Autor Cultura
13 maig 2015 a 13:30

Terrassa comença avui la celebració del Dia Internacional dels Museus

0 Flares 0 Flares ×

La ciutat se suma també el 16 de maig a la ‘Nit dels Museus’

La Seu d'Ègara de nit // Imatge del web de l'Ajuntament de Terrassa

La Seu d’Ègara de nit // Imatge del web de l’Ajuntament de Terrassa

El Dia Internacional dels Museus se celebra el 18 de maig arreu del món des del 1977.  És un esdeveniment organitzat pel Consell Consultiu del Consell Internacional dels Museus (ICOM). Cada any augmenta el nombre de museus participants en aquesta celebració. Així, l’any 2014, hi van prendre part 35.000 museus de 145 països diferents.

Tot i que el Dia Internacional dels Museus és el pròxim dilluns, però la ciutat de Terrassa comença des d’avui a celebrar-ho amb multitut d’actes de caire cultural, com jornades de portes obertes i altres activitats adreçades a divulgar el patrimoni museístic de la ciutat i apropar-lo així a la ciutadania.

El Museu de Terrassa commemora aquesta data durant el mes de maig amb diverses activitats, amb les quals es pretén acostar els museus i els seus professionals al públic i a la societat. A més, la nit de dissabte, la Seu d’Ègara participarà a la 11a edició de la Nit dels Museus, quan milers d’equipaments museístics de tot el món obriran en horari nocturn.

“Museus per a una societat sostenible” és el lema de la 38a edició del Dia Internacional dels Museus d’enguany. L’objectiu es reconèixer el paper dels museus alhora de conscienciar el públic de la necessitat de transformar la societat en una societat menys malbaratadora, més solidària i que aprofiti els recursos d’una manera més respectuosa amb els sistemes ecològics.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, el Museu de Terrassa, que es troba al carrer de la Font Vella número 28, ha programat les següents propostes gratuïtes:

 • • Del 13 de maig al 14 de juny: Exposició: “Un passeig pels mosaics del cementiri”.
 • El cementiri de Terrassa aplega una important i original mostra de mosaics funeraris que es poden conèixer amb aquesta exposició. Els orígens, la tècnica, els mosaïcistes i l’inventari de les làpides i plafons de mosaic permeten entendre aquesta manifestació artística del patrimoni funerari egarenc.
 • Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n).
 • Horari: de dimecres a dissabtes, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
 • Activitat organitzada per: Funerària de Terrassa i Museu de Terrassa.
 • • Del 13 de maig al 14 de juny: La joia del Museu: exposició del dibuix “Àngel orant”, relacionat amb l’exposició itinerant de la ceràmica funerària.
 • Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n).
 • Horari: de dimecres a dissabtes, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
 • • Dissabte 16 i diumenge 17 de maig: Jornades de portes obertes.
  • Casa Alegre de Sagrera (dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge d’11 a 14 h).
  • Castell Cartoixa de Vallparadís (dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge d’11 a 14 h).
  • Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere (dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge d’11 a 14 h).
 • • Dissabte 16 de maig: La Nit dels museus a la Seu d’Ègara.
 • A les 21.30 h: Visites comentades al conjunt monumental de les Esglésies de Sant Pere.
 • A les 23 h: Concert “Un passeig pels musicals de la nostra vida”, a càrrec del Trio Mar Alb Ori. Aquest grup, format expressament per a aquest concert, està integrat per Mariona Pallach i Albert Bolea (veu) i Oriol Castanyer (piano). La seva proposta passa per la música melòdica i els musicals amb un recull de cançons de pel·lícules musicals com Cabaret , West Side Story, Grease, Moulin Rouge, Newsies; de Musicals de Broadway amb Les Miserables, The Phantom of the Opera, The Sound of Music, Into the woods, Parade … o, del Paral·lel de Barcelona amb fragments de Mar i cel o Flor de Nit.
 •  Lloc: Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere (plaça del Rector Homs, s/n).
 • Activitat organitzada per: Ajuntament de TerrassaCultura i Museu de Terrassa.
 • • Diumenge 17 de maig, a les 11 h. Visita: “Un passeig pels mosaics del cementiri”.
 • Recorregut pels mosaics més significatius del cementiri de Terrassa. Cal inscripció prèvia. Informació i inscripcions al telèfon 900 268 268 (gratuït), per correu electrònic: funeraria@terrassa.cat, o presèncialment al centre d’atenció al visitant del Cementiri.
 • Lloc: Cementiri Municipal de Terrassa (carretera de Montcada, 789).
 • Accés amb transport públic amb l’autobús L1 o LH.
 • Activitat organitzada per: Funerària de Terrassa i Museu de Terrassa.

El projecte Barris Creatius se suma al Dia Internacional dels Museus

Enguany, l’exposició del projecte multidisciplinar de difusió de les arts visuals al territori Barris Creatius se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus. L’exposició, que es podrà veure del 16 de maig a l’1 de juny a la Casa Soler i Palet (c/ de la Font Vella, 28), acollirà:

 • - La instal·lació “Desperta!”, amb la participació de l’Associació Amics del Vapor Gran i Plaça Nova, tutoritzada per Imanol Buisán;
 • - El llibre-objecte “L’imaginari hexagonal”, amb la participació d’usuaris i usuàries de la Biblioteca del Districte 4 sota la tutoria de Kim Amate
 • - La instal·lació de plafons, maquetes, pintures i dibuixos: “El campanar de la Santa Creu com a figura i símbol”, amb la participació del Grup d’Art Creatiu i usuaris del Centre Parroquial de la Santa Creu i la tutoria de Domènec Povill. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el 16 de maig a les 18.30 h a la Casa Soler i Palet.

Barris Creatius és un projecte que s’integra en el marc del programa de difusió cultural en el territori (Cultura al territori) dut a terme pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa. El procés de treball dura de dos a tres mesos i en ell hi participen artistes locals i col·lectius de diferents barris de la ciutat. Aquest procés parteix de l’elecció d’un símbol o característica que defineix i identifica cadascun d’aquests barris. I fruit del treball conjunt entre els artistes i els col·lectius participants s’han acabat elaborant els productes artístics que es mostraran en aquesta exposició.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×