Obituari 31.10.2015

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
María Mercedes Garcia Roch 87 any 31/10/2015 12:00 Sala cerimònies Tanatori de Terrassa
Andrés Puntí Cantón 59 any 31/10/2015 09:00 Sala cerimònies Tanatori de Terrassa
Antonio Mateo Andrés 73 any 31/10/2015 11:00 Sala cerimònies Tanatori de Terrassa
Josefa Taulés Camparola 90 any 31/10/2015 15:00 Sala cerimònies Tanatori de Terrassa
Mariano Montserrat Roselló 103 any 31/10/2015 16:00 Sala cerimònies Tanatori de Terrassa
Manuel López Garrido 70 any 31/10/2015 17:00 Temple Cementiri
Horitzo2020 // Imatge cedida per la Generalitat

La UE finança amb 190 milions d’euros projectes de recerca i innovació d’empreses i entitats catalanes

Aquests diners provenen del programa Horizon2020

Horitzo2020 // Imatge cedida per la Generalitat
Horitzo2020 // Imatge cedida per la Generalitat

Catalunya ha captat més de 190 milions d’euros en un any i mig del programa Horizon2020 de la Comissió Europea, la iniciativa més important de la història de la Unió Europea en R+D i innovació. Aquesta xifra suposa el 2,6% del total que la Comissió Europea ha adjudicat fins ara, un percentatge superior al pes de la població catalana respecte l’europea (1,5%).

S’ha donat a conèixer durant la 5a edició de la Jornada Connect-EU celebrada al Palau de Congressos de Barcelona, que ha comptat amb la presència de 1.000 empreses i entitats d’R+D i innovació catalanes.

L’objectiu de la jornada, organitzada per ACCIÓ i l’AGAUR, ha estat acostar els seus projectes d’innovació i recerca al finançament que ofereix la Unió Europea a través del programa Horizon2020. Des de l’any passat compta amb un pressupost de 80.000 milions d’euros fins el 2020.

L’acte ha estat inaugurat pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, el representant de la Generalitat a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, i el director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

Dels 190 milions d’euros captats per Catalunya, 46 milions d’euros han anat destinats  142 empreses, un 82,4% de les quals són pimes. En aquest sentit, segons el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, “El programa Horizon2020 permet a les pimes guanyar dimensió i participar en projectes competitius”. Puig també ha afirmat: L’Horizon2020 capil.laritza els seus instruments clarament a les pimes, per facilitar-los l’accés a la transferència de tecnologia”, ha dit. A més, “Catalunya és un dels entorns econòmics d’Europa que millor sap aprofitar els instruments europeus”.

Una de les novetats de l’Horizon2020 en comparació amb iniciatives similars anteriors és l’SME Instrument, una programa de finançament dissenyat específicament per a petites i mitjanes empreses. ACCIÓ, com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network de la Comissió Europea, assessora, informa i acompanya les empreses a les convocatòries de l’Horizon2020, que adjudica els ajuts per concurrència competitiva.

 

El 35% dels més de 190 milions d’euros captats a l’H2020 són fruit dels resultats dels programes de Ciència Excel·lent (ajuts del Consell Europeu de Recerca i Marie S. Curie, entre d’altres). Un altre 34,8% dels fons corresponen, majoritàriament, a projectes transnacionals de recerca i innovació en que han participat universitats i altres entitats del sistema de recerca i innovació de Catalunya enfocats a resoldre els reptes de la societat europea. Pel que fa a la resta dels 190 milions captats són fruit d’altres tipus de projectes.

Així mateix, del total de fons captats pel sistema de recerca, el 27,6% han estat destinats a centres CERCA, un 22,8% a universitats i un 11,2% a altres centres de recerca.

En aquest sentit, el director general de Recerca, Josep Maria Martorell, ha valorat: “Durant el primer any de l’H2020, Catalunya ha multiplicat per 3,5 l’obtingut el primer any de l’anterior programa de finançament europeu, l’FP7”. Per Martorell, “El sistema de R+D català és un dels més productius i exitosos d’Europa i, per tant, el nostre país apareix com una anomalia ‘positiva’ en el conjunt europeu”.

Truman

Truman

Truman
Truman

Aquesta setmana s’estrenen als cinemes 4 drames procedents de diferents indrets Truman, La verdad, Little boy i 3 corazones. Directe de Sitges arriba El cadàver de Anna Fritz. El nou film de De Niro, una comèdia de Nancy Meyers El becario. Vin Diesel és el protagonista de El último cazador de brujas. L’adaptació de l’obra de Broadway arriba als cinemes Los últimos cinco años. Des d’alemanya arriba l’adaptació dels llibre infantils Los cinco y el secreto de la piràmide.

 

TRUMAN

DRAMA. Dirigida per: Cesc Gay. Repartiment: Ricardo Darín, Javier Cámara, Dolores Fonzi, Elvira Mínguez

Dos amics de la infància ara ja en la mitja edat, Julián i Tomás, es reuneixen després de molts anys i passen uns dies inoblidables junts, principalment a causa que la seva reunió és també, segurament, el seu últim adéu.

LA VERDAD

DRAMA. Dirigida per: James Vanderbilt. Repartiment: Cate Blanchett, Robert Redford, Topher Grace, Martin Sacks

Vespra de les eleccions nord-americanes de 2004. El país es troba immers en la guerra contra l’Iraq i Afganistan, i tot apunta al fet que George W. Bush va a ser reelegit president dels Estats Units. La productora de notícies de la CBS Mary Mapes i el seu soci, el presentador Donen Rather, descobreixen una història que podria canviar el curs de les eleccions: Bush havia utilitzat tot tipus d’influències per evitar anar a la guerra de Vietnam.

EL BECARIO

COMEDIA. Dirigida per: Nancy Meyers. Repartiment: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Nat Wolff

La jove propietària d’un reeixit negoci online dedicat a la moda no es pren massa bé el fet que la companyia contracti com a becari a un home de 70 anys, però això anirà canviant progressivament, ja que a poc a poc l’home comença a convertir-se en algú indispensable.

EL ÚLTIMO CAZADOR DE BRUJAS

FANTÀSTIC. Dirigida per: Breck Eisner. Repartiment: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood, Michael Caine, Rena Owen

Narra la història d’una casta de caçadors de bruixes, centrant-se en l’últim d’ells, que manté la població de bruixes i bruixots a ratlla a la ciutat de Nova York.

LOS ÚLTIMOS CINCO AÑOS

MUSICAL. Dirigida per: Richard LaGravenese. Repartiment: Anna Kendrick, Jeremy Jordan, Natalie Knepp, Nic Novicki

Basada en una obra musical de Broadway guanyadora del premi Tony. La història se centra en la relació que mantenen Cathy, una jove aspirant a actriu, i Jamie, un novel·lista en alça.

LITTLE BOY

DRAMA. Dirigida per: Alejandro Monteverde. Repartiment: Jakob Salvati, Emily Watson, Kevin James, Tom Wilkinson, Ben Chaplin

Anys 40. En un petit poble d’EUA viu un nen de 7 anys que pateix problemes de desenvolupament. Quan el seu pare, gairebé el seu únic amic, es marxa al capdavant a combatre en la Segona Guerra Mundial, el noi haurà d’enfrontar-se no només a la crueltat dels seus companys de classe, sinó també a la dels seus veïns

LOS CINCO Y EL SECRETO DE LA PIRÁMIDE

AVENTURAS. Dirigida per: Mike Marzuk. Repartiment: Pasquale Aleardi, Valeria Eisenbart, Samuel Finzi, Quirin Oettl

Bernard, el pare de Julian, Dick i Anne, organitza una exposició a Egipte. Els amics viatgen al Caire al costat d’Elena, una col·lega del seu pare. Aquest caurà en un parany i serà acusat de robatori, romanen a la presó fins que se celebri el judici. Els Cinc intentaran provar la innocència de Bernard ajudats per Auni, un jove carterista

EL CADÁVER DE ANNA FRITZ

THRILLER. Dirigida per: Hèctor Hernández Vicens. Repartiment: Alba Ribas, Cristian Valencia, Bernat Saumell

Anna Fritz, una famosa i jove actriu de cinema, és oposada morta en la suite d’un hotel. Pau treballa com celador a l’hospital on han portat el cadàver d’Anna. És un noi tímid i introvertit, i cada vegada que entra en el dipòsit el cos de la noia atractiva que acaba de morir, no pot evitar mirar-la nua. Fa una foto a Anna Fritz i l’envia als seus amics Iván i Javi. Aquests van a l’hospital per veure de prop el cos de l’actriu. Entren en la morgue i queden admirats per la seva gran bellesa. Tenen a Anna Fritz despullada. Podrien posseir-la i ningú ho sabria. Víctimes dels seus instints més primitius, no saben que van a baixar a un infern del que els va a ser molt difícil sortir.

3 CORAZONES

DRAMA. Dirigida per: Benoît Jacquot. Repartiment: Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg

Marc perd el seu tren per tornar a París i coneix a Sylvie. Vaguen fins a la nit, parlant de tot, excepte d’ells mateixos, en completa harmonia. Quan Marc es va, acorden trobar-se uns dies més tard. Sylvie acudeix a la cita però Marc no. Mentre, Marc coneix a una altra dona, Sophie, sense saber que és la germana de Sylvie. Marc i Sylvie tornaran a veure’s, recuperant la seva connexió, encara que serà massa tarda.

Cristina Nocete

@crisnocete

Beques menjador

El Consell Comarcal fa una aportació extraordinària de 100.000 euros per a beques menjador

Això farà que 1.134 infants puguin gaudir d’un ajut del 50% del preu de l’àpat

 

Beques menjador
Beques menjador // Imatge extreta de wikicommons

El Consell Comarcal del Vallès Occidental farà una aportació extraordinària de 100.000 euros per a complementar els ajuts individuals de menjador, que conjuntament amb l’aportació de 518.505’40 euros del tram variable del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya farà que 1.134 nens i nenes que estan dins els llindars de renta del tram variable, puguin gaudir d’un ajut del 50% del preu de l’àpat.

El president el Consell, Ignasi Giménez, ha explica: Des de la comarca, un any més, fem un gran esforç per poder complementar l’aportació de la Generalitat i arribar a més nens i nenes, però aquest esforç és insuficient i creiem que cal apostar per un canvi de model que sigui més homogeni i que elimini les beques de tram variable per tal que les beques siguin un dret i no depenguin d’uns pressupostos.

La consellera delegada d’Educació, Núria Colomé, assegura: Des del Consell seguirem treballant al costat del Departament d’Ensenyament per poder garantir que cap família es quedi sense el suport que ha demanat. Aquesta és la nostra prioritat.   

Gràcies a l’aportació del Consell es podrà disminuir el nombre de famílies que han quedat excloses del tram variable. En aquests moments, hi ha encara 1.306 nens i nenes que no tenen un ajut tot i complir els requisits de la convocatòria per al curs 2015-2016.

Actualment  al Vallès Occidental s’han atorgat 9.455 ajuts individuals de menjador. D’aquests, 8324 són garantits (7987 són del 50% i 337 són del 100%). La resta, 1.134 s’han atorgat dins el tram variable i gràcies també  a l’aportació extraordinària del Consell Comarcal.

D’altra banda, diferents ajuntaments de la comarca estan aprovant aquestes setmanes aportacions per complementar aquests ajuts que s’atorguen des de la comarca. Núria Colomé afirma: Un esforç que s’ha de reconèixer i agrair, ja que és aquesta cooperació entre administracions la que fa que puguem donar resposta a l’objectiu comú que tenim que és estar al costat de les persones que més ho necessiten”.

 

Què és una franquícia? // Foto Toni Garcia

Què és una franquícia?

Què és una franquícia? // Foto Toni Garcia
Què és una franquícia? // Foto Toni Garcia

Moltes persones no saben identificar correctament una franquícia. Quantes vegades, en converses que giren entorn els establiments comercials o empreses de serveis, algú ha dit: això és una franquícia! (sense ser-ho).

En aquest article intentarem aclarir, doncs, què és una franquícia.

En primer lloc, permeteu-me la definició tècnica:

La franquícia és un sistema d’associació comercial entre dues empreses legalment independents que s’uneixen perquè una d’elles, el franquiciat, vengui els béns o serveis de l’altra, el franquiciador, en exclusiva, en un punt o territori concret, amb cessió de drets d’explotació d’un negoci d’èxit contrastat, de la seva marca, imatge corporativa i avantatges competitius i fent-se valer del seu coneixement, així com el seu sistema de treball i política comercial; tot a canvi de contraprestacions econòmiques que paga el franquiciat i assumint amb dues parts drets i obligacions que es firmen en un contracte de franquícia.

Aquest paràgraf, de lectura lenta i feixuga, el podem resumir de manera fragmentada:

  1. Són dues empreses, diferents, que s’associen.
  2. L’empresa que adquireix la franquícia s’anomena “el franquiciat”
  3. L’empresa que cedeix la marca i el coneixement és “el franquiciador”
  4. Ambdós, signen un contracte mercantil que regirà l’acord.
  5. El franquiciat tindrà exclusivitat en una zona del territori prèviament definida.
  6. El franquiciat, a més, normalment, haurà d’abonar de manera periòdica uns royalties a la franquiciadora per poder valer-se de les accions conjuntes de publicitat (o d’altres) que es facin amb la resta de franquiciats.

Per tant, es tracta d’una relació mercantil en què, el franquiciat, farà la inversió inicial i tindrà dret a explotar una marca. A canvi, obtindrà la imatge i, també, el coneixement que li transmetrà la franquiciadora. Fins i tot, disposarà d’assessorament permanent perquè el negoci tingui el màxim de garanties d’èxit.

Si bé és cert que molts emprenedors són aptes per endegar negocis de manera independent, d’altres prefereixen iniciar amb un sistema de franquícia ja que, així, es replica un model de negoci provat prèviament i es minimitza el risc de fracàs; tot i que aquest sempre existeix.

Jordi Bacaria

Director de Franquícies.cat

www.franquicies.cat

Ruben Yuste // Imatge de rubenyuste.com

L’actor Ruben Yuste opta a guanyar el Broadway Worlds Spain com a millor actor de repartiment

La primera fase de votació acaba demà

Ruben Yuste // Imatge de rubenyuste.com
Ruben Yuste // Imatge de rubenyuste.com

L’actor Ruben Yuste és un dels candidats a guanyar el premi a millor actor de repartiment en els Broadway Worlds Spain pel seu paper a l’obra Mar i Cel.

Es tracta d’un guardó que vota el públic. Es pot votar (Broadway World) fins el 31 d’octubre. Els més votats passaran a una segona fase que acabarà el dia 23 de novembre. Els guanyadors es coneixeran el dia 30 de novembre en una gala que tindrà lloc al Teatro Bodevil de Madrid.

Actualment es troba ben posicionat per aconseguir-ho, tot i que no està eb primera posició, si es troba entre els 4 primers.

Ruben Yuste

Rubén Yuste neix a Terrassa i comença la seva formació amb 4 anys en interpretació i ball en el seu centre d’estudis i altres centres artístics, i amb només 12 anys realitza una audició per al grup de teatre local CPRubí, al qual accedeix i passa a representar grans clàssics del teatre espanyol i català al llarg dels seus anys d’estudi a secundària, BUP, COU i universitat. Paral·lelament a la seva faceta artística, Rubén es llicencia i doctora en Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat de Barcelona (UB), i s’especialitza en comerç i visual marxandatge amb un màster a l’Institut Europeu de Design (IED).

Després compaginar uns anys la investigació i la docència a la UB, es passa al sector privat treballant en l’àrea de comerç de la consultora D’ALEPH.

Es forma en disciplines com la interpretació (Alejandro Català, Esteve Rovira), el teatre musical (Coco Comin), el cant (Juan Antonio Vergel), la veu, la dicció o el doblatge (Microbert / Roger Pera).

Participa en obres de text com “Terra Baixa“, “L’Heroi“, “El marit ve de visita“; en musicals com “Balansiyyá“, “Grease“, “Mamma Mia“, “Spamalot“, “Els Miserables“, i sèries de televisió com “El cor de la ciutat” o “Llegendes urbanes“. Participa al musical “Forever Young” dirigit per Tricicle, amb el qual gira dos anys.

Premi BWW del públic (2013) a Millor actor protagonista pel seu paper de ASh al musical “Evil Dead“. Actualment forma part del repartiment de Els Miserables, la gira com a Bisbe, cover de Thernardier i de Javert.

A la web sèrie “Entre Amics es” interpreta Coke des de 2012 i protagonitza els curts “no és un adéu” i “farandulero” de Sara Palomo.

Bombers de Terrassa // Imatge d'arxiu: Toni Gárcia

5 treballadors intoxicats per inhalació de fum en un incendi al carrer Colom

S’incendia una campana extractora en una vivenda del carrer Roig Ventura

Bombers de Terrassa // Imatge d'arxiu: Toni Gárcia
Bombers de Terrassa // Imatge d’arxiu: Toni Gárcia

Dimecres a la tarda un particular informava al 112 que d’una empresa situada al carrer Colom sortia molt fum. Al cap de pocs minuts, tornava a trucar per informar que havia parlat amb un dels treballadors de l’empresa afectada i que el foc ja estava controlat.

A l’arribada dels Bombers de Terrassa el foc ja estava apagat i només van haver de remullar la zona. L’incendi va començar quan un dels treballadors estava serrant amb una radial molt a prop d’una màquina excavadora i una de les espurnes va incendiar la cabina.

Els agents de policia desplaçats van demanar una ambulància ja que 5 dels treballadors es trobaven malament per inhalació de fum. L’ambulància els va atendre en el lloc i els va traslladar a la Mútua de Terrassa.

S’incendia una campana extractora en una vivenda del carrer Roig Ventura

Els Bombers de Terrassa van haver d’actuar en un altre incendi. Va ser en una vivenda del carrer Roig Ventura on una campana extractora es va incendiar afectant part de la cuina. Fins el lloc es van desplaçar tres unitats de bombers, dues de policia,una de mossos i dues ambulàncies.

Els propietaris van ser traslladats a l’Hospital de Terrassa per ser atesos.

14312571371259

Atur, devaluació salarial i sindicalisme de concertació

14312571371259

Anys de crisi han instituït en molts espais públics el discurs de la lluita contra l’atur. Sembla com si la virulència de la crisi es mesuri únicament en el nombre de persones inscrites com aturades als serveis públics d’ocupació. En conseqüència, la disminució d’aquesta xifra que ens presenten les darreres Enquestes de Població Activa pot entendre’s com un indicador de que l’economia de l’Estat espanyol està sortint de la crisi. De fet, així ens ho venen tant els governs estatal i autonòmics com la patronal, amb el ressò oportú dels grans mitjans de comunicació. Tot plegat fa tuf a una gran estafa.

Per una banda, la manera de comptabilitzar l’atur és més aviat discutible. No deixa de ser sorprenent que mentre baixa la xifra de persones sense feina, en paral·lel també ho faci la de les que en tenen. En altres paraules, entre el primer trimestre del 2013 i l’actualitat, segons l’EPA l’atur ha baixat en prop de 1,4 milions de persones. Alhora, en aquest període la taxa d’activitat ha disminuït del 60,2 al 59,4% de la població. Menys aturats/des i, simultàniament, menys persones treballant i buscant feina. A més, la gent que venim de la precarietat sabem molt bé que no tenir feina no necessàriament ens porta a inscriure’ns a l’atur.
Per l’altra banda, situar en el centre de l’opinió pública l’atur o la por a l’atur és una arma molt perillosa per a nosaltres. Camufla les condicions en les que ens veiem obligats/des a treballar. De fet, avui ho ha reconegut en Rosell a la ràdio Onda Cero quan ha dit literalment que “En las últimas reformas laborales se han relajado algunos derechos“.

Posats a cercar dades per il·lustrar la situació dels i les treballadores, són molt clarificadores les estadístiques de salaris de l’Agència Tributària. En poques setmanes es farà pública la de l’any 2014. No obstant, agafant les que actualment ja estan disponibles, les xifres referents als sous i a la seva evolució són molt il·lustratives. Per exemple, l’any 2013 una mica més del 46% dels i les assalariades del conjunt de l’Estat cobraven per sota de 1,5 vegades el salari mínim interprofessional (SMI); és a dir, menys de 980 € al mes. En realitat, un de cada tres assalariats/des en el còmput anual no va arribar a cobrar ni el propi SMI. La tendència a l’empobriment dels salaris ha sigut clara i evident al llarg dels darrers anys. Per exemple, el 2010 els treballadors/es que cobraven per sota 1,5 vegades l’SMI eren poc més del 43% i l’any 2007 el 40%.

A aquesta situació hi han contribuït molts factors. Per una banda és innegable la incidència de les reformes laborals del 2010 (PSOE) i 2012 (PP) i aplaudides per les patronals espanyola i catalana. Però no hem de deixar tampoc de banda la responsabilitat sindical. Miro d’explicar-me ràpidament. Més enllà de les grans proclames, el sindicalisme de la concertació ha promogut empresa darrera empresa sortides negociades als intents de la patronal de retallar les condicions laborals i salarials. Molt sovint l’argument utilitzat ha sigut el fantasma de l’atur. Davant una amenaça real o no d’acomiadaments o de tancament de la planta o del centre, ha defensat assumir congelacions o, directament, retallades de sous com a mal menor. L’argument principal, i que en molts casos ha acabat doblegant les plantilles, ha sigut el de la por a la pèrdua del lloc de treball. El resultat d’aquesta política és notori: un descens generalitzat del que els i les empresàries paguen pel treball (els costos laborals), una baixada de les cotitzacions a la Seguretat Social i una disminució important de les rendes dels i les treballadores. I la desvinculació pactada entre CEOE, CEPYME, CCOO i UGT per a desvincular l’actualització salarial de l’IPC previsiblement apunta també cap aquesta direcció. la degradació dels sous en els darrers anys ha sigut de tal magnitud que, segons el darrer Global Wage Report (Informe global de salaris) de l’Organització Internacional del Treball, quasi un de cada quatre treballadors/es guanya menys del 60% de la renda mitjana. És a dir, és pobre.

L’assalt de les nostres condicions de vida per part del Capital és evident i preocupant. Especialment quan la resposta promoguda pel sindicalisme majoritari sembla donar ja per perduda la defensa dels interessos de la classe treballadora. Cal, des del sindicalisme de classe, tornar a situar el conflicte i la lluita en el centre de la nostra acció sindical. L’escenari on ens porta el no fer-ho ja l’estem veient.

Ermengol Gassiot,

Secretari General de CGT Catalunya

3 corazones

Cine Catalunya

Programació del 30 d’octubre al 5 de novembre

3 corazonesCinema Catalunya

 3 CORAZONES

 

França, 2015) Digital. 106 minuts. Sala 1. doblada i VOSE francès.

Direcció: Benoît Jacquot. Intèrprets: Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni, Caherine Deneuve, Castan André

En una ciutat de províncies, Marc perd el tren a París i coneix a Sylvie. Passegen per la ciutat fins a la matinada, parlant de tot excepte d’ells mateixos, perfectament compenetrats. Marc puja al primer tren i se citen a París en uns dies sense saber res l’un de l’altre. Sylvie va a la cita, però per desgràcia, Marc no pot. Mentre segueix buscant a Sylvie, coneix una altra dona i es casa amb ella sense saber que són germanes.

Divendres: 17:15 / 22:15 VOSE.

Dissabte: 17:15 / 19:45 / 22:15

Diumenge: 17:15 / 19:45

Dimecres i dijous : 17:15 / 19:45 / 22:15.

 

Club Catalunya

EL CORO

 

Boychoir (EUA, 2015) Digital. 106 minuts. Sala 1. doblada i VOSC, anglès

Direcció: François Girard. Intèrprets: Garrett Warreing, Dustin HOffman, Kathy Bates, Josh Lucas, Debra Winger…

 

El cèlebre i exigent director d’un dels millors cors infantils del món, el Boychoir, un grup coral que viatja per tot el món, descobreix un extraordinari talent en un nen orfe conflictiu. Les seves estrictes però inspiradores lliçons despertaran en el jove l’amor per la música.

Del director de la guanyadora del Oscar El violín rojo. Un drama protagonitzat pels oscaritzats Dustin Hoffman i Kathy Bates. El creuament perfecte entre Los chicos del coro Billy Elliot.

 

Divendres: 17:00

Dissabte: 17:00 / 22:00

Diumenge: 17:00

Dimecres: 17:00

Dijous : 17:00 / 22:00

 

Club Catalunya 

SEGON ORIGEN

 

Segon Origen (Espanya, 2015) Digital. 106 minuts. Català. Sala 2

Direcció: Carles Porta i Bigas Luna.

Intèrprets: Rachel Hurd-Wood, Andrés Batista, Sergi Lopez, Albert Prat, Ibrahim Mané, Philip Hurd-Wood, Marieta Orozco…

 

Adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen. Tota la humanitat s’ha esvaït. Els únics supervivents, l’Alba, de 20 anys, i el Dídac, de 10, viuen en un món completament arrasat. Per sobreviure en aquest planeta en runes hauran de començar de nou. Junts hauran de reconstruir no només les seves vides, sinó també la vida de tota la humanitat. Perquè quan tot sembla perdut, l’amor és l’únic manual de supervivència.

 

Divendres, dissabte i diumenge: 19:30

Dimecres i dijous: 19:30 

 

FILMOTECA

FILMOTECA, l’estrena:

LO QUE HACEMOS EN LAS SOMBRAS

(What we do in the shadows) vose

What we do in the shadows (Nova Zelanda, 2014) 86 minuts. VOSE. Sala 2.

Una comèdia de Taika Waititi I Jemaine Clement.

Intèrprets: Taika Waititi, Jemanine Clement, Jonathan Brugh, Cori Gonzalez Macuer, Stu Rutherford,…

Viago, Deacon i Vladislav són tres vampirs que comparteixen pis a Nova Zelanda.Fan el possible per adaptar-se a la societat moderna, paguen el lloguer, es reparteixen les tasques de la llar i intenten que els convidin a entrar als clubs. Una vida normal, si no fos per una petita diferència, són immortals i han d’alimentar-se de sang humana.

Entre molts d’altres: Premi del públic a Toronto, San Sebastian, Sitges, Helsinki, Estocolmo…

Dimecres 4 de novembre 22:00h.

 

ALTRES ACTIVITATS

LA GALA DE LAS ESTRELLAS

Amb motiu de la clausura de l’Exposició Universal de Milà 2015, estrelles de la dansa de tot el món ens faran descobrir els més grans ballets clàssics: CarmenManonEl Llac dels CignesDon Quixot… Una nit única i excepcional. Un moment màgic per compartir amb la família.

Conduïda per David Coleman amb l’orquestra i companyia de dansa de La Scala, amb Svetlana Zakharova, Claudio Coviello, Roberto Bolle i d’altres estrelles internacionals.

En directe des de La Scala de Milán Divendres 30 d’octubre, a les 20:00h.

 

Entrades anticipades ja a la venda.

 

I Jornada d’Innovació // Imatge cedida per la Generalitat

L’Administració de la Generalitat aposta per ser més àgil, senzilla i transparent

Potenciant la innovació i el talent intern

I Jornada d’Innovació // Imatge cedida per la Generalitat
I Jornada d’Innovació // Imatge cedida per la Generalitat

La Generalitat ha organitzat la I Jornada d’Innovació, que ha servit per presentar els resultats d’una prova pilot en la qual han participat, de forma voluntària, empleats de la Generalitat a Girona, que han aportat les seves idees per fer una Administració més àgil, senzilla i transparent. La Jornada l’han inaugurat la secretària d’Administració i Funció Pública, Meritxell Masó, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.

La secretària d’Administració i Funció Pública, Meritxell Masó, ha valorat molt positivament l’experiència: “Ha fet aflorar el talent intern, des de la participació i l’entusiasme dels treballadors públics i el lideratge dels seus directius”. Meritxell Masó ha defensat incloure les estratègies d’innovació en el dia a dia de la gestió de l’Administració. I ha conclòs: “La innovació ha de ser una eina sistèmica per millorar els nostres serveis i la qualitat de vida de les persones”.

Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, ha destacat que el model d’organització de la Generalitat a Girona, on 900 persones treballen en un mateix edifici, compartint espais i recursos, ha fet possible aquesta prova pilot a través de la comunitat GIR-Innova Canal Innovació. Casadesús ha donat les gràcies a les persones implicades, que han dedicat temps i esforços a l’elaboració d’aquests projectes. El delegat ha assegurat: Els millors agents per a la reforma de l’Administració són els propis treballadors”.

 

Durant la jornada, els treballadors participants han presentat sis prototips elaborats per grups d’empleats de la Generalitat a Girona. Aquests prototips donen resposta als reptes d’innovació plantejats a l’entorn de la desburocratització de determinades àrees, la personalització del servei, l’arribada de l’Administració a segments de la població als quals no arriba habitualment i, en un àmbit més intern, en el foment de la polivalència i la flexibilitat del seu personal.

El projecte, impulsat per la Secretaria d’Administració i Funció Pública del Departament de Governació i Relacions Institucionals, respon a l’estratègia de promoure la innovació en el funcionament de l’Administració des d’una perspectiva de foment del talent intern dissenyada per InnoGent, grup interdisciplinari i interdepartamental de la Generalitat, en el marc de l’eix 6, Innovació i talent, del Pla de reforma de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic.

InnoGent va apostar per efectuar la prova pilot en l’àmbit de la Generalitat a Girona ateses les especificitats organitzatives i de gestió que ha desenvolupat en els cinc anys de l’entrada en funcionament del model d’integració de serveis en un únic edifici, amb un destacat impuls de la proactivitat i la transversalitat.

Durant l’acte s’han presentat sis prototips de les idees treballades per sis equips de persones innovadores de la comunitat GIR-Innova Canal Innovació. Els prototips són els següents: Carpeta del ciutadà, crear una aplicació per a ordinadors, tauletes i mòbils, des de la qual poder accedir a consulta de tràmits, carnets i altres documents que pertanyen al ciutadà, Formularis 3.0, replantejament integral dels tràmits en línia, els Tresors ocults, pretén elaborar un banc de talents del personal de l’Administració, la Generalitat a casa, planteja una Oficina d’Atenció al Ciutadà que es desplaci al territori, Pagar millor, homogeneïtzar el sistema de pagament dels diversos tràmits i taxes la Generalitat amb la implantació d’un sistema integral de pagament, i +CO (Coworking), crear una comunitat de participació i col·laboració de treballadors públics de la qual neixin sinergies i nous projectes.

La jornada s’ha conclòs amb la intervenció de la doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona, Begoña Roman, que ha reflexionat: “La innovació és una qüestió d’excel·lència professional”, a més,  “És alhora un deure i una responsabilitat, que cal fomentar, promoure i recompensar”.