Autor Política
24 juny 2015 a 14:00

Gordó ha afirmat que a través del dret tenim d’actuar per la ciutadania

0 Flares 0 Flares ×

“No farem cap transició generacional bona si no fem servir la legalitat amb sentit constructiu”

Justícia // Imatge del web pixabay

Justícia // Imatge del web pixabay

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha manifestat: “A través del dret, tenim l’obligació d’actuar en benefici de la ciutadania i especialment, en benefici dels més febles”. En aquesta línia també ha afirmat que tots plegats hem de fer que l’ordenament jurídic s’atansi al màxim possible a la justícia, sí, però a aquella amb majúscules.

A més, també ha declarat que un dels premis parla de les lleis, un altre de justícia, i un darrer fa referència al dret a l’habitatge. El titular de justícia ha afirmat: “No farem cap transició generacional bona si no fem servir la legalitat amb sentit constructiu. Amb els casos de cada dia, amb la feina més quotidiana, però també amb aquells que ens transcendeixen i que afecten tota la comunitat.” A més, ha aclarit que la llei es pot interpretar com una figura limitadora o bé com a punt de partida per trobar solucions, per donar impuls al creixement personal i col·lectiu.

El conseller, que ha explicat tot això en l’acte de lliurament de la segona edició del Premi Dret i Societat promogut pel despatx Roca i Junyent, s’ha aturat en la figura de M. Cherif Bassiouni, del qual ha dit: “És un exemple de com el dret és una eina que hem d’adaptar a les nostres voluntats col·lectives, per al bé comú i per a la pau mundial. El dret no com a eina de conflicte sinó com a eina de cooperació, de progrés, d’intercanvi i de recerca de solucions quan són possibles.”

 

Per concloure ha explicat que totes aquestes causes poden fer servir el dret com a eina de conflicte o com a eina de diàleg, flexible, de mentalitat oberta, de recerca de la millor de les solucions possibles.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×