Autor Societat
7 setembre 2015 a 13:00

Ampliació del servei de FGC a Terrassa

0 Flares 0 Flares ×

El nou tram de ferrocarrils inclou tres noves estacions

FGC Terrassa

FGC Terrassa // Imatge cedida per la Generalitat

La línia d’FGC a Terrassa té una longitud de 4 quilòmetres i discorre des de l’estació de Terrassa fins al barri de Can Roca. Gràcies al perllongament han entrat en funcionament tres noves estacions: Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides

La intervenció ha comptat amb 401 MEUR d’inversió i ha significat una millora de la mobilitat per a la ciutat. El perllongament es considera una millora del transport urbà degut a que ha esdevingut una línia de metro per a la ciutat que uneix punts estratègic i d’interès cultural i turístic. A més és una millora del transport amb el Vallès i amb Barcelona tant per a FGC com amb Rodalies.

La infraestructura tindrà efectes positius sobre el medi ambient ja que permetrà millorar la cobertura territorial del transport públic, reduir els temps de recorregut respecte d’altres mitjans de transport.

Doble túnel de 4 quilòmetres

Les obres han consistit en la construcció d’un túnel de dos tubs de 4 quilòmetres de longitud. Els dos túnels tenen un diàmetre de 6,9 metres cadascun i s’han excavat a una profunditat d’entre 14,4 i 37,5 metres.

L’estació de Vallparadís Universitat compta amb dos accessos des del carrer, des de la plaça dels Drets Humans i des del Parc de Vallparadís i dos vestíbuls. Disposa de 4 ascensors, escales fixes i 1 de mecànica.

L’estació de Terrassa Estació del Nord fa d’intercanviadora amb Rodalies. S’accedeix des de l’avinguda 22 de juliol, compta amb escales fixes i mecàniques i dos ascensors. S’ha construït un passadís de correspondència amb l’estació de Rodalies a nivell de vestíbul.

L’estació Terrassa Nacions Unides compta amb dos ascensors, escales mecàniques i fixes.

L’obra ha inclòs la construcció d’un dipòsit de trens al final de la línia amb una capacitat per a vuit trens.

5,5 milions d’usuaris anuals a l’àrea de Terrassa

Es preveu que en les cinc estacions amb les que compta l’àrea de Terrassa hi hagi una freqüència anual de 5,5 milions de viatges. I la previsió de demanda per dia és de 19.000 viatges distribuïts per estacions.

Temps de recorregut

El trajecte des de Terrassa Rambla fins a final del nou tram serà de 8 minuts. I des de les Fonts 12 minuts.

Impacte econòmic de l’obra

El perllongament ha generat entre 200 i 800 llocs de treball directes, en funció del desenvolupament dels treballs. En total hi ha treballat més d’un centenar d’empreses entre constructores, instal·lació de senyalització, informació i vigilància,…

Amb la posada en servei del nou tram FGC amplia la seva plantilla en 45 persones i es calcula que els llocs de treball induïts en els pròxims cinc anys seran 1.250, uns 250 llocs de treball per any.

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×