Autor Societat
28 octubre 2015 a 13:00

Consell Comarcal i ajuntaments inicien els treballs per elaborar un pla d’ordenació dels boscos

7 Flares 7 Flares ×

La trobada ha servit per posar en comú l’estat de les actuacions

Reunió Territori // Imatge cedida pel Consell Comarcal Vallès Occidental

Reunió Territori // Imatge cedida pel Consell Comarcal Vallès Occidental

La consellera delegada de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Elizabeth Pasamonte, i els responsables municipals de medi ambient i territori, es van reunir per posar damunt la taula diferents qüestions que s’abordaran els propers mesos a nivell comarcal.

Dels diferents projectes comarcals per aquest mandat, en els quals ja es treballa, en destaquen la planificació forestal a escala comarcal, la promoció i ordenació del consum de biomassa, les obres de prevenció d’incendis, l’elaboració d’un protocol comarcal d’actuació davant de catàstrofes al medi natural, i l’impuls de nous projectes en l’àmbit de la sostenibilitat energètica.

La consellera Elizabeth Pasamonte explica: “La reunió ha servit per posar en comú l’estat de les actuacions que es porten a terme des del Consell Comarcal, recollir noves necessitats i sensibilitats dels municipis, i reforçar la coordinació amb els ajuntaments”.  

Una de les actuacions  és la planificació forestal de la comarca, per treballar de manera agrupada els ajuntaments, els propietaris forestals i el Consell comarcal, per poder disposar d’instruments d’ordenació i gestió dels boscos amb una visió territorial àmplia.

Segons Elizabeth Pasamonte: “L’elaboració d’un pla forestal d’àmbit comarcal és altament convenient per disposar d’un document marc, que per una banda tingui identificades les potencialitats i necessitats de les forests i per l’altre racionalitzi i controli l’ús dels recursos que d’elles se’n deriven, des d’una òptica comú i consensuada”.

També es va presentar l’estat del projecte Boscos del Vallès i de la implantació del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. A més es va informar del curs que segueixen les sol·licituds de subvenció per inversions en dues grans calderes i en un Centre Logístic a Terrassa.   

Com una actuació més de prevenció d’incendis, properament es licitaran noves obres a la comarca. Aquestes obres s’han dissenyat tenint en compte els ajuntaments, les ADF, la Diputació de Barcelona i diferents serveis implicats de la Generalitat. Les obres es centraran sobretot en l’arranjament de camins i l’obertura i manteniment de franges perimetrals.

 

Switch to mobile version
7 Flares Twitter 2 Facebook 4 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 7 Flares ×