Autor Economia
24 maig 2015 a 16:30

CaixaBank impulsa el finançament de les empreses

5 Flares 5 Flares ×

Juntament amb la CEOE, donarà 11.000 milions d’euros

Joan Rosell i Isidre Fainé // Imatge del web Premsa.lacaixa.es

Joan Rosell i Isidre Fainé // Imatge del web Premsa.lacaixa.es

Isidre Fainé, president de CaixaBank, i Joan Rossell, president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), han signat un acord marc de col·laboració per impulsar el finançament a les empreses amb l’obertura d’una línia de crèdit per un import d’11.000 milions d’euros, que serà destinada al creixement de les empreses espanyoles i es vehicularà a través d’una àmplia oferta productes i serveis associats al finançament de circulant i a les inversions a mitjà i llarg termini.

El conveni, anomenat “Caràcter Empresa”, té com a principal objectiu el desenvolupament i la modernització de les empreses afiliades a la CEOE establint solucions financeres que potenciïn el desenvolupament de l’emprenedoria, la internacionalització de les activitats empresarials i la innovació en les empreses. Durant la signatura de l’acord, Fainé va ressaltar que, amb aquesta línia de finançament, “s’incrementarà la competitivitat de l’economia espanyola, s’impulsarà la creació de noves empreses, que comportarà nous llocs de treball, i s’afavorirà, també, el necessari increment de la dimensió de les empreses”.

A més, Fainé va declarar que és “fonamental el compromís de CaixaBank amb l’esperit d’internacionalització i innovació de les empreses, factors que ajudaran a la diversificació i a la positiva evolució de les exportacions. Les empreses trobaran a CaixaBank l’experiència i el suport constant dels nostres gestors especialitzats, que proporcionaran una atenció personalitzada per a una adequada gestió de seu dia a dia”.

Per la seva part, Rosell va destacar “la importància del conveni signat per la seva contribució a l’impuls de la innovació i de la internacionalització de les empreses espanyoles. Dos aspectes fonamentals per augmentar la millora de l’activitat i competitivitat de les empreses”. En concret, Rosell es va referir a la necessitat de que les empreses continuïn amb el seu esforç exportador que ha fet que, el 2014, s’assoleixi la xifra de 150.000 empreses, i va assenyalar que ajudarà “l’aposta de les nostres empreses per incorporar activitats d’innovació a la seva estratègia corporativa, de manera que les inversions en projectes de R+D+i i de transformació digital els proporcioni els avantatges necessaris per competir en un entorn cada vegada més global i exigent”.

Amb el conveni, les operacions tindran unes condicions avantatjoses que s’establiran en virtut de les característiques concretes de cada sol·licitud, tenint en compte el sector econòmic a què pertanyi l’empresa, la solvència, el projecte a finançar i el termini d’amortització. D’altra banda, CaixaBank es compromet a gestionar de manera àgil les sol·licituds de finançament que realitzin les empreses en un interval d’entre 2 i 10 dies, depenent del tipus d’operació, i s’habilitarà una línia telefònica específica (902 100 237) per a l’atenció personalitzada sobre qualsevol qüestió relativa a l’aplicació de l’acord.

A més, es celebrarà la primera edició dels Premis Caràcter Empresa CEOE-CaixaBank al desenvolupament empresarial, on es podran presentar els projectes empresarials que es financin mitjançant aquesta nova línia i que destaquin en l’àmbit de la innovació o la internacionalització.

Switch to mobile version
5 Flares Twitter 1 Facebook 4 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×