ACA fang // Imatge cedida per la Generalitat

L’ACA adjudica un contracte destinat a fer un seguiment de la qualitat del fang generat

S’ha adjudicat per un import de 69.892 euros

ACA fang // Imatge cedida per la Generalitat
ACA fang // Imatge cedida per la Generalitat

L’Agència Catalana de l’Aigua ha adjudicat un contracte destinat a fer un seguiment de la qualitat del fang generat en les prop de 500 depuradores catalanes que actualment estan en servei. Des de l’any 1990, l’Agència fa aquest seguiment, d’acord amb els criteris i els terminis que estableix la normativa que regula la valorització agronòmica dels biosòlids.

El contracte permet conèixer la qualitat del fang i detectar possibles variacions en la seva composició, adjudicat per un import de 69.892 euros (IVA inclòs). Això serveix per definir de manera més eficient la seva destinació i dur a terme les mesures correctores necessàries

Actualment, l’Agència disposa d’una base de dades de caracterització dels biosòlids produïts a Catalunya que es va iniciar a principis de la dècada dels 90 i que actualment disposa de més de 200.000 registres. A Catalunya prop del 95% dels biosòlids es reaprofita i converteix un residu en un recurs.

Durant el 2014 les depuradores catalanes van generar 520.800 tones de fang, de les quals es va reaprofitar un 88% per a usos agrícoles, un un 6,4% s’ha destinat a valorització energètica i el 5,6% restant a dipòsit controlat.

34

Sin miedo!

Se tu propio fan

34

Qué terrible es el miedo! Como puede paralizarnos, apoderarse de nuestras ilusiones o expectativas, hacernos imaginar todo un mundo en nuestra contra.

El miedo es como un monstruito al que no debemos alimentar jamás. Al miedo hay que enfrentarlo, cogerlo por los cuernos y decirle: “no vas a poder conmigo y te lo voy a demostrar. Podré hacerlo mejor o peor, podrá salirme bien o mal, pero no me vas a quitar la posibilidad de enfrenarme a lo que sea”.

El miedo aparece constantemente ante cada situación nueva, o ante todas las que no hemos sido capaces aún de superar. Nos hace pequeños, nos dice que somos débiles, se come nuestra autoestima y seguridad y nos empuja hacia el destino de los que abandonaron, de los que no pudieron porque no quisieron suficiente, de los que lo intentaron a medias y se refugiaron en el “no es para mí” ” no soy capaz” “donde voy yo arriesgándome por ahí”.

Por contra el miedo tiene algo de positivo cuando lo usamos de trampolín, cuando nos sirve de impulso, cuando alejándonos de él nos acercamos a nuestro sueño, nuestro reto o deseo.

Vencer los miedos requiere de entrenamiento y paciencia, ese árbol de raíz amarga y fruto dulce, porque vencerlos nos hace crecer y creer en nosotros, nos hace imaginar positivamente lo que queremos e idear la forma de conseguirlo, nos hace ganar poco a poco confianza y seguridad, fuerza e ilusión y nos eleva a un estado mucho mejor.

Soy fan de todos los valientes, de todos los que midiendo avanzan, de todos los que se dan la oportunidad de superarse y reconociendo sus miedos los enfrentan y los vencen!!!!

Mónica Hidalgo

www.apercuore.com

Menjador // Foto: Sergi Colomer

El Consell Comarcal reclama la consignació pressupostària per poder acabar d’assignar les beques de menjador

Enguany hi ha hagut un increment de sol·licituds

Menjador // Foto: Sergi Colomer
Menjador // Foto: Sergi Colomer

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va adreçar ahir un escrit a la consellera Irene Rigau en el qual reclama al Departament d’Ensenyament que “pugui assignar de forma immediata la corresponent assignació pressupostaria per als ajuts de menjador corresponents al tram variable per tal de poder completar l’assignació de beques al territori”.

Aquest curs 2015-20165 ha experimentat un notable increment de les sol·licituds d’ajuts de menjador escolar, arribant a les 15.728 peticions. Actualment s’han assignat un total de 7.437 beques garantides, de les quals només 280 han estat del 100% del preu de l’àpat mentre que la resta, 7.157, han estat del 50%.

El president comarcal, explica que “des del Vallès Occidental estem preocupats per la situació que s’ha produït aquest curs escolar en relació a les beques de menjador. En aquests moments, i després de 15 dies d’haver-se iniciat les classes, a la nostra comarca encara hi ha 2.383 nens i nenes pendents de saber si podran disposar d’un ajut de menjador escolar. Es tracta de les beques de Codi 3, candidates al tram variable i per les quals el Departament d’Educació encara no ha determinat la consignació pressupostària a aquest Consell Comarcal”.

Ignasi Gimenez va traslladar a la consellera “la preocupació dels ajuntaments de la comarca a l’entorn d’aquesta qüestió. Darrera d’aquesta xifra, 2.883 possibles beques, hi ha centenars de famílies que estan a l’espera d’una resposta per part de l’administració. I com bé sap, moltes d’aquestes famílies viuen situacions econòmiques i socials difícils”.

Creixement econòmic // Imatge del web de Pixabay

El PIB tanca el segon trimestre amb un augment del 2,8%

El creixement s’explica per l’evolució de la demanda interna

Creixement econòmic // Imatge del web de Pixabay
Creixement econòmic // Imatge del web de Pixabay

El producte interior brut de Catalunya encadena set trimestres consecutius de creixements positius i tanca el segon trimestre del 2015 amb un augment del 2,8%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), aquest creixement s’explica principalment per l’evolució de la demanda interna, que experimenta un creixement del 3,6% interanual.

La taxa interanual de creixement del PIB català, el segon trimestre de l’any, s’ha situat tres dècimes per sota de l’espanyola però es manté clarament per sobre del creixement mitjà del conjunt de la Unió Europea que és de l’1,9%.

El PIB de Catalunya ha augmentat un 1% i continua amb la tendència iniciada al segon trimestre del 2013. Per la seva banda, la dada espanyola s’ha situat en un ritme de creixement igual que el de Catalunya (1%).

Pel que fa a l’agregat de la UE-28, l’increment registrat ha estat del 0,4% en el mateix període. El segon trimestre del 2015 el PIB català ha crescut a un ritme superior al del conjunt de la UE, tant en termes interanuals com intertrimestrals.

Els Caus 1932-1933 // Imatge de Mina Aigües de Terrassa

Mina, Aigües de Terrassa és l’empresa amb més antiga de tot l’Estat

A l’Estat només hi ha 41 societats amb més de 100 anys

Els Caus 1932-1933 // Imatge de Mina Aigües de Terrassa
Els Caus 1932-1933 // Imatge de Mina Aigües de Terrassa

Mina, Aigües de Terrassa és l’empresa amb més trajectòria de tot l’Estat, tal com ho constata el Registre Mercantil, on només figuren 41 empreses actualment en actiu amb més de 100 anys.

La història i l’evolució de Mina, Aigües de Terrassa està molt vinculada al desenvolupament de  la ciutat. El 14 de març de 1841, davant la gran necessitat de subministrar aigua a Terrassa i la seva indústria, un grup de terrassencs es reunia amb l’alcalde per acordar la manera de construir una mina pública. Un any més tard es constituïa legalment la Sociedad de la Mina Pública de Aguas de la Villa de Tarrasa, amb un capital social de 400.000 rals repartits en 400 accions.

Vincle amb la ciutat de Terrassa

La companyia egarenca desenvolupa una intensa activitat amb una cinquantena d’iniciatives anuals en suport al teixit associatiu i dona resposta a les demandes socials de cada moment. Actualment col·labora amb el Rebost donant aliments. Ho fa a través de la Fundació Mina, que el 2014 hi va destinar un total de 205.000 euros.

Modernització al servei de l’aigua

La companyia ha estat pionera en obtenir els segells de qualitat, com ara Segell d’Excel•lència Europea en la Gestió Empresarial que atorga la Fundació Europea per a la Gestió de Qualitat, que ha revalidat aquest 2015 després de ser la primera empresa a l’Estat en aconseguir-lo el 2012. Aquest reconeixement se suma a altres certificacions europees com ara la del Sistema de Gestió de la Qualitat, o la de Gestió Mediambiental.

Mina, Aigües de Terrassa ha estat de les primeres companyies en comptar amb un Codi Ètic dels òrgans d’administració i empleats i l’any 2.009 va aprovar una Carta de compromisos, amb els clients, el grau de compliment de la qual es revisa i publica trimestralment.

 

Helado de frambuesa y sopa de queso // Imatge Menjar a Cala Blanca

Helado de frambuesa y sopa de queso

Helado de frambuesa y sopa de queso // Imatge Menjar a Cala Blanca
Helado de frambuesa y sopa de queso // Imatge Menjar a Cala Blanca

Ingredientes :

Para el helado

350 g de frambuesas
200 g de nata, de montar
1 yogur griego
2 cucharadas de mermelada de frambuesa
50 g de azúcar
30 g de azúcar invertido

Para la sopa:

250 gr de queso de oveja curado rallado, tipo idiazabal.
600 ml de leche de arroz
40 gr de azúcar
2 cucharadas de nata 35%
1 lima

Como se hace?

El helado

Montar la nata en el vaso con la mariposa y programamos vel. 3’5, sin dejar de vigilar hasta que este montada,  poner en un cuenco, añadir el azúcar y mezclar con la espátula para repartirlo uniformemente, reservar.

Retirar la mariposa y sin lavar el vaso añadir las frambuesas, reservar algunas para decorar el plato, el yogur y el azúcar invertido y triturar 15 segundos a velocidad 5.

Añadir la nata que tenemos reservada y batir 15 segundos, vel. 5.

Poner en funcionamiento la heladera y añadir la crema por el vocal, dejar funcionando unos 30 ó 40 minutos. Poner el helado en un recipiente con tapa y conservar en el congelador hasta el momento de servir.

Si no tenemos heladera, poner la crema en un recipiente con tapadera y dejar en el congelador, a la media hora poner el contenido en el vaso de la thermomix y triturar 3 seg. vel. 5, repetir esta operación hasta tres veces.

La sopa de queso:

En un cazo a fuego moderado, poner la leche, el azúcar y la nata, cuando hierva retirar y verter el queso rallado, remover bien para que se deshaga.

Colar y reservar en el frigorífico hasta el momento de servir, tiene que estar fría.

En el momento de servir, poner la sopa en el fondo del plato, una quenelle de helado y unas frambuesas repartidas por el plato.

Rallar un poco de piel de lima por encima y servir bien frío.

Menjar a Cala Blanca

La Mútua i la xemeneia de Cal Guardiola // Foto: Sergi Colomer

Un home que intentava ocupar un pis es fa mal en caure des de 6 metres

El van trobar a terra amb una ferida el cap i una cama trencada

La Mútua i la xemeneia de Cal Guardiola // Foto: Sergi Colomer
La Mútua // Foto: Sergi Colomer

Un home va caure des d’un primer pis quan suposadament intentava ocupar-lo. La matinada del dimarts, al voltant de les tres, una veïna del carrer Colon, al barri de Can Palet, informava que hi havia un home estirat al carrer i cridant.

Fins el lloc dels fets s’hi va desplaçar una unitat policial que es va trobar l’home amb una important ferida al cap i amb la cama suposadament fracturada. Els agents van avisar a l’ambulància, que ja havia estat avisada per algun veí, que en arribar va atendre al ferit.

Els agents van suposar que les ferides que presentava l’home havia estat suposadament per una caiguda des de 6 metres d’alçada que s’hauria produït en intentar accedir a un primer pis desocupat d’un immoble amb la intenció d’ocupar-lo.

Els agents van identificar a un altre home que es trobava al lloc de l’accident i les explicacions del qual eren una mica confuses.

El ferit va ser traslladat amb l’ambulància a Mútua de Terrassa per ser atès de les ferides.

Daño colateral

Aquesta setmana no et perdis…

Dimecres 30 de setembre, dijous 1 i divendres 2 d’octubre

Daño colateral
Daño colateral

Dimecres

La 2

A les 21:55h cine amb El amor del capitán Brando

Estrenada l’any 1974 sota la direcció de Jaime Armiñán i amb la interpretació de Fernando Fernán Gómez, Ana Belén, Jaime Gamboa

Aurora és una jove mestra que arriba al poble segovià de Trescabañas amb una sèrie de mètodes moderns que xoquen amb el conservadorisme local. Només es posen de part de la professora Joan Doinel, un alumne de 12 anys platònicament enamorat d’ella, i Fernando, un home d’edat, antic exiliat que ha tornat al país. Entre el nen i el vell s’entaula llavors una peculiar rivalitat sentimental. El conflicte que manté la mestra amb les forces vives del lloc, amb el seu alcalde al capdavant, esclatarà definitivament quan, durant una excursió, Aurora es vegi obligada a compartir habitació amb el seu alumne per una nit.

—————————————————–

Dijous

La Sexta

A les 22:30h cine amb Daño colateral

Estrenada l’any 2002 sota la direcció d’Andrew Davis i amb la interpretació d’Arnold Schwarzenegger, Elias Koteas, Francesca Neri, Cliff Curtis

La família de Gordy Brewer, un bomber de Los Angeles, mor a les mans d’un grup terrorista colombià en un atemptat amb bomba al centre de la ciutat, i ell és testimoni de l’horrible succés.

La 2

A les 21:55h cine amb Crónica del Alba 1919

Estrenada l’any 1992 sota la direcció d’Antonio Jose Betancor i amb la interpretació de Miguel  Molina, Cristina Marsillach, Emma Suarez

Al final de la primera Guerra Mundial dóna començament una nova etapa en la vida de l’adolescent José Garcés. La Saragossa en la qual viu està carregada de frivolitat i conflictes, característics d’una època que condicionarà la seva formació de forma decisiva.

—————————————————–

Divendres

TV3

A les 22:30h cine amb El capital

Estrenada l’any 2012 sota la direcció de Constantin Costa-Gavras i amb la interpretació de Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Liya Kebede

Marc Tourneuil és un cínic empleat de banca, un sector que està en plena crisi econòmica en tot el planeta. Des del no-res, Marc començarà un ascens imparable pels secrets del món de la banca fins a convertir-se en una de les persones més poderoses i influents del país.

Cristina Nocete

@crisnocete

Mediterranean essence III // Foto: @mikel.ortueta

Mediterranean essence III (@mikel.ortueta)

Una foto publicada por Informa.cat (@informa.cat) el


Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

Obituari 30.09.2015

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data defunció: Hora defunció: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
José Rodó Montcunill 73 any 28/09/2015 17:15 30/09/2015 09:00 Temple Cementiri
Araceli Ruiz Roldán 81 any 28/09/2015 21:50 30/09/2015 12:00 Temple Cementiri
Juan Pérez Martínez 89 any 29/09/2015 10:40 30/09/2015 11:00 Temple Cementiri
Paulino Robles Martínez 72 any 29/09/2015 13:45 30/09/2015 15:00 Temple Cementiri