Autor Ensenyament
19 març 2015 a 14:00

Terrassa té un estand al Saló de l’Ensenyament

0 Flares 0 Flares ×

L’Ajuntament promociona l’oferta d’estudis universitaris i superiors de la ciutat

Estand de l'Euncet // Foto: Joan Murcia

Estand de l’Euncet // Foto: Joan Murcia

Des d’ahir, l’Ajuntament de Terrassa promociona l’oferta universitària de la ciutat en la 26a edició del Saló d’Ensenyament, que enguany tindrà lloc fins al 22 de març a la Fira de Barcelona.

El Servei d’Universitat i Societat del Coneixement té un estand a la fira per tal d’informar als més de 60.000 visitants previstos per aquesta edició, dels estudis universitaris que es poden cursar al campus universitari de Terrassa. L’objectiu és promocionar la dimensió universitària de la ciutat, tant pel què fa a la variada oferta formativa, com per l’existència d’un ampli ventall de serveis i recursos adreçats als estudiants.

L’estand de l’Ajuntament de Terrassa té una superfície de 30m2, i està ubicat al Recinte de Montjuïc 1, Pavelló 2, nivell 0 amb el número E-531. Per tal de difondre l’oferta universitària local, l’Ajuntament ha editat el tríptic “Terrassa, Capital Universitària. A Terrassa ho tens fàcil”, que recull les dades més significatives de les institucions universitàries a Terrassa, així com la seva oferta docent per al curs 2015-2016.

A la ciutat de Terrassa es poden cursar 180 titulacions oficials diferents en les cinc universitats representades, les vuit escoles universitàries i de formació superior, una facultat, un hospital universitari amb un campus de salut, i una escola d’idiomes del campus reconeguda com a centre examinador dels certificats de Cambridge. Totes aquestes universitats i centres, ofereixen formació que cobreix àmbits tan diversos com les enginyeries de l’àmbit industrial, cinema, audiovisual, aeronàutica, telecomunicacions, imatge i so, creació de videojocs i multimèdia, infermeria, disseny industrial, òptica i optometria, gestió empresarial, infermeria, teràpia ocupacional i comerç.

Tota aquesta formació es pot cursar de manera presencial i a distància, i algunes de les titulacions només es poden fer a Terrassa perquè són úniques en tot el sistema universitari català. De tota manera, l’Ajuntament de Terrassa compta amb les instal·lacions del Vapor Universitari, que dóna cabuda a diversos centres i serveis. Actualment, a la ciutat de Terrassa, hi ha més de 10.000 estudiants universitaris.

Estand d'Escac // Foto: Joan Murcia

Estand d’Escac // Foto: Joan Murcia

El campus de Terrassa està format pels següents centres:

  • Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET), Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT), Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), EUNCET Business School i Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM).
  • Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).
  • Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa i Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI).
  • Universitat de Barcelona (UB): Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i Campus Universitari de Salut Mútua Terrassa – Hospital Universitari.
  • Escola Superior d’Art Dramàtic. Institut del Teatre. Centre del Vallès (Diputació de Barcelona).
  • Escola d’Idiomes del Campus de Terrassa (Fundació FIAC).
  • Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED) Vinculada a la UAB.
  • Institut Superior de Ciències Religioses a Terrassa (ISCREB) Adscrit a la UB.
Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×