Autor Societat
8 octubre 2015 a 13:00

La CECOT va acollir la Jornada per la inserció laboral. El treball en xarxa, facilitador del canvi

8 Flares 8 Flares ×

La Fundació Cecot INNOVACIÓ s’adhereix a Incorpora 

Jornada per la inserció laboral. El treball en xarxa, facilitador del canvi // Imatge cedida per Obra social "la Caixa"

Jornada per la inserció laboral. El treball en xarxa, facilitador del canvi // Imatge cedida per Obra social “la Caixa”

La Fundació ECOM; l’Associació Alba d’Ajuda i Reinserció de Toxicòman; Creu Roja Terrassa i Caritas Diocesana de Terrassa,  juntament amb l’Obra Social “la Caixa” i Cerclemón, la vessant més solidària del Cercle de Joves Empresaris de la patronal Cecot, van organitzar la Jornada per la inserció laboral. El treball en xarxa, facilitador del canvi. 

Aquesta jornada, que es va celebrar a la seu central de la Cecot, tenia com a finalitat sensibilitzar les empreses del territori sobre la inserció laboral, que afegeix valor social i competitivitat a l’empresa. Hi van estar presents un centenar de representants d’empreses, comerços, autònoms, professionals i microempreses de Terrassa.

L’acte va estar conduït pel periodista Josep Arnero, qui va donar la paraula en primer lloc al  President de la Cecot,  Antoni Abad qui va destacar l’entusiasme de la Patronal que representa en el seu treball per a les persones i per contribuir a una Societat del Benestar. Tot seguit el President de Cerclemón, Juan Antonio Rubio va expressar la seva alegria per formar part del programa Incorpora, el qual està convençut que permetrà arribar més lluny a les empreses. Després va intervenir el Director Territorial de Barcelona de CaixaBank, Jordi Nicolau, el qual va subratllar la complicitat de les entitats que han sabut treballar en xarxa i ha felicitat Cerclemón, amb la contribució de la qual, ha assegurat, s’aconseguiran moltes més insercions de persones al món laboral. El darrer en intervenir va ser el segon Tinent d’Alcalde de Terrassa, Miquel Samper, qui va recordar que iniciatives com el programa Incorpora, amb una llarga trajectòria, són necessaris per cobrir mancances que tenen encara les lleis, que no acaben de garantir la plena igualtat a tantes persones que no troben feina.

La presentació del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” i la ponència sobre Responsabilitat Social Empresarial a càrrec del soci-consultor de Vector 5, Josep Maria Canyelles van iniciar el segon bloc de la sessió. La jornada va comptar amb el testimoni i experiència d’una empresa vinculades al Programa Incorpora.

La responsable de RRHH d’IBIDELL, Institut d’Investigació Biomèdic de Bellvitge, Esther Comabella Blanco, va explicar que, amb sis persones amb discapacitat contractades a través de Fundació ECOM, estan en procés de contractar-ne quatre més i ho faran també  mitjançant el programa Incorpora, donats els bons resultats i l’alt grau de compromís i entusiasme d’aquestes persones vers la feina, a més del suport rebut pels tècnics col·laboradors.

El president de Fundació ECOM,  Antonio Guillén, va  clausurar la jornada subratllant el valor del treball en xarxa de les entitats i els èxits del programa Incorpora -a Terrassa va aconseguir 132 insercions laborals a persones en risc d’exclusió durant el 2014-. Guillén també va destacar la importància d’aquesta jornada, on s’ha fet possible la proximitat i el coneixement mutu entre entitats socials i empreses, imprescindible per millorar els nivells d’inserció.

Previ a l’inici de la jornada va tenir lloc la signatura d’un conveni en virtut del qual la Fundació Cecot INNOVACIÓ s’adhereix a Incorpora, el programa d’integració laboral de l’Obra Social “la Caixa”. L’objectiu d’aquest és afavorir, a través de polítiques i accions concretes, una major incorporació al món laboral dels col·lectius amb més dificultats per trobar una feina, com ara joves en situació de vulnerabilitat, aturats de llarga durada, dones víctimes de la violència de gènere, immigrants i persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, entre d’altres.

El programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” representat per la Fundació ECOM, l’Associació Alba d’Ajuda i Reinserció de Toxicòman, Creu Roja Terrassa, Caritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Cecot INNOVACIÓ s’encarregaran, entre d’altres tasques, de la preselecció de candidats, el seguiment del seu procés de formació i de l’acompanyament i recolzament en l’adaptació al lloc de treball, oferint a la institució empresarial un servei gratuït d’assessorament en accions de responsabilitat social centrades en la integració laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Switch to mobile version
8 Flares Twitter 0 Facebook 7 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 8 Flares ×