Autor Política
3 agost 2015 a 11:30

PSC i CiU signen un pacte per garantir una governabilitat progressista

5 Flares 5 Flares ×

Un pacte de govern fort i validat per les respectives militàncies

Miquel Sàmper i Jordi Ballart signen l'¡acord entre CiU i PSC // Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Miquel Sàmper i Jordi Ballart signen l’¡acord entre CiU i PSC // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el portaveu del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Terrassa, Miquel Sàmper, i el portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, van presentar el passat divendres el pacte  entre ambdues formacions en el que es basarà l’acció del govern municipal a partir d’ara. Abans d’acabar l’any, es concretarà un Pla d’Actuació Municipal on quedaran plasmats els acords.

Jordi Ballart comentava que “Aquest pacte és un acte de maduresa democràtica que ens dóna una sòlida majoria per tirar endavant el que els ciutadans i les ciutadanes es mereixen: un bon govern que ens doni estabilitat i fortalesa per afrontar canvis i donar solucions als principals problemes de la ciutat” i afegia que l’essència del pacte és una mostra de “la fórmula Terrassa, que sempre ens ha donat bons resultats a la ciutat, basada en sumar i en incloure per aconseguir un govern estable, sòlid i fort, amb el màxim consens”. 

Una de les característiques que va destacar Ballart va ser la capacitat de diàleg de les dues formacions per assolir aquest pacte és, i v afirmar que també tindrà un marge per a les discrepàncies pactades, especialment per al que respecta a les decisions en l’àmbit de la política nacional, per tal d’oferir una posició flexible, oberta i facilitadora davant el procés polític que actualment viu el país. En aquest sentit, l’alcalde ha agraït l’honestedat intel·lectual i política de Sàmper per a fer possible aquest acord, entre partits que hem estat alternativa de govern a la ciutat i al país”. 

El portaveu de CiU i des d’ara segon tinent d’alcalde, Miquel Sàmper, en destacava el caràcter social i progressista del pacte. “Aquest no és un pacte per portar el PSC cap a la dreta. És un pacte rigorós, pensat per a les persones, amb un partit social que vol dur a terme polítiques progressistes” comentava Sàmper, que d’altra banda donava un missatge a la ciutadania de tranquil·litat. i assegurava que aquest objectiu es veurà reflectit ben aviat, perquè la política més social de totes serà donar llocs de treball a les persones”. 

Miquel Sàmper assumirà la responsabilitat política de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, que fins ara estava en mans de Jordi Ballart i que durant les passades eleccions va ser eix central de la formació.

Sàmper mostrava la satisafacció per l’acord assolit, “fet que demostra que amb bona voluntat es pot aconseguir apropar postures divergents”, i afegia que “després de les eleccions del 24 de maig i amb un ajuntament atomitzat, hem de governar des del pacte i des del diàleg”. 

Alfedo Vega va destacar el treball i diàleg dels dos partits signants i va comentar que el pacte havia estat signat amb la responsabilitat i la voluntat política de respondre al compromís adquirit amb la ciutadania”, i afegia que “no es tracta d’un pacte des de la comoditat política” i que “si hi ha alguna cosa que els ciutadans i ciutadanes esperen d’uns comicis és tenir un govern que doni resposta als greus problemes que tenim”.

En aquest marc de diàleg, l’alcalde i ambdós portaveus s’han mostrat oberts a la resta de formacions polítiques per dur a terme actuacions de consens en favor de la ciutadania.

El pacte es concreta en diversos acords, basats en els tres pilars principals del govern municipal: els drets civils, la cohesió social, el dret a l’habitatge i la qualitat de vida; la creació de nous llocs de treball, i l’ètica, la transparència, la proximitat i la participació ciutadana.

Amb aquest pacte entre PSC i CiU la regidoria d’Esports passa a mans de Dani Nart, mentre que Meritxell Lluís serà la regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica, així com també la responsable de la nova regidoria de Capacitats diverses i Accessibilitat, a més de regidora del Districte 1.

150731 Pacte de Govern PSC-CiU

 

Switch to mobile version
5 Flares Twitter 0 Facebook 4 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×