L’ONCE celebra el Dia Internacional de la sordceguesa

Llença un cupó commemoratiu per a la ocasió

Cupó commemoratiu de la ONCE pel Dia Internacional de la Sordceguesa
Cupó commemoratiu de la ONCE pel Dia Internacional de la Sordceguesa // Imatge cedida per la ONCE

Demà dissabte 27 de juny, l’ONCE celebra en un acte institucional la les 13.00h, el Dia Internacional de la sordceguesa a la Sala d’Actes de la seu d’ONCE Catalunya.

La trobada, que per primera vegada a Catalunya es celebra de forma conjunta amb totes les entitats que treballen en aquest sector, està organitzada per l’ONCE a Catalunya, ADOCIDECAT (Associació de Sordcecs de Catalunya), APSOCECAT (Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa), FOAPS (Fundación ONCE para la Atención a Personas con Sordoceguera), i FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya).

La FOAPS, ASOCIDECAT i APSOCECAT tenen com a finalitat promoure el desenvolupament de programes dirigits a l’atenció de les necessitats específiques de les persones amb sordceguesa, posant particular interès en la comunicació, l’educació i el suport a les famílies. Per la seva banda, l’ONCE ofereix atenció a les persones sordcegues en rehabilitació, tiflotecnologia, accés a la cultura i ocupació, entre d’altres, a fi de procurar-los la integració socio-laboral i millorar la qualitat de vida per afavorir el seu desenvolupament humà i intel·lectual.

La jornada començarà a les 10.00h amb l’activitat esportiva “Descobrim el Tàndem”, a càrrec de tècnics de al Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS). Una oportunitat per conèixer el sistema de comunicació tàctil entre pilot i ciclista i fer una volta en un circuit. A la mateixa hora, Carlos Martínez, responsable de formació d’ASOCIDECAT, impartirà el taller “Sistemes de Comunicació que utilitzen les persones sordcegues”.

A les 12.00h, el Doctor César Orús Dotú, otorrino de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona, oferirà la conferència “Abordatge de la sordesa en pacients amb dificultats visuals”.

La jornada es clourà amb un acte institucional que comptarà amb la intervenció de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Josep Maria Buscató, president d’ASOCIDECAT; Ricard López, president d’APSOCECAT; Antonio Martínez, president de FESOCA; Esther Requena, gerent de FOAPS i Estlíbaliz Garcia de Mendoza, afiliada amb sordceguesa, enginyera tècnica en informàtica de gestió que cursa primer any de grau de Física a la UB i japonès a l’Escola Oficial d’Idiomes. Finalment, tancarà l’acte Carme Canela, directora de Serveis Territorials de Benestar Social i Família de Barcelona.

Cal destacar també que l’ONCE es suma al Dia Internacional de la sordceguesa amb un cupó commemoratiu de “El Sueldazo del fin de semana de la ONCE” que té un primer premi de 5.000€ al mes durant 20 anys més 300.000€ al comptat.

La creació contemporània i de casa, bases de la nova programació del CAET

La ocupació global assoleix el 91%

Foto de família de la presentació de la nova temporada del CAET
Foto de família de la presentació de la nova temporada del CAET // Foto: Anna Mestre

 Aquest migdia el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa ha presentat la nova temporada del setembre al novembre del 2015 al Teatre Principal. L’acte ha estat presidit pel director del CAET, Pep Pla; el regidor de Cultura, Jordi Flores; i la responsable de Xarxa Terrassa, Marta Huguet.

Jordi Flores ha encetat el torn d’intervencions assegurant que “Terrassa és una ciutat que estima la cultura” i la cultura entesa com a innovació, fet que queda palès amb les edicions del Festival Terrassa Noves Tendències. Flores ha explicat que aquesta innovació no només es basa en “explorar noves formes, nous llenguatges i noves oportunitats pels nous creadors, sinó també l’impuls d’aquest sector econòmic”.

El regidor també ha destacat el 91% de la ocupació mitjana global del CAET durant el primer trimestre del 2015, el 90% aconseguit i mantingut per quart any consecutiu al Teatre Principal, i ha facilitat l’increment del 7% d’ocupació del Teatre Alegria que es situa al 89%. Flores també ha destacat la segona edició del MART i del Festival Poètic Elixir, que enguany ha aconseguit reunir el doble d’espectadors que la primera edició. El regidor ha finalitzat la seva intervenció agraint a les institucions i als artistes la possibilitat de “consolidar Terrassa com a capital cultural”.

Marta Huguet, responsable de Xarxa Terrassa, ha agraït al CAET i a l’Ajuntament la possibilitat de programar espectacles familiars per cinquè any consecutiu; enguany amb la novetat que les peces ocuparan tant el Teatre Principal com el Teatre Alegria.

Després de la Festa d’inici el 27 de setembre al matí al Parc de Sant Jordi, el primer espectacle serà l’11 d’octubre al Teatre Alegria. Es tracta de “Rita, la rínxols”, un espectacle de titelles que versiona el conte original, a càrrec de la companyia Binixiflat Teatre de Titelles.

Més endavant, el 25 d’octubre arribarà al Teatre Principal l’espectacle “Un nou vestit nou”, una altra versió d’un conte clàssic, que la companyia Xip-Xap representarà acompanyada de cançons.

Al mes de novembre, concretament el dia 15, la companyia Pa Sucat interpretarà al Teatre Alegria l’espectacle “El vestit nou de la caputxeta amb botes”. Aquest és una barreja de tres coneguts contes infantils que els artistes fusionaran per fer-ne un de totalment nou. D’altra banda, el 22 de novembre, la companyia Sim Salabin durà al Teatre Principal l’espectacle “Les set cabretes i el llop” amb la novetat que en aquesta versió del conte, la mare de les cabretes és amiga del llop.

Ja al mes de desembre arribarà al Teatre Principal “Pastorets, cap a Betlem!”, un espectacle de La Roda Produccions en la qual dos amics que pretenen explicar la conegudíssima història d’“Els Pastorets”, s’adonaran que no la coneixen tan bé com es pensaven. Finalment, per cloure la temporada, el 28 de desembre a la tarda, es celebrarà a la Plaça Vella la ja tradicional Festa de la Llufa per celebrar el dia dels Sants Innocents.

En relació a la programació d’adults, el director del CAET, Pep Pla, ha explicat que enguany es caracteritza per ser “variada, inquieta i contemporània”. Variada perquè intenta abraçar el màxim públic possible; inquieta perquè no només programa aquells títols amb èxit assegurat, sinó també “títols arriscats que puguin obrir finestres al públic”; i contemporània perquè segueix la línia tenetera i del CAET en la qual tant creadors com artistes comencen amb la pàgina en blanc i són contemporanis, “són vius”.

La recepta de la programació és l’habitual, combina grans èxits de Barcelona que es representaran al Teatre Principal, amb peces que demanen més intimitat i que responen a una línia més tenetera que s’ubicaran al Teatre Alegria i a la Sala Maria Plans. El director del CAET també ha destacat en relació als preus que enguany es manté el programa Apropat cultura, la col·laboració amb Escena 25, i els abonaments del CAET per tal que les entrades estiguin a l’abast de tothom.

El 20 de setembre, s’estrenarà la temporada amb “Els veïns de dalt”, una comèdia escrita i dirigida per Cesc Gay i interpretada per Nora Navas, Jordi Rico, Àgata Roca, i Pere Arquillué. Es tracta de l’òpera prima teatral de Gay que intenta retratar la societat i les pors de la vida en parella a través de la comunitat de veïns.

El dijous 1 d’octubre s’inaugurarà el Festival TNT amb l’espectacle “The blind poet” de la mà de Jan Lauwers & Needcompany. Amb aquest muntatge, el dramaturg belga, guardonat amb el Premi a la Trajectòria Lleó d’Or a la Biennal de Venècia 2014, parteix dels arbres genealògics dels artistes de la seva companyia per tal d’escriure una història basada en les seves nacionalitats, cultures i llengües.

El 18 d’octubre arribarà al Teatre Principal “Vilafranca”, l’obra que completa la trilogia de Jordi Casanovas sobre la identitat catalana. Es tracta d’un espectacle original tant pel que fa a la producció, la primera dels Teatres Amics, com a la creació, un procés conjunt entre actors i director. Un muntatge realista que segons Manel Barceló, un dels actors, demostra que “el teatre és innovador però sempre torna a les arrels”.

“Penso en Yu” serà la peça que omplirà el Teatre Alegria el 25 d’octubre després que aquest 1 de juliol s’estreni a la Sala Beckett dins el marc del Teatre Grec. L’espectacle, dirigit per Imma Colomer, interpretat per Pep Farré, Fina Rius i Mar Ulldemolins, i coproduït pel CAET, desenvolupa la història d’una dona de 50 anys que, en plena crisi existencial,  es veu trasbalsada per una notícia sobre l’alliberament del periodista xinès Yu Dongyue en plena trama de la matança de Tiananmen l’any 1989.

Els dies 6 i 7 de novembre, l’actriu Carme Pla omplirà d’“Humor humà” la Sala Maria Plans. Aquest espectacle recull un conjunt de contes teatralitzats de grans autors com Pere Calders, Santiago Rusiñol, Jesús Moncada i Josep Carner, units pels enginyosos aforismes de Joan Fuster. Un muntatge dirigit per Marta Pérez i amb vestuari de Mamen Duch; per tant, una peça amb el segell de T de Teatre.

Seguidament, el diumenge 8 de novembre arribarà al Teatre Principal “73 raons per deixar-te”, un musical de Guillem Clua amb composicions del terrassenc Jordi Cornudella. Després de l’èxit d’“Smiley”, comèdia revelació de l’any passat, Clua torna amb una altra comèdia romàntica, en aquesta ocasió en format musical i dirigida per Elisenda Roca. Els encarregats d’interpretar aquest espectacle seran Mercè Martínez, Abel Folk, Marc Pujol i Mone.

De cara al 14 de novembre, el Teatre Alegria acollirà el nou muntatge de Piero Steiner i Ernesto Collado anomenat “CONSTRUCTIVO, acción demoledora para Inversiones utópicos”. En aquest espectacle, farcit d’humor i humanitat que es va convertir en un èxit a l’escena underground suïssa, dos professionals de la construcció expliquen al públic la seva visió del món tot jugant amb les estructures i arquitectures que els envolten.

El 21 de novembre, el teatre documental de “Nadia” arribarà al Teatre Alegria amb tota la seva màgia i intensitat. Aquest muntatge es revela com a una veritable experiència per als espectadors que assisteixen al relat de la vida de Nadia, una dona afganesa que després de quedar malferida a la guerra civil del seu país, es va haver de fer passar per un home durant 10 anys per tal de sobreviure al règim dels talibans. Un relat en primera persona, emmarcat dins el Festival TNT, que tothom hauria de viure.

L’endemà, arribarà a la Sala Maria Plans “Nidea”, un espectacle ideat, creat i interpretat per Xavier Estrada que va néixer com a treball final del ballarí. El muntatge, que barreja moviment, humor, teatre d’objectes i videoart, fa una revisió de tot el que succeeix quan un individu intenta muntar un moble d’una coneguda cadena sueca com a metàfora del que significa enfrontar-se als reptes.

Finalment, el 29 de novembre el testimoni de Neus Català arribarà a l’escenari del Teatre Alegria de la mà de l’actriu Mercè Arànega. “Neus Català, un cel de plom” és una adaptació teatral de la novel·la de Carme Martí sobre la vida de Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrück.

San Andrés

San Andres
San Andres

Aquesta setmana s’estrena als cinemes el film d’acció San Andrés, la comèdia Espías. Des de França arriba la comèdia No molestar. S’estrenen els drames Una segunda madre i La profesora de parvulario i Con todas nuestras fuerzas.

 

SAN ANDRÉS

ACCIÓ. Dirigida per: Brad Peyton. Repartiment: Dwayne “The Rock” Johnson, Alexandra Daddario, Art Parkinson, Ioan Gruffudd

La falla de Sant Andrés acaba cedint davant les temibles forces tel·lúriques i desencadena un terratrèmol de magnitud 9 a Califòrnia. Davant tal catàstrofe, el pilot d’helicòpter de cerca i rescat Ray i la seva ex emmanilla Emma viatgen junts des de Los Angeles fins a Sant Francisco per salvar a la seva única filla, Blake. Però el seu tortuós viatge cap al nord solament és el començament de tot el que creien ferm en la seva vida.

ESPÍAS

COMEDIA. Dirigida per: Paul Feig. Repartiment: Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne, Jude Law

Susan Cooper és una modesta i sedentària analista de la CIA i l’heroïna oblidada de les missions més perilloses de l’agència. Però quan el seu company desapareix de la faç de la Terra i un altre agent es veu embolicat en problemes, Susan es presenta voluntària com a agent secret per emprendre una missió encoberta en la qual s’haurà d’infiltrar al món d’un sanguinari traficant d’armes per evitar un desastre mundial.

NO MOLESTAR

COMEDIA. Dirigida per: Patrice Leconte. Repartiment: Christian Clavier, Carole Bouquet, Valérie Benneton

A Michel, un entusiasta del jazz, li basta trobar un àlbum rar per posar-se a escoltar-ho tranquil·lament assegut en el seu saló. Però el món sencer sembla tenir altres plans per a ell: la seva esposa vol parlar-li, el seu fill apareix d’improvís, el seu veí crida a la porta, fins i tot el seu amant requereix la seva atenció. Manipulador i mentider, Michel està desesperat per obtenir una mica de pau, però farà falta molta energia perquè aquest dolç matí no es transformi en un veritable malson.

UNA SEGUNDA MADRE

DRAMA. Dirigida per: Anna Muylaert. Repartiment: Regina Casé, Camila Márdila, Karine Teles,

Val és una interna que es pren el seu treball molt de debò. Serveix a un adinerat matrimoni de São Paulo dia i nit, i cuida al seu fill adolescent, al que ha criat des de la seva infància. L’ordre d’aquesta llar sembla infrangible, fins que un dia arriba des de la seva ciutat d’origen la intel·ligent i ambiciosa filla de Val, Jessica, a la qual havia deixat a cura d’uns familiars en el nord de Brasil 13 anys enrere. La presència de la jove posa en perill el balanç de poder a la casa. Aquesta nova situació posarà en dubte les lleialtats de Val i l’obligarà a valorar el que està disposada a perdre.

LA PROFESORA DE PARVULARIO

DRAMA. Dirigida per: Sarit Larry. Repartiment: Avi Shnaidman, Lior Raz, Gilad ben David

Una professora descobreix, en un nen de cinc anys d’edat, un prodigiós do per a la poesia. Sorpresa i inspirada per aquest jove, decideix protegir el seu talent, malgrat tot el món.

CON TODAS NUESTRAS FUERZAS

DRAMA. Dirigida per: Nils Tavernier. Repartiment: Jacques Gamblin, Alexandra Lamy, Fabien Héraud

Julien és un adolescent amb un somni: participar en la prova de triatló coneguda com “Ironman”, que se celebra tots els anys a Niça i està considerada una de les més dures del món. Però hi ha un problema: Julien és tetraplègic i viu ancorat a una cadira de rodes. No obstant això, sap que no és la primera vegada que algú com ell s’ha atrevit a fer-ho. Quan el seu pare, que va córrer el “Ironman” en la seva joventut, queda sense treball, Julien farà tot el possible i l’impossible per convèncer-li que tots dos participin junts en la competició, encara que para això hagi de provocar una autèntica revolució en la seva família i posar el seu món de cap per avall.

Cristina Nocete

@crisnocete

Ciutadans del Vallès Occidental demanen accedir a Cat@Salut La Meva Salut

La Regió Sanitària Barcelona s’omple de peticions per accedir a l’entorn digital

Cat@Salut La Meva Salut
Cat@Salut La Meva Salut // Imatge extreta de eaplluismillet.wordpress.com

El Servei Català de la Salut ha iniciat el nou espai digital Cat@Salut La Meva Salut, des d’on els ciutadans poden consultar la documentació clínica sobre la seva salut. Per accedir es necessita un codi d’usuari i una clau que proporciona el centre d’atenció primària de referència de cada usuari. Les persones major d’edat que desitgin disposar de la seva informació clínica personal ja podran tenir-la en qualsevol moment i lloc.

Cat@Salut La Meva Salut va posar-se en marxa de forma pilot en 33 àrees bàsiques de salut d’arreu de Catalunya el passat octubre, des de l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària Barcelona (s’inclou el Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental).

Des de març  el programa s’ha estès i des del passat 1 d’abril és possible tramitar l’accés a la plataforma des de qualsevol centre d’atenció primària de la Regió. A l’Àmbit Metropolità Nord des del 13 de maig ja és operatiu i fins el moment ja són 1.332 els ciutadans que han demanat l’accés. La primera activitat que, principalment, es realitza és la consulta dels informes clínics i del pla de mediació de la recepta electrònica.

Gràcies a aquest espai els ciutadans poden accedir a altres serveis. En una segona fase està previst incorporar altres serveis com una agenda personalitzada, declarar-se donant d’òrgans,…

El Servei Català de la Salut (CatSalut) preveu que la implantació de Cat@Salut La Meva Salut arribi a finals d’any a tota Catalunya. El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu la consolidació i impuls per tal d’afavorir-ne la participació i la coresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la pròpia salut.

El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu també l’actualització constant de la plataforma amb noves informacions i funcionalitats per tal que la ciutadania tingui cura de la pròpia salut.

Llorenç Capdevila guanya el 24è premi Ferran Canyameres de Novel•la

Notable increment d’obres presentades

Llorenç Capdevila // Imatge cedida per Omnium Cultural
Llorenç Capdevila // Imatge cedida per Omnium Cultural

El filòleg  i professor manresà, Llorenç Capdevila Roure, s’ha endut el 24è premi Ferran Canyameres de Novel·la, amb l’obra titulada “Pacte de silenci”, dotada amb cinc mil cinc-cents euros.

Així s’ha donat ha conèixer en el decurs de la vetllada literària de la Nit del Misteri que ha tingut lloc a la Nova Jazz Cava i que cada any organitza la delegació terrassenca d’Òmnium Cultural.

A la convocatòria d’enguany s’hi han presentat més de 110 obres en les diverses categories, el que significa un notable increment respecte altres edicions.

El diferents jurats dels premis han remarcat la gran quantitat dels treballs presentats en aquesta última edició.

La relació de guardonats és la següent:

24è PREMI FERRAN CANYAMERES DE NOVEL·LA

Llorenç Capdevila Roure amb  Pacte de silenci

27è PREMI F. CANYAMERES DE NARRACIONS CURTES

Victòria Lovaina Ruiz amb L’home que camina

21è PREMI MARIA ROVIRA (De 14 a 16 anys)

Maria Biosca Guillamón Montserrat Roig (Terrassa) amb Traïció

21è PREMI MARIA ROVIRA (De 14 a 16 anys) Accèssit

 Júlia Torras Molist de l’escola Sant Miquels dels Sants (Vic) amb Tears in heaven

21è PREMI MARIA ROVIRA (De 17 a 19 anys) DESERT

14è PREMI M. MONTSERRAT OLLER  (nivell 5è)

Helena Gràcia García de l’Escola Tecnos (Terrassa) amb De tot s’aprèn

14è PREMI M. MONTSERRAT OLLER (nivell 6è)

Roger Valls Montserrat de l’Escola St Miquel amb Les històries de l’escolanet

14è PREMI M. MONTSERRAT OLLER (nivell 6è) accèsit

Ona Bonastre Martí de Cultura Pràctica amb El misteri del Nil

11è PREMI DE POESIA ENRIC GALL

Jordi Pla Planas  amb Paisatges en el temps

Els Bombers de Terrassa i l’ADF han d’actuar en dos petits incendis de matolls

Un va cremar 2oo m2 i l’altre 5oom2

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia
Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Els Bombers de Terrassa van haver d’actuar dimecres a la tarda en dos petits incendis de matolls. El primer d’ells es va iniciar a la ronda de Ponent al voltant de les 16h. Els Bombers el van localitzar a l’interior de la riera, a l’altura del carrer Fàtima. Els agents de Policia van sol·licitar la presència d’Egarvia ja que a prop s’hi trobava un vehicle que podia ser danyat.

Fins allà s’hi van desplaçar una dotació de bombers i una altra de l’ADF. El resultat de l’incenid van ser uns 200 m2 de matolls cremats.

L’altre incendi es va produir al carrer General Milans del Bosch al voltant de les 17h. Fins el lloc s’hi van desplaçar una unitat de Bombers i 4 de l’ADF, així com una unitat dels Mossos d’Esquadra i una ambulància. Els agents de la Policia van haver de regular el trànsit degut a la gran quantitat de fum. Es va haver de tallar el trànsit a la Ronda de Ponent amb General Milans del Bosch.

Poc abans de les 18h els Bombers van apagar el foc i es va poder restablir el trànsit. En l’incendi es van cremar uns 500 m2 de matolls.

Cine Catalunya

Del 26 de juny al 2 de juliol

215219

Cinema Catalunya

NO MOLESTAR

UNE HEURE DE TRANQUILITÉ (França. 2014). 79 minuts. Digital. Doblada i

VOSE. Sala 1. 7 anys

Dirigida: Patrice Leconte. Repartiment: Cristian Clavier, Carole Bouquet, Valérie Bonneton, Rossy de Palma,Stéphane De Groodt, Sébastien Castro.

Michel és un fanàtic del jazz que un dia troba un exclusiu àlbum a un mercadal. A partir d’aquell moment, Michel només té un desig: arribar a casa i tenir una hora sense preocupacions ni responsabilitats per gaudir de la seva nova adquisició. Però el món no està per la tasca de concedir-li. La seva esposa li fa una confessió inesperada, el seu desorientat fill i un dels seus amics requereixen la seva atenció, la seva mare no para de trucar… I és el dia internacional dels veïns.

Eloqüent i manipulador, Michel farà el que calgui per aconseguir el que vol: una hora de tranquil·litat.

Sala 1.

Divendres: 17:30 / 20 :00 / 22:15h VOSE,

Dissabte: 17:30 / 20:00/ 22:15h

Diumenge: 17:30 / 20:00h.

Dimecres i dijous: 17:30 / 20:00 / 22:15h

 

Club Catalunya

NUESTRO ÚLTIMO VERANO EN ESCOCIA

WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY (Regne Unit. 2014). 95 minuts. Digital.

Dirigida: Andy Hamilton, Guy Jenkin. Repartiment: Rosamund Pike, David Tyennant, Billy Connolly, Celia Imrie, Emilia Jones, Ben Miller…

Dog i Abi són una jove parella de Londres recentment separada amb tres fills, amb qui han d’anar a Escòcia per celebrar l’aniversari de l’avi malalt. Per no disgustar-lo, la família decideix simular que tot és harmonia. Però les que es prometien com unes vacances per a la reconciliació es converteixen en un camp de mines amb situacions hilarants, en què rancors familiars i malentesos conformen l’ordre del dia.

Premi del públic a la Seminci

Sala 1. Català. Català i VOSE. Sala 1

Divendres: 17:30 / 20:00 / 22:15h VOSE.

Dissabte: 17:30 / 20:00 / 22:15h.

Diumenge: 17:30 / 20:00h.

Dimecres: 17:30 / 20:00/ 22:15h.

Dijous: 17:30 / 20:00 / 22:15h.

 

Filmoteca

COMMEMORACIÓ DEL DIA DE L’ORGULL GAI, LÈSBIC, TRANSSEXUAL I BISEXUAL

A PRIMERA VISTA

Dimecres 1 de juliol a les 22:00h. VOSE. Sala 2.

Òpera prima del director brasiler Daniel Ribeiro, guardonada amb el premi Teddy a la millor pel·lícula de la Berlinale – entre molts altres premis recollits per tot el món–, narra la història de Leonardo, un adolescent cec que cerca la seva pròpia independència física i emocional. La seva vida quotidiana, la relació amb la seva millor amiga, Giovana, i la seva forma de veure el món canvien completament amb l’arribada de Gabriel a la seva escola.

Organitza el Servei de Ciutadania i Drets Civils en el marc del Pacte DASIG

Entrada: gratuïta, limitada a l’aforament de la sala

 

Altres activitats

CINEFÒRUM LES DONES:

TOMBOY

Dilluns 29 de juny, 16:30 h. Sala 1.

Transsexualitat i identitat sexual a la infància

(França 2011). Digital.VOSE.

Dirigida: Céline Sciamma. Repartiment: Zoé Héran, Malonn Lévana, Jeanne Disson, Sophie Cattani i Mathieu Demy.

Després d’instal·lar-se amb la seva família en un barri de les rodalies de París, la Laura, una nena de deu anys, aprofita la confusió que provoca el seu aspecte i el seu tall de cabells per fer-se passar per un noi, en Michael. La protagonista haurà de fer front a diverses situacions compromeses que aniran sorgint.