Obituari 17.12.2015

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
María Pozuelo Del Rosal 98 any 17/12/2015 10:00 Temple Cementiri
Diego Sánchez Pérez 75 any 17/12/2015 11:00 Temple Cementiri
Salud Baena Zamora 92 any 17/12/2015 11:30 Temple Cementiri
José Manuel Morales Cañabate 92 any 17/12/2015 16:00 Temple Cementiri
María Ginebreda Solà 92 any 17/12/2015 15:30 Catedral del Sant Esperit
Rosa Grifol Junyent 94 any 17/12/2015 12:00 Temple Cementiri
Àngel Garcia Rañé 92 any 17/12/2015 17:00 Temple Cementiri
Acord Iberdrola i CaixaBank // Imatge cedida per Iberdrola

Iberdrola i CaixaBank arriben a un acord per a desenvolupar la generació solar fotovoltaica entre els seus clients

CaixaBank facilitarà el finançament de la inversió que suposa la instal• lació d’aquesta tecnologia

Acord Iberdrola i CaixaBank // Imatge cedida per Iberdrola
Acord Iberdrola i CaixaBank // Imatge cedida per Iberdrola

Iberdrola i CaixaBank, a través de la seva línia de negoci especialitzada en el sector agrari AgroBank, han aconseguit un acord per al desenvolupament de la solució integral de generació solar fotovoltaica que ha engegat la companyia elèctrica per als seus clients, Smart Solar Iberdrola, que els ofereix la possibilitat de generar i consumir la seva pròpia electricitat mitjançant la instal·lació d’aquest tipus de tecnologia.

A la formalització del conveni, en les oficines d’Iberdrola a Madrid, hi ha assistit el director general d’Iberdrola Clients, Aitor Moso; la directora d’AgroBank, Carme Sabrí; i el director de Banca Corporativa de CaixaBank, Carlos de Parias.

A través d’aquest acord, CaixaBank facilitarà el finançament de la inversió que suposa la instal• lació de la tecnologia solar fotovoltaica als clients amb explotacions agropecuàries.

Es podrà beneficiar d’aquestes condicions el col·lectiu agrari, format per agricultors, regants i ramaders, que és un dels principals destinataris d’aquest nou producte. Els clients rebran assessorament especialitzat en qualsevol de les oficines AgroBank.

Iberdrola i CaixaBank treballaran conjuntament per analitzar la marxa del conveni i aplicar les millores que es defineixin amb la finalitat d’oferir el millor servei i atenció als clients d’Iberdrola interessats en aquest producte.

CaixaBank, a través de la seva línia de negoci especialitzada en el sector agrari AgroBank ha registrat, en els últims dotze mesos, més de 53.000 noves altes de clients agraris, aconseguint els 333.000 clients en tota Espanya. Gràcies a l’atenció personalitzada que ofereix a través de la seva xarxa d’oficines, integrada per 578 sucursals i els seus més de 2.000 gestors especialitzats, el nombre de clients ha augmentat gairebé el 50% respecte a l’any passat.

Mitjançant aquest nou producte comercial, Iberdrola posa a la disposició dels seus clients un paquet integrat que inclou el disseny, muntatge i engegada d’una instal• lació solar totalment a mesura, a més del finançament, assessoria, manteniment integral, gestió i supervisió de la planta a través d’eines web i noves aplicacions. Així mateix, l’empresa ofereix tota l’energia de suport que es pugui necessitar.

En aquest cas, podran generar i consumir la seva pròpia energia elèctrica, optimitzant el consum i millorant l’eficiència energètica de la seva instal·lació. D’aquesta manera, la companyia deixa clar que la seva vocació de servei va més enllà del mer subministrament energètic i afirma el seu paper en l’àmbit de l’assessorament personalitzat.

45

Amo la suerte que tengo!

Se tu propio fan

45

Hoy me ha tocado la lotería, pero es que a mí me toca cada día!!!!

Me siento viva y esa es la mayor lotería. Suena a tópico lo sé, pero es cierto.

Me gusta la vida y la gente, me gusta sentirme viva con todo lo que hago, entusiasmarme con todo lo nuevo, disfrutar con todo lo que se presenta ante mí, con lo que me ofrece.

Me gusta aprender y crecer cada día, superar obstáculos, mejorar como persona, ir pasito a pasito hacia una madurez tranquila (que dicho por mí, ya es mucho!!jajaja).

Me gusta conocer a personas nuevas y escuchar todo lo que tienen por enseñarme, cuidar a las que son importantes para mí y sentir como les van las cosas, disfrutar de cualquier momento junto a los míos… y cada día hacerlo un poco más y mejor, si sí, aún me queda mucho, así que en este camino procuro acertar más cada día y espero conseguirlo!!

Soy feliz por tener los hijos que tengo, la familia que tengo, los amigos que tengo… cómo no voy a sentir que mi vida es como un gran premio de la lotería!! Y es más, en estos últimos tiempos en que he vivido muchas situaciones nuevas, de todos los colores y con todos los matices, aún me siento más afortunada por haber sido capaz de salir adelante, valorar lo que realmente, y quien realmente es importante para mí y hacer de mi vida, una vida que con mucho menos, es mucho más!!

Hoy soy tu fan si crees que tu vida también es como un premio de la lotería o si simplemente piensas que estás en ello y, en breve, llegará!!

Mónica Hidalgo

www.apercuore.com

avaria bus

El bitllet senzill i la T-Blanca als autobusos urbans mantindran els preus pel 2016

Els pàrquings municipals i de concessió també 

avaria bus
Foto: Sergi Colomer

Els autobusos urbans de Terrassa mantindran els preus el 2016, amb l’excepció de la T-25, que s’apujarà 10 cèntims. Aquesta és la proposta presentada el passat dilluns a la tarda pel Govern municipal a la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat i que elevarà al Ple per a la seva aprovació aquest mes de desembre.

Amb la proposta realitzada, l’únic increment es produeix en la T-25, la tarja que permet fer 25 viatges, que passa dels 18 € (16,36 més IVA) als 18,10 €. La resta de títols (el bitllet senzill i la T-Blanca) no modifiquen el seus preus. Així el bitllet senzill continuarà costant 1,32 € més IVA (1,45 € amb l’IVA actual), mentre que la T-Blanca continuarà costant, segons el nivell de renda, entre 5 i 20 € (amb l’IVA actual). Aquesta targeta unipersonal permet accés il·limitat als autobusos urbans durant tot l’any en determinades circumstàncies d’edat, discapacitat i/o nivell d’ingressos. La revisió de totes tres tarifes, en què dues es congelen i una s’augmenta un 0,56%, dóna un increment del 0,28% de la tarifa mitjana ponderada.

És el tercer any consecutiu que l’Ajuntament congela les tarifes del bitllet senzill i de la T-Blanca. L’últim vegada que es va apujar el bitllet senzill va ser al 2013, quan es va apujar 10 cèntims mentre que la T-Blanca, creada al 2013, no ha modificat mai el seu preu. La T-25 portava tres anys mantenint el seu preu.

Els aparcaments públics també mantindran preus 

D’altra banda, el Govern també va presentar la proposta de tarifes  per 2016 dels aparcaments de titularitat municipal o subjectes a concessió administrativa, que mantindran els preus del 2015. Una proposta de congelació que obeeix a que l’IPC no s’ha incrementat durant el 2015.

Els aparcaments que mantindran preus l’any vinent són els següents: Avinguda de Barcelona, Plaça de Lluís Companys, Plaça del Progrés, Plaça del Primer de Maig (municipals), Vapor Ventalló, Portal de Sant Roc, Plaça del Doctor Robert, Plaça Vella i Raval de Montserrat (privats amb concessió administrativa municipal).

IPC // Imatge del web de Flickr

L’IPC augmenta quatre dècimes el mes de novembre

PIMEC preveu un canvi al 2016

IPC // Imatge del web de Flickr
IPC // Imatge del web de Flickr

La inflació espanyola del mes de novembre augmenta quatre dècimes respecte al mes anterior i deixa la variació interanual de l’IPC en el -0,3%, quatre dècimes per sobre de la d’octubre.

Per la seva banda, l’IPCA (harmonitzat) augmenta cinc dècimes, fins al -0,4%, i s’apropa a la del conjunt de la Unió Monetària (0,1%). Per la seva incidència, destaquen els augments en termes interanuals dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques (1,7%), de les begudes alcohòliques i tabac (1,2%), i de l’hoteleria i restauració (1,0%), i la disminució del transport (-4,7%) i de l’habitatge (-2,6%). D’altra banda, la inflació subjacent augmenta una dècima en relació a l’octubre i se situa en l’1,0% interanual.

Pel que fa a l’evolució del nivell de preus a impostos constants, al novembre se situa en el -0,3% en termes interanuals, igual que l’índex general. A Catalunya, els preus al consum augmenten tres dècimes en relació a l’octubre, el que situa la variació interanual en el 0,0%, tres dècimes per sobre la del conjunt d’Espanya.

Catalunya els preus han augmentat més en alimentació i begudes no alcohòliques, en hotels i restauració, ensenyament, oci i cultura, i parament de la llar, i s’han reduït menys en habitatge. Els preus a Catalunya han augmentat menys en begudes alcohòliques i tabac, vestit i calçat, i medicina.

Territorialment, Barcelona, amb un increment de tres dècimes dels preus en relació al mes anterior, se situa amb una taxa interanual del 0,1%, la més alta de l’Estat. Girona, amb un augment de tres dècimes en relació a l’octubre, situa la seva taxa interanual en el -0,3%. Lleida, amb un increment de quatre dècimes en relació al mes anterior, situa la seva taxa interanual en el -0,3%. Finalment, a Tarragona, els preus augmenten una dècima respecte a l’octubre i situen la seva variació interanual en el -0,4%.

PIMEC preveu un canvi de tendència de cara al 2016 tenint en compte el signe positiu dels grups de productes no dependents dels carburants i a l’evolució dels productes derivats del petroli. Tot i que caldrà seguir atents als béns amb preus més volàtils.

Des de la patronal, amb el context econòmic i dels preus, no s’entendrien increments en els preus regulats, sobretot els productes energètics.

El Consell Comarcal referma el seu compromís amb el Pacte industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal referma el seu compromís amb el Pacte industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

XX Assemblea del Pacte fa propostes de millora de la xarxa de suport a la internacionalització

El Consell Comarcal referma el seu compromís amb el Pacte industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental
El Consell Comarcal referma el seu compromís amb el Pacte industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal va participar divendres a la XX Assemblea del Pacte industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, celebrada a Mataró i que va comptar amb la presència Sònia Recasens, presidenta del Consell General del Pacte Industrial i diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona. Durant l’Assembla es va presentar un estudi d’ESADE que inclou propostes de millora de la xarxa de suport a la internacionalització, com accions de màrqueting, un instrument formal de coordinació d’atracció de la inversió o millorar la coordinació entre els actors que promouen la gestió de l’exportació.

Per part del Consell Comarcal hi va participar el conseller de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Carles Paredes, qui va afirmar que des del Vallès Occidental volem treballar amb el Pacte industrial per potenciar la nostra industria i vincular-la a una marca d’èxit com és Barcelona. Hem d’aprofitar la proximitat a aquest pol mundial per posicionar el teixit empresarial i industrial de la comarca i impulsar la internacionalització de les nostres empreses. El treball conjunt amb tots els actors del Pacte ens garanteix una presència més enllà dels municipis vallesans i una interacció amb la resta de la Regió metropolitana”. 

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona és una associació constituïda l’any 1997 amb la missió de configurar una aliança estratègica entre administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicats per impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat al territori metropolità. En el marc d’aquesta aliança, el Pacte Industrial ha aconseguit sumar les voluntats de 45 ajuntaments, 13 organitzacions empresarials, els 2 sindicats majoritaris, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea metropolitana de Barcelona, 5 consells comarcals, 6 universitats i diverses institucions vinculades al desenvolupament  econòmic.

Els representants de les entitats que en formen part han estat renovats en gran part després de les darreres eleccions municipals i s’ha aprovat l’adhesió dels Ajuntaments de La Llagosta, La Palma de Cervelló i Vallirana com a nous socis.

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona va presentar divendres el document “La xarxa de suport a la internacionalització econòmica de la RMB”, dirigit pel professor d’ESADE Angel Saz-Carranza. L’objectiu de l’estudi és identificar i caracteritzar la xarxa d’actors que promouen i donen suport a la internacionalització de l’economia de la Regió Metropolitana de Barcelona, analitzar els seus vincles i les seves interrelacions i fer propostes per millorar el seu funcionament.

L’estudi conclou que la Regió Metropolitana de Barcelona ha creat una xarxa de suport a la internacionalització econòmica interessant, prou segmentada i professional, però no es pot quedar en aquest punt: A mesura que la competència i dinamisme global s’acceleren, la regió ha de continuar amb la millora institucional que acompanyi el sector privat i industrial en el procés d’internacionalització.

Aquest estudi elaborat per ESADE és pioner en agrupar les diferents organitzacions que presten serveis d’internacionalització a la Regió Metropolitana de Barcelona en cinc grups, anomenats subsistemes, d’acord amb les seves funcions i activitats principals. Aquests són màrqueting internacional –que inclou la promoció turística, l’atracció d’esdeveniments i rutes comercials, la gestió de la marca Barcelona, i l’organització d’esdeveniments–, atracció d’inversió estrangera directa, i tres subsistemes relacionats amb l’exportació: promoció, capacitació i gestió.

Propostes de millora de la xarxa de suport a la internacionalització

Màrqueting internacional: L’estudi proposa ancorar ACCIÓ a l’agència Marca Barcelona (en construcció) per millorar-ne la coordinació. ACCIÓ es podria incorporar formalment a l’agència o simplement participar a les reunions i als consells de coordinació. 

Atracció d’inversió estrangera directa: Pel que fa a aquest subsistema, es proposa crear un instrument formal de coordinació d’atracció de la inversió a la Regió Metropolitana de Barcelona, liderat per ACCIÓ i Barcelona Activa, integrant-hi l’ICEX i també l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Port i la Cambra de Comerç. Aquest instrument podria implicar reunions de coordinació bisetmanals, o una llista de correu on s’anunciessin els projectes que es gestionin a mesura que vagin sorgint.

Exportació: En els subsistemes vinculats amb l’exportació és on l’estudi ha trobat més necessitats de millora, degut a les duplicitats existents en les accions de sensibilització i de formació, i per la manca de nexe entre els programes de capacitació i de gestió de l’exportació.

Crujiente de manzana (apple crumble) // Imatge DL cocina y gastronomia

Crujiente de manzana (apple crumble)

Crujiente de manzana (apple crumble) // Imatge DL cocina y gastronomia
Crujiente de manzana (apple crumble) // Imatge DL cocina y gastronomia

Hoy os traigo una receta inglesa, fácil y deliciosa, que podemos preparar en muy poco tiempo. Este crujiente de manzana, también llamado Apple crumble, es un postre inglés de fácil elaboración, con ingredientes que todos tenemos a mano en casa. Le he agregado un toque personal, añadiendole licor de Amaretto (licor de almendras). Las cantidades de azúcar irán en función del dulzor que queramos, no afecta a su elaboración Veamos la receta:

Ingredientes 1pax :

  • 1 Manzana
  • Mantequilla 50 g.
  • Azúcar moreno (al gusto)
  • Canela en polvo (al gusto)
  • Harina integral 100 g.
  • Licor de Amaretto (o coñac o 1 vaso de agua si no se tiene)

Elaboración:

Pelar la manzana y cortarla en dados, añadir un poco de mantequilla en la sartén, cuando se haya fundido, poner los dados de manzana, dejar dorar y añadir el azúcar y posteriormente el licor de amaretto. Dejar reducir y cocer a fuego lento unos minutos, apagar el fuego y dejar enfriar.

Mientras, preparamos el crocante. En un bol ponemos la harina, la mantequilla cortada en dados, el azúcar y la canela al gusto.

Mezclamos y hacemos granos con los dedos, de forma que quede como granos de harena o tierra, hay que trabajarla un rato para que quede así. Si queda demasiado mantecada, añadir un poco más de harina y seguir trabajandola. Al acabar dejarla un rato en nevera.

Untamos de mantequilla el molde donde vamos a poner el crumble, ponemos las manzanas dentro y a continuación y por encima el crujiente, cubriendo la manzana.

Ya solo queda hornear, con el horno precalentado a 200º durante 15 minutos, o hasta que la superfície esté dorada ( máximo 25 minutos o se quemará).

El emplatado final de este postre no es fácil, para mejorar su presencia se suele presentar en moldes individuales, ó usando una base de algún tipo de masa que haga las funciones de contenedor, de esta forma la presentación mejora bastante.

Consejo

Este es un postre que se suele tomar caliente, pero también se puede disfrutar frío, con nata por encima en caso de tomarlo frío y con helado en caso de tomarlo caliente. Aconsejo tomarlo con moderación, ya que es un plato contundente , que hará sentirnos llenos en seguida.

DL Cocina y Gastronomia

Imatge d'arxiu de la policia de Terrassa

Una furgoneta col•lideix amb tres vehicles estacionats i fuig del lloc de l’accident

Imatge d'arxiu de la policia de Terrassa
Imatge d’arxiu de la policia de Terrassa

Una veïna del carrer Watt va informar als Mossos d’Esquadra que un vehicle havia col·lidit amb diversos vehicles i s’havia donat a la fuga. Agents de la Policia Municipal es van desplaçar fins el lloc per parlar amb la requeridora, que els va informar que només havia escoltat un cop molt fort i que en sortir al carrer un altre veí li havia explicat que una furgoneta havia col·lidit amb tres vehicles estacionats i s’havia escapolit.

Els agents van poder recuperar del lloc de l’accident diversos fragments que pertanyien suposadament a la furgoneta. La inspecció de l’accident va determinar que el vehicle causant de l’accident hauria de tenir danys  a la part frontal dreta.

Finalment els agents van poder localitzar la furgoneta i Egarvia la va retirar a la central i el seu conductor va ser denunciat per fugir del lloc.

Siete Almas

Aquesta setmana no et perdis…

Dimecres 16, dijous 17 i divendres 18 de desembre

Siete Almas
Siete Almas

Dimecres

La Sexta

A les 22:30h cine amb Perros de paja

Estrenada l’any 2011 sota la direcció de Rod Lurie i amb la interpretació de James Marsden, Kate Bosworth, Alexander Skargard

El guionista de Hollywood David Sumner i la seva dona Amy es muden al poble natal d’aquesta en el sud-est d’Estats Units, després de la mort del pare d’Amy. El seu pla és reparar i vendre la casa de la família mentre que David aprofita la tranquil·litat del lloc per acabar el guió en el qual està treballant. Però no tot és tan bucòlic com sembla en Blackwater

TVE

A les 22:05h Entrevistas electorales al grupo mixto 20d

En el debat participaran les diferents formacions polítiques que tenen representants parlamentaris al Congrés: PP, PSOE, IU, UPyD, PNV i CiU. A més, es convidarà als candidats de Podemos i Ciudadanos

Cuatro

A les 22:30h cine amb John Carter

Estrenada l’any 2012 sota la direcció de Andrew Stanton i amb la interpretació de Taylos Kitsch, Lynn Collins

Basada en la clàssica novel·la d’Edgar Rice Burroughs. John Carter es troba amb la seva destinació. Descobreix la història d’un veterà de guerra que és inexplicablement transportat a Mart on es trobarà atrapat en un conflicte de proporcions èpiques entre els habitants del planeta. En un món a la vora del col·lapse, Carter descobreix que la supervivència de Barsoom i la seva gent està a les seves mans.

———————————————–

Dijous

TV3

A les 22:00h Debat electoral

Mònica Terribes modera el debat amb els caps de llista de les principals forces polítiques de Catalunya. En el debat hi participaran Carme Chacón (PSCO), Jorge Fernández Díaz (PP), Francesc Homs (Democràcia i Llibertat), Josep Antoni Duran i Lleida (Unió), Xavier Domènech (En comú Podem), Gabriel Rufian (ERC) i Juan Carlos Girauta (Ciutadans).

TVE

A les 22:15h cine amb La huida

Estrenada l’any 2012 sota la direcció de Stefan Ruzowitzky i amb la interpretació d’Eric Bana, Olivia Wilde, Charlie Hunnam

Els germans Addison i Liza s’han donat a la fugida després d’un cop en un casino. Després de sofrir un accident de cotxe, deixen després de si al conductor i a un agent de policia morts i decideixen separar-se per arribar fins a la frontera canadenca enmig d’una terrible tempesta de neu. Mentre Addison emprèn el camí camp a través sembrant el caos al seu pas, Liza és recollida per un ex-boxador, Jay, que es dirigeix a celebrar el sopar d’Acció de Gràcies a casa dels seus pares, June i el xèrif jubilat Chet. Allí és on els germans es retrobaran, en una brusca i tibant confrontació que posarà a prova els vincles de sang.

———————————————–

Divendres

TV3

A les 22:30h cine amb Set ànimes

Estrenada l’any 2008 sota la direcció de Gabriele Muccino i amb la interpretació de Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Barry Pepper

Ben Thomas, un inspector d’Hisenda de Los Angeles, es posa en contacte amb algunes persones per ajudar-les, però les raons que el mouen a actuar així són un misteri. No obstant això, quan coneix a Emily Posa, una jove malalta investigada per hisenda i comença a sentir-se atret per ella, els seus inconfessables plans trontollen.

 

Cristina Nocete

@crisnocete

Nit de Castells, els Saballuts // Foto: @x10sbd

Nit de Castells, els Saballuts (@x10sbd)

Una foto publicada por Informa.cat (@informa.cat) el


Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa