superior a la mitjana espanyola. La caiguda de la l’IPC a Catalunya és la més petita de tot l’Estat, en gran art gràcies a la pujada dels preus de l’alimentació, les begudes, la medecina i la restauració. Per demarcacions, la de Barcelona és la que millors números registra, seguida de Girona i Lleida. A Tarragona, en canvi, la inflació ha seguit caient amb força fins a arribar al -1’5%.

Switch to mobile version
1 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×