Obituari 01.08.15

Nom i cognoms                      Edat      Dades de la cerimònia

María-Ángeles Guerrero Guirado  79  01/08/2015 09.00 Temple Cementiri
María Dolores Arroyo Sáez          94  01/08/2015 12.00 Temple Cementiri
Manuela Torronteras Cuenca        85  01/08/2015 15.30 Temple Cementiri
Francisca-Antonia Mortés Ruf      93  01/08/2015 17.00 Temple Cementiri
Catalina Ribera Ponciano             81  01/08/2015 15.00 Temple Cementiri

Ple extraordinari // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ja ha aprovat el seu cartipàs

S’ha informat de la creació de cinc vicepresidències i del nou organigrama

Ple extraordinari // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona
Ple extraordinari // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha aprovat el seu cartipàs que determina la nova estructura organitzativa d’aquesta Corporació constituïda el passat 15 de juliol. En el Ple extraordinari s’ha informat de la creació de cinc vicepresidències i el nomenament dels vicepresidents primer, segon, tercer i quart, i s’ha donat llum verda a un nou organigrama estructurat en cinc àrees executives, sota la presidència de Mercè Conesa.

El nomenament estipula que el vicepresident primer serà l’alcalde de Moià, Dionís Guiterras (ERC), i encapçalarà l’Àrea de Territori i Sostenibilitat; el segon, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells (CDC), i serà el titular de Desenvolupament Econòmic Local; el tercer, l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol (ERC), i presidirà l’Àrea de Cultura, Educació i Esports, i la quarta, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó (CDC), i encapçalarà l’Àrea d’Atenció a les persones.

CDC i ERC van presentar, el 14 de juliol, un acord per a la governabilitat de la Diputació que estableix quatre grans prioritats de l’acció de govern: les polítiques socials, les polítiques econòmiques, la transparència i el rendiment de comptes de tota l’acció pública.

En el Ple també s’han donat a conèixer els presidents i portaveus de cada formació política. De CiU, el president és Joaquim Forn i el portaveu, Joan Carles Garcia Cañizares; d’ERC-AM, Josep Ramon Mut (president), Jordi Fàbrega (portaveu), i Isaac Albert (portaveu adjunt); de PSC-CP, Núria Marín (presidenta), Pilar Díaz (portaveu), i Ana María del Puy del Frago (portaveu adjunta); d’Entesa, Alexandra Sevilla (presidenta), Arnau Funes (portaveu), i Carles Rodríguez (portaveu adjunt); del PP, Xavier García Albiol (president), Ramon Riera (portaveu), i Manuel Reyes (portaveu adjunt); de C’s, Miguel Ángel Ibáñez (president), Sonia Sierra (portaveu), i Salvador Tovar (portaveu adjunt); i de la CUP-PA, Laia Sabater (presidenta), Maria Rovira (portaveu), i Joaquim Jesús Duran (portaveu adjunt).

La Diputació està formada per 51 diputats, entre ells, 14 de CiU, 11 d’ERC-AM, 10 de PSC-CP, 7 d’ENTESA, 3 de PP, 3 de C’s i de la CUP-PA.

 

Bombers de Terrassa // Imatge d'arxiu: Toni Gárcia

Un incendi està a punt de cremar els horts de la carretera de Rubí

Els Bombers van poder parlar amb el presumpte causant

Bombers de Terrassa // Imatge d'arxiu: Toni Gárcia
Bombers de Terrassa // Imatge d’arxiu: Toni Gárcia

Els Bombers de Terrassa van haver d’actuar ahir per apagar un incendi a la zona d’horts de la carretera de Rubí, una mica més endavant de l’hipòdrom.

Una unitat dels bombers es va desplaçar fins el lloc per evitar que el foc s’acostés a la zona de matolls i a les casetes dels Horts.

Els Bombers van trobar a la zona d’inici de l’incendi un jove que practicava footing i que en aquells moments estava manipulant un mp3. Després de parlar amb ell en busca d’informació, les explicacions donades pel jove no van ser gens clares, fent sospitar que hagués pogut ser el causant de l’incendi.

El jove va ser identificat, tot i que en aquells moments no duia cap encenedor a sobre, l’incendi tenia indicis d’haver estat provocat ja que es va iniciar tot just a l’inici del camí que porta cap els horts.

L’incendi va cremar una zona d’uns 20 metres quadrats de matolls aproximadament.

2015_ted_2_movie-3840x2160-1

Ted 2

2015_ted_2_movie-3840x2160-1Aquesta setmana arriba als cinemes la nova comèdia de l’osset de peluix Ted 2. També arriba a les cartelleres la pel·lícula El Secreto de Adaline, amb Harrison Ford. Des de Bèlgica arriba pels més petits la pel·lícula de dibuixos La Casa Mágica i des de França arriben dues comèdies, Unos dias para recordar i Tres hermanos, una herencia. La última estrena,que arriba des dels Estats Units, és un thriller de terror, La Horca

TED 2

COMÈDIA. Dirigida: Seth Macfarlane. Repartiment: Amanda Seyfried, Liam Neeson, Mark Wahlberg, Seth MacFarlane

John Bennet i Ted fa temps que són amics i la seva amistat està marcada per la promesa de no separa-se mai. De nou, les dones i el temps els intentaran separar, però ningú pot amb ells. Junts es passen els ides fumant porros, parlant de dones i de la vida.

EL SECRETO DE ADALINE

ROMANÇ- FANTÀSTIC. Dirigida: Lee Toland Krieger. Repartiment: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Kathy Baker, Amanda Crew, Richard Harmon, Anjali Jay, Lynda Boyd, Peter J. Gray, Lane Edwards, Alison Wandzura, Aaron Craven, Jane Craven

Adaline Bowman neix a principis del segle XX pero després d’un acicdent adquireix als 29 anys l’eterna juventud. Amb el temps i desprésde 8 dècades coneix a Ellis Jones. Valdrà la pena perdre la immortalitat per ell?

LA CASA MÁGICA

ANIMACIÓ. Dirigida: Ben Stassen, Jeremy Degruson. Repartiment: Grant George

Un gatet abandonat busca refugi durant un dia de tempesta. Arriba a la casa d’un mag, plena d’autòmates i artefactes estranys. El mag el rep ràpidament, però no tothom de la casa ho farà, i l’intentaran fer fora. Tot es complica quan el mag es posa malalt i el seu nebot vol vendre la casa.

UNOS DIAS PARA RECORDAR

COMÈDIA. Dirigida: Jean Becker. Repartiment: Gérard Lanvin, Fred Testot, Jean-Pierre Darroussin, Claudia Tagbo, Phillipe Rebbot, Louis-Do de Lencquesaing, Isabelle Candelier, Maurane

Pierre ha de passar qutre setmanes  a l’hospital després de caure al Sena. Allà no para de rebre les visites d’amics, familiars, etc… Amb molt de temps per pensar, Pierre començarà uuna nova vida.

 

TRES HERMANOS, UNA HERENCIA

COMÈDIA. Dirigida: Didier Bourdon, Bernard Campan, Pascal Légitimus. Repartiment: Didier Bourdon, Bernard Campan, Pascal Légitimus, Sofia Lesaffre, Antoine du Merle, Christian Hecq, Daniel Russo, Vivienne Vernes, Isabelle Coulombe, Mathilde Vitry, Mona Walravens, Fatima Adoum

Anys després de la mort de la seva mare, tres germans es retroben. Els tres es troben en una etapa difícil de la vida: un és actor fracassat, l’altre viu d’una dona de seixanta anys i l’altre es fa passar per professor de filosofia quan en veritat és un venedor de joguets.

LA HORCA

THRILLER-TERROR. Dirigida:  Chris Lofing, Travis Cluff. Repartiment: Cassidy Gifford, Pfeifer Brown, Ryan Shoos, Reese Mishler, Alexis Schneider, Donna Robinson, Price T. Morgan, Mackie Burt

Després de 220 anys del terrible accident que va passar a l’obra de tetare, els estudiants de l’escola volen tornar a interpretar l’obra per commemorar l’aniversaru de la tragèdia, però…..

Xavi Pérez // Imatge cedida pel CN Terrassa

Xavi Pérez dirigirà la selecció espanyola júnior femenina al Campionat del Món de waterpolo

Serà a Volos (Grècia) entre el 17 i 23 d’agost

Xavi Pérez // Imatge cedida pel CN Terrassa
Xavi Pérez // Imatge cedida pel CN Terrassa

El tècnic del Club Natació Terrassa, Xavi Pérez, conduirà el combinat estatal júnior femení en el Campionat del Món Sub’20 que se celebrarà entre el 17 i el 23 d’agost a Volos (Grècia), on el 2013 va obtenir la medalla de plata en el seu debut amb aquesta selecció. L’any passat Pérez va aconseguir la medalla de bronze en el Campionat d’Europa celebrat a Ostia (Roma).

L’entrenador egarenc, que es mostra molt il·lusionat davant d’aquest tercer repte estiuenc consecutiu, comentava que “estic molt agraït per la confiança que diposita la Federació Espanyola en mi. És un gran premi, un reconeixement no només personal, sinó també de la feina que desenvolupa el cos tècnic del club amb els equips femenins. De fet, és un reconeixement per a l’entitat”.

Pel tècnic del CN Terrassa aquesta mena d’oportunitats són “com un màster o un postgrau intensiu. Tot el que aprenc ho trasllado després al club, ho aplico allà amb els nostres equips femenins, de manera que tothom se’n beneficia”.

Des del 21 de juliol ha estat treballant amb un bloc de 15 jugadores al CAR de Sant Cugat, on el combinat estatal ha desenvolupat un stage amb la selecció italiana. La setmana que ve, la selecció continuarà exercitant-se a Sant Cugat en solitari fins que arribi el moment de desplaçar-se a Volos.

Enguany la cita grega presenta una gran novetat, ja que la FINA aprofitarà el campionat per provar un canvi de normativa, consistent en jugar amb sis jugadores de camp, cinc més la portera, en lloc de les set habituals.

Només podrem incloure nou waterpolistes de camp, cosa que encareix moltíssim cada plaça”, afirma Pérez. El tècnic egarenc subratlla que fa temps que treballen per adaptar-se a aquesta modificació tan substancial. “La idea és afavorir el joc ofensiu, ja que prescindir de dues jugadores de camp crea més espai”.

Aquest test implicarà que la llista final de convocades es redueixi de tretze a onze jugadores.

 

 

obras3-300x222

S’asfaltaran 12 trams de la xarxa viària de la ciutat durant l’estiu

El paquet d’intervencions comportarà una inversió de gairebé 200.000 €

obras3-300x222L’Ajuntament de Terrassa, en el marc del programa de millora de l’espai públic Terrassa Barris en Marxa, portarà a terme les properes setmanes tasques de manteniment de l’asfalt en 12 trams de carrers de set barris diferents de la ciutat. Aquestes actuacions compten amb una inversió de 198.003,02 euros.

Per tal de reduir  l’impacte sobre la ciutadania i com es fa any rere any, el gruix de les actuacions de manteniment de l’asfalt amb el període estival. Aquestes actuacions es duen a terme amb l’objectiu de millorar la segureta i evitar accidents

Els treballs es duran a terme en els punts de la xarxa viària on segons els serveis municipals de Mobilitat i Gestió de l’Espai Públic és prioritari intervenir. En aquest sentit es treballarà  terme a la Rambla d’Ègara, al Passeig Comte d’Ègara, a la plaça del Roc Blanc, als carrers de Pablo Iglesias, Jacint Elias, Indústria, Alexander Bell, Jerez, Sierra Nevada i Severo Ochoa i a l’avinguda de Josep Tarradellas. En tots aquests punts, que sumen una superfície d’actuació d’uns 2.000 m2, es repararan les zones malmeses, mitjançant el reforç del paviment o la renovació de ferm, en funció de les necessitats.

Aquests treballs ja van començar el passat dilluns i està previst que durin dos mesos. El projecte s’ha adjudicat a l’empresa Asfaltats Riba, SA, per un import de 198.003,02 euros.

El trànsit i el transport urbà es veuran afectats per aquestes actuacions, que es comunicaran de la manera més adequada als veïns a qui es vetllarà per garantir l’accés als eus aparcament en la mesura que sigui possible.

El calendari previst d’afectacions és el següent:

– Passeig del Comte d’Ègara: Del 27 al 30 de juliol, requereix talls totals i desviaments del trànsit.

– Rambla d’Ègara: Del 27 al 30 de juliol, reducció del flux de pas i afectació als busos.

– Carrer de Jerez: Del 30 al 31 de juliol, requereix un tall total amb desviament del trànsit.

– Carrer de Sierra Nevada: El 31 de juliol, reducció del flux de pas.

– Carrer de Jacint Elias: El 3 i el 4 d’agost, requereix tall total amb desviament del trànsit.

– Carrer de Pablo Iglesias: Del 3 al 5 d’agost, requereix tall total amb desviament del trànsit.

– Plaça del Roc Blanc: Del 5 al 7 d’agost, requereix tall total amb desviament del trànsit.

– Avinguda de Josep Tarradellas: El 5 de juliol, reducció del flux de pas a l’avinguda de Josep Tarradellas i tall total de trànsit al carrer de Balmes amb desviaments.

– Carrer de Severo Ochoa: El 7 d’agost, requereix tall total amb desviament del trànsit.

– Carrer d’Alexandre Bell: L’11 i 12 d’agost, requereix tall total amb desviament del trànsit.

– Accés a Mútua: El 14 d’agost, reduccions del flux de pas i afectació als busos.

– Carrer de la Indústria: Del 17 al 20 d’agost, requereix tall total amb desviament del trànsit.

Joana Serrat // Imatge de l'Amic

Joana Serrat, guanyadora del premi Enderrock al millor disc en altres llengües

Joana Serrat, és una cantautora catalana d’estil folk d’arrel americana amb tocs de pop i gotes de jazz que canta en anglès i català. Nascuda a Vic, Serrat ofereix un folk intimista i evocador.

Va iniciar la seva carrera musical al 2008 amb Liffey i al 2009 treia el seu segon àlbum, Hit the Pavement. Després d’un període de reflexió treu el seu tercer àlbum, The Relief Sessions. Aquest disc suposa un punt d’inflexió en l’artista, sent el primer que signa amb el seu nom, el primer que incorpora temes en català i amb el que arriba el reconeixement musical.

Al 2014 l’artista publica Dear Great Canyon, un treball produït per Howard Bilerman i que compta amb la col·laboració dels canadencs Gavin Gardiner (The Wooden Sky) i Mike O’Brien (Vic Chesnutt).

Aquest àlbum va entrar a la llista de discos més venuts a Espanya i la cançó The Blizzard va ser escollida Canço de la Setmana a la mítica tenda inglesa Rough Trade.

Joana Serrat ha estat recentment la guanyadora del premi Enderrock al millor disc en altres llengües.

Javier González // Imatge cedida per Ciutadans Terrassa

Ciutadans Terrassa vol mantenir la professionalitat en la gestió de les empreses municipals

Segons la formació la ciutadania reclama eficiència

Javier González // Imatge cedida per Ciutadans Terrassa
Javier González // Imatge cedida per Ciutadans Terrassa

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Javier González, ha afirmat: “La formació aposta per mantenir la professionalitat en la gestió de les empreses municipals”. A més ha justificat que la formació no entra en els consells d’administració de les empreses perquè polititzar la gestió forma part d’una estratègia de gestos de cara a la galeria i no a un treball productiu.

També ha dit que sí que hi haurà representants de la formació en Comunicació i ha explicat: “Ens permetrà estudiar des de dins les alternatives a una possible simplificació de la seva estructura amb la finalitat que l’ajuntament ho gestioni directament i avançar cap a la reducció de les empreses municipals”.

En quan a les gerències de les empreses municipals, González, ha afirmat: “La intenció de Ciutadans és estudiar cada cas i cada empresa posant especial atenció a aquelles que han tingut pèrdues o no han sabut adaptar-se al context econòmic”. A més, ha afegit: “No dubtarem a plantejar alternatives que canviïn l’orientació, la gestió o fins i tot la naturalesa de la pròpia empresa”.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, ha criticat la gestió del PSC en els últims anys afirmant: “La ciutadania reclama eficiència i eficàcia i no totes les empreses municipals han estat orientades políticament entre aquests dos vectors”, i també, ha dit: “El no reconèixer els errors del passat ha suposat una sagnia econòmica en el cas  i en menor mesura en la participada de Parc Audiovisual “.