Autor Economia
15 desembre 2015 a 15:00

Es referma la col•laboració institucional entre la Cambra de Comerç de Terrassa i Rubí per a les accions de promoció econòmica i empresarial

0 Flares 0 Flares ×
Es referma la col•laboració institucional entre la Cambra de Comerç de Terrassa i Rubí per a les accions de promoció econòmica i empresarial // Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

Es referma la col•laboració institucional entre la Cambra de Comerç de Terrassa i Rubí per a les accions de promoció econòmica i empresarial // Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Marià Galí, juntament amb representants del Consell de la Delegació de la institució, va participar en una trobada institucional de màxim nivell amb l’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, i el tinent d’Alcalde i regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local del consistori rubinenc, Rafael Güeto. Van acompanyar el president de la Cambra, David Chaler, delegat,  i els empresaris Jordi Arboix i Antoni Vert, membres del Consell de la Delegació de l’entitat.

La trobada va tenir lloc el passat divendres a l’Ajuntament de Rubí i en ella es va fer un seguiment de l’activitat que en matèria de promoció econòmica s’està desenvolupant al municipi de Rubí així com una valoració de l’evolució de la conjuntura econòmica i empresarial. La Cambra col·labora estretament amb el govern municipal de Rubí en desenvolupament d’accions de suport empresarial especialment en els àmbits de la internacionalització, l’emprenedoria i la promoció dels polígons industrials, a més a més del programa d’actuació en l’àrea de sostenibilitat i l’estalvi energètic desenvolupat en el marc del projecte Rubí Brilla, promogut per l’Ajuntament de Rubí.

Pel que fa als programes de continuïtat en l’àmbit de la internacionalització, que ambdues institucions han valorat molt satisfactòriament, la Cambra col·labora amb l’àrea de promoció econòmica del govern municipal amb el servei d’assessorament empresarial en els processos d’iniciació, consolidació i diversificació de l’activitat internacional  per a empreses de Rubí. En l’àmbit de l’emprenedoria, l’entitat empresarial ofereix suport  al programa de promoció empresarial que desenvolupa l’Ajuntament de Rubí amb l’assessorament a emprenedors en la fase de posada en marxa del negoci, amb l’objectiu de consolidar les etapes de creixement de l’empresa. Van valorar positivament, al mateix temps, el desenvolupament de la jornada Rubí Emprèn, celebrada el 27 de novembre, i en l’organització de la qual ambdues institucions han participat conjuntament.

Pel que fa al pla director de Polígons Industrials de Rubí, s’ha fet un seguiment de la seva implementació, especialment pel que fa a les activitats relacionades amb la projecció del manteniment, conservació i millora de les zones industrials.

Finalment, pel que fa a les accions de col·laboració en l’àmbit de l’eficiència energètica, l’estalvi del consum energètic i la reducció de l’impacte ambiental, ambdues institucions van fer una valoració del projecte Rubí Brilla orientat a millorar la competitivitat del sector industrial de Rubí mitjançant la promoció, el suport i el desenvolupament de serveis en l’àmbit de l’eficiència energètica dirigits a mantenir i reforçar les empreses presents al municipi i oferir incentius per atraure noves empreses que es desenvolupin en el sector de les energies des d’una perspectiva renovable i d’eficiència. Aquest projecte,  promogut pel govern municipal, ha comptat amb el suport actiu de la Cambra de Terrassa que l’ha presentat com a model de referència en diferents entorns internacionals, especialment en el marc dels programes europeus en els que participa com la conferència final del projecte europeu GRASP d’eficiència energètica que es va celebrar a  Patras (Grècia) els 28 i 29 de maig de 2015 o conferències del programa Egrejob de foment de l’economia sostenible que té com a objectiu definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient, una es va celebrar a Terrassa el 25 de novembre i l’altra a Roma el passat dijous 10 de desembre.

El Consell de la Delegació de la Cambra de Terrassa està format actualment per un total de 7 representants d’empreses: Pere Arch, d’Egarsat (Sant Cugat); Josep Lluís Galvany, de Video Club Sant Cugat (Sant Cugat); Xavier Cutillas, de BBVA (Sant Cugat); Jordi Arboix, de Belfintex (Rubí); Antoni Vert, d’Indústries Gràfiques Grifoll (Rubí); Pere Maymó, de Laboratoris Maymó (Castellbisbal); Joan Oriol Pareta, de J. Pareta (Castellbisbal). Fins fa poc també en formava part Joan Sardà, de Joan Sardà (Castellbisbal), recentment traspassat. Constituïda formalment el 8 de setembre del 2008, té com a finalitat afavorir la relació i el contacte amb empreses i institucions de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès i desenvolupar activitats de suport i estímul del teixit empresarial, amb la implicació activa i directa de representants empresarials d’aquests municipis, així com apropar els serveis de la Cambra en matèria d’emprenedoria, assessorament empresarial, formació i tramitacions.

 

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×