Diba- Instagram

Comença el concurs d’Instagram “Què t’emociona de la biblioteca?”

D’avui i fins el 31 d’octubre

Diba- Instagram

Les Biblioteques de la Diputació de Barcelona inicien a partir de d’avui, 1 d’octubre, el concurs “Què t’emociona de la biblioteca?” a la xarxa social Instagram per celebrar la posada en marxa del compte BibliotequesXBM.

Per participar al concurs, els usuaris hauran de penjar fotografies i vídeos dels elements i espais que més els agraden de la biblioteca al seu perfil d’Instagram i compartir-ho amb l’etiqueta #emociobiblioteca.

Cada fotografia o vídeo haurà d’especificar el nom de la biblioteca d’on és usuari perquè hi haurà dues categories de premi. En la primera, l’usuari podrà guanyar una tauleta tàctil o un val de 100 euros per la compra de llibres; i en la segona, es premiarà la biblioteca amb més usuaris participants amb la realització d’una activitat de foment a la lectura i la cultura.

Aquest concurs estarà obert fins el 31 d’octubre i totes les fotografies i vídeos rebuts seran publicats a la pàgina web de la Biblioteca Virtual.

Dolos Bassa Carnet Jove

Bassa: “El Carnet Jove és una eina d’èxit i un referent a Europa”

Es celebra el primer seminari de l’associació europea de carnets joves

Dolos Bassa Carnet Jove
Dolos Bassa Carnet Jove
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha inaugurat el seminari de l’European Youth Card Association (EYCA), que porta per títol L’acord parcial i el Carnet Jove Europeu: 30 anys implementant polítiques de Joventut. L’acte ha suposat l’inici de dos dies de treball entre diferents organismes d’arreu d’Europa gestors d’aquesta eina i que permetrà conèixer amb més profunditat el model català, per exportar els seus èxits a d’altres països europeus. És la primera trobada que celebra l’EYCA a Catalunya.
En el marc de la inauguració, la consellera Bassa ha destacat els 30 anys d’història del Carnet Jove català, que ha qualificat com una eina d’èxit al nostre país que actualment compta amb 550.000 titulars, un fet que suposa que 1 de cada 10 titulars d’un Carnet Jove a Europa és català. Som referents a Europa.
La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que es vol donar un gir més social al Carnet Jove, “volem donar-li un impuls social, fer que sigui una eina més activa en l’emancipació i participació dels joves, que esdevingui un espai d’integració i cohesió social i de construcció d’identitat i ciutadania”.
En aquest sentit, Bassa ha insistit en la necessitat d’estrènyer el vincle del Carnet amb l’associacionisme juvenil, que és una font inesgotable de participació i d’enfortiment democràtic. I ha destacat la voluntat de segmentar l’oferta segons necessitats socials i fomentar els processos participatius perquè no només volem fer un Carnet Jove per joves si no que el volem fer amb els joves.
En l’acte també hi han participat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la directora de Participació Ciutadana del Departament de Joventut del Consell d’Europa, Natalja Turenne; i el president de l’EYCA, Jarkko Lehikoinen.
Bellesa activa dormir be

Dorm bé per estar més guapa

Bellesa activa dormir be

Dormir bé és fonamental per estar més guapa. Fins aquí no crec que ningú pugui posar peròs… La pell té un aspecte més relaxat, amb més llum, menys ulleres i bosses sota els ulls… A més, si dormim bé tenim millor humor i és somriu més, és a dir, més lluminositat i brillantor a els ulls. Però no sempre és possible dormir bé. En moltes ocasions aquest és un “somni” que no està a l’abast de tothom…

Trigar a agafar el son o despertar-se de matinada i trigar hores a tornar a dormir és un greu problema per a moltes persones. Qui ho pateix fa de tot per solucionar-ho: com canviar de dieta, establir horaris fixos i visitar a metges especialistes perquè li recepti somnífers …, però se’ls passa per alt que un bon descans, també depèn, i en gran mesura, del dormitori. La disposició, decoració i il·luminació del dormitori influeix més del que ens pensem en la conciliació del son.

Aquestes són les recomanacions per convertir el teu dormitori en un veritable temple de la son, el descans i benestar…

Dormitori sota anàlisi …
És important analitzar l’habitació en el seu conjunt per captar l’energia i sensacions que ens transmet. El Feng Shui és un art ancestral basat en la cosmogonia xinesa, que busca la millora de les condicions ambientals que fomenten el benestar i l’harmonia general de l’individu amb el seu entorn, pel que ens pot ajudar a estudiar els colors que predominen, els mobles i la seva distribució, etc. Amb aquest simple exercici podrem detectar quins efectes ens produeix l’espai i ens permetrà veure quins canvis d’hàbits o decoració hem d’aplicar.

Habitació neta i ordenada
Un espai ordenat i net, ens transmet control, tranquil·litat i pau, de manera que s’experimenta una reducció exponencial de l’estrès i l’ansietat. Evita que hi hagi un munt de roba i tan sols deixa més a mà les coses imprescindibles per anar a dormir com un got d’aigua i la llum de la tauleta de nit. A part, l’aromateràpia pot ajudar a potenciar la sensació de neteja i higiene, per la qual cosa és recomanable fer servir esprais aromatitzants com pot ser el de lavanda.

Distraccions fora!
El dormitori és un espai per dormir, no és ni el menjador per a veure la televisió, ni una biblioteca on tenir tots els llibres exposats, ni tan sols un despatx on tenir un escriptori i el portàtil llest per treballar. Es recomana no disposar d’aquests elements a l’habitació perquè poden provocar-nos estrès i ansietat, o bé distreure’ns i entretenir-nos quan hauríem d’estar descansant. A més, la llum blava de les pantalles pot afectar els nivells de melatonina. Un altre tòpic és disposar del mòbil a la tauleta de nit, la nostra major distracció d’avui dia. D’aquesta manera, es recomana dormir amb el mòbil a una altra habitació per evitar sorolls de missatges o que ens molesti la llum de la pantalla, el nostre cervell pot estar connectat fins i tot quan creus estar més adormit. Si ho necessites per despertar-te, et recomanem que ho posis en mode avió.

Decora amb sobrietat
La decoració del dormitori no ha de ser excessiva, sinó més aviat el contrari. Els colors suaus i pàl·lids com el salmó, beig, verd clar, blau turquesa, lila o morat clar, marró clar, o blanc són els que ens ajudaran a conciliar millor el son. En aquest sentit, la cromoteràpia ens pot tirar un cable i ajudar a detectar quins colors són els més adequats tant a les parets, com en els mobles i en els llençols per gaudir d’un descans reparador.

Il·luminació i temperatura sota control
La il·luminació és un dels factors més importants, i que erròniament poques vegades tenim en compte. Una il·luminació tènue i càlida amb punts de llum baixos com les llums de tauleta de nit és ideal perquè el nostre cos entri en fase de relaxació i descans, d’aquesta manera, és recomanable evitar llums molt blanques i intenses. Pel que fa a la temperatura es refereix, és ideal comptar amb una climatització que no variï dels 18º als 22º.

La cosmetica més noctàmbula
El descans és el principal aliat anti-envelliment ja que, durant la fase de son profund, la nostra pell es regenera intensament. Amb el final d’ajudar en aquest procés, és recomanable que, després de netejar i tonificar perfectament el teu rostre i coll, li proporcions al teu dermis els ingredients adequats.

Per Belleza Activa / AMIC

Ricard Font rep el testimoni de Chengu

El World Routes 2016 atrau 3000 professionals del sector aeronàutic

Ricard Font ha rebut el testimoni de l’organització de Chengdu

Ricard Font rep el testimoni de Chengu
Ricard Font rep el testimoni de Chengu
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president d’Aeroports de Catalunya, Ricard Font, ha rebut el testimoni de l’organització del World Routes 2017, per part de la ciutat xinesa de Chengdu, l’anfitriona d’enguany. L’acte, que s’ha celebrat en el marc de la cloenda del World Routes 2016, ha servit per escenificar el traspàs de l’organització d’aquest congrés internacional d’aviació comercial, el més important del món en nombre de participants. També hi ha assistit el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.
Barcelona ha acollit del 23 al 26 de setembre de 2017 aquest esdeveniment en la que ha sigut la 23a edició, que ha atret a la ciutat més de 3.000 professionals del sector aeronàutic. Concretament, prendran part de l’esdeveniment unes 300 aerolínies, 700 aeroports, 130 representants turístics de 125 països, entre altres.
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president d’Aeroports de Catalunya, Ricard Font, ha rebut aquest dimarts el testimoni de l’organització del World Routes 2017, per part de la ciutat xinesa de Chengdu, l’anfitriona d’enguany. L’acte, que s’ha celebrat en el marc de la cloenda del World Routes 2016, ha servit per escenificar el traspàs de l’organització d’aquest congrés internacional d’aviació comercial, el més important del món en nombre de participants. També hi ha assistit el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.
 
Barcelona ha acollit del 23 al 26 de setembre de 2017 aquest esdeveniment en la que serà la 23a edició, que atraurà a la ciutat més de 3.000 professionals del sector aeronàutic. Concretament, prendran part de l’esdeveniment unes 300 aerolínies, 700 aeroports, 130 representants turístics de 125 països, entre altres.
Prèviament a la recollida del testimoni per part del secretari Ricard Font, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha volgut, mitjançant un vídeo, excusar la seva presència a l’acte, així com agrair als seus predecesors l’èxit de la present edició del congrés. Rull ha celebrat l’extraordinària oportunitat que té Barcelona i Catalunya per demostrar el seu potencial com a destinació turística de primer nivell, així com per explicar a les companyies aèries mundials les possibilitats de l’aeroport de Barcelona-el Prat per convertir-se en un hub estratègic.
Precisament, en el marc del World Routes 2016, que ha tingut lloc del 24 al 27 de setembre, una delegació catalana del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), del qual Ricard Font és president, ha mantingut trobades i reunions amb representants del sector per avançar en l’obertura de noves destinacions intercontinentals des de l’aeroport de Barcelona- el Prat.
El projecte d’acollir aquest congrés internacional ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona, Aena i Turisme de Barcelona, també presents en l’edició d’enguany a la ciutat xinesa de Chengdu.
instagram 2016.10.01

Només amb tu (@albertvilacosta)

Una foto publicada por Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa