Obituari 18.08.2015

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Rosario Escobar Pérez 77 any 18/08/2015 15:00 Temple Cementiri
José Oriol Vallet Hernández 73 any 18/08/2015 10:00 Temple Cementiri
Ester Galindo García 54 any 18/08/2015 11:00 Temple Cementiri
José Moreu Mensa 83 any 18/08/2015 12:00 Temple Cementiri
Rosa Franquet Carulla 88 any 18/08/2015 16:00 Temple Cementiri
Isaura López Pardo 78 any 18/08/2015 17:00 Temple Cementiri

La companyia aèria la única responsable del dany causat en una incidència

En cas de danys sol·liciteu i empleneu el PIR

Incidències equipatge // Imatge del web de Wikipedia
Incidències equipatge // Imatge del web de Wikipedia

La companyia aèria és l’única responsable del dany causat quan hi hagi una incidència amb l’equipatge facturat. La companyia estableix un límit màxim en la responsabilitat de 1.131 DEG aproximadament per passatger, llevat declaració especial de valor, i no hi ha compensacions automàtiques.

En canvi, la companyia respondrà dels danys de l’equipatge no facturat o de cabina només si s’han causat per culpa de la companyia. En cas de danys, retards, pèrdues o destrucció de l’equipatge cal que sol·liciteu i empleneu per cada passatger, immediatament, l’Informe d’Irregularitat d’Equipatge (PIR) al taulell de la companyia abans d’abandonar l’aeroport i us han de donar una còpia. També presenteu la reclamació, dins els terminis establerts i per escrit, davant la companyia aèria demanant els fulls oficials de queixa/reclamació/denúncia a l’oficina de la companyia o adreçant un escrit al servei d’atenció al client, i, si la resposta no és satisfactòria en el termini d’1 mes, caldrà que us dirigiu a un Organisme de Consum per formalitzar una reclamació oficial.

La manca de determinats articles a l’equipatge és difícil de demostrar ja que normalment no es pot acreditar que aquests objectes eren al seu interior quan vau facturar, de manera que probablement no obtingueu compensació de la companyia. Per aquest motiu es recomana utilitzar maletes amb tancaments de seguretat, tractant de no facturar efectes personals d’alt valor i contractar assegurances de viatge que cobreixin aquestes incidències.

Si comproveu que algun objecte del vostre equipatge ha estat sostret, interposeu el més aviat possible una denúncia a la comissaria de policia.

Només si feu una declaració especial de valor per als objectes de valor podreu demostrar-ho. Informeu-vos d’aquesta possibilitat i de la tarifa suplementària en la companyia aèria, amb temps suficient abans de facturar.

Per més informació entreu a www.enaire.es

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INUNCAT

Les pluges van produir una incidència en el subministrament elèctric de Blanes

 

 

Pla Inuncat // Imatge del web de Pixabay
Pla Inuncat // Imatge del web de Pixabay

 

 

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop passat l’episodi de fortes pluges que han afectat el país els darrers dos dies sobretot la Selva, el Vallès i el Maresme.

 

El Pla INUNCAT es manté en fase d’Avís davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses a partir d’aquesta matinada a les comarques del litoral de Terres de l’Ebre, Tarragona i Barcelona. A la zona afectada, les pluges podran superar els 20l/m2 en30 minuts i els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. Dissabte les acumulacions d’aigua registrades van ser a Santa Coloma de Farners 97,7 l/m2, a Malgrat de Mar 43,9 l/m2, a Font-Rubí, 35 l/m2 i a Montserrat Sant Dimes, 28,8 l/m2.

Les pluges van produir un incident en el servei de subministrament elèctric a Blanes que va afectar inicialment a 2.630 abonats però ja esta resolt. Entre divendres i aquesta matinada el telèfon d’emergències 112 ha rebut 407 trucades relacionades amb les pluges. De les quals, 197 trucades es van rebre al llarg de dissabte, concentrades la gran majoria d’aquestes a la tarda. A partir de les 22.00 hores d’ahir les trucades van anar clarament a la baixa. El telèfon 112 només va rebre 6 trucades entre les 22 i les 3.30 hores de la matinada.

Per comarques, el telèfon d’emergències va rebre 115 trucades des de la Selva, 20 amb origen al Maresme, 14 al Garraf i 11 al Vallès. Per municipis, 61 trucades es van fer des de Blanes i 45 des de Santa Coloma de Farners.Les trucades van ser per arbres i branques que ocupaven les vies públiques, bassals i acumulacions d’aigua a carrers i en l’interior d’edificis, a baixos i soterranis.

Els Bombers de la Generalitat han atès 132 avisos relacionats amb la pluja. D’aquests, 81 han estat a la Regió d’Emergències de Girona, 31 a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, 16 a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i 4 a la Regió d’Emergències de Tarragona.

  

Les fortes pluges d’ahir no van causar incidències de trànsit, segons va informar el Servei Català de Trànsit SCT.

La locura me atrapó

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eres sol que me calienta

la brisa que roza mi cuerpo,

la luna cuando quiero sombra

y el frescor cuando te vuelves viento.

Dime si amar es pecado,

porque en pecado viviré,

si quererte es locura

porque loca me volveré.

Si te miro a los ojos

ya no estoy aquí,

y cuando nuestros cuerpos se unen,

quisiera que no tuviera fin.

Son el sabor de tus labios

los que hoy calman mi sed,

el susurrar de tus palabras

las que me hacen estremecer.

Sigo viviendo en pecado

la locura me atrapó,

es tan grande este sentimiento

que te llevaste mi corazón.

Mont 

Amanida de faves i pernil amb menta

amanida_de_faves_pernil_amb_menta01

Ingredients:

  • 600 g – Faves tendres i petites
  • Un ramet i fulles – Menta
  • Unes llesques – Pernil
  • Enciam
  • Vinagreta
  • Sal

Preparació:

Feu bullir les faves amb un ramet de menta, escorreu-les i refredeu-les dins un bol amb aigua freda.
A part, talleu unes fulles d’enciam i el pernil a la juliana
Barregeu-ho tot i amaniu-ho amb la vinagreta, feta dins el morter amb fulles de menta picades.

Variacions:
S’hi pot afegir ceba tendra.
S’hi poden afegir tomàquets tallats a daus.

Font: Corpus Culinari Català

Un 23% dels fons d’inversió contractat a Caixabank van ser adquirits per canals digitals

El moviment de fons en Línia Oberta web i mòbil ja supera els 9 milions de transaccions diàries

CaixaBank digital // Imatge cedida per CaixaBank
CaixaBank digital // Imatge cedida per CaixaBank

Un 23% dels fons d’inversió contractats a CaixaBank durant el primer semestre de 2015 van ser adquirits a través de canals digitals (banca online i banca mòbil). El percentatge implica que un de cada quatre fons de l’entitat es ven per Internet. `Per això, la dada indica un rècord històric de contractació online d’un producte financer de CaixaBank.

En el mateix període de l’any anterior, el percentatge de fons d’inversió contractats online va ser del 20%. Aquest fet suposa que en només un any la tendència cap a l’adquisició digital de productes financers s’ha incrementat en 500 punts percentuals entre els clients de l’entitat presidida per Isidre Fainé i de la qual Gonzalo Gortázar n’és conseller delegat.

Al costat dels fons d’inversió, els productes més contractats de forma online són els crèdits al consum (14%), els dipòsits a termini (13%) i els plans de pensions (11%).

El mòbil com a canal de contractació  ha augmentat un 62% fins a juny. Aquest mes, es va aconseguir un 10% de contractacions de fons d’inversió per Línia Oberta Mòbil respecte al total de vendes digitals.

En crèdits, en el marc de la campanya de l’entitat per a la concessió de préstecs preconcedits, el percentatge de contractació mòbil ha suposat el 38% de totes les vendes digitals del producte, superant les contractacions de crèdits registrades per Línia Oberta Web.

Les operacions digitals també augmenten. Cada dia, els clients de CaixaBank realitzen més de 9 milions de transaccions per Internet, on es gestiona un volum de 900 milions d’euros. En un període de dos mesos, el 50% dels clients de banca online de CaixaBank utilitza el servei per realitzar contractacions o moviments de fons. A més, això implica que el 12% de les contractacions de productes per canals digitals es fan els caps de setmana.

De tota manera, el dia amb major activitat a nivell de transaccions és el dilluns, quan es realitza el 21% de les operacions amb moviment de fons. L’edat mitjana del client que contracta per Internet és de 40,5 anys.

Cal dir que actualment CaixaBank és l’única entitat financera a Espanya que ofereix als seus clients la contractació digital de tots els seus productes de banca de particulars, tant via web com a via mòbil. A més, AQMetrix, l’estudi del sector que valora la qualitat dels canals financers per Internet en cinc països atorga a CaixaBank les millors valoracions a nivell internacional en la seva revisió corresponent al segon trimestre de 2015.

Persegueix el teu camí cap a la felicitat (@askeizan)

instagram 1051793879601589348_2068121354

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa