Obituari 23.12.2015

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Jordi Colomer Soler 62 any 23/12/2015 15:00 Temple Cementiri
Luís Arauz Arauz 80 any 23/12/2015 11:30 Temple Cementiri
Francisca García León 86 any 23/12/2015 12:30 Temple Cementiri
Antonio Cusidó Simón 60 any 23/12/2015 10:00 Temple Cementiri
Paulino Herrero Mariñosa 59 any 23/12/2015 11:00 Temple Cementiri
Josefa Ruiz Anguita 75 any 23/12/2015 09:00 Temple Cementiri
Cenicienta (2015)

Crítica cinematogràfica: Cenicienta

Kenneth Branagh i Disney

Cenicienta (2015)
Cenicienta (2015)

EE.UU. FANTÀSTIC. Estrenada: 2015. Dirigida per: Kenneth Branagh. Repartiment: Lily James, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Richard Madden. Duració: 112 min.

En els últims anys Hollywood ha decidit readaptar els clàssics de Disney però amb actors reals, i la princesa de la sabata de vidre no podia ser menys. Cenicienta és l’adaptació del clàssic Disney que el polivalent Kenneth Branagh ha portat a la gran pantalla amb el seu estil particular de classicisme i barroc.

L’adaptació protagonitzada per la inexpressiva Lily James no és res més que la història de 1950 amb persones de carn i ossos, ja que Branagh l’únic que ha fet ha estat canviar els dibuixos per actors. No és un fet negatiu, al contrari, el que el director ha aconseguit ha estat tornar a mostrar una història oblidada i, segurament, poc coneguda pels infants actuals. L’estrena de Cenicienta va ser mesos més tard de Frozen, la qual trencava amb els clàssic Disney. El que Branagh i Disney han aconseguit ha estat retornar els famosos films de la productora del ratolí i mostrar que per molt que s’adapti als nous temps, sempre mantindrà la seva essència. A més, el que Kenneth Branagh ha fet ha estat portar el conte dels germans Grimm al seu terreny on el predomini de colors llampants, d’efectes, i d’extravagàncies pròpies del classicisme i el barroc, mostren una mescla entre la cursileria i l’estrambòtic.

Tot i que els joves actors que interpreten els papers principals de Cenicienta i el príncep (Lily James i Richard Madden respectivament) no mostrin la mateixa química que es respirava en el film dels 50, la seva actuació es veu totalment eclipsada per la madrastra interpretada per Cate Blanchett. Una madrastra cruel i freda que supera a qualsevol altre.

Cristina Nocete

@crisnocete

El dia que no pueda // Foto: Toni Garcia

El día que no pueda

El dia que no pueda // Foto: Toni Garcia
El dia que no pueda // Foto: Toni Garcia

El día que no pueda besar tus labios

 el día que no pueda acariciar tu cuerpo,

te extrañaré muchísimo, pero seguiré contenta

 pues tu alma en mi llevare dentro.

El día que no pueda rozar tu pelo con mis manos

el día que no pueda decirte un te quiero

a través del viento llegará a ti,

como una ráfaga a tu encuentro.

El día que mis ojos no puedan verte

el día que no pueda oler tu piel,

será mi mente quien te observe

y tu aroma de mi piel desprenderé.

El día que la vida te lleve lejos de mi

el día que la vida me separe de ti,

nuestros cuerpos se sentirán alejados

pero nuestras almas nos harán revivir.

Ahora no hay el día que pueda venir

puedo tocar tu cuerpo decir te quiero,

puedo besar tus labios y tenerte en estos

momentos

ahora que puedo oler tu piel

no hay el día en que pueda venir

ahora que puedo rozar tu pelo

el viento ,puede esperar ,porque ahora soy feliz.

MONT

Vistes de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

Terrassa genera el 2.2% del total del PIB català

És la quarta ciutat que més produeix

Vistes de Terrassa // Foto: Sergi Colomer
Vistes de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

Barcelona genera 64.241 milions d’euros de PIB, xifra que representa el 31% del total del producte interior brut de Catalunya de l’any 2012, dada que permet apreciar l’efecte de la capitalitat de Barcelona.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la segueixen l’Hospitalet del Llobregat (que produeix el 2,7% del total del PIB català), Tarragona (2,4%), Terrassa (2,2%) i Sabadell (2,1%).

Les darreres dades comarcals disponibles (any 2012) mostren que el PIB per habitant augmenta en setze comarques en comparació amb l’any anterior (tot i que al conjunt de Catalunya s’havia reduït un 1,2% el 2012). Els increments més rellevants corresponen al Pallars Jussà (5,8%), la Terra Alta (5,6%), les Garrigues (5,5%) i el Moianès (5,4%), mentre que les comarques que han registrat disminucions més accentuades del PIB per habitant són el Montsià (-9,2%) i l’Urgell (-6,2%).

L’Idescat presenta aquests resultats provisionals amb la nova base 2010, que, a més d’incorporar el nou estàndard metodològic obligatori de la Unió Europea (SEC-2010), també utilitza noves fonts d’informació estadística i nous mètodes d’estimacions. Aquest canvi de base representa un trencament de sèrie amb els resultats d’anys anteriors.

GR pime // Imatge del web de la Generalitat

La Generalitat crea un nou programa per ajudar a les pimes catalanes

Començarà el proper febrer i durarà 6 mesos

GR pime // Imatge del web de la Generalitat
GR pime // Imatge del web de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ ha creat el nou programa GR pime amb l’objectiu de fer créixer les pimes catalanes i preparar-les per tal que puguin començar a innovar i internacionalitzar-se.

Des del proper mes de febrer i durant 6 mesos, les pimes rebran assessorament intensiu i personalitzat, es formaran i es professionalitzaran per focalitzar-se en els àmbits on tenen més potencial de creixement. El període de presentació de candidatures per participar-hi finalitza aquest 30 de desembre.

Els requisits per formar-hi part són superar els 5 anys de vida i facturar més de 500.000 euros, i va dirigit a pimes que necessitin reorientar el seu model de negoci, millorar l’eficiència dels seus processos o obtenir una visió empresarial a llarg termini.

El programa, organitzat de moment en col·laboració amb GLOBALleida i la Diputació de Tarragona, s’ha obert en una primera fase a la participació de 30 pimes catalanes, amb la voluntat d’estendre-ho a altres zones de Catalunya. Durant aquests 6 mesos implantaran plans econòmics-financers, estratègies de màrqueting i comercials, aplicaran millores d’eficiència operativa i, en casos concrets, rebran suport en el procés de relleu generacional.

L’objectiu del programa, segons la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, explica:  “Alinear tots els elements clau de la pime per crear una proposta de valor diferencial i orientada al mercat, desenvolupant un model de negoci sostenible a nivell local i escalable a nivell internacional”.  A més, afirma: “GR pime vol dir gran recorregut, tant pel camí i guiatge que seguiran com pel potencial de creixement que adquiriran”.

D’aquesta manera, l’assessorament estarà integralment orientat als resultats, amb acompanyament del coordinador de GLOBALleida o de la Diputació de Tarragona, seguiment de professionals d’ACCIÓ, consultoria personalitzada per assessors sèniors a la mateixa empresa i assessorament estratègic de dos empresaris de pimes consolidades.

Les empreses també participaran en sessions col·lectives per fer treball en xarxa i capacitar-se per incrementar la facturació, optimitzar els processos per consolidar l’organització i estructurar financerament l’empresa. Un cop acabat el programa, els consultors d’ACCIÓ elaboraran un full de ruta amb la pime sobre els propers passos a seguir en els camps de la innovació i la internacionalització.

La consellera delegada d’ACCIÓ ha afirmat: “La competitivitat de l’empresa passa fonamentalment per la innovació i la internacionalitzacióper això donem suport a les pimes catalanes que necessiten professionalitzar-se i focalitzar els seus esforços per poder fer-ho de manera regular i sistemàtica”. Segons el Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ, un 62,1% de les empreses innovadores són exportadores, fet que constata la importància que té per una empresa tenir un producte o servei diferent per sortir a vendre a l’exterior.

manresa

Els nous descomptes a la C-16 en els trams Terrassa-Manresa i Terrassa-Sant Cugat entraran en vigor el 4 de gener

La finalitat  és millorar la seguretat i la mobilitat

manresaA partir del 4 de gener s’aplicarà els descomptes en els peatges a la C-16 al tram Terrassa-Manresa, que en alguns recorreguts arriben a la gratuïtat, i al tram Terrassa-Sant Cugat, amb rebaixes de fins al 70%, amb l’objectiu d’optimitzar aquesta infraestructura i facilitar les comunicacions entre la Catalunya Central i l’àrea de Barcelona.

En el cas del tram Terrassa Manresa, la tarifa del peatge a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet serà gratuïta per als trànsits interns a l’àrea de Manresa, mentre que a la barrera troncal el descompte serà del 50% per als trànsits amb origen o destinació a la comarca del Bages. Mentrestant, en el tram Terrassa-Sant Cugat s’aplicarà una reducció que, en funció del recorregut, pot arribar al 70%.

La implementació d’aquest nou sistema de descomptes té la finalitat  de millorar la seguretat i la mobilitat en els eixos de la C-55, la C-58 i la mateixa C-16. En paral·lel, la Generalitat ha adoptat un conjunt de mesures a les autopistes de la seva titularitat per homogeneïtzar les tarifes dels peatges i promoure una gestió de la mobilitat més sostenible. En aquest sentit, s’està aplicant un sistema de descomptes acumulatiu a partir de criteris de recurrència, alta ocupació i vehicles amb baix nivell d’emissions, que s’acumularan als que entren en vigor el 4 de gener.

El nou sistema tarifari de la C-16, amb bonificacions addicionals a les existents, consta de dos eixos, en coherència amb els criteris establert en el Pla d’homogeneïtzació de peatges:

  • Un sistema de bonificacions en el tram Terrassa-Manresa, en benefici de la mobilitat a l’entorn de Manresa i la comarca del Bages per descongestionar la C-55 en aquest recorregut, i en especial a les hores punta, per tal de millorar la fluïdesa i la seguretat viària de les carreteres C-55 i C-58.
  • L’homogeneïtzació de les tarifes i la implantació d’un sistema de peatge tancat virtual al tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa, que ha de permetre una reducció substancial del peatge tot adequant-lo al recorregut real dut a terme pels usuaris.

santcugatEn concret, a partir del 4 de gener entren en vigor els següents descomptes:

  • Tram Terrassa-Manresa:Bonificacions per als vehicles lleugers que hi circulin de dilluns a divendres no festius entre les 7 h i les 10.30 h; i entre les 17 h i les 21 h. Aquestes bonificacions són:

-       Barrera lateral: Gratuïtat per als moviments interns entre l’enllaç núm. 41 i els enllaços núm. 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de circulació.

-       Barrera troncal: Descompte del 50% per als vehicles que entrin o surtin de la C-16 pels enllaços 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de la circulació.

A més, es mantenen els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.

  • Tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa:

- Sistema de peatge tancat virtual per als recorreguts interns amb origen i destí als enllaços 13-21, de manera que els usuaris abonaran el peatge en funció dels quilòmetres recorreguts. Així, de l’enllaç 21 a l’enllaç 17, la reducció és del 60%. De l’enllaç 19 a l’enllaç 17, del 70%, i de l’enllaç 19 a l’enllaç 13, reducció del 30%. Aquest sistema s’aplicarà a tot tipus de vehicles i tots els dies de la setmana.

A més, es mantenen els actuals moviments o recorreguts gratuïts (els que tenen els seu origen i destinació entre els enllaços números 13, AP-7 – B-30 – Sant Cugat del Vallès; i 16, Rubí – Sant Quirze del Vallès), la reducció del 45% de dilluns a divendres no festius i els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.

Requisits del sistema

Per poder accedir a aquests descomptes cal que els usuaris utilitzin com a modalitat de pagament el sistema dinàmic o telepeatge (Via-T), que a partir d’avui es pot aconseguir sense cap cost d’adquisició a través del web del concessionari (www.autema.com) o pels canals habituals.

 

Mermelada de trompetas de la muerte // Imatge Hoy cocina Vivi

Mermelada de trompetas de la muerte

Mermelada de trompetas de la muerte // Imatge Hoy cocina Vivi
Mermelada de trompetas de la muerte // Imatge Hoy cocina Vivi

Desde que tengo Thermomix todas mis mermeladas las hago en ella, así me libro de salpicaduras y de no parar de dar vueltas con una cuchara para que no se peguen. Está claro que esta no iba a ser menos y, por supuesto, la preparé en Thermomix, aunque también podéis hacerla por el método tradicional sin ningún problema.

Ingredientes :

250 g de trompetas de la muerte

200 g de azúcar

1 chorrito de zumo de limón

100 ml de agua

A cocinar :

Limpiar bien las trompetas.

Poner en el vaso junto con el azúcar. Triturar 5 min, vel. 5. Bajar los restos de las paredes, añadir el limón y el agua y programar 13 min, 100º C, vel. 2

Poner 7 minutos más, varoma, vel. 2 con el cestillo para que evapore evitando salpicaduras.

Dejar bajar un poco la temperatura y triturar 2 min, vel 7

Meter la mermelada caliente en botes, esterilizados previamente, tapar y dejar que se enfríen boca abajo para que se haga el vacío. Una vez fría del todo etiquetar y conservar en la nevera.

Que no os engañe el aspecto de esta mermelada, es más negra que un tizón, porque está tremendamente rica. Una manera diferente de consumir setas que me encanta, ideal para acompañar queso, foie o cualquier plato de carne.

Hoy cocina Vivi

Institut Català de Finances // Imatge del web de ICF

L’ICF preveu invertir 5 milions d’euros en nous fons de capital risc llavor

Amb això es pretén dinamitzar la inversió privada i facilitar l’accés al finançament

 

Institut Català de Finances // Imatge del web de ICF
Institut Català de Finances // Imatge del web de ICF

L’Institut Català de Finances (ICF), a través de la seva societat filial IFEM, preveu invertir 5 milions d’euros en societats i fons de capital risc llavor que estan en procés de constitució o han estat constituïts en els darrers sis mesos per tal d’invertir en empreses en fases inicials de creació o en les primeres etapes d’expansió a Catalunya.

La finalitat d’ aquesta iniciativa és dinamitzar la inversió privada en l’àmbit del capital llavor, mitjançant l’impuls i el suport a la creació d’instruments financers; i, també, facilitar l’accés al finançament a les empreses que comencen, a través de la diversificació de les seves fonts per captar recursos.

L’entitat financera pública ha obert una crida de manifestació d’interès a través de la seva societat filial IFEM – Instruments Financers per a Empreses Innovadores, per tal de seleccionar aquests nous fons en els quals convertirà en forma de capital, mitjançant subscripció minoritària.

Per  poder optar a aquesta inversió, els fons hauran de disposar d’un mínim de 3 milions de capital privat ja compromès i assolir un volum de capital mínim compromès de 10 milions d’euros,  inclosa l’eventual participació de l’ICF. Els destinataris de les inversions d’aquests fons hauran de ser micro, petites i mitjanes empreses.

L’ICF, des del 2010,  ja ha invertit a través d’IFEM un total de 9 milions d’euros en set fons de capital llavor a Catalunya: Finaves IV, SA; Inveready First Capital I, SCR SA; Societat d’Inversió dels Enginyers, SL; Healthequity, SCR SA; Inveready Innvierte Biotech II, SCR; VentureCap II, SCR i Inveready Venture Finance, SCR SA.

Aquests set fons participats per l’ICF conjuntament amb altres inversors privats han invertit 24 milions d’euros en 68 empreses innovadores de nova creació o bé en les primeres etapes d’expansió.

Fageda endins // Foto: @canetmar

Fageda endins (@canetmar)

Una foto publicada por Informa.cat (@informa.cat) el


Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa