Corazones de acero

Crítica cinematogràfica: Corazones de acero

Representació aterridora de la guerra

Corazones de acero
Corazones de acero

BÉL·LICA. EE.UU. Estrenada: 2014. Dirigida per: David Ayer. Repartiment: Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf, Jon Bernthal. Duració: 128 min

Un soldat alemany sobre un cavall blanc caminant entre cadàvers de diferents nacionalitats. Un tanc, aparentment buit, d’on surt un soldat americà que mata a l’alemany i allibera l’animal. Aquesta primera escena emmarcada per la boira de la matinada explica el que Corazones de acero pretén plasmar: la crueltat de la guerra.

David Ayer dirigeix un film lent en història però ràpid en sentiments ja que des del primer instant es mostra el que els soldats pateixen en una guerra. Quan Xacal (Brad Pitt) i Norman (Logan Lerman), després d’envair un poble alemany, entren a la casa on hi ha una mare i una filla sembla que per fi hi ha un instant de tranquil·litat i felicitat per als protagonistes. Però Ayer trenca la imatge de “família feliç” amb l’entrada dels companys els quals es comporten grollerament. Desgraciadament el director no deixa les coses així i per tal de destrossar completament la felicitat mata fredament a la mare i la filla durant un bombardeig al poble.

Aquest film bèl·lic oblida la imatge de l’heroi que coneixem per tal de donar prioritat a la cruesa de les guerres on els guerrers només tenen com a finalitat la victòria del seu país. Els soldats del tanc “Fury”, juntament amb els seus compatriotes anglesos i alemanys, viuen cada instant com l’últim. Els militars protagonistes són els guies d’aquesta aterridora aventura els quals viuen les morts de soldats enemics i amics sent sempre ells els que sobreviuen havent d’aguantar l’esfereïdor record de sang i crits.

El tanc “Fury” (fúria) amb els militars dins és una metàfora d’ells mateixos: vesteixen una cuirassa de fúria i ràbia mostrant una imatge freda però realment no són més que humans mortals.

Cristina Nocete

@crisnocete

Inserció laboral // Imatge cedida per la Generalitat

El nombre de graduats en FP que troben feina creix en 5 punts el curs 2014-2015

Creix el nombre d’alumnes que obtenen feina on han fet les pràctiques formatives

Inserció laboral // Imatge cedida per la Generalitat
Inserció laboral // Imatge cedida per la Generalitat

El curs 2014 – 2015, el nombre de graduats en formació professional ha crescut en 5 punts respecte de la promoció anterior, passant del 41,46% al 46,58% d’inserció laboral. És la principal conclusió de l’estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals del 2014, elaborat conjuntament pel Departament d’Ensenyament i el Consell General de Cambres de Catalunya. En el treball s’analitza quina és la situació laboral i formativa dels graduats de la promoció 2014 en ensenyaments professionals, enquestats entre sis i nou mesos després d’haver acabat els seus estudis.

Es tenen en compte aspectes com el nivell d’ingressos, el tipus de contracte, les famílies professionals amb major i menor inserció o les principals vies d’obtenció de feina. Han respost a l’enquesta un total de 27.668 persones graduades el 2014 corresponents als següents ensenyaments: formació professional inicial, esports, arts plàstiques i disseny, ensenyaments artístics superiors –disseny, música i dansa, i programes de qualificació professional inicial (PQPI).

Una de les conclusions que s’evidencien és la bona inserció laboral de la primera promoció de graduats en formació professional dual. Així, un 59% dels graduats han aconseguit un lloc de treball abans de transcórrer nou mesos del final d’estudis. Això supera en un 12,53% la inserció dels ensenyaments professionals i en un 13,21% la dels de formació professional inicial.

Un 38,7% treballen en exclusiva, mentre que el 20,4% ho compaginen amb els estudis, un 27,1% continuen estudiant i, tot i que la velocitat d’inserció és més alta amb aquest model formatiu, un 13,8% busquen feina. Es tracta de la primera ocasió que es disposen de dades sobre la situació dels graduats en dual, per tant, no és comparable amb anys anteriors.

L’estudi demostra com, malgrat que l’atur està en retrocés, de moment no desincentiva la continuïtat dels estudis. Prop del 65% dels graduats de grau mitjà que continuen estudiant opta per preparar-se per accedir a grau superior, i la xifra de graduats de superior que continua els seus estudis a la universitat és del 63,75%.

Pel que fa a les vies d’obtenció de feina per part dels graduats, el 2015 registra un augment dels graduats que han trobat feina a través de l’empresa on han fet les pràctiques. Així ha estat per a un 23,43% dels ocupats de grau mitjà i un 21,07% dels de grau superior

Pel que fa a l’estabilitat en els contractes laborals, es constata que la temporalitat de la contractació és més elevada com més baixos són els nivells d’estudis, i per contra la contractació indefinida i el treball per compte propi augmenten amb el nivell d’estudis. La majoria de graduats ocupats ho fan a temps complert, dos punts percentuals més que l’estudi de l’any anterior.

La taxa d’atur dels graduats segueix sent inferior a la taxa d’atur de Catalunya  i molt inferior a la taxa d’atur dels joves d’entre 16-24 anys (46,65%). Un total 39,10% de graduats en grau mitjà treballen, mentre que el percentatge entre els graduats de grau superior és del 53,29%.

Menjador // Foto: Sergi Colomer

L’Ajuntament de Terrassa demana una reunió d’urgència de regidors/es de la comarca per abordar el retard en les beques menjador

Menjador // Foto: Sergi Colomer
Menjador // Foto: Sergi Colomer

Quatre setmanes després de l’inici del curs escolar, a Terrassa queden 1.538 sol·licituds de beques de menjador escolar pendents de resolució, del total de 3.646 peticions presentades.

Moltes famílies egarenques a hores d’ara no saben si els seus fills podran accedir a la beca, que pot ser del 100%, del 50%, o del tram variable.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Terrassa demanarà al Consell Comarcal del Vallès Occidental que convoqui una reunió d’urgència amb els regidors/es de Serveis Socials i d’Educació de la comarca, per tal d’avaluar la situació i prendre les mesures oportunes amb l’objectiu de garantir que les resolucions es comuniquin amb celeritat a les famílies, i que totes aquelles famílies que compleixen els barems per accedir a una beca obtinguin l’ajut corresponent el més aviat possible.

La tinent d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Rosa Maria Ribera, comentava que els drets dels infants han de ser prioritaris: cal que la Generalitat garanteixi la cobertura de les necessitats de la infància, ajustant el calendari de les tramitacions al calendari escolar, perquè no pot ser que a aquestes altures de curs, encara hi ha hagi tantes famílies pendents de saber si els seus fills i filles podran tenir beca o no.

Ribera demana a la Generalitat “que aporti els recursos humans suficients per la tramitació d’aquestes beques a través dels  Consells Comarcals o dels Ajuntaments, i que faciliti el tràmit burocràtic per demanar- les, per poder així començar el curs amb totes les peticions avaluades,  resoltes i notificades”.

L’Ajuntament de Terrassa considera necessari que la Generalitat ajusti els criteris econòmics i socials perquè el major nombre de famílies en risc d’exclusió puguin accedir a aquestes beques.

La xifra de sol·licituds ha passat de les 3.189 de l’any passat a les 3.646 d’enguany i a hores d’ara s’han concedit 2.108. L’any passat se’n van concedir en total 2.242. L’any passat van quedar sense assignació 140 sol3licituds de tram variable al 50% i s’espera que aquesta xifra enguany sigui de 350  aproximadament. 

 

L’atenció a la infància, una prioritat

En un context de crisi econòmica i social que afecta a tantes famílies de la ciutat, l’Ajuntament de Terrassa està fent des de fa anys un important esforç per garantir aquestes beques, tot i no tenir competències al respecte. El 2014 s’hi van destinar

430.000 euros (el doble que el 2013), i s’hi van afegir 200.000 euros addicionals per cobrir necessitats en períodes no lectius. En l’exercici en curs, la xifra puja als

525.000 euros, a banda dels 200.000 addicionals invertits per als períodes  no lectius: aquest estiu, l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de quatre entitats de lleure de la ciutat, va ampliar el dispositiu d’atenció social per a infants en situació vulnerable, que per tercer any consecutiu va garantir que els nenes i nenes de famílies sense recursos puguessin cobrir les necessitats alimentàries, a més de rebre atenció socioeducativa, durant el període que anava des del tancament dels casals d’estiu convencionals fins l’inici del curs escolar. Aquest estiu, la novetat va ser la inclusió d’un berenar-sopar. El dispositiu va donar cobertura a uns 180 infants.

Cebiche Nikkei // Imatge Hoy cocina Vivi

Cebiche Nikkei

Cebiche Nikkei // Imatge Hoy cocina Vivi
Cebiche Nikkei // Imatge Hoy cocina Vivi

Ingredientes :

200 g de lomo de atún en un trozo

4 limas

1/4 de ají rocoto

1 cebolleta

1 pizca de jengibre fresco rallado

Sal

Pimienta blanca de molinillo recién molida

1 cucharadita de salsa de soja

1 cucharadita de mirin

1 cucharadita de pasta de tamarindo

1 cucharadita de azúcar moreno

1/2 cebolla roja en juliana

1 cucharada de cilantro fresco picado

A cocinar :

Cortar el atún en dados medianos, de aproximadamente 1,5 cm de grosor.

Cortar las limas y frotar con una mitad el bol donde se vaya a hacer el cebiche.

Echar los taquitos de atún y, con la mano y sin apurar del todo, exprimir las mitades de lima sobre el pescado, reservando media para la decoración del plato.

Picar la cebolleta menuda y agregarla al bol, picar el ají rocoto retirando las pepitas interiores y añadírselo al pescado.

Salpimentar y remover bien el conjunto dejando marinar por lo menos 10 minutos.

Poner en un cazo la salsa de soja, el mirin, la pizca de jengibre, la pasta de tamarindo y el azúcar moreno, remover hasta que esté uniforme y poner al fuego, dejar hervir hasta que reduzca ligeramente y dejar enfriar.

Añadir el teriyaki de tamarindo y remover para integrar.

Colocar en el plato de servir, colocar la cebolla roja en juliana por encima del pescado y espolvorear con el cilantro picado.

Acompañar con la lima reservada cortada en gajos y servir.

No había probado jamás la comida peruana pero no os quepa lugar a duda de que en mi casa ha venido para quedarse.

Hoy cocina Vivi

 

Registre parelles estables // Imatge del web de CCMA

El Govern crea un Registre de parelles estables

L’objectiu és garantir que les parelles puguin accedir als drets de caràcter públic

Registre parelles estables // Imatge del web de CCMA
Registre parelles estables // Imatge del web de CCMA

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Decret llei de creació del Registre de parelles estables, que dependrà del Departament de Justícia, amb l’objectiu de garantir que les parelles estables residents a Catalunya puguin accedir als drets de caràcter públic, com és ara el dret a percebre de la Seguretat Social la pensió de viduïtat.

S’hi poden inscriure totes les parelles residents a Catalunya que ho desitgin i que acreditin el compliment de les condicions que estableix el llibre segon del Codi civil de Catalunya. El nou registre, de caire administratiu, es crea amb una funció de publicitat i control, amb vista a protegir, sense discriminació, els efectes de les relacions familiars tant en l’àmbit del dret privat com en l’àmbit del dret públic.

El Govern de la Generalitat considera del tot imprescindible la creació d’aquest Registre després que una sentència del Tribunal Constitucional, que ha anul·lat un article de la Seguretat Social, hagi comportat un enduriment de les condicions d’accés a les pensions de viduïtat en comunitats autònomes com Catalunya, Balears o Navarra.

A Catalunya per cobrar la pensió de viduïtat només calia demostrar una convivència de dos anys per qualsevol mitjà de prova admissible en dret o bé mitjançant escriptura notarial. Amb la mencionada sentència del Tribunal Constitucional, els dos anys exigits passen a ser cinc, i a més es requereix haver estat inscrit al Registre de parelles de fet, com a mínim, durant dos anys.

Parking service // Imatge del web de Parking Service

S’activa el PLASEQCAT en fase d’alerta per una fuita química en una empresa de Castellbisbal

El producte involucrat seria Oxicloridi Titani

Parking service // Imatge del web de Parking Service
Parking service // Imatge del web de Parking Service

Protecció Civil de la Generalitat del Departament d’Interior ha activat el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’Alerta per un accident a l’empresa Parking Service ubicada al Polígon industrial Can Estapé del municipi de Castellbisbal.

A les 7:09 l’empresa ha avisat que s’havia produït una fuita d’un producte químic en un dipòsit de 25-30.000 l de capacitat, que ha format un núvol del qual s’està valorant la seva toxicitat i afectació. En l’accident no hi ha hagut ferits.

El producte involucrat seria, segons les primeres informacions, Oxicloridi Titani. Es tracta d’un producte corrosiu i inflamable però no tòxic. Les primeres informacions dels cosso actuants indiquen que el producte hauria generat un núvol per evaporació.

Per prevenció, s’ha demanat el confinament de les empreses del polígon industrial Can Estapé i s’han evacuat els treballadors de l’empresa afectada.

Vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues de les quals son  furgons de risc químic ,s’han mobilitzat fins el lloc dels fets. A hores d’ara les tasques dels Bombers consisteixen en la contenció del producte i en la supervisió de les tasques de transvasament amb seguretat.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població que no s’acosti al Polígon industrial Can Estapé de Castellbisbal.

Plaça de les Voltes, Peratallada // Foto: @duriher

Plaça de les Voltes, Peratallada (@duriher)

Una foto publicada por Informa.cat (@informa.cat) el


Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa